Sada je: uto maj 06, 2025 12:02 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: pet sep 21, 2012 6:08 pm 
Član foruma

La Shaman je napisao/la:
snoopy je napisao/la:
Danas je dan da odlucite da budete ratnici ili ne..hmm :-s

Evo odlucio sam, od sad sam ratnik.

Jer to, to?

svaka odluka donosi i radnju, akciju...zivot nije nista drugo nego samo momentalne odluke koje dovodimo...
jer to je to, da na ono sto osjecamo, mislimo, da si to i stvaramo, svako na neki nacin reagira na te impulse iz sebe, potom se dovode odluke, samo koje odluke je vazno...
to je isto kad neko kaze ja imam kod kuce 1000knjiga i sve sam ih procitao, a ti tako malo knjiga imas, ono kao da je vazno koliko si knjiga procitao,...vazno je koju temu imaju knjige, jer sta vrjede 1000 procitanih knjiga o bezvrjednim stvarima...tako starost ne dovodi automatski i mudrost sa sebom, vec kakva su bila iskustva, ako su bila iskustva koja su vrjedna onda ce biti i starost vrjedna...

niko drugi ne moze nekome reci ti si sad ratnik pa je taj tad jedan ratnik...isto tako je samo ratnik naziv, nesto sto pokusava opisati stanje covjeka...sta vrjede naziva bez iskustva...

Vrh

PostPostano: pet sep 21, 2012 6:21 pm 
Član foruma

Vag je napisao/la:
svaka odluka donosi i radnju, akciju...zivot nije nista drugo nego samo momentalne odluke koje dovodimo......

Nije dovoljnja samo odluka, nego treba iza te odluke stajati odgovornost.

Sta mi vrijedi ako odlucim biti ratnik a nemam odgovornost prema tome.

Ja recimo nemogu biti dovoljno odgovoran da budem ratnik.

Ratnik ne posjeduje nista.

Ratnik nema nista svoje on je samo covjek koji zivi da bi umro.

Vrh

PostPostano: pet sep 21, 2012 6:30 pm 
Član foruma

La Shaman je napisao/la:
Vag je napisao/la:
svaka odluka donosi i radnju, akciju...zivot nije nista drugo nego samo momentalne odluke koje dovodimo......

Nije dovoljnja samo odluka, nego treba iza te odluke stajati odgovornost.

Sta mi vrijedi ako odlucim biti ratnik a nemam odgovornost prema tome.

Ja recimo nemogu biti dovoljno odgovoran da budem ratnik.

Ratnik ne posjeduje nista.

Ratnik nema nista svoje on je samo covjek koji zivi da bi umro.

svaka odluka dovodi nesto, koja to je vazno...ako je odluka biti samo covjek koji prica a ne cini nista bice tako...
sve ovisi o pojedincu i sta on vjeruje...nekomoze da posjeduje nista samo ako je nesto imao...biti ono sto jesmo u tome ne postoji gubitak ili dobitak...a ono sto jesmo je zivot i smrt, zato nije ratnik samo covjek koji zivi da bi umro, vec je on covjek koji je umro da bi zivio, zato je ratnik...sta vrjede nazivi ako nema nista iza njih, jer naziv ne stvara ono sto imenuje... zapravo postzoji samo zivot, a smrt je iluzija za nasu licnost, da napokon shvati da je drzanje za proslost samo nesto sto nije vjecno, samo je zivot vjecan a to smo mi...

Vrh

PostPostano: sub sep 22, 2012 12:55 am 
Član foruma

da li su vam ovo besmislene figure pred ogledalom ili dobar humor? :)

Vrh

PostPostano: sub sep 22, 2012 1:26 am 
Moderator

Ne plaši nam ovo malo ratnika tako ti svega! :lol: :-#

Vrh

PostPostano: sub sep 22, 2012 1:49 am 
Član foruma

:help:
:tongue:

Vrh

PostPostano: sub sep 22, 2012 10:35 am 
Član foruma

La Shaman je napisao/la:

Dosli smo ajmo reci do dvije filozofije; ratnik si kad to odlucis i ratnik si kad te netko prozove.

To su tvoje filozofije, nisam ja onaj koji umjesto da proba razumjeti svog sugovornika ko papiga ponavlja pitanje ti si ratnik? Onda kad i dobijes neki odgovor izvrnes ga tak da tebi pase. Gadna je ta samorefleksija.

Vrh

PostPostano: sub sep 22, 2012 11:09 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
La Shaman je napisao/la:

Dosli smo ajmo reci do dvije filozofije; ratnik si kad to odlucis i ratnik si kad te netko prozove.

To su tvoje filozofije, nisam ja onaj koji umjesto da proba razumjeti svog sugovornika ko papiga ponavlja pitanje ti si ratnik? Onda kad i dobijes neki odgovor izvrnes ga tak da tebi pase. Gadna je ta samorefleksija.

Nisam ja to izreko ni isfilozofiro.

Ne izvcrem nista.

Pa nekoliko puta sam te vec pito jer si ti ratnik, a ti nista?!

Vrh

PostPostano: sub sep 22, 2012 11:12 am 
Član foruma

Vag je napisao/la:
La Shaman je napisao/la:
svaka odluka dovodi nesto, koja to je vazno...ako je odluka biti samo covjek koji prica a ne cini nista bice tako...
...

Ovisi koliko pojedinac ima zestine "moci" da provede odluku u djelo i odgovorno stoji iza toga ma sta god se desilo.

Vrh

PostPostano: sub sep 22, 2012 11:37 am 
Član foruma

La Shaman je napisao/la:

Nisam ja to izreko ni isfilozofiro.

Ne izvcrem nista.

Pa nekoliko puta sam te vec pito jer si ti ratnik, a ti nista?!

A što je to ratnik? Ja sam pojedinac koji ima iskustva iznad ove realnosti. Tamo vani nikog ne zanima da li se ja smatram ratnikom ili ne, nego poanta je kako se postavljam prema sebi i prema apstraktnom. Vani je bitno jedino da li imam dovoljno viška energije za povećanu percpeciju. Da li ja to zovem besprijekornošću, čistoćom i da li sebe nazivam ratnikom ili putnikom ili učenikom, te pomoću koje tradicije i učenja (ili čiste intucije i tihog znanja) sam došao do povišene svijesti stvarno nema veze. Tako da nisam razmišljao o sebi kao ratniku u kastanedijanskom smislu, no poanta karlosovih knjiga je ono što mi je omogućilo da sredim i konstituiram sebe. Vodio sam se putem ratnika da bi ugrabio svoju šansu. Reci mi ti da li sam ratnik.

I što tebi znači činjenica da ja jesam ili nisam ratnik?

Vrh

PostPostano: ned sep 23, 2012 8:44 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
La Shaman je napisao/la:

I što tebi znači činjenica da ja jesam ili nisam ratnik?

Pa samo pitam zanima me. Cista znatizelja.

Hoces reci da se osjecas kao ratnik ali ti je glupo to javno izreci.

Hoces mozda reci da se bojis da to nisi ali ti je glupo to javno izreci.

Vrh

PostPostano: pon sep 24, 2012 9:47 am 
Član foruma

La Shaman je napisao/la:
Pa samo pitam zanima me. Cista znatizelja.

Hoces reci da se osjecas kao ratnik ali ti je glupo to javno izreci.

Hoces mozda reci da se bojis da to nisi ali ti je glupo to javno izreci.

Ako cemo iskreno, nisi rekao svoje motive do kraja te imam osjecaj da ni sa sa jednim odgovorim nebi bio zadovoljan.

Vidis, ovo je izrtanje mojih rijeci jer ja nista od tog dvoje nisam rekao, te mislim da moju poantu shvaca svatko tko ju zeli shvatiti.

Poanta je da se ne treba baviti znacenjima i kvalifikacijama rijeci ratnik nego putem pred sobom. No razumijem da netko tko nema taj put pred sobom a knjige su mu neka vrsta zajebancije (makar je on uvjeren da je to to) moze baviti kilometarskim intelektualnim raspredanjima o razlicitim terminima iz knjiga kojima nikad nije svjedocio, tj. igrati se kluba ljubitelja djela Carlosa Castanede.

Vrh

PostPostano: pon sep 24, 2012 11:16 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Ako cemo iskreno, nisi rekao svoje motive do kraja te imam osjecaj da ni sa sa jednim odgovorim nebi bio zadovoljan.
.

Reko sam. Cista znatizelja.

Dal si ti ratnik? ( mislim na znacenje "ratnik" koji je opisuje u Karlosovim knjigama )

Vrh

PostPostano: pon sep 24, 2012 12:20 pm 
Član foruma

Ako pazljivije procitas nas razgovor od pocetka do kraja, te ako odbacis svoje prekoncepte o onome sto ti mislis da je ratnik, uvidjet ces da sam ti na to pitanje vec odgovorio.

Vrh

PostPostano: pon sep 24, 2012 2:35 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Ako pazljivije procitas nas razgovor od pocetka do kraja, te ako odbacis svoje prekoncepte o onome sto ti mislis da je ratnik, uvidjet ces da sam ti na to pitanje vec odgovorio.

Ja nigdje ne vidim odgovor na moje pitanje.

Tvoj odgovor koji vidim je: Ja sam pojedinac koji ima iskustva iznad ove realnosti.

Dali to znaci da nisi ili da jesi ratnik?

Vrh

PostPostano: pon sep 24, 2012 3:09 pm 
Član foruma

Ha zao mi je sto ne vidis. Meni se ovoga vise neda igrati.

Vrh

PostPostano: pon sep 24, 2012 3:30 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Ha zao mi je sto ne vidis. Meni se ovoga vise neda igrati.

Nije igra.
Jednostavno je pitanje koje trazi jednostavan odgovor.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 3:11 am 
Moderator

Mislim da je ova igra postala predosadna, ajde probajte drugačiji zaplet jer ovo je patetično. :roll:
Ja ne bi započinjao paljbu na svoj račun jer sam si otvorio bolovanje i imam potrebu da si nađem ili napravim komoru za rekapitulaciju (senzornu deprivaciju) pa imajte razumijevanja.

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 7:38 am 
Član foruma

Pa, šta je ovo? Niko neće da bude ratnik.
Evo, ja ću biti ratnik, onaj iz knjiga. Domaćica-ratnik. Poznajem drevne veštine rukovanja sa metlom, koja preko dana predstavlja oruđe za čišćenje, a noću mi je uglavnom prevozno sredstvo onda kad me mrzi da letim supermen tehnikom.

U ratničkoj ličnoj karti piše mi da sam primarno sanjač, ona gamad u administraciji je tako pečatirala, a da me niko nije ni pitao jel ja to želim. Mislim, možda sam želela da budem holivudska glumica, al' šta njih briga. Rekoše: "Ima da budeš sanjač i tačka."

Vrh

PostPostano: uto sep 25, 2012 9:16 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Mislim da je ova igra postala predosadna, ajde probajte drugačiji zaplet jer ovo je patetično. :roll:
Ja ne bi započinjao paljbu na svoj račun jer sam si otvorio bolovanje i imam potrebu da si nađem ili napravim komoru za rekapitulaciju (senzornu deprivaciju) pa imajte razumijevanja.

viš baš zanimljiv podatak, i ja ovih dana dosta vremena trošim na pregledavanje videa i ideja za sensory deprivation box :-k

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.