Poštovani forumaši,
želim da vas obavestim da mi je veoma drago što me je Galaksija odredio za moderatora ovog podforuma. Nadam se da ćemo lepo sarađivati.
Želeo bih samo da vas podsetim na nekoliko pravila kojih se trebamo držati kako ne bi došlo do neželjenih pojava.
Neću dozvoliti nikakve privatne međusobne rasprave, uvrede, pisanje o stvarima koje nemaju veze sa temom, besmisleno filozofiranje i nerazumljivo pisanje.
Cilj ovog podforuma je istraživanje Kastanedinog dela i dela njegovih bliskih saradnika u duhu praktične provere i iskustva a ne u smislu mozgovanja. Dakle, potrebno je približiti se tzv. "naučnom principu" koji zahteva eksperiment i rigoroznu proveru rezultata tog eksperimenta.
Kastaneda lepo kaže da se stvari o kojima govori nikako ne mogu potpuno shvatiti ako se ne dožive u praksi. Molim Vas da to imate u vidu kada pišete postove da ne bi ste ispadali smešni.
Svako ko ovde postuje
izveštaj o svojim iskustvima sa učenjem don Huana je veoma dobrodošao.
Pa mislim da si ti primer superkomplikovanih uvida i veza sa onim što je potpuno nerazumljivo, tako da si ovom izjavom pokopao sam sebe.
Daj malo preciznijeg i janijeg izražavanja ako je moguće.
Od sada na dalje svako nerazumljivo pisanje biće brisano.
Na taj način je pokoren i to omogućava letačima/reptilima da se nesmetano hrane jer je on naša snaga i duh i kada se reaktivira i razvije on je sposoban da se oslobodi od tog ropstva.
Čekaj, čekaj... LETAČI = REPTILI? Koliko se sećam to Kastaneda nije pominjao. U njegovoj literaturi je dat veoma precizan opis tog fenomena koji nema nikakve veze sa konvencionalnim predstavama tipa "reptili", "čili sos", "bočica za čili sos".... Oni dolaze direktno iz naguala i njihova svrha je da nose svesti Orlu. Usput, oni se hrane sjajem svesti. LOS VOLADORES shodno Kastanedi, u naš svet ulaze na jednoj tački u Patagoniji a izlaze skokovito sa vrha Popokatepetla. Nije mi jasno kako si to povezao sa pojmom REPTILA? Letači nemaju formu, apstraktniji su od svih neorganskih bića.
STALKER je napisao:
Citat:
Zanimljivo pojava je da se duh, namera, ponekad ispoljava kroz poeziju nekih pesnika koji povremeno bivaju njime prožeti i onda nam spontano i uglavnom nesvesno prenose njegove poruke.
Pa to je Don Huanova priča, samo što je on od Kastanede tražio da mu čita neke meksičke pesnike.....
STALKER je napisao:
Citat:
Mislim da ova pesma može da govori o izvanrednoj ljubavi koju ratnik oseća prema planeti zemlji kada svoju svesnost poveže sa njom.
Ljubav? Šta to beše? Ne reče li Don Huan da on "ljubav" nije VIDEO?
http://stazaratnika.bravehost.com/losvoladores.htm - evo u ovom predavanju Karlosa Kastanede održanom u Los Anđelesu 1996.god možeš pročitati sledeće:
Citat:
"Oni su veliki, tamni, spljošteni, odvratni govnari sa likom aligatora, koji žele da osiguraju da ostanete lepi i mekani i “njam-njam,” tako da mogu da nastave da vas jedu do nivoa nožnih prstiju, dok ne umrete. Oni jedu sjaj vaše svesti, svetlost koja okružuje vaše energetsko telo. Oni vas pojedu do nivoa nožnih prstiju tako da vama ne ostaje ništa drugo, osim razmišljanja o samome sebi. JA, JA, JA!”
Dakle Kastaneda kaže “sa likom aligatora” a šta su aligatori nego reptili? Svakako, u suštini, oni jesu bezlična i bezoblična energija ali postoji nešto u našoj pecepciji što nas navodi da ih opažamo kao reptoidna bića. To se dešava vidovnjacima koji ih vide ali još uvek nisu izgubili “ljudski oblik”. Bezoblični ratnici ih vide onakvima kakvi u stvari jesu: Amorfna polja tamne energije.
Što se tiče ljubavi, ratnici je veoma cene i ljubav je sila koja ih vodi ka slobodi. Da si pazljivo čitao kastanedine knjige ne bi ti promakao ovaj deo koji govori o neizmernoj ratnikovoj ljubavi a koji sam ja nedavno postovao na forum ali ga ti očigledno nisi pročitao:
Citat:
‚‚Život ratnika nikako ne može biti hladan, usamljenički i lišen osećanja, jer se zasniva na njegovoj ljubavi, odanosti i požrtvovanju prema njemu najmilijem. A ko je to, zapitaćete, njemu najmiliji?...
‚‚Henarova ljubav, to je ovaj svet. Maločas je grlio ovu ogromnu zemlju, ali budući da je tako mali, mogao je jedino da pliva po njoj. No zemlja zna da je Henaro voli i zato mu posvećuje pažnju. Zbog toga je Henarov život ispunjen do vrha i zato će, ma gde bio, on biti pun. Henaro luta stazama svoje ljubavi i, magde bio, on je celovit.
Don Huan je čučnuo ispred nas. Nežno je pomilovao zemlju.
‚‚ Ona je ta izuzetna ljubav dvojice ratnika‚‚ reče on. ‚‚Ova zemlja, ovaj svet. Za ratnika nema veće ljubavi....Jedino ako voli ovu zemlju s nepokolebljivom ljubavlju, čovek se može rešiti svoje tuge‚‚ reče don Huan. ‚‚Ratnik je uvek radostan, zato što je njegova ljubav nepromenljiva i što ga njegova najmilija, ova zemlja, grli i daruje mu nepojmljive poklone. Tuga pripada samo onima što mrze nju koja pruža utočište njihovom biću.‚‚
Don Huan ponovo nežno pomilova zemlju.
‚‚Ovo divno biće, koje je živo u u svim svojim najskrivenijim kucima i koje razume svako osećanje, umirilo me, izlečilo moj bol, a kad sam konačno potpuno shvatio da ga volim, naučilo me da budem slobodan.‚‚
Zaćutao je. Tišina oko nas bila je zastrašujuća. Vetar je tiho zviždao i odnekud iz daljine donosio lavež usamljenog psa.
‚‚Oslušni taj lavež‚‚, nastavi don Huan. ‚‚ To je način na koji mi moja voljena zemlja pomaže da ti sad iznesem poslednje što imam da ti kažem. To lajanje je nešto najtužnije što čovek može da čuje. Taj pseći lavež je sneni glas nekog čoveka‚‚, reče don Huan. ‚‚Dolazi od neke kuće u onoj dolini prema jugu. To čovek kroz lavež svog psa, budući da su združeni u robovanju za ceo život, urla svoju tugu, svoju dosadu. Moli smrt da mu dodje i oslobodi ga teških i mukotrpnih okova života...Taj lavež i samoća koju on stvara govore o osećanjima ljudi‚‚ nastavi on. ‚‚Ljudi čiji je život bio kao jedno nedeljno popodne, popodne koje, sve u svemu, nije bilo bedno, ali zato vruće, dosadno i neprijatno. Znojili su se i mnogo nervirali oko sitnica. Nisu znali kuda da idu, šta da rade. Njih je to popodne ostavilo jedino sa sećanjem na tričava uzrujavanja i jednoličnost, i onda se primaklo kraju; već se spustila noć.‚‚
Protivotrov tom otrovu jeste u njoj‚‚, reče don Huan milujući zemlju. ‚‚Objašnjenje vračeva ne može nikako osloboditi dušu. Uzmimo vas dvojicu. Dobili ste objašnjenje vračeva, ali to što ga znate, uopšte ne menja stvar. Usamljeniji ste više nego ikad, jer bez nepokolebljive ljubavi prema biću koje vam pruža svoje okrilje, samoća je usamljenost.
Jedino ljubav prema tom veličanstvenom biću može osloboditi ratnikov duh; a sloboda je radost, sposobnost, i prepuštanje uprkos tome što joj se čovek suprostavlja. To je poslednja lekcija.‚‚...
K.Kastaneda “Priče O Moći” poglavlje “Izuzetna ljubav dvojice ratnika”