Sada je: pon maj 05, 2025 5:21 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: ned mar 24, 2013 8:20 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
dorokusai je napisao/la:
...
Šta je to “biti na oprezu“?
To znači, biti svestan tkiva svakodnevnog života, koje izgleda nevažno za trenutnu interakciju.
Dakle, to nije nedostatak da se bude oprezan i munjevito reaguje u opasnoj situaciji, već je to pravilna orijentacija, orijentacija kada se ne oglušujemo tj kada "vidimo". Biti na oprezu zahteva listu prioriteta tj listu važnosti.

Misliš na takozvanu Trezvenost?
(morao sam) :mrgreen: Dođavola tvoja namera je tako jaka da se nisam usudio staviti ostatak posta u quote!

He-he,... ...
Misli sam na prepoznavanje znake duha, ali ne omene konkretno, ali opet omene. Recimo post sam proračunljivo pisao, ne iz glave,,,video sam na kraju Lampinog posta takav znak, gde spominje samovažnost...potom je skup osećaja izazvao katarzu, koju sam profiltrirao, da bi ne tako lako napisao opis, da se u prvom licu mora odviti komanda za preuzimanje odgovornosti, s tim da su važnosti druge vrste tj ratnički popis.

Vrh

PostPostano: ned mar 24, 2013 9:30 am 
Član foruma

Predstaviću jednu razliku u citatima između knjiga, Put u Ixtlan [143str] i Točak vremena [27str]....

PUI: “Ratnik je ujedno i lovac. On proračunava svaki elemenat. Eto to je kontrola. Ali kada je proračunavanje završeno počinje akcija. On onda kreće. To je napuštanje vlastite ličnosti“

TV: “Ratnik je lovac. Proračunava sve. To je kontrola. Kada završi sa prorčunavanjem, on dela. Oslobađa se. To je neusiljenost“

Vrh

PostPostano: ned mar 24, 2013 10:48 am 
Član foruma

DISKO MIŠIĆ [G.Bregović, B.Đorđević]:

Umrećeš kad budeš užasno mator
Ako te pre toga ne pojede mrak
Možda će te upucati atentator
Ili ćeš možda dobiti rak

Mogu ljudožderi, baš tebe da ručaju
Mogu ti sipati, otrov u čaj
Umrećeš jednom u svakom slučaju
Sve jedno kakav doživiš kraj

Pazi, pazi, pazi, pazi,
Može te ugušiti gradski smog
Može kamion da te zgazi
Iz čistog mira, strefi te šlog

Najbolje umije da ubije droga
Samo se preseliš u rajski vrt
Može da te pojede babaroga
Na svakom koraku vreba smrt

ref:
Od kolevke pa do groba
Ništa ne vredi pišljiva boba
Zato što češće koristi mišić
Jer je mišić, disko mišić

(ima spot na You tube)

Vrh

PostPostano: ned mar 24, 2013 8:26 pm 
Član foruma

Zahebano...da se pada pred nečije noge....a?a?

Vrh

PostPostano: pon mar 25, 2013 2:37 am 
Moderator

Vrh

PostPostano: pon mar 25, 2013 11:11 am 
Član foruma

Sreca - lepo receno
Primetio sam da mi i sanjanje bolje ide kada mi je dan njome ispunjen, uzivanje u trenutku...
U suprotnom, legnem u krevet pun misli izvrtim film i zaspem..ili se osecam kao da sam bolsetan
Sreca je uistinu vrlo mocan pokretac namere

Vrh

PostPostano: pon mar 25, 2013 1:51 pm 
Član foruma

Možda je neko zainteresovan da sagledamo šta je to lenjost.

Moj ugao gledišta počinje od gledišta kada neko napiše u svom postu ovo :"mrzelo me".

Vrh

PostPostano: pon mar 25, 2013 2:15 pm 
Član foruma

snoopy je napisao/la:
Sreca - lepo receno
Primetio sam da mi i sanjanje bolje ide kada mi je dan njome ispunjen, uzivanje u trenutku...
U suprotnom, legnem u krevet pun misli izvrtim film i zaspem..ili se osecam kao da sam bolsetan
Sreca je uistinu vrlo mocan pokretac namere

Čini mi se da si upravu. Ratnicima je sve vrškom puno.
Sreća, ili možda čudna sreća.
A kako si oblikovao komandu za sanjanje. Dali si sanjao neku kapu u snu koju trebaš izraditi?
Objasni malo trezvenost u snu.
Nisam sanjač ali za trezvenost u snu su potrebni predmeti moći. Šta misliš o tome?

Vrh

PostPostano: pon mar 25, 2013 10:50 pm 
Član foruma

dorokusai je napisao/la:
Čini mi se da si upravu. Ratnicima je sve vrškom puno.
Sreća, ili možda čudna sreća.
A kako si oblikovao komandu za sanjanje. Dali si sanjao neku kapu u snu koju trebaš izraditi?
Objasni malo trezvenost u snu.
Nisam sanjač ali za trezvenost u snu su potrebni predmeti moći. Šta misliš o tome?

Oblikovao sam je recima.
Rekao sam naglas : hocu da prodjem prvu kapiju sanjanja
Bio sam uveren, tj imao sam odlucnost.
Onda sam se opustio, uzivao..
I posle oko 7 dana sam poceo da primecujem da mi paznja jaca.
Cigare su mi pomogle.
Poceo sam da primecujem da sam u mraku i imao sam osecaj da pusim a znao sam da sam u krevetu.
Vremenom je pocela i slika da se javlja.
Sad mislim da mi cigare smetaju za dalji razvoj, kao da guse trezvenost, cist opazaj tj. , kao da blokiraju cist pogled.
Sto bas kapu? nisam je sanjao.
Sve je isto kao u prvoj paznji samo sto se oseca neka lakoca svega i sve je cudno, mozda zato sto znam da sam duh u tom trenutku.
Smatram da predmeti moci, ako nadjemo uporiste moci dobro dodju za razne svrhe ali ne smatram da su za sanjanje neophodni

Vrh

PostPostano: pon mar 25, 2013 11:51 pm 
Član foruma

Snoopy,
Vidi u knjizi Put u ixtlan na 157str...
"Stanje sna je lakše kada neko na vrhu glave nosi predmet moći".
Don Huan tu pominje traku za glavu, koja treba biti napravljena po uzoru viđenom u viziji.

Sem ovde, Kastaneda je koristio i ekser od 12 inča.

Vrh

PostPostano: uto mar 26, 2013 4:40 am 
Moderator

Mislim da prolazi i jurišna frizura prema gore ko ima kose. :)

Vrh

PostPostano: uto mar 26, 2013 9:19 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Mislim da prolazi i jurišna frizura prema gore ko ima kose. :)

Moram da te pitam da malo preciziraš ako može.

Primetio sam da ako ulazim u stanje sna gde se naslućuje upravljanje snom, iznenada me prekine i probudi strani glas. Pre neki dan je baš tako bilo. Tonuo sam sa svešću, kad sa leve strane iznad visine uva, začujem kako me namerno izbaci iz tog stanja nekom sablasnom rečenicom koja ima za cilj samo da mi ne dozvoli da se bavim snom.
I ranije je tako bilo...jednom, nađem se na poznatom mestu kraj reke, i taman krenem, kad dve prilike se pojave i nateraju me da se probudim.
Jednom su me te prilike otele i vozile u autu, osećao sam njihovu nameru da osporavaju moju snagu, jednostavno ne žele da budem ravnopravan sa njima. Šta se tu može...predmet moći pomaže, ...mobilni telefon ako ponesem u svet sna tada nadjačam njihovu nameru, tada održim kontinuitet sna jer kada uključim video snimanje, njihova namera mora da igra po mojim pravilima...

Vrh

PostPostano: uto mar 26, 2013 9:32 am 
Moderator

Svaki vrč ide na vodu dok se ne razbije, savjetujem ti da se potučeš s tim "prilikama" kad nađeš dovoljno bijesa i nepristajanja na to. Opali im šamarčine čim naslutiš da su blizu. To mora biti tek onda kad ti je stvarno dopizdilo i nećeš više tako. Nemoj glumiti odlučnost i nepokolebljivost dok ne dođe samo kao stvarnost, ne bi bilo rezultata i vjerovatno bi te kinjili još više.
(sve to ako je glas stvarno upućen tebi, jer zna se desiti da se nađeš u području gdje čuješ tuđe razgovore ko da netko kraj tebe priča uz kavu u kafiću)

Vrh

PostPostano: uto mar 26, 2013 11:22 am 
Član foruma

Te prilike, su veoma lukave...ponekad su poluprozirne...čini mi se, da nastaju iz moje svesti,...
Jednom ne tako davno, sanjao sam sebe tj kako posmatram svoje oko u kome su te prilike ugradile izvesnu šaru nalik tetovažama sa oštrim ivicama. Ta tetovaža u oku je izgleda nešto što učine da bih bio kontrolisan. U pitanju je levo oko. Ali verujem da i u telu ostavljaju svoju energiju. U desnoj peti su mi takođe ugradili nešto. Ta ugradnja se izgleda odvija baš u tom trenu kada se vidi ta vizija. U želudcu takođe ima nečega stranog.
Primoran sam na odlučno ponašanje, jer popustljivost je opasnost. Ako izgubim neku bitku, ne gubim rat.
Bogami, celo telo nije zgore da se preispituje. U poslednje vreme, dao sam se na vežbu samo za listove nogu.

Vrh

PostPostano: uto mar 26, 2013 2:28 pm 
Moderator

Samo udri, nitko neće poginuti od šamara i psovki. :)

Vrh

PostPostano: uto mar 26, 2013 6:19 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Samo udri, nitko neće poginuti od šamara i psovki. :)

Hvala.
U svakom slučaju moram da povežem nešto...kaže se u knjizi Aktivna strana beskraja, da predatori stvaraju plamičke svetlosti koje konzumiraju...ti plamičci su naše navodne brige...ali oni stvaraju te plamičke...dakle, u celom telu mogu ostaviti procesore njihove vrste koji utiču na centre...
Nisam zabrinut, samo istražujem...Nemam pravi sklop mehanizma ali imam sećanje kojim razlikujem njihove projekcije od njihovog stvarnog prisustva. Kada je stvarno prisustvo u pitanju vidim ga kako je teško, energija mu sadrži nešto nalik tamnim kuglicama koja ritmički skakuće...
Projekcije su im lagane, i održavaju bilo koje opredeljenje koje mi ta projekcija zapravo ponudi...zato i mislim da je projekcija na osnovu toga što su ugradili u čoveka.
Izgleda da implantiraju čoveka, da bi implant zabavljao tog čoveka.

Vrh

PostPostano: sri mar 27, 2013 12:03 am 
Član foruma

Upravo, maločas sam došao do nove knjige u svom domu, i želim podeliti jedan citat sa vama.
citat: “Ljudski oblik nije oblik fizičkog tela, nego oblik našeg uma. To je ustrojstvo naših uvjerenja o sebi i o svemu što nam pomaže da razumijemo smisao svog sna. Ljudski nam oblik daje identitet, ali on nije isto što i okvir sna. Okvir sna je materijalni svet takav kakav jest odnosno istinit. Ljudski je oblik sustav uvjerenja sa svim elementima nestvarnog prosuđivanja. Sve što postoji u tom sustavu uvjerenja naša je osobna istina i mi sve prosuđujemo u skladu sa tim uvjerenjima, čak i kad se ona protive našoj vlastitoj unutarnjoj prirodi“

[don miguel ruiz - peti sporazum sa samim sobom, str.9/pdf]

Vrh

PostPostano: sri mar 27, 2013 12:05 am 
Član foruma

Smrt nas ceka, gleda nas iz kuta.

Milosti za nikoga!

Svakog trena, svakog dana
vreba nas polako, bez mana.

Podlo nas ceka, na cesti na putu,
kad god krenemo milost ne dobivamo.

Milosti za nikoga!
Pobjeci se ne moze!

Pitanje je trena, pitanje je dana,
kad cemo srest smrt kraj bezdana.

Taj dan uvijek dođe,
danas, sutra,..

Pobjegao nije nitko!

Smrt je ovdje, iz kuta nas gleda,
nitko nece pobjeci bez njenog pogleda.

Milosti za nikoga!

Ni danas, ni sutra,..

Dođe nam tiho s lijeve strane,
dode nam tiho, bez mane...

...

Vrh

PostPostano: sri mar 27, 2013 12:21 pm 
Član foruma

Upustiću se nakratko u jedno objašnjenje.....probudiš se i odmah nastupaju uverenja...dakle, uverenja postaju Orlove komande....ta uverenja nas osuđuju..ta uverenja se odupiru osećaju dosade...e, sad ta uverenja pošto su snažna, trebalo bi rekapitulirati delovanje tih uverenja...

Ako sam se naučio da pušim...stvorio sam uverenje da u datom trenu moram da zapalim jednu cigaru...to uverenje je Orlova komanda... Šta se tu može? .. Komanda mora da se vrši, ali se može sagledati ta komanda i videti rutina... Možeš sebi narediti da prekineš sa pušenjem, ali to je još opasnije uverenje....smatram, da je poželjno i ispravno uvesti ne-rad pušenja i time doprineti energetski svom biću, jer time se ujedno radi na obustavi pušenja ali na besprekoran način.

Dakle, baviti se zabranjivanjem je okrutnost. A nemilosrdnost se ogleda u veštini sagledavanja rutinskih postupaka.

Vrh

PostPostano: čet mar 28, 2013 8:42 pm 
Moderator

To što si napisao mi se ne čini da je do orlovih komandi nego do opisa funkcioniranja letačkog uma.
Letački um (dio tebe ko "strana intalacija") nešto predloži (iz ko zna kojih izvora van tebe), odigra se u tebi mala kampanja u sklopu instalacije koja bi trebala prestavljati nekakvu slobodnu volju.
Ta kampanja izgleda otprilike ko i predizborna kampanja sa plakatima, slikama, osjećajima..., imaš već namještene ponuđene sheme-kandidate da odabereš, goreg, još goreg i nekog još goreg za spas... :).

Nakon toga si već izmučen i smuvan, pun sumnji, krivnji, boli, potreba... i sa još malo mita i obećanja odabereš nešto od ponuđenog ko da je to bila čitava lepeza mogućnosti i napraviš to.
Tako ispada da se "od nikuda" um složi sam sa sobom, to jest - da si prijedlog i složi se s prijedlogom.
I onda je to tako ako se tako napravi, a ako se ne napravi onda i nije bilo tako. :)
Mislim da su orlove komande elementarnijeg tipa, na primjer ako se nešto već uradilo to je to, vrijeme je prošlo, čin je gotov i to je stvarnost.

E sad kako sam to napisao, ne kažem da si ti letač ili da samo ti imaš letački um, nego je to primjećeno kao opća shema kako tonal funkcionira.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.