Jednom davno sam vam obećao crtež. E pa tu je napokon. Određene duhovne istine sjajno se mogu dočarati i objasniti geometrijom. Ima u toj geometriji nešto, zbilja (
http://en.wikipedia.org/wiki/Sacred_geometry).
Na desno imamo simbol naguala. Možete ga zamisliti kao neko tijelo. Lijevo je tonal, njega zamislite kao
*sferično zrcalo koje reflektira nagual-tijelo*. Slika prve pozornosti (ljubičasta crta u nagualu) koju tonal reflektira jest naša stvarnost.
Dakle stvarnost je komadić naguala kojeg tonal reflektira. Mislim na pravu stvarnost, fizičke zakone i sve ostalo. Dakle ono što vi zovete stvarni svijet nije apsolut.
Ne postoji nikakva referentna stvarnost. Ona je samo umnožak vašeg tonala sa nagualom ako hoćete matematički. Svi tonali na svijetu ne reflektiraju isti komadić naguala. Slikovito rečeno, vaša baba i Ustain Bolt ili Janica Kostelić ni u ludilu ne reflektiraju isti komadić naguala, lol.
Tonal kojeg vaša prva pozornost osvjetljava se uklapa sa većom površinom oko sebe. Zamislite površinu naguala kao lijepu kompleksnu sliku ili kao ploču na kojoj su ispisane stotine matematičkih jednadžbi, čiji rezultati zavise od okolnih. Sad počinjete shvaćat problem.
Prva pozornost uvijek zahvaća samo dio slike i nema pojma koji su sve međuodnosi uokolo svojeg komadića stvarnosti koji su doprinijeli izgledu i zakonitostima tog dijela kojeg promatra. Tonal uvijek gleda samo jedno lice stvarnosti i zaokružuje ga kao apsolut.
Ne vjeruje da postoji ništa van kruga. To je vrlo bitno za shvatit da bi razumijeli sebe.
Još jedno moram istaknut. Da bi zrcalo moglo zahvatiti veće područje naguala mora promijeniti oblik. Ravno zrcalo zahvaća malu točku (prva pozornost), napuhnuto (i puno energije) zahvaća puno veću točku. Samo savršeno i potpuno kružno zahvaća sve. To je cilj. Promjene sebe. Sav višak energije se usmjerava nazad na sebe u cilju promjene.
Očuvanje energije preustrojem tonala. Nije važno što se gleda nego kamo se ide i dal se to zna. Nije važno šta je vani, to nek vas ne impresionira. Nagual je velik i beskrajan a vaše vrijeme na ovom svijetu ograničeno. Jedino je malo zrcalo važno. Ono je vaš cijeli svijet i ono umire.
Razna druga učenja i tehnike postižu pomicanje fokusa zrcala na sve strane. Gore, dolje lijevo, desno. Vide čudesa i misle da je njihovo zrcalo posebno i savršeno. Time samo učvršćuju krug njegove ograničenosti. To je ono što sam vam u više puta pokušavao objasniti a niste me mogli razumijeti. Postoji samo jedan cilj. Postoji samo jedan glavni put, a jako malo ljudi ga poznaje.