Citat:
Tvari koje postoje na ovom svijetu / sa aspekta utjecaja na psihu / možemo podijelit u dvije skupine: one koje utječu i one koje ne utječu. Hoću reći da je svejedno kako se ja i ti dogovorimo da ćemo to zvati. U krajnjem slučaju i marihuana je biljka, i koka, i mak (=morfij/opium/heroin). Sve same biljke
Pa da, samo je razlika, ako iz bilja izvuces ekstrakciju i pretvoris u prah onda je to droga....
tako se to zove onda,...
a do onda je to jos uvijek samo bilje....
Citat:
Ti promatraš svijet pojednostavljeno uzročno-posljedički a on je od toga vrlo daleko.
Neznam kako ja promatram svijet, cesto mi dojde da ne promatram svijet vec energiju...
Citat:
Ne bi se složio.
Čovjek se nipošto ne rodi glup, a svakako nije nužno da ni glup umre, iako upravo to najčešće radi.
Ah, ja jos uvijek mislim da sam glup, a prije smrti cu te obavjestiti ako postanem pametniji...
Citat:
To ne al mogu ... neke druge stvari.

Biljke moći mogu ti dat puno no krajnji cilj je da primjeniš naučeno u prvoj pozornosti, dakle da naučiš izvodit promjene "na suho". Inače cijeli pothvat nema smisla.
Heh, pa nebi bas reko, zakaj su ih onda don Huan i njegov dobrotvor i svi preci po koljenima koristili ako su mogli "na suho" sve.
Mislim da je potrebno bile moci da te nauci jer kako don Huan says:
Onda je rekao da namerava da me poučava o „savezniku" isto onako kako je njega
poučavao njegov dobrotvor. Naročito je naglasio reči „isto onako", i ponovio to nekoliko puta. „Saveznik" je, reče, sila koju čovek može da uvede u svoj život da bi mu pomogla,
posavetovala ga i dala mu snagu neophodnu za izvršenje dela kako velikih tako i malih, kako dobrih tako i rđavih.
Taj saveznik je neophodan da bi se osnažio čovekov život, da bi se upravljalo njegovim delima i
unapredilo njegovo znanje. U stvari, saveznik je neophodan da bi se došlo do znanja. Don Huan je to izgovorio s dubokim uverenjem i velikom snagom. Čini se da je reci brižljivo birao. Ponovio je sledeću rečenicu četiri puta: „Saveznik će ti omogućiti da vidiš i razumeš takve stvari koje ti nijedan čovek ne bi biokadar objasniti." „Da li je saveznik nešto slično anđelu, tj. duhu čuvaru?"
„On nije ni čuvar ni duh. To je pomoć."
On reče da je strah prirodan; da se svi mi plašimo i da tu pomoći nema. Ali, s druge strane, ma kako zastrašujuće učenje bilo, još je strasnije pomisliti na čoveka bez saveznika, ili bez znanja.
.......
....pa poslje to znanje, steceno tamo, mozes "na suho" koristiti,....
Citat:
Izložio sam ti neke činjenice koje znam, i pozitivne i negativne strane, a tebi sam prepustio da u skladu sa svojim osobnim mišljenjem izvučeš pouku za sebe,
Pa gle, da si probao daturu ili salviu ili bilo sta slicnog na taj nacin na koji cu ja to uraditi te cinjenice bi mi bile svakako zanimljive....do onda u opce ne kuzim o cemup pricas...
Citat:
Inače tu nema velike mudrosti. Ako želiš isprobat, to je sasvim legitimno onda. Isprobaj no pokušaj barem bit svjestan donekle u šta se upuštaš. Da ne ispadneš budala na kraju. Što bi bilo loše.
Ne zelim isprobati, zelim se druziti sa sa biljem, ... pa sta, ispadnem buala,...

jedna vise ili manje na ovom svijetu....
Citat:
Kako znaš da nisu iskusili?
Pa jesu drogu najvjerovatnije, i uzimali su to iz zabave i to je ok,..al neznam da su iskusili bilje moci da bi naucili nesto iz njega,....
ako neko je super...nek se javi,...ko se skrijo, magarac nije bio,....