Sada je: uto maj 06, 2025 3:33 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: uto sep 25, 2012 9:20 am 
Moderator

Probao sam biti u ormaru, ali nije to to.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 9:28 am 
Član foruma

probaj u kauču, tamo gdje se drži posteljina, ili ispod kreveta, zatvoriš sa svih strana nečim što se nađe pri ruci.
potapanje u kadu (da viri samo nos) je isto super, ali jebiga meni je premala kada, vire mi koljena :)

evo par igrica ako je ovo sa ratništvom iscrpljeno;

http://www.boston.com/bostonglobe/ideas ... our_brain/

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 9:48 am 
Moderator

Ne treba mi ništa ekstra, dapače treba puno mira da se polovi, izbalansira i očisti smeće u onome što je već tu.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 10:55 am 
Član foruma

Iskreno smo zakljucili da ovdje nema pravih ratnika posto se niko nije izjasnio.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 11:15 am 
Član foruma

@ Promatrač

Da spomenem Satori ljuljačku.
Čitao sam o njoj prije nekoliko godina, možda u nekoj od knjiga Slavinskog.
Uglavnom, sklopi se tako da ima postolje za noge, kompletno si zamotan u nekakvo platno, opasaju te kaiševima i visiš tako..., montira se negdje u šumi ili tavanu gdje je relativno tiho...
Očigledno bi trebao neko da pomogne u instalaciji...
Ako se sjetim koja je knjiga u pitanju napisaću; podsjetilo me je ovo pisanje o šamaskim kovčezima za rekapitulaciju.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 12:16 pm 
Član foruma

bilo je raznih experimenata na temu, i ovo što bajs govori, sa omatanjem, zamatanjem i vezivanjem provjereno ima smisla i efekta.
znači promatrač, za početak reci ženi nek ti veže ruke i noge

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 12:21 pm 
Moderator

@bajs ima tako nešto u CC, mislim da je to višenje bilo jedan od nerada Silvia Manuela.
@zelenozubi, nastavi! :)

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 1:38 pm 
Član foruma

Ali zaista, realno to nije uopšte potrebno.
Bilo koju poziciju tijela da zauzmeš, u kojoj se osjećaš udobno i možeš provesti više od 45 minuta, odgovaraće.
Jedino bi bilo poželjno da se to obavlja u tišini, kasno u noći ili pred zoru. Tako neće biti bitno da li se nalaziš u kovčegu ili van njega; kakav god poriv za pokretom dobiješ, ne slijedi ga, uoči ali ne reaguj, nema potrebe ni za kakvim vezivanjem. Tijelo će se prilagoditi nakon određenog vremena.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 1:42 pm 
Moderator

Nema problema, ako treba sakrit ću se na trgu punom ljudi.
Najgora je siva zona koja je ni dovoljno glasna da se odustane ni dovoljno tiha da se ne čuje.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 2:04 pm 
Član foruma

Nema ni to veze ako si ozbiljan u svojoj namjeri.
Ono gore što spomenuh su idealni uslovi ali mi treba da budemo fleksibilni.
Ako postoje prepreke recimo u vidu zvukova one će u početku biti problem ali kasnije kada se udubimo neće.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 2:13 pm 
Moderator

Istina, ali svejedno mislim da si nekad treba dati iskustvo odvajanja osjetila od tipičnih podražaja bez navike da ih se ignorira. To je dijametralno suprotno iskustvo od ovog na što ti ciljaš jer onda čovjek bude u šoku od neke vrste praznine i upravo traži nešto, neki sadržaj (suprotno od ignoriranja) pa će se jače uhvatiti i gadosti rekapitulacije.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 3:26 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Istina, ali svejedno mislim da si nekad treba dati iskustvo odvajanja osjetila od tipičnih podražaja bez navike da ih se ignorira.

Nisam mislio na ignorisanje.
Oni (podražaji) mogu biti tu ali i ne moraju. Nije bitno.
Ono između je bitno, onaj koji gleda.

Citat:
To je dijametralno suprotno iskustvo od ovog na što ti ciljaš jer onda čovjek bude u šoku od neke vrste praznine i upravo traži nešto, neki sadržaj (suprotno od ignoriranja) pa će se jače uhvatiti i gadosti rekapitulacije.

Mi smo praznina ali kao što si rekao to ne znamo i svakako postoji poteškoća sa shvatanjem toga.
Hoću reći, ako se pojavi objekat na koji čula reaguju, to je u redu, registrujemo i to je sve.
Ako je rekapitulacija neka vrsta kontemplacije na objekte (događaje) onda i ostali objekti treba da se posmatraju na isti način. Ako se ide u dubinu, Svijest će uzeti samo odabrani objekat i povezati se sa njim.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 3:40 pm 
Član foruma

bajs je napisao/la:
Nema ni to veze ako si ozbiljan u svojoj namjeri.
Ono gore što spomenuh su idealni uslovi ali mi treba da budemo fleksibilni.
Ako postoje prepreke recimo u vidu zvukova one će u početku biti problem ali kasnije kada se udubimo neće.

e bas to...pre neki dan sam bio u sobi, bila tu i mama i siguran sam da sam osetio istinsku moc rekapitulacije..
Dugo vec rekapituliram ali taj put je bilo stvarno mocno i razlikovalo se...
U sustini onos to bih rekao a da moze nekom da pomogne je da sta god se radi potrebno je posvetiti se u potpunosti tome, uneti se u to, prepustiti se tome bilo to crtanje vezbanje sanjanje ili rekapituklacija.
Tek dad mogu doci istinske moci:)

Ps. uopste tad nisam obracao na polozaj tela nekako sam cak i cudno lezao i nisam pravio velike zamahe glavom nego su ti pokreti skladno bili aktivni u zavisnosti od situacije u kojoj sam bio...

just relax take it easy sto bi rekao mika

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 4:11 pm 
Moderator

A baš nećete u tamnicu... :lol: e jeste neki!

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 9:46 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Istina, ali svejedno mislim da si nekad treba dati iskustvo odvajanja osjetila od tipičnih podražaja bez navike da ih se ignorira. To je dijametralno suprotno iskustvo od ovog na što ti ciljaš jer onda čovjek bude u šoku od neke vrste praznine i upravo traži nešto, neki sadržaj (suprotno od ignoriranja) pa će se jače uhvatiti i gadosti rekapitulacije.

e, da, baš tak.
treba probati da bi se razumjelo.
Citat:
Nisam mislio na ignorisanje.
Oni (podražaji) mogu biti tu ali i ne moraju. Nije bitno.
Ono između je bitno, onaj koji gleda.

to je isto baš tak, ali probaj prisilno isključiti osjetila i dobit češ sasvim novi kut.

svaki utorak radim na magnetskoj rezonanci, tamo ljudi leže u krajnje neugodnoj situaciji od 20 min pa do 1h. radijus psihofizičkih iskustava koja im se dešavaju u tom kratkom vremenu (u neidealnim "sensory deprivation" uvjetima) je...pa.. vrlo širok. :)
znači, vrijedi istražiti, AKO SI RATNIK! :lol:

Vrh

PostPostano: pet sep 28, 2012 5:35 pm 
Član foruma

bajs je napisao/la:
Ali zaista, realno to nije uopšte potrebno.
Bilo koju poziciju tijela da zauzmeš, u kojoj se osjećaš udobno i možeš provesti više od 45 minuta, odgovaraće.
Jedino bi bilo poželjno da se to obavlja u tišini, kasno u noći ili pred zoru. Tako neće biti bitno da li se nalaziš u kovčegu ili van njega; kakav god poriv za pokretom dobiješ, ne slijedi ga, uoči ali ne reaguj, nema potrebe ni za kakvim vezivanjem. Tijelo će se prilagoditi nakon određenog vremena.

Meni ta stanja, ajmo reć opuštanja, dolaze sama od sebe. Ali paralelno s njima, ne uvijek, dolaze čudne potrebe i pomaci tijela koje ne kontroliram ja. Recimo nekad, počnem osjećati poprilično veliku bol u prstima, kao da mi netko zabija užareni čavao u nokte te nemogu od bola ne sljediti poriv da se pomaknem, jer jedino tako bol može prestati.

Također, kad odlutam i počnem tonuti duboko, desi se da mi od ogromne navale energije kroz krunsku, tijelo se doslovno zblefira i zašteka, zatrese se i poskoči pa me to razbudi i vrati ovdje.

Koliko kužim, to je zbog energetske nečistoće, tj blokada u mojim energetskim putevima, a jedini način koji znam da čisti, je ustrajati u opuštanju preko noći, a raditi na svojoj ličnosti preko dana.

Vrh

PostPostano: sub nov 10, 2012 7:50 pm 
Član foruma

Mene interesira, dali je bilo ko od vas bio u kojem ashramu (zajednici) od Kastanede?

Pozdrav!

Vrh

PostPostano: sub nov 10, 2012 8:11 pm 
Moderator

Ja ne.

Vrh

PostPostano: ned nov 11, 2012 10:19 pm 
Član foruma

arcturian je napisao/la:
Mene interesira, dali je bilo ko od vas bio u kojem ashramu (zajednici) od Kastanede?

Pozdrav!

jel mislis na one zajednice gdje se placa clanarina, ili neke druge?

Vrh

PostPostano: pon nov 12, 2012 12:11 am 
Član foruma

Ne, na one, poput komuna, dje prakticiraju kolektivno sanjanje prema njegovim tehnikama (pošto ima još druge tehnike i druge učitelje sanjanja). Njegove škole sanjanja, koje ima - već je dugo vreme, kad sam to malo googlao netom.
Pozdrav! :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.