Sada je: pon maj 05, 2025 10:27 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Literatura i linkovi
PostPostano: uto sep 18, 2012 11:19 am 
Moderator

Pa izvoli, ne moras cekati nekog drugog, hrpa iskustava je vec tu, napisi nesto svoje ako te volja.
I da, "nesto" radi na usutkavanju svugdje.

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 12:09 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Pa izvoli, ne moras cekati nekog drugog, hrpa iskustava je vec tu, napisi nesto svoje ako te volja.
I da, "nesto" radi na usutkavanju svugdje.

Iskreno meni je draze upoznati nekoga pa se uzivo naci sa njime i pricati o tome, jer rijeci a pogotovo pisane na forumu uglavnom zbunjuju i dolazi do neslaganaja mada se prica o istoj tezi razvoja nekoga iskustva. Tako da svoja iskustva nebih iznosio na takvim mjestima. To uglavnom rade nesvjesni ljudi nadajuci se da ce ih sugovornici razumijeti. No tesko je i uzivo nekome nesto pricati pogotovo ako samovaznost prevladava u njegovom zivotu. Samovaznost je uglavnom sakrivena, nevidljiva.

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 5:01 pm 
Moderator

La Shaman je napisao/la:
U danjasnje vrijeme elektronske komunikacije to bi trebala biti mjesta prijateljstva, poznanstva i komunikacije takvih ljudi. Cini mi se da nesto radi na tome da se ljudi sto vise udalje po pitanju toga i ne pricaju o tokvoj vrsti znanja. Udaljavanje od besprijekornosti.

La Shaman je napisao/la:
Iskreno meni je draze upoznati nekoga pa se uzivo naci sa njime i pricati o tome, jer rijeci a pogotovo pisane na forumu uglavnom zbunjuju i dolazi do neslaganaja mada se prica o istoj tezi razvoja nekoga iskustva. Tako da svoja iskustva nebih iznosio na takvim mjestima. To uglavnom rade nesvjesni ljudi nadajuci se da ce ih sugovornici razumijeti. No tesko je i uzivo nekome nesto pricati pogotovo ako samovaznost prevladava u njegovom zivotu. Samovaznost je uglavnom sakrivena, nevidljiva.

Sad ta dva posta zbroji, oduzmi, usporedi, kako god.

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 7:17 pm 
Član foruma

:-s

Zadnja izmjena: La Shaman; uto sep 18, 2012 7:21 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 7:19 pm 
Član foruma

La Shaman je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Sad ta dva posta zbroji, oduzmi, usporedi, kako god.

Pa nigdje ne spomenuh iskustva?!
Ako na to mislis.

To ti je pravi dokaz ovoga sto sam ti rekao, napisano je a ne shvacamo se.

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 7:24 pm 
Moderator

Shvaćam sve to zašto tako ispada kad se piše, ali oko čega će se raspravljati ako za podlogu ne služe makar nekakva nečija iskustva ili priče i stavovi nastali iz iskustava?
Oko čega će biti komunikacija?

Bez toga ostaje manje više samo nabrajanje knjiga i oglasna ploča, možda koji "citat dana".

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 7:51 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Shvaćam sve to zašto tako ispada kad se piše, ali oko čega će se raspravljati ako za podlogu ne služe makar nekakva nečija iskustva ili priče i stavovi nastali iz iskustava?
Oko čega će biti komunikacija?

Bez toga ostaje manje više samo nabrajanje knjiga i oglasna ploča, možda koji "citat dana".

Iskustva?!
Samo ratnici imaju iskustva.
Dal ima tu tko takav?

Mi ovdje mozemo pisati i prepricavati o iskustvima ljudi, ratnika iz Carlosovih knjiga.

Recimo, sta je to stvarno orlov dar i kako je to Don Juan opisao sta je uopce htio reci, vjerujem da su ljudi procitali al vecina to sigurno ne shaca.

Eto, za pocetak, kako si ti shvatio sta je to orlov dar?

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 8:07 pm 
Član foruma

:offtopic:

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 8:08 pm 
Moderator

Orlov dar, šansa za treću pažnju, to se nema sa čime shvatiti ni za nas ni za Tolteqe, ali to je ekstremni primjer apstrakcije, ima stvari puno bližih riječima i tu na forumu već ima pokušaja objašnjavanja orlovog dara.
I ovo već je rasprava na temelju nekog tvojeg iskustva iako kažeš da su ta iskustva rezervirana samo za one iz knjiga. :occasion5: :thumbup:

bajs, preselit ćemo.

Vrh

Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: uto sep 18, 2012 8:21 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Orlov dar, šansa za treću pažnju, to se nema sa čime shvatiti ni za nas ni za Tolteqe.

Tako je.
Može se probati intelektualno shvatiti ili zamisliti, to neće biti od mnogo značaja, ali opis riječima je nemoguć.
Dovoljno je znati da je taj dar u stvari Svijest, a Treća pažnja čist nezamagljen pogled iste.
Sve ostalo je mlaćenje prazne slame dok se ne postigne to stanje.

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 8:47 pm 
Član foruma

Cemu onda prica o iskustvima kojih nema?!
Ovdje se mozemo samo druziti, upoznati i to je sve.
Moze biti samo razgovor o pravim ratnicima i njihovim iskustvima.
Niti ratnika niti iskustava.

Dal ovdje netko za sebe uistinu misli da je ratnik?

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 9:00 pm 
Moderator

Nitko nije rekao da iskustava nema, niti je to utvrđeno, čitaj ponovo.
I nećemo odmah u treću pažnju kao što nisu ni papaštrumf i društvo pere kvržice iz meksika.
Ima iskustava prije treće pažnje, uostalom to je učenje o tome kako eventualno doći do orlovog dara pa ću se smatrati učenikom jer mi se riječ "ratnik" prilično gadi.
bajs je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
Orlov dar, šansa za treću pažnju, to se nema sa čime shvatiti ni za nas ni za Tolteqe.

Tako je.
Može se probati intelektualno shvatiti ili zamisliti, to neće biti od mnogo značaja, ali opis riječima je nemoguć.
Dovoljno je znati da je taj dar u stvari Svijest, a Treća pažnja čist nezamagljen pogled iste.
Sve ostalo je mlaćenje prazne slame dok se ne postigne to stanje.

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 9:11 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Nitko nije rekao da iskustava nema, niti je to utvrđeno, čitaj ponovo.
I nećemo odmah u treću pažnju kao što nisu ni papaštrumf i društvo pere kvržice iz meksika.
Ima iskustava prije treće pažnje, uostalom to je učenje o tome kako eventualno doći do orlovog dara pa ću se smatrati učenikom jer mi se riječ "ratnik" prilično gadi.

Tek kad si ratnik ond pocinjes uciti.
Posto si ti ucenik sa iskustvima ako mi mozes reci kako cemo doci do trce paznje?

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 9:26 pm 
Moderator

Bilo bi preambiciozno i uzaludno očekivanje za mene da odmah idem na upute za krajnji cilj učenja, preširoko je i ne bi se upuštao u ulogu učitelja kad sam jedva učenik.
Uostalom ne bi me to pitao da već nemaš na umu pretpostavku za to kako doći do treće pažnje, čak ti je i nick La Shaman.
Zato je tu više raznih ovih-onih koji se muvaju po forumu koji su već ostavili brdo postova za sobom, forum, kužiš?

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 9:42 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Bilo bi preambiciozno i uzaludno očekivanje za mene da odmah idem na upute za krajnji cilj učenja, preširoko je i ne bi se upuštao u ulogu učitelja kad sam jedva učenik.
Uostalom ne bi me to pitao da već nemaš na umu pretpostavku za to kako doći do treće pažnje, čak ti je i nick La Shaman.
Zato je tu više raznih ovih-onih koji se muvaju po forumu koji su već ostavili brdo postova za sobom, forum, kužiš?

Nik ko nik moglo je biti i La Šaban.
Nemam pretpostavku jer ja jos nisam ratnik.

Nitko od tebe nista ne ocekuje no po tvom pisanju kako pisas po druzini iz knjiga dalo se samo zakljuciti da si veliki ratnik sa iskustvima i da sigurno imas neku tezu oko orlovog dara.

Forum, pa zar se vi ovdje privatno neznate i ne druzite uzivo?

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 9:48 pm 
Moderator

Strpljenja La Shaman! Necemo sve u jednom danu.
Ovaj forum se odvija na internetu a ne uzivo.

Vrh

PostPostano: uto sep 18, 2012 9:54 pm 
Član foruma

shamane dosadan si u p materinu :)

Vrh

PostPostano: čet sep 20, 2012 1:48 am 
Moderator

Velika je razlika između pristupa nekom učenju kao religiji i spoznaje sebe kroz neko učenje.

Religija i "nisam ja ratnik" je predavanje moći, prepuštanje i odustajanje od misterije otkrivanja unaprijed.
S druge strane prihvaćanje odgovornosti za potragu za sobom donosi i mnoge nevolje pa čovjek prisilno postaje patnik, a ako preživi i nastavi potragu onda prisilno ispadne i ratnik.

Vrh

PostPostano: čet sep 20, 2012 2:49 pm 
Član foruma

La shaman, znaci ti tvrdis da netko tko nije ratnik ne moze imat iskustva. A reci mi sta je sa svim drugim tradicijama i putevima ciji se prakticari ne nazivaju ratnicima a imaju iskustva i to ona cija je poanta dosta slicna iskustvima ratnika? Ili ti svi drugi prakticari izmisljaju?

Vrh

PostPostano: čet sep 20, 2012 5:44 pm 
Član foruma

Za mene je biti ratnik, ili ucenik, ili covek od znanja kako god jednostavno nacin zivota.
Taj nacin zivota ili put covek zivi svim srcem kao sto fudbaler zivi svim srcem svoju loptu i travu.
A opet, ima mnostvo igraca koji zive fudbal ali ne svi podjednakim intenzitetom.
To su finese zivota, nacin reagovanja, nacin percepcije
NA prvi mah, nista te ne razlikuje od bilo koga drugog ali ipak tu ima nesto neopipljivo neobjasnjivo...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.