Sada je: ned maj 11, 2025 2:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto maj 29, 2007 1:49 pm 
Član foruma

U koliko-m bi bili voljni da od ovog pisanja(govora) stvorimo ne-delo ?
Vredi li da pisemo o bilo cemu na dobro poznat nacin:bez dovodjenja u pitanje samih reci,pismenosti,govora,upotrebe stranih reci u nasem jeziku,ispitivanja odakle one dolaze,i da li odgovaraju na potrebe novih vremena.Bilo je receno da zvuk i znacenje reci imaju vrhunski znacaj za tragace.Pa slus ajmo !

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 29, 2007 3:03 pm 
Član foruma

Ken-do je vjestina koja tezi da ujedini rijec i djelo ali ako kazes glava i udaras u glavu to ne znaci da si siledjija vec samo koristis jednu stepenicu na skalinama beskraja.
Po mom shvatanju poanta nebi trebala biti u tome da se neko upise u skolu nego da je zavrsi sa sto boljim uspjehom,ali i spoznajom da jos uvjek postoji nepoznanica.Najgori su oni koji misle da je popeti se na vrhunce drustvene hijerarhije ispunjenje i krajnji cilj.To su ubojice i mucitelji,za njih je znanje OPSESIJA.
R.de Mill je Kastanedu nazvao Rorshah covjekom ali ne bez razloga jer malo ko moze pogledati u Rorshahovu mrlju a da pritom ne vidi svoje demone ili temelj svoje psihe.To je kako mi to kazemo podsvijest,ali ja bih rekao da je to matrica uma koju smo davno usvojili,to su naocale koje imaju opce prihvatljivu dioptriju.
Kad mrlju mozemo gledati kao mrlju onda mozemo reci da su oci carobnjaka prazne ali one mogu u svakom trenutku zazvati Namjeru,jer one sluze tome.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 29, 2007 10:49 pm 
Član foruma

Jos jednom o strahu...
Doci ce dan kada ratnik nece smeti prosto receno da ugasi svetlo jer ce ih videti svuda (letace).Strah koji ce tada osecati je fantasticno veliki.Pasce mu napamet da odustane od svega ali biva uhvacen u klopku.Nema nazad!
Jedini nacin da se ide dalje je potpuno pradavanje situaciji pa sta bude.Pa u krajnjem slucaju ionako mora da se umre nekad!
Izbor koji tada ratnik ima glasi-nastavi dalje ili umri.A ako nastavi dalje strah...Najveca glupost je sto je to iracionalni,lazni a ipak tako uverljivi i prisutni strah.Odustajanje znaci smrt...Izbor je logican.
Ko krene stazom slobode ako odustane ide u sigurnu smrt.Takva su pravila...Medjutim dobitak je veliki pa se isplati ako nastavi sa borbom...

Zadnja izmjena: charmer_forever; čet maj 31, 2007 1:47 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 30, 2007 1:14 am 
Član foruma

"Ko nas ,uopste pita sta mi hocemo ? Ili sledimo VOLJU,ili sledimo NEVOLJU.
Uvezbavani smo od pocetka zivota da sledimo NEVOLJU.Da bi bili nevoljni
treba da ODRZAVAMO LICNU ISTORIJU,VERUJEMO DA SMO BESMRTNI,PRAVIMO SE VAZNI,BUDEMO NEODGOVORNI.Da bi bili voljni treba da NE-RADIMO sve to.
Posto nas Ne-radu niko nije ucio,TU TO zapinje.
Ali nam niko ne brani da pokusamo.Ako stvarno hocemo.

Sve sto iz navike cinimo je sredstvo za ucvrscivanje skupne tacke na uobicajnom polozaju,tako da to mozemo smatrati istinskim umecem,koje je za nas,nazalost, pogubno.Ali nas nista ne obavezuje da obozavamo svoje navike."-rece JA,verujuci da MU verujem.

:^o

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 31, 2007 1:02 am 
Član foruma

Tacno...
Voljom upravljamo mi ili to za nas rade letaci ali nazalost po svojim pravilima koja nama ne odgovaraju.To je situacija kod 99,99% ljudi...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 31, 2007 11:46 am 
Član foruma

slika

Sajt "Staza Ratnika" je dobio novi izgled, a uz to sam načinio stranicu na kojoj će biti objavljena sva zanimljiva i korisna iskustva praktičara tenzegriteta i učenja don Huana sa našeg područja (bivše SFRJ). http://www.stazaratnika.bravehost.com/domacaiskust.htm

Pozivam svakoga ko zeli da podeli svoja iskustva i zapažanja o ovim stvarima sa drugima da pise na: nenadbluecat@hotmail.com .

Sve što vredi biće postavljeno na sajt.

Moja želja je da napravimo jedan sajt koji bi bio nešto kao domaći portal praktičara ovog fascinantnog znanja. Radi toga Vas molim da mi saljete svoje predloge u vezi izgleda i sadržaja sajta.

Veliki pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 31, 2007 12:49 pm 
Član foruma

odlican site stalkeru,
cool dizajn a svidja mi se i sto si linkao na nas forum
:D

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 01, 2007 2:39 pm 
Početnik

Super su intervjui :)

Zadnja izmjena: Astrum; pet jun 01, 2007 7:24 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov: Susret ljubitelja Castanede
PostPostano: pet jun 01, 2007 3:06 pm 
Početnik

Susret ljubitelja ucenja Don Huana

SVAKI PRVI PONEDELJAK U MESECU ,
Beograd, restoran PARK
(na ulazu u Kalemegdan, kod pedagoskog muzeja)

Prošlog puta nas je bilo 10.

Imam i predlog za sve one koji nisu u prilici da dodju a rado bi uzivo razgovarali.

Na www.SokakEzoterije.com sam postavio CHAT ROOM koja je obicno prazna. (ako nije napravicemo ROOM -Staza ratnika)
Mozemo se dogovoriti oko termina (jednom nedeljno) i sastajati i uzivo kuckati o aktuelnostima.

Stalkeru predlazem da postavi link sa sajta na pricaonicu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 03, 2007 2:52 am 
Član foruma

Nema vise skitnica,nema nejasnih ratova,sve je prekrila niza rasa ili narod,kako kazu,razum,narodnost i nauka.Oh,nauka!Sve opet dobismo natrag,za dusu i za telo,poputninu,filozofiju i medicinu,-bablje lekove i narodne pesme,-u obradi;kao i zabave knezeva,i igre koje su oni zabranjivali:fiziku,mehaniku,kosmografiju,hemiju.Nauka!Novo plemstvo!
Svet se okrece!A sto se ne bi menjao ?

Medjutim,to je prividjenje brojeva,mi idemo k duhu,to je sasvim izvesno,ja shvatam ovo sto govorim,ali posto ne mogu da se izrazim bez paganskih reci,voleo bih da cutim.

Paganska krv se vraca,duh je vec blizu!Zasto mi Hristos ne pomogne dajuci
mi dusi plemenitost i slobodu!Avaj...Jevandjelje je proslo...Jevandjelje...Jevandjelje...

Halapljivo cekam Boga.Ja pripadam najnizoj rasi od pamtiveka.

Artur Rembo 1873.

Zadnja izmjena: Lee Marvin; uto jun 05, 2007 12:43 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov: Religijska paralela
PostPostano: ned jun 03, 2007 11:24 pm 
Član foruma

Ako bi put ratnika preveli na religijski nacin onda bi to izgledalo ovako:
Svaki ratnik kada krene putem ka slobodi dozivi dogadjaj koji se zove "silazak duha".To je u bibliji opisano kada je duh silazio na Apostole.U religiji takav covek bi bio proglasen svecem i odredjen bi mu bio poseban datum.Ratnik kao skromno bice ne ide okolo i javno obavestava ljude u vezi toga.On samo drugim ratnicima to moze da iznese i nigde drugde...
Taj dogadjaj se ne dogadja planski nego je strikno volja Duha.Ratnik taj cin dozivljava sam ali ima primera kada se to desavalo u grupi.Primera radi Don Huan je zajedno sa zenom nagualom to doziveo prilikom jedne molitve u crkvi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 04, 2007 2:21 pm 
Član foruma

“Život ratnika nikako ne može biti hladan, usamljenički i lišen osećanja, jer se zasniva na njegovoj ljubavi, odanosti i požrtvovanju prema njemu najmilijem. A ko je to, zapitaćete, njemu najmiliji?...”

” Henarova ljubav, to je ovaj svet. Maločas je grlio ovu ogromnu zemlju, ali budući da je tako mali, mogao je jedino da pliva po njoj. No zemlja zna da je Henaro voli i zato mu posvećuje pažnju. Zbog toga je Henarov život ispunjen do vrha i zato će, ma gde bio, on biti pun. Henaro luta stazama svoje ljubavi i, magde bio, on je celovit.”

Don Huan je čučnuo ispred nas. Nežno je pomilovao zemlju.

” Ona je ta izuzetna ljubav dvojice ratnika ” reče on. “ Ova zemlja, ovaj svet. Za ratnika nema veće ljubavi....Jedino ako voli ovu zemlju s nepokolebljivom ljubavlju, čovek se može rešiti svoje tuge” reče don Huan. “ Ratnik je uvek radostan, zato što je njegova ljubav nepromenljiva i što ga njegova najmilija, ova zemlja, grli i daruje mu nepojmljive poklone. Tuga pripada samo onima što mrze nju koja pruža utočište njihovom biću.”

Don Huan ponovo nežno pomilova zemlju.

” Ovo divno biće, koje je živo u u svim svojim najskrivenijim kucima i koje razume svako osećanje, umirilo me, izlečilo moj bol, a kad sam konačno potpuno shvatio da ga volim, naučilo me da budem slobodan.”

Zaćutao je. Tišina oko nas bila je zastrašujuća. Vetar je tiho zviždao i odnekud iz daljine donosio lavež usamljenog psa.

” Oslušni taj lavež‚” nastavi don Huan. “To je način na koji mi moja voljena zemlja pomaže da ti sad iznesem poslednje što imam da ti kažem. To lajanje je nešto najtužnije što čovek može da čuje. Taj pseći lavež je sneni glas nekog čoveka‚” reče don Huan. “ Dolazi od neke kuće u onoj dolini prema jugu. To čovek kroz lavež svog psa, budući da su združeni u robovanju za ceo život, urla svoju tugu, svoju dosadu. Moli smrt da mu dodje i oslobodi ga teških i mukotrpnih okova života...Taj lavež i samoća koju on stvara govore o osećanjima ljudi” nastavi on. “ Ljudi čiji je život bio kao jedno nedeljno popodne, popodne koje, sve u svemu, nije bilo bedno, ali zato vruće, dosadno i neprijatno. Znojili su se i mnogo nervirali oko sitnica. Nisu znali kuda da idu, šta da rade. Njih je to popodne ostavilo jedino sa sećanjem na tričava uzrujavanja i jednoličnost, i onda se primaklo kraju; već se spustila noć…”

” Protivotrov tom otrovu jeste u njoj…” reče don Huan milujući zemlju.

” Objašnjenje vračeva ne može nikako osloboditi dušu. Uzmimo vas dvojicu. Dobili ste objašnjenje vračeva, ali to što ga znate, uopšte ne menja stvar. Usamljeniji ste više nego ikad, jer bez nepokolebljive ljubavi prema biću koje vam pruža svoje okrilje, samoća je usamljenost. Jedino ljubav prema tom veličanstvenom biću može osloboditi ratnikov duh; a sloboda je radost, sposobnost, i prepuštanje uprkos tome što joj se čovek suprostavlja. To je poslednja lekcija…”

C.Castaneda: "Priče O Moći"

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 04, 2007 3:42 pm 
Član foruma

STALKER je napisao/la:
“Život ratnika nikako ne može biti hladan, usamljenički i lišen osećanja, jer se zasniva na njegovoj ljubavi, odanosti i požrtvovanju prema njemu najmilijem. A ko je to, zapitaćete, njemu najmiliji?...”

” Henarova ljubav, to je ovaj svet. Maločas je grlio ovu ogromnu zemlju, ali budući da je tako mali, mogao je jedino da pliva po njoj. No zemlja zna da je Henaro voli i zato mu posvećuje pažnju. Zbog toga je Henarov život ispunjen do vrha i zato će, ma gde bio, on biti pun. Henaro luta stazama svoje ljubavi i, magde bio, on je celovit.”

Don Huan je čučnuo ispred nas. Nežno je pomilovao zemlju.

” Ona je ta izuzetna ljubav dvojice ratnika ” reče on. “ Ova zemlja, ovaj svet. Za ratnika nema veće ljubavi....Jedino ako voli ovu zemlju s nepokolebljivom ljubavlju, čovek se može rešiti svoje tuge” reče don Huan. “ Ratnik je uvek radostan, zato što je njegova ljubav nepromenljiva i što ga njegova najmilija, ova zemlja, grli i daruje mu nepojmljive poklone. Tuga pripada samo onima što mrze nju koja pruža utočište njihovom biću.”

Don Huan ponovo nežno pomilova zemlju.

” Ovo divno biće, koje je živo u u svim svojim najskrivenijim kucima i koje razume svako osećanje, umirilo me, izlečilo moj bol, a kad sam konačno potpuno shvatio da ga volim, naučilo me da budem slobodan.”

Zaćutao je. Tišina oko nas bila je zastrašujuća. Vetar je tiho zviždao i odnekud iz daljine donosio lavež usamljenog psa.

” Oslušni taj lavež‚” nastavi don Huan. “To je način na koji mi moja voljena zemlja pomaže da ti sad iznesem poslednje što imam da ti kažem. To lajanje je nešto najtužnije što čovek može da čuje. Taj pseći lavež je sneni glas nekog čoveka‚” reče don Huan. “ Dolazi od neke kuće u onoj dolini prema jugu. To čovek kroz lavež svog psa, budući da su združeni u robovanju za ceo život, urla svoju tugu, svoju dosadu. Moli smrt da mu dodje i oslobodi ga teških i mukotrpnih okova života...Taj lavež i samoća koju on stvara govore o osećanjima ljudi” nastavi on. “ Ljudi čiji je život bio kao jedno nedeljno popodne, popodne koje, sve u svemu, nije bilo bedno, ali zato vruće, dosadno i neprijatno. Znojili su se i mnogo nervirali oko sitnica. Nisu znali kuda da idu, šta da rade. Njih je to popodne ostavilo jedino sa sećanjem na tričava uzrujavanja i jednoličnost, i onda se primaklo kraju; već se spustila noć…”

” Protivotrov tom otrovu jeste u njoj…” reče don Huan milujući zemlju.

” Objašnjenje vračeva ne može nikako osloboditi dušu. Uzmimo vas dvojicu. Dobili ste objašnjenje vračeva, ali to što ga znate, uopšte ne menja stvar. Usamljeniji ste više nego ikad, jer bez nepokolebljive ljubavi prema biću koje vam pruža svoje okrilje, samoća je usamljenost. Jedino ljubav prema tom veličanstvenom biću može osloboditi ratnikov duh; a sloboda je radost, sposobnost, i prepuštanje uprkos tome što joj se čovek suprostavlja. To je poslednja lekcija…”

C.Castaneda: "Priče O Moći"

...eh,kad bi svi ljudi bili svijesni ove veze/ljubavi...tada bi se zemljina skupna tacka njezno pomjerila...
...i nije mi jasno zasto Armando 'voli' da sokira ljude :mrgreen:
...ovo je davno pred>vidjeno<

Vrh

Naslov: NE MOGU A HOCU
PostPostano: pon jun 04, 2007 8:09 pm 
Početnik

U Stanak ( U Sanak) REČIMA

Razlozi koji na miču po trebu za Go Vorom koji Tiče Iz ZEMLJE su očigledni.
Njihovo pominjanje Od Vlači vreme (VRIJE ME) po trebno za iz punjenje i opravdanost,koje zaveštavaju svakome ko ih Po Zna.

Kratko , jasno , sadržajno izgovaranje reči rečenice koja u pućuje iza zova vrednog PAŽNJE,jezikoslovca i svakog ko se u suđujeda u javnosti govori,piše ili kuca , vodi do SVESTI (svodi), razlozima, o govoru kao delu ne poznavanja SVRHOVITOSTI, koja je Ne Po Sredni Putar Ne Misli O ŽIVOTU.

Ne Poznato ,u govoru, od Svrhovitosti jeste delo u pravljanja te reči(SVRHA) na PAŽLJIVU MISLENOST (NE MISAO) svakog od nas.

To je ONO što se sa vrha postignuća,snage , hrabrosti , srčanosti svakog čoveka,napinjanja da dostigne MOĆ DOSTOJNU silo vitosti , koja mu je DAROVANA zametanjem i rođenjem,obrušava u trenutak uobičajenosti svakodnevlja, obezbeđujući (U PRKOS NE VOLJI) STRPLJIVOST,UZDRŽAVANJE,PRONICLJIVOST,BRZINU,SNAŽNU VOLJU ZA ŽIVOTOM I NE PO KORNU NA MERU ODUPIRANJA TOM TRENUTKU KOJI SOBOM ,U DANAŠNJIM VREMENIMA,NOSI NE IZ VESNOST I SMRT , ČINEĆI GA NE ZA BORAVNIM BOJIŠTEM BEZ KRAJNOG RATOVANJA SA PREPUŠTANJEM.

ZA RAZLOG I REČ

TIHO MIR.
---------------------------------------------------------------------------------------
JEDNOM RAZLOGU

Udarac tvog prsta po dobošu oslobađa sve zvuke, započinje novu harmoniju

Tvoj korak je uzdizanje novih ljudi i njihovo pokret

Okrećeš glavu : nova ljubav ! Okrećeš je nazad – nova ljubav !

“ Izmeni nam udele, prorešetaj nam nevolje, a pre svega vreme “,pevaju ti ova deca. Molbe ti se upućuju : “ Uzdigni bilo kuda srž naših sudbina i naših želja “.

Ti što si došao iz Uvek I što ćeš poći u Svuda.

........................................................

Zar da slučajnosti naučnih čarolija i pokreti društvenog bratstva budu omiljeni kao POSTEPENA OBNOVA PRVOBITNE NESPUTANOSTI ?

Artur Rembo

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 04, 2007 9:18 pm 
Početnik

Karlos Kastanedin Tensegriti
Sanjati zajedno
CD Tura III

Sofija, Bugarska - Septembar 22. do 23., 2007. 64 Evra
Kijev, Ukrajina - Septembar 29. do 30., 2007. $65 (USD)

The shamans of ancient Mexico dreamed together…something in us takes the lead and suddenly we find ourselves sharing the same view with other dreamers.
— Don Juan Matus

For the shamans of don Juan Matus's lineage, dreaming together was the possibility for sentient beings to travel together to new areas of perception—new dreams. Don Juan's students said this describes a Tensegrity community, in which the perceptual shift in one member of the community can initiate a shift in the whole community. Shamans consider this adaptability to be innate in human beings—as it is among other living communities, such as groves of trees, migrating birds, and industrious insects.

In these Practice Events, a new generation of Tensegrity instructors will guide participants in magical passes, exercises in stalking the self, and practices of inner silence, grooming within each the fluid resilience needed to experience dreaming together.
* * *
Directly before each Practice Event, there will be a special one-hour Introductory Class, oriented toward and required for all newcomers (participants who have never attended a Cleargreen-sponsored event such as a CD Tour Practice Event, Workshop or Class guided by Tensegrity Instructors.) Though special emphasis is given to instruction for newcomers, the class is open to all participants in the Practice Event.
* * *

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 06, 2007 12:20 am 
Član foruma

U vezi prethodnog izlaganja...
Kada ratnik vremenom svoje izvodjenje tenzegriteta pojaca,bude primecen od strane "jakih ratnika" i uspostavlja se most saradnje.
On je tamo negde u mraku naglo zablistao,zasvetleo,a to nije ostalo neprimeceno...Prema tome mozda i ne mora preko Bugarske ili Rusije...
U svakom slucaju ne bi bilo lose da dodju i u Beograd...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 06, 2007 8:47 am 
Početnik

charmer_forever je napisao/la:
U vezi prethodnog izlaganja...
Kada ratnik vremenom svoje izvodjenje tenzegriteta pojaca,bude primecen od strane "jakih ratnika" i uspostavlja se most saradnje.
On je tamo negde u mraku naglo zablistao,zasvetleo,a to nije ostalo neprimeceno...Prema tome mozda i ne mora preko Bugarske ili Rusije...
U svakom slucaju ne bi bilo lose da dodju i u Beograd...

Prijatelju nemoj brinuti oko tog...
i onako Duh samo slusa kada govornik govori gestovima. Ali gestovi ne znace znake niti pokrete tela, vec dela prave posvecenosti, dela darezljivosti i humora. Kao gest za duh, vracevi uzimaju najbolje od sebe i to nemo nude apstraktnom. /moc tisine 226

Delaj u skladu sa ucenjem i sve ce doci na svoje mesto

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 06, 2007 2:16 pm 
Član foruma

Zemlja nas zove da glasno,glasom, iz volje kazemo "NAMERA!"

Vrh

Naslov: Bastina Svesti
PostPostano: sri jun 06, 2007 7:50 pm 
Član foruma

RADJANJE RATNIKA

Odbacio sam svoje Ja
koje me je sputavalo,
ono nije bilo moje
dok ne otkrih grabljivca
kako mi zdere svest
u prvom licu domacina.

Samozivost je kao teg
a sazaljenje sveta laz,
dok stojim pred ogledalom
poslednji put,
odbacujem iluzije straha
u misaonim formama
na koje sam se bio navikao.

Senka je ostala
bez hrane,
i dok sam plakao
to nisu bile moje suze,
vec bica
koje je umiralo u meni
dok se radjao ratnik!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 08, 2007 7:30 pm 
Član foruma

“Viđenje je tehnika koja sprečava da ta revizija NE zastrani prema kapricioznosti. Viđenje svetlosne prirode sveta nam dopušta da bez ikakve mogućnosti za grešku izaberemo najpogodnije simbole za prenošenje ideja.”

NE! je imperativ jer ako ovo zakaze evo nas opet u srednijem vijeku!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.