Sada je: pet maj 02, 2025 11:20 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: pet dec 17, 2010 1:55 am 
Moderator

Ajmo pomalo, smatram da je i Lucifer dio boga, a ne suprotno od boga ili nešto sastrane.
Pa onda iako je bog svemoguć u dinamici unutar sebe, lucifer može postojati i dio je ljubavi božje.

Dalje kažeš: Svijest koja nam je prenijela saznanja o Orlu točno je znala i čemu priča bez mogućnosti pogreške.

Nije "nam", barem nije meni nikakva svijet prenjela egzaktna saznanja o orlu, prenesen je samo koncept, daleko od toga da je prenesena stvarnost kakva jest ili "pravo znanje bez mogučnosti pogreške" pošto se viđeno ionako ne može prenjeti u riječi, tako da... ne znam o kakvim ti točnostima pričaš.
I sam kažeš da su riječ slabe, a svejedno kažeš da je prenešeno "pravo znanje bez mogučnosti pogreške", u tome te smatram proturječnim.

Ajmo se svejedno igrati riječima, orao je izvor orlovih zračenja, zašto se onda ne bi moglo reči da je orao čvor, sjecište, skupna točka, čvorište... svih svojih zračenja? Misliš li da se može tvrditi i da nema šire od toga?
Možda je sve uvrnuto samo u sebe, skupna točka je možda varijanta preslike orla u malom, onako kako je mikrokozmos preslika makrokozmosa u malom i sve je uvjetovano jedno drugim.
A ako se nešto mora rasturiti jer je došlo do paradoksa, to će naravno biti mikrokozmos, čahura, a ne orao ili makrokozmos.
Nemoj me krivo shvatiti da sam izjednačio orla i makrokozmos, mislim da je orao mnogo širi pojam od makrokozmosa, ali eto igramo se idejama.

Ajme ljudi moji kako sam JA pametan!!! :toothy2:

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 2:15 am 
Moderator

lone_bird je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:
Promatraču, mislim da shvaćam što hoćeš reć za Lonija. Njegova zadnja dva posta imaju različitu frekvenciju. Kao da je skočio iz jedne ličnosti u drugu i to ne svjesno i željeno.

Možda me kontrolira neki ... parazit!? :) Još uvijek me pokušavaš razumijeti i svesti na poznate okvire Sjenko? Okani se ćorava posla i gluposti. Ličnost je maska i ukoliko ne uspjevaš svrstat moju u neku ladicu kao što si navikao to je svakako pozivna stvar, za mene.

(Malo sam zastao pa gledam s distance što sa ovdje upravo događa)

Eto vidite kako ovo ide. Opet sam ja krenuo sa "prijateljskim" objašnjavanjem i uvjeravanjima i opet će me kao i inače rijetko tko ili nitko razumijeti ili moći razumijeti. Neću uspjeti izgradit mostove između sebe i vas i rezultat svega bit će nerazumijevanje i povrijeđenost na obje strane. Nemojte se čuditi zašto sam sve rijeđe ovdje.....

Pa nemoj sad prestati pisati ako imaš gliste, pogledaj još bolje pa ćeš vidjeti da popravljamo mostove, ili bar pokušavamo. :)

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 2:31 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ajmo pomalo, smatram da je i Lucifer dio boga, a ne suprotno od boga ili nešto sastrane.
Pa onda iako je bog svemoguć u dinamici unutar sebe, lucifer može postojati i dio je ljubavi božje.

Lucifer kao koncept predstavlja antipoda, suprotnost, apsolut u negativu i kao takav mogao je biti zamišljen samo od bića koja vide polovičnu stvarnost (nas). Lucifer je ljudska potreba tumačenja nerazumljivog i shvaćanja neshvatljivog prema svojim kriterijima i vrijedi točno onoliko koliko vrijedi ljudska mogućnost shvaćanja svega. Dakle skoro ništa. Pokušaj gledati malo šire ako možeš. Koliko lucifer ima smisla za školjku, klokana, ili virus toliko ima i za svemir.

promatrač je napisao/la:
Nije "nam", barem nije meni nikakva svijet prenjela egzaktna saznanja o Orlu, prenesen je samo koncept, daleko od toga da je prenesena stvarnost kakva jest ili "pravo znanje bez mogučnosti pogreške" pošto se viđeno ionako ne može prenjeti u riječi, tako da... ne znam o kakvim ti točnostima pričaš.

Stvarnost kakva jest se prenijeti ne može na takav način. Ja pričam o točnostima onog što su oni vidjeli, ne o točnosti onog što ti ili bilo tko može interpretirati. Ako su rekli da je to apsolut onda je to apsolut, onda ne može biti "i on "samo" velik čvor na emanacijama".

promatrač je napisao/la:
I sam kažeš da su riječ slabe, a svejedno kažeš da je prenešeno "pravo znanje bez mogučnosti pogreške", u tome te smatram proturječnim.

Njihovo znanje je točno, njihova moć da ga prenesu je najbolja izvediva a mogućnost razumijevanja je ostavljena svakom pojedincu. Nesavršeno al ne može bolje u ovom obliku.

promatrač je napisao/la:
Ajmo se svejedno igrati riječima, orao je izvor orlovih zračenja, zašto se onda ne bi moglo reči da je orao čvor, sjecište, skupna točka, čvorište... svih svojih zračenja? Misliš li da se može tvrditi i da nema šire od toga?

Ne mislim nego znam. Iritantan je pristup, svjestan sam no nisam siguran da želim trošit energiju po pitanju kako ga izbjeći. Ulazimo na područje o kojem imamo vrlo malo pravog znanja i naša mišljenja ne vrijede baš ništa. Gubitak vremena u elementarnoj formi. Noćna mora svakog ratnika. Neke stvari mi možeš vjerovat ne riječ, ili ne moraš. Najgore je što ne možeš i da hoćeš. Ratnik mora znati povući crtu kad treba i okrenut glavu. To je pva vještina koju mora savladat. Hoću reći - tvoja odluka, tvoj izbor i na kraju krajeva, tvoj problem.

promatrač je napisao/la:

Možda je sve uvrnuto samo u sebe, skupna točka je možda varijanta preslike orla u malom, onako kako je mikrokozmos preslika makrokozmosa u malom i sve je uvjetovano jedno drugim.

Ovo tumačenje je neočekivano precizno. Bravo. Ako ikad budeš planirao razumijeti morat ćeš napustiti tvoj način razmišljanja i prihvatiti jedan potpuno novi, nešto što nikad u životu vidio nisi. I trebat će ti energija, bilo preustrojem života koji je de fakto nemoguć ili vanjskim utjecajem biljaka i tvari koje donose moć. Riješenje je privremeno i frustrijajuće ali barem poslije znaš da ne progoniš duhove i da sve stvari o kojima si razmišljao nadao se ili priželjkivao stvarno i za istač postoje.

promatrač je napisao/la:
A ako se nešto mora rasturiti jer je došlo do paradoksa, to će naravno biti mikrokozmos, čahura, a ne orao ili makrokozmos.

Pssst, nemoj reć da sam ti ja ovo rekao ali: Čahura je stalno u procesu paradoksa. To je njena osnovna definicija. Znam da me ne razumiješ, nema veze. Polako.

promatrač je napisao/la:
Nemoj me krivo shvatiti da sam izjednačio orla i makrokozmos, mislim da je orao mnogo širi pojam od makrokozmosa, ali eto igramo se idejama.

To su samo ideje. Riječi. Nemaju nikakvog značenja i ne vrijede ništa. Prava stvarnost postoji na razini stola na kojem ti stoji komp ili na razini jabuke koju jedeš. Jednom kad i ako to otkriješ bit će ti najbolji dan u životu.

promatrač je napisao/la:
Ajme ljudi moji kako sam JA pametan!!!

Pamet pojedinca ne znači i ne vrijedi ništa. Energija je ključ i jedino bitna. Glupo al je tako.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 2:40 am 
Moderator

Ok, hvala na priznanju što sam nešto i pogodio! :occasion5:
:-"

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 9:59 am 
Član foruma

@Lonelybird
Nemoj ni ti biti toliko isključiv. [-X

lone_bird je napisao/la:
Stvarnost kakva jest se prenijeti ne može na takav način. Ja pričam o točnostima onog što su oni vidjeli,

U redu, oni jesu vidjeli...

lone_bird je napisao/la:
ne o točnosti onog što ti ili bilo tko može interpretirati. Ako su rekli da je to apsolut onda je to apsolut, onda ne može biti "i on "samo" velik čvor na emanacijama".

...a odjednom njihove riječi imaju težinu i ničije više. Zašto bi oni mogli pravilno interpretirati viđeno kad se služe sa istim oružijem nazvanim jezik kao i svi ostali?
Zar ne misliš da i u viđenju može postojati granica onog što se gleda?
Ako nisu vidjeli iza Orla to bi značilo da nisu vidjeli, a ne da nema ničega.
Učenja DJ otvaraju oči i to je tačno ali stavi se u njihovu kožu.
Reče on da postoji oko 600 lokacija gdje skupna tačka može otići i stoga isto toliko svjetova i pogleda na njih ali ono što tvori te svjetove je iza. Orao guta svijest i nisu vidjeli iza njega što opet velim ne govori ništa o tome da li ima ili nema još nešto.
Sada kada je toliko svetova koje bi valjalo istražiti a kapacitet naš je ograničen na neki način, pa to je ogroman poduhvat..., da se njih nekoliko "vidi" kamoli svi!?

lone_bird je napisao/la:
Njihovo znanje je točno, njihova moć da ga prenesu je najbolja izvediva a mogućnost razumijevanja je ostavljena svakom pojedincu. Nesavršeno al ne može bolje u ovom obliku.

Ti si zatvoren dakle za ostalo, stime isključiv.
Tebi je učenje leglo, tu nema ništa loše, ali ne razlikuješ se tada od bilo kog drugog čovjeka koji tvrdi da je 100% on u pravu.

lone_bird je napisao/la:
Ne mislim nego znam. Iritantan je pristup, svjestan sam no nisam siguran da želim trošit energiju po pitanju kako ga izbjeći. Ulazimo na područje o kojem imamo vrlo malo pravog znanja i naša mišljenja ne vrijede baš ništa. Gubitak vremena u elementarnoj formi. Noćna mora svakog ratnika. Neke stvari mi možeš vjerovat ne riječ, ili ne moraš. Najgore je što ne možeš i da hoćeš. Ratnik mora znati povući crtu kad treba i okrenut glavu. To je pva vještina koju mora savladat. Hoću reći - tvoja odluka, tvoj izbor i na kraju krajeva, tvoj problem.

Da..., ti vidiš da je neke stvari uzalud prepričavati a opet se držiš prepričanog.
Ma svako se nađe u situaciji kad ne zna na koju bi stranu. :dontknow: Dualizam. :occasion5:

lone_bird je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Ovo tumačenje je neočekivano precizno. Bravo. Ako ikad budeš planirao razumijeti morat ćeš napustiti tvoj način razmišljanja i prihvatiti jedan potpuno novi, nešto što nikad u životu vidio nisi. I trebat će ti energija, bilo preustrojem života koji je de fakto nemoguć ili vanjskim utjecajem biljaka i tvari koje donose moć. Riješenje je privremeno i frustrijajuće ali barem poslije znaš da ne progoniš duhove i da sve stvari o kojima si razmišljao nadao se ili priželjkivao stvarno i za istač postoje.

Jesi li ti Lonelybird vidio?
Ajde ako jesi pokušaj malo pojasniti, ne mora biti savršeno.

lone_bird je napisao/la:
To su samo ideje. Riječi. Nemaju nikakvog značenja i ne vrijede ništa. Prava stvarnost postoji na razini stola na kojem ti stoji komp ili na razini jabuke koju jedeš. Jednom kad i ako to otkriješ bit će ti najbolji dan u životu...

...Pamet pojedinca ne znači i ne vrijedi ništa. Energija je ključ i jedino bitna. Glupo al je tako.

Ta stvarnost jeste stvarna ali ti si kao i svi mi nekim čudom evoluirao iznad tako da možeš pričati o tome.
Da si na nivou stola ili jabuke to nebi mogao.
Neka te ne preuzme egoistični paradox ako znaš više. Ušao jesi dalje u srž postojanja kada govoriš o energiji ali to isto može biti bujanje ega s druge strane.
Kao što DJ i njegova učenja posjeduju težinu i neku čudnovatu istinitost i vibru tako treba znati da je recimo Meher Baba početkom devedesetih slično govorio.
Energija sa darom moći jeste sjedeća stepenica prema Apsolutu ali iznad nje je mentalni svijet a onda Apsolut. (Dole pogledaj atačment)
Riječi u suštini imaju lijepo mjesto jer možemo komunicirati sve dok ne dođemo na nivo telepatije koji bi mogao biti sledeća stepenica u razvoju.
Nije čudo da je energija iza svega toga ali mi smo jedna vrsta manifestovanog i tu nema ama baš ništa loše osim ako se ne postaviš tako.
Sve ima svoje mjesto.
Veličina DJ je u tome što govori o pravim vrijednostima čovjeka ali ne zapostavlja on ovaj svijet iako vidi mnoge druge.

Attachment/i:
Karta.gif
Karta.gif [ 24.68 KiB | Pogledano 2317 put/a. ]

PostPostano: pet dec 17, 2010 12:03 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Sjenko je napisao/la:
Promatraču, mislim da shvaćam što hoćeš reć za Lonija. Njegova zadnja dva posta imaju različitu frekvenciju. Kao da je skočio iz jedne ličnosti u drugu i to ne svjesno i željeno.

Možda me kontrolira neki ... parazit!? :) Još uvijek me pokušavaš razumijeti i svesti na poznate okvire Sjenko? Okani se ćorava posla i gluposti. Ličnost je maska i ukoliko ne uspjevaš svrstat moju u neku ladicu kao što si navikao to je svakako pozivna stvar, za mene.

Nije to ništa čudno prijatelju, sve nas kontrolira parazit u nama i sve nas tjera da skačemo iz ličnosti u ličnost kad god to može. Postoji nešto što se zove energetski potpis osobe, koji s određenom vježbom svatko može osjetiti. Za vrijeme promjene ličnosti taj se potpis mjenja. Nisam te mislio uvrijediti svojom izjavom, ali uspoređujući ona dva posta, imala su drugačiji energetski potpis, to je sve.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 1:46 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
ivo.andric je napisao/la:
religijskim rječnikom sukob stare zmije (sotona, izvor životne energije, vrhovno biće, orao) i JHVH (razum, letač, bog materijalnog svijeta, vladar ljudi)

Zanimljiva podjela. Tvoja vlastita?
Nikad nisam izjednačavao Orla i Zmiju iako poredba ima naoko dosta smisla (zmija koja grize vlastiti rep, jel). Po meni je Sotona samo lica Boga koje ljudi nisu sposobni shvatiti jer ga ne mogu pojmiti u cijelosti. Oni shvaćaju da je dobar i da je kreator (jer je očito) pa im se čini kontradiktrorna činjenica da je ujedno i uništitelj, iako je ono to samo naoko /iz ljudskog pogleda /tonala. U biti on je iznad i izvan podijele dobra i zla koja su u biti samo dva kraja jednog štapa dakle jedno bez drugog nemoguća. Zlo je potrebno jer naš svijet (štap) bez njega ne bi mogao biti koncipiran u ovome obliku, ne bi ni jedan zapravo.

Ljudi često mislle "da sam ja Bog, učinio bi da je sve sjajno bajno i krasno" jer gledaju samo jednu stranu piramide, ne shvaćaju da je koncept svijeta gdje je sve dobro i divno koliko besmislen toliko i nemoguć. U svijetu gdje je sve otkriveno, znano, postojeće i moguće (dakle kako ga vidi Bog) nema stvaranja bez uništenja i nema učenja, rasta i spoznaje bez zaborava /obliviona.

najbolje da ti odgovorim citatom

˝Demoni su drevna božanstva koja su se štovala prije dolaska židovstva (krsčanstva, islama). Dolaskom određene šačice ljudi, ti bogovi su "pretvoreni" u demone. Oni su demonizirani i stvoren je novi bog koji će vladati zvan Jahve/Jehova tj. El/Elohim. Drevna židovska plemena, koja je poznavala kozmičke zakone, upotrebom magije je stvorila misaonu formu, sakupljača energije, kojeg su predstavili kao Boga. Sve današnje molitve su usmjerene u tog Boga, kojeg oni kontroliraju.
Praksa spiritualnog sotonizma su iznad svega meditacije koje razvijaju ljudsku svijest i omogucuju ljudima da vide svijet izvan okova servirane stvarnosti. Smatramo da su danas ljudi u duhovnom zatvoru od male šačice ljudi koja "vlada" njihovim umovima...tako sto su ih isprogramirali. Deprogramacija je takodjer jedna od stepenica prema potpunoj slobodi. Religije uz pomoć stvaranja vrijednosti i njihove internalizacije koja se događa zbog straha od božje kazne, još imaju jednu funkciju. One su kreatori morala. One određuju što je dobro a što loše, tko je dobar bog, tko loš. Iako je Jahve potopio svijet, razorio Sodomu i Gomoru, on je još uvijek shvačen kao „dobar Bog koji voli ljude“. Nadam se da sam uspio argumentirati kako je dobro ono što relgiija odredi da je tako.
Crna misa je specifičan magijski ritual koji osim željenog učinka uključuje degradaciju krščanstva i to u svrhu rješavanja mentalnih kočnica ili njihovog „programa“ kako bi rekao moj sugovornik. Na njima nećete vidjeti klanja djece, životinja jer to jednostavno nije uvriježena praksa među sotonistima. Sotonisti su ljudi, ne ubijaju osim kada je to krajnja nužda.
Sotonizam je uvjerenje koje naglašava prosvjećeni individualizam, razmišljanje svojom glavom, poticanje svojih prirodnih nagona i emocionalnu gratifikaciju bez pretjeranog zamaranja oko toga što će biti na „onome svijetu nakon smrti“. Religije su prema mom mišljenju jedan globalni ekonomski entitet, one su varioci psiholoških okova, a željne su manipulacije putem uvjeravanja ljudi da će ih, ako ne vjeruju stići božja kazna.
Sotonizam je individualističko, kritičko, trezveno shvaćanje svijeta, želja za znanjem i opiranje nametnutim vrijednostima. On je traženje duhovnog mira ispred prividnih prijevara za koje smatra da ih nude religije. On je uživanje u svakom trenutku života i neprestana potraga za višim razinama svjesnosti,samim time on je put do samospoznaje.
Lucifer je u sotonizmu, gotovo univerzalno percipiran kao onaj koji daje svjetlo. Svjetlonoša. A ako izjednačimo Sotonu i Lucifera,onda standardni sotonistički pozdrav Hail Satan, možemo protumačiti i kao Slava Onome koji nosi svjetlo. Slava Prosvijetljenima. Slava Budnima!
Ne zaboravite, sotonisti su daleko bolji ljudi od licemjera koji sjede nedjeljom u prvim redovima na krščanskim misama i prouzrokuju patnje ostalim ljudima pa čak i onima koje vole. Oni žive i štuju život, nastoje ga napraviti najboljim za sebe i za ljude koje vole bez straha od bilo čega, a kamoli božje kazne.
Devet Sotonističkih Navoda
1. Sotona predstavlja ugađanje sebi umjesto apstinencije!
2. Sotona predstavlja vitalnu egzistenciju umjesto duhovnih laži!
3. Sotona predstavlja neoskvrnutu mudrost umjesto licemjerne samoobmane!
4. Sotona predstavlja dobrotu prema onima koji to zaslužuju umjesto ljubavi portrošene na nezahvalnike!
5. Sotona predstavlja osvetu umjesto okretanja dugog obraza!
6. Sotona predstavlja odgovornost odgovornima umjesto brige za psihičke vampire!
7. Sotona predstavlja čovjeka kao životinju, nekad bolju, često goru od onih koje hodaju na sve četiri koji je zbog svoje "božanske duhovnosti i intelektualne razvijenosti" postao najkrvoločnija od svih!
8. Sotona predstavlja sve takozvane "grijehe" jer svi vode ka fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj gratifikaciji.!
9. Sotona je uvijek bio najbolji prijatelj Crkve, jer ju je održao u poslu sve ove godine!“
„Jedanaest Sotonističkih Pravila Zemlje
1. Ne dajte mišljenja i savjete ako niste prethodno upitani.
2. Ne pričajte drugima svoje probleme ako niste sigurni da ih oni žele čuti.
3. Kada u tuđem brlogu, poštuje domaćina ili nemojte ići tamo.
4. Ako vas gost u vašem brlogu ometa, odnosite se prema njemu okrutno i bez milosti.
5. Nemojte se pokušati seksualno nametnuti, ako prethodno niste dobili signal za parenje.
6. Ne uzimajte ono što nije vaše, osim ako to predstavlja teret drugoj osobi koja se očajno toga želi riješti.
7. Priznajte moć magije ako ste ju uspješno upotrijebili da bi ostvarili svoje želje. Ako poreknete moć magije nakon njena uspješna prizivanja, izgubiti ćete sve što se njome stekli.
8. Ne prigovarajte o ničemu što ne morate vi osobno podnostiti.
9. Ne činite zlo maloj djeci.
10. Ne ubijajte ne-ljudske životinje osim ako ste napadnuti ili za hranu.
11. Kada hodate otvorenom teritorijom, ne smetajte nikoga. Ako netko vas smeta, zamolite ih da prestanu. Ako ne prestanu, uništite ih.“

pozdrav

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 5:10 pm 
Član foruma

Citat:
Bajs:
Ako nisu vidjeli iza Orla - to bi značilo da nisu vidjeli, a ne da nema ničega.

Dobro pitanje.
Točno. Opisali su ono što su vidjeli. Nego, otkud vjerovanje da su vidjeli sve ?

Kako gledate na ovo: Huan s jedne strane kaže da je viđenje nepogrešivo,
s druge strane imamo slučajeve nepotpunih uvida, koji su se očito
desili s određenom svrhom...

evo nekoliko primjera:
- La Gorda je najprije svrstana u južnu ženu.
Kad je drastično izgubila na težini i promijenila se kao osoba,
shvatili su da je sjeverna ( btw znači li to da energ. konfiguracija nije fiksna stvar? )

- Vidjeli su da je Karlos nagual, ali je uslijed ovog onog , trebalo neko vrijeme
da skuže da je trozubi – pravilo u vezi njega razotkrivalo se postepeno

Po meni, viđenje nečega ne mora automatski značiti i apsolutnost uvida.
Izgleda da se neke stvari razotkrivaju vremenom, u skladu
s višim planom , čija cjelovitost je izvan dometa viđenja.
U datom trenutku, osobi je dozvoljeno da vidi to i to (djelić slagalice)
na osnovu čega vuče daljnje poteze...

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 5:13 pm 
Moderator

Slažem se, to velečasni LB opet popuje bez pokrića ili još gore sa lažnim pokrićem, ali što me briga, to je njemu na naplatu.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 7:49 pm 
Član foruma

Ma opisuje čiku što mu je strana beskraja aktivna. :)

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 8:37 pm 
Član foruma

bajs je napisao/la:
a odjednom njihove riječi imaju težinu i ničije više. Zašto bi oni mogli pravilno interpretirati viđeno kad se služe sa istim oružijem nazvanim jezik kao i svi ostali?

Riječi svakoga tko je vidio i ima unutarnje moći protumačiti i prenijeti viđeno imaju jednaku težinu.

bajs je napisao/la:
Ako nisu vidjeli iza Orla to bi značilo da nisu vidjeli, a ne da nema ničega.

Buni te semanitka. Viđenje nije gledanje nego oblik razumijevanja. Također Orao nije mjesto kao da je on sad na brdu pa da vidimo što ima iz tog brda. Ako razgovaramo u smislu dal i nad popom ima pop i dal je Orao samo dio nečeg većeg onda svatko tko je vidio može sa sigurnošću reći da je takav oblik postavljanja stvari netočan. Obimi njihovog viđenja su konačni a opis svijeta i mape koje su nam ostavili (uključujući i nesaznajno) apsolutno točne. Zbog čega je to tako teško prihvatit pitam se? Možda vas straši konačnost svijeta odnosno nedostatak misterije i onog mindseta "nitko ne zna sve" "to zna samo Bog" i sl. kojim su vas zadojavali od djetinjstva?

Ne mogu vjerovat kako se na ovom jebenom forumu koji nosi Castanedino ime i na kojem se nazivno i ajmo to tako optimistično reći okupljaju sljedbenici duhovne loze novih naguala ja uvijek moram postavljat na trepavice, svađat se i objašnjavat maltene samo ono što piše u knjigama.

Prošli put ste me natjerali da vam silom i svađom tumačim o potrebama puta ratništva i očuvanja energije preustrojem tonala. Sad vam moram tumačiti točnost i prirodu viđenja i da nad Bogom nema ničega. Pitam se tko je onda u ovoj raspravi blesav, vi koji me tjerate ili ja koji pristajem?

bajs je napisao/la:
Učenja DJ otvaraju oči i to je tačno ali stavi se u njihovu kožu.
Reče on da postoji oko 600 lokacija gdje skupna tačka može otići i stoga isto toliko svjetova i pogleda na njih ali ono što tvori te svjetove je iza. Orao guta svijest i nisu vidjeli iza njega što opet velim ne govori ništa o tome da li ima ili nema još nešto.
Sada kada je toliko svetova koje bi valjalo istražiti a kapacitet naš je ograničen na neki način, pa to je ogroman poduhvat..., da se njih nekoliko "vidi" kamoli svi!?

Pokušavaš razgovarati o stvarima koja u osnovi ne razumiješ. Ako ja kažem da je nešto plaža jel valjan tvoj protuargument da ne mogu to sa sigurnošću reći jer nisam osobno provjerio svako zrnce pijeska?

bajs je napisao/la:
Ti si zatvoren dakle za ostalo, stime isključiv. Tebi je učenje leglo, tu nema ništa loše, ali ne razlikuješ se tada od bilo kog drugog čovjeka koji tvrdi da je 100% on u pravu.[/color]

Tvoja urođena ratnička averzija prema zatvorenosti uma je dobra no ona ima smisla samo u prvoj pozornosti. Svaki čovjek koji iz prve pozorosti misli da je 100% u pravu je zatucana budala, točno. No kod viših oblika pozornosti kao i viđenja pravila se mijenjaju. Čak bi mogao reći (lol :D ) da je svaki čovjek koji nije 100% uvjeren u točnost svog viđenja budala.

bajs je napisao/la:
Jesi li ti Lonelybird vidio?
Ajde ako jesi pokušaj malo pojasniti, ne mora biti savršeno.

Nisam na javi. Vidio sam samo u sanjanju. Pokušaj objašnjavanja viđenja je kao da čovjeku koji se utapa čitaš pasuse iz knjige "naučite plivati u 7 dana". Ukoliko te zanimaju pokušaji definicija viđenja čitaj knjige, tamo je to puno bolje objašnjeno nego bi ja mogao.

bajs je napisao/la:
Neka te ne preuzme egoistični paradox ako znaš više. Ušao jesi dalje u srž postojanja kada govoriš o energiji ali to isto može biti bujanje ega s druge strane.

Zašto ne oboje? :wink:

bajs je napisao/la:
Nije čudo da je energija iza svega toga ali mi smo jedna vrsta manifestovanog i tu nema ama baš ništa loše osim ako se ne postaviš tako.
Sve ima svoje mjesto.

Amen to that brother!

bajs je napisao/la:

Veličina DJ je u tome što govori o pravim vrijednostima čovjeka ali ne zapostavlja on ovaj svijet iako vidi mnoge druge.

Ja to uopće tako ne bi rekao ali nije bitno. Slika se mijenja u odnosu na fokus oka i na onog tko gleda, svatko nalazi smisao za sebe i svaki od njih je točan, na svoj način.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 8:46 pm 
Moderator

LB, učenje don Huana nije dogma, a to i lijepo piše u knjigama.

Definicija izraza dogma:

Izraz dogma generalno se koristi da bi se označio temeljni princip jedne vjere, ili onih filozofski formuliranih uvjerenja koja su postavljena u osnovi datih učenja. Značaj i snaga dogme se ogleda u tome što se ne smije dovesti u pitanje od strane vjernika, odnosno sljedbenika. Osim u vjerskim ili filozofskim sistemima pojam se u datom smislu može široko primijeniti u različitim disciplinama.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Dogma

Pročitao sam već od nekih članova definiciju besprijekornosti koja zvuči upravo kao definicija izraza "dogma" i dobio potrebu da se izlupam lopatom po glavi, makar onom lopaticom za pijesak.

Druže Castaneda mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo! :)

Zadnja izmjena: promatrač; pet dec 17, 2010 9:55 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 9:34 pm 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:

Nije to ništa čudno prijatelju, sve nas kontrolira parazit u nama i sve nas tjera da skačemo iz ličnosti u ličnost kad god to može. Postoji nešto što se zove energetski potpis osobe, koji s određenom vježbom svatko može osjetiti. Za vrijeme promjene ličnosti taj se potpis mjenja. Nisam te mislio uvrijediti svojom izjavom, ali uspoređujući ona dva posta, imala su drugačiji energetski potpis, to je sve.

Nisi me uvrijedio, a sve da i jesi znaš valjda da ratnici preziru uvrijeđenost (svoju). Odgovor je onakav jer mislim da se fokusiraš na nebitne stvari i pored svega te muče razni oblici paranoja. Krađa energije, paraziti i lov na vještice /destruktivne elemente koji opstruiraju znanje i sl. Imaj malo više povrjerenja u slobodnu volju i u Duha. Pravi neprijatelj nije onaj vani, nego ovaj unutra.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 9:37 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Promatraču, brate, promašio si ceo fudbal. Nisam uopće o tome pričao niti ono što si shvatio ima veze s dogmom. Jednostavno - ako ja slijepcu opišem svoju majicu kao crnu - jel moje učenje dogma ili nije?

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 9:44 pm 
Moderator

lone_bird je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Promatraču, brate, promašio si ceo fudbal. Nisam uopće o tome pričao niti ono što si shvatio ima veze s dogmom. Jednostavno - ako ja slijepcu opišem svoju majicu kao crnu - jel moje učenje dogma ili nije?

To je i gore od dogme ako se predstaviš kao apsolutna istina, to je i mesijanski sindrom.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 9:58 pm 
Član foruma

ivo.andric je napisao/la:

11. Kada hodate otvorenom teritorijom, ne smetajte nikoga. Ako netko vas smeta, zamolite ih da prestanu. Ako ne prestanu, uništite ih.“

pozdrav

Ja bi to ovako rekao, nadam se da te neću naljutit previše. U stvarima koje si naveo 70% je točnih, mudrih i sasvim realnih stvari. 30% je sranje. Primjeti da je odnos prilično povoljan po sotonizam, zajebano je samo što neuki promatrač ne može razlikovat jednu tvar od druge. Sve je tu više manje OK, i pravila i okretanje ka sebi i poništavanje učinaka religijskog pranja mozga (za one kojima to treba). Pomalo je isključiv zapravo i jednostran, skoro pa surov no to je za pokret takva imena pomalo očekivano. Ja više volim pristup budi kao voda i jedva dodiruj svijet nego "uništi ih" no to sam samo ja.

Stvar koja mi je nagluplja od svega jest ta da sotonizam pokušava izgraditi vrijednost na negiranju nečeg drugog (religija) koja je sama po sebi sranje ili bolje rečeno nevrijedna spomena, što je dvostruku paradoks. Ne gradiš negacijom nečeg i nije nužno da je suprotnost govna kolač, nego samo govno druge boje.

Mislim tako ja gledam na to ali nemoj me uzet za ozbiljno. Ja si takvo gledište mogu priuštiti, ne znači da to vrijedi za sva ljude i ne znači da kod određenih pojedinaca sotonizam ne mora bit veliki korak naprijed i koristan u određenim fazama života.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 10:05 pm 
Član foruma

OMEN je napisao/la:

Dobro pitanje.
Točno. Opisali su ono što su vidjeli. Nego, otkud vjerovanje da su vidjeli sve ?

Zapravo bolje bi pitanje bilo dal je moguće da je ono što su vidjeli krivo? Odgovor je ne. Zbog prirode viđenja same koju možeš znati samo kad vidiš, ne i prije.
Drugo pitanje: dal je moguće da su kad su krenuli viđeno svrstat u okvira i pojmove ljudskog tonala i sebi protumačit to napravili ne baš posve precizno? Odgovor je svakako je moguće. Treće pitanje: Dal je moguće da ljudi s kojima su viđeno pokušali podijelit razumijeli o čemu se radi? Nije ukoliko i sami nisu vidjeli.

OMEN je napisao/la:
Kako gledate na ovo: Huan s jedne strane kaže da je viđenje nepogrešivo,
s druge strane imamo slučajeve nepotpunih uvida, koji su se očito
desili s određenom svrhom...

Kao što rekoh...

OMEN je napisao/la:

Mišljenje o viđenju. lol. Nemoj se ljutit ali LOOOL.
Pravi humor za ratnike. :mrgreen:

Kad budeš imala viđenje o mišljenju, e to ću već rado poslušati.

:wink:

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 10:15 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

To je i gore od dogme ako se predstaviš kao apsolutna istina, to je i mesijanski sindrom.

Nećamo sad lupetat gluposti molim te. Zadržimo razinu konverzacije iznad određene točke ako mislimo razgovarat. Ukoliko me imaš potrebu opisivat kao luđaka da ti bude lakše samo naprijed. Imaš za to moju dozvolu. Ako te tješi nisi ni prvi ni zadnji (a nisi ni sasvim u krivu :roll: ). Ultimativno, tvoja stvar i tvoj problem.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 10:18 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
OMEN je napisao/la:

Mišljenje o viđenju. lol. Nemoj se ljutit ali LOOOL.
Pravi humor za ratnike. :mrgreen:

Kad budeš imala viđenje o mišljenju, e to ću već rado poslušati.

:wink:

Meni taj opis više liči na Omenino iskustvo, a ne na mišljenje. Čak ni ne piše da je mišljenje.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 10:22 pm 
Moderator

lone_bird je napisao/la:
Nećamo sad lupetat gluposti molim te. Zadržimo razinu konverzacije iznad određene točke ako mislimo razgovarat. Ukoliko me imaš potrebu opisivat kao luđaka da ti bude lakše samo naprijed. Imaš za to moju dozvolu. Ako te tješi nisi ni prvi ni zadnji (a nisi ni sasvim u krivu :roll: ). Ultimativno, tvoja stvar i tvoj problem.

Dogovoreno LB, ne mislim te vrijeđati, gledaj to ovako:

Ako se ljudi od znanja ophode sa svijetom putem kontrolirane ludosti, a svi drugi su nekontrolirano ludi (što piše u knjigama), i trećeg nema, nemam izbora nego da se i ja proglasim ludim ovako ili onako.

Jesi li i ti lud? :)

Poštujem te kao čovjeka i kužim da ne možeš uvijek bit tip-top, ali što je da je, čitajući tvoje postove unazad, stravično si proturječan samom sebi, neću sad ići sve po redu quotati, nema vajde.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.