Sada je: pet maj 02, 2025 11:49 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: čet okt 28, 2010 10:54 am 
Član foruma

jel ima neko knjigu shabono od Florinde na srpskom ili hrvatskom izdanju?

Vrh

PostPostano: uto dec 07, 2010 10:49 pm 
Član foruma

slika

Jednom davno sam vam obećao crtež. E pa tu je napokon. Određene duhovne istine sjajno se mogu dočarati i objasniti geometrijom. Ima u toj geometriji nešto, zbilja (http://en.wikipedia.org/wiki/Sacred_geometry).

Na desno imamo simbol naguala. Možete ga zamisliti kao neko tijelo. Lijevo je tonal, njega zamislite kao *sferično zrcalo koje reflektira nagual-tijelo*. Slika prve pozornosti (ljubičasta crta u nagualu) koju tonal reflektira jest naša stvarnost. Dakle stvarnost je komadić naguala kojeg tonal reflektira. Mislim na pravu stvarnost, fizičke zakone i sve ostalo. Dakle ono što vi zovete stvarni svijet nije apsolut. Ne postoji nikakva referentna stvarnost. Ona je samo umnožak vašeg tonala sa nagualom ako hoćete matematički. Svi tonali na svijetu ne reflektiraju isti komadić naguala. Slikovito rečeno, vaša baba i Ustain Bolt ili Janica Kostelić ni u ludilu ne reflektiraju isti komadić naguala, lol.

Tonal kojeg vaša prva pozornost osvjetljava se uklapa sa većom površinom oko sebe. Zamislite površinu naguala kao lijepu kompleksnu sliku ili kao ploču na kojoj su ispisane stotine matematičkih jednadžbi, čiji rezultati zavise od okolnih. Sad počinjete shvaćat problem. Prva pozornost uvijek zahvaća samo dio slike i nema pojma koji su sve međuodnosi uokolo svojeg komadića stvarnosti koji su doprinijeli izgledu i zakonitostima tog dijela kojeg promatra. Tonal uvijek gleda samo jedno lice stvarnosti i zaokružuje ga kao apsolut. Ne vjeruje da postoji ništa van kruga. To je vrlo bitno za shvatit da bi razumijeli sebe.

Još jedno moram istaknut. Da bi zrcalo moglo zahvatiti veće područje naguala mora promijeniti oblik. Ravno zrcalo zahvaća malu točku (prva pozornost), napuhnuto (i puno energije) zahvaća puno veću točku. Samo savršeno i potpuno kružno zahvaća sve. To je cilj. Promjene sebe. Sav višak energije se usmjerava nazad na sebe u cilju promjene. Očuvanje energije preustrojem tonala. Nije važno što se gleda nego kamo se ide i dal se to zna. Nije važno šta je vani, to nek vas ne impresionira. Nagual je velik i beskrajan a vaše vrijeme na ovom svijetu ograničeno. Jedino je malo zrcalo važno. Ono je vaš cijeli svijet i ono umire.

Razna druga učenja i tehnike postižu pomicanje fokusa zrcala na sve strane. Gore, dolje lijevo, desno. Vide čudesa i misle da je njihovo zrcalo posebno i savršeno. Time samo učvršćuju krug njegove ograničenosti. To je ono što sam vam u više puta pokušavao objasniti a niste me mogli razumijeti. Postoji samo jedan cilj. Postoji samo jedan glavni put, a jako malo ljudi ga poznaje.

Vrh

PostPostano: sri dec 08, 2010 2:49 pm 
Član foruma

knizara.com

tu mozete naci sabono
Sve ukupno 1000 dinara..za Srbiju cini mi se samo vazi

Vrh

Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: pon dec 13, 2010 8:47 pm 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:

predlazem da se svi zajedno vratimo sanjanju, npr, moze li se sanjanjem utjecati na bozic batu (posto je on bice iz snova) da mi donese bolji poklon? :shock:

Može, al onda ne ideš u raj. :angel4:

Vrh

PostPostano: pon dec 13, 2010 8:49 pm 
Moderator

Točno! Na zloj zoni kažu da je božić bata đavo i ja nemam razloga da im ne vjerujem pošto mi je u to doba godine najgore. :twisted:

Vrh

PostPostano: pon dec 13, 2010 9:08 pm 
Član foruma

mozda je to vama smijesno, ali ja sam jedan period imao problema (u snovima) sa djedom mrazom. bili su to klasicni snovi proganjanja. djed mraz je bio kinez, znao je kung fu (to sam znao intuitivno jer me nikada nije uhvatio), i hodao je zlokobno polako, kao majk majers.
rjesio sam ga se tek kada sam se jednom dosjetio da se pretvorim u transformer robota, i izdevetam ga ko limenku kokakole.
nisam ga ni tada eliminirao na mrtvo ime, ali shvatio je da imam moc, pa sam ga jos ponekad znao sresti usput, ali nije se vise bahatio. [-X

nekoliko godina kasnije na um mi je palo da potrazim ovog naseg, domaceg djeda mraza, valda nisu svi tako zajebani kao kineski.
to mi nije uspjelo.

Vrh

PostPostano: pon dec 13, 2010 11:18 pm 
Član foruma

dobar point, da, ali zbog nadolazecih blagdana ostavimo sada navigatoru i sjenku priliku da ne kazu nista, i posvete se sebi i svojim obiteljima, tj da puste malog isusa da im udje.

predlazem da se svi zajedno vratimo sanjanju, npr, moze li se sanjanjem utjecati na bozic batu (posto je on bice iz snova) da mi donese bolji poklon? :shock:

Ja nebi htio da mi Isus igdje ulazi :lol:

Vrh

PostPostano: uto dec 14, 2010 1:01 pm 
Član foruma

navaligator je napisao/la:
Vi ste onda skroz promasili temu.

Jok, ti si promašio temu. Sada se razgovara o Božić Bati.
Dakle, šta bi ti za Božić?
Jel te ikada pohodio Deda Mraz u snu?
Do koje godine si verovao u Deda Mraza?
I slično.

Vrh

PostPostano: uto dec 14, 2010 6:01 pm 
Član foruma

djed mraz predstavlja falus pri ejakuaciji
odnosno kraj jednog energetskog ciklusa praćen gubitkom energije
ili ako se odnosi na pojedinca vitalnu/seksualnu energiju
san: sukob dvije sile
jedne stare (kinez=istok=početak) kung fu (izravnost)
i druge novije (robot=razum=zapad) transformer (promijenjenji čovjek, laž)
stara je bačena na marginu
religijskim rječnikom sukob stare zmije (sotona, izvor životne energije, vrhovno biće, orao) i JHVH (razum, letač, bog materijalnog svijeta, vladar ljudi)

Vrh

PostPostano: uto dec 14, 2010 6:43 pm 
Član foruma

jako mi se sviđa ovo tumačenje, pogotovo jer dolazi od nobelovca, ali desilo mi se upravo suprotno, u periodu kada sam to sanjao otkrivao sam sotonu, lao ce-a, musašija, ninđe, haragei, dr junga i zazen.

inače, slažem se da je djed mraz kurac. :mrgreen:

moj interes za susretanje sjedobradog batice kroz sanjanje oslobođen je unutrašnjih borbi, jedino što želim od njega je bolji poklon nego prošle godine (čarape).

Vrh

PostPostano: sri dec 15, 2010 2:42 pm 
Član foruma

inače, slažem se da je djed mraz kurac. :mrgreen:

ako je tako onda sam fulao nick [-X
trebo sam biti dedek mrazek :angel4:
no-b(r)e-LOVAC

Vrh

PostPostano: čet dec 16, 2010 10:05 pm 
Član foruma

ivo.andric je napisao/la:
religijskim rječnikom sukob stare zmije (sotona, izvor životne energije, vrhovno biće, orao) i JHVH (razum, letač, bog materijalnog svijeta, vladar ljudi)

Zanimljiva podjela. Tvoja vlastita?
Nikad nisam izjednačavao Orla i Zmiju iako poredba ima naoko dosta smisla (zmija koja grize vlastiti rep, jel). Po meni je Sotona samo lica Boga koje ljudi nisu sposobni shvatiti jer ga ne mogu pojmiti u cijelosti. Oni shvaćaju da je dobar i da je kreator (jer je očito) pa im se čini kontradiktrorna činjenica da je ujedno i uništitelj, iako je ono to samo naoko /iz ljudskog pogleda /tonala. U biti on je iznad i izvan podijele dobra i zla koja su u biti samo dva kraja jednog štapa dakle jedno bez drugog nemoguća. Zlo je potrebno jer naš svijet (štap) bez njega ne bi mogao biti koncipiran u ovome obliku, ne bi ni jedan zapravo.

Ljudi često mislle "da sam ja Bog, učinio bi da je sve sjajno bajno i krasno" jer gledaju samo jednu stranu piramide, ne shvaćaju da je koncept svijeta gdje je sve dobro i divno koliko besmislen toliko i nemoguć. U svijetu gdje je sve otkriveno, znano, postojeće i moguće (dakle kako ga vidi Bog) nema stvaranja bez uništenja i nema učenja, rasta i spoznaje bez zaborava /obliviona.

Vrh

PostPostano: čet dec 16, 2010 10:33 pm 
Moderator

Lucifer/Satan vs Demiugric/Archonic iz sotonostičkih učenja?

Mislim da je Lucifer/Satan podskup Orla, to jest da je orao šira stvar, osim ako je i on "samo" velik čvor na emanacijama.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 12:15 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Mislim da je Lucifer/Satan podskup Orla, to jest da je orao šira stvar, osim ako je i on "samo" velik čvor na emanacijama.

Ne, bojim se da nije tako. Tumačenja koja su nam stari šamani (ali i ne samo oni) ostavili u ostavštinu svojim viđenjem ne ostavljaju mogućnost greške ni naknadnih interpretacija. Apsolut je zbilja zaokružen i prepoznat, nije dio slike nego slika u cijelosti. Ljudski um sposoban je čak i za tako nešto.

Što se tiče sotone mislim da ta stvar uopće ne postoji. There can be only one. Naš svijet ima samo jedno ishodište, jedan centar i jednog gospodara ocrtanog u više manifestacija. Sotona je odraz dualizma po kojem su ljudi ustrojeni da promatraju svijet. Ostatak svemira ne muče takve sitnice.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 12:20 am 
Član foruma

Bojim se da vas dvojica imate različito shvaćanje termina lucifer/sotona.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 12:25 am 
Moderator

LB ne kužim onda što si pričao dva posta višlje, ovo što si sad napisao je nešto što se kosi sa onim gore.
Ne znam da li si skužio da Lucifera na opisujem kao zlo.
I nespoznajno je nekud nestalo, navodno po tebi nije ostavljeno mjesta za tako nešto? Ili sam krivo shvatio?

Buni me to što mi izgleda ko da je jedan LB odgovorio ivo.andric-u a neki drugi LB meni.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 12:59 am 
Član foruma

Promatraču, mislim da shvaćam što hoćeš reć za Lonija. Njegova zadnja dva posta imaju različitu frekvenciju. Kao da je skočio iz jedne ličnosti u drugu i to ne svjesno i željeno.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 1:34 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
LB ne kužim onda što si pričao dva posta višlje, ovo što si sad napisao je nešto što se kosi sa onim gore.

U kojem točno smislu si ti shvatio da se izjave kose?

promatrač je napisao/la:
Ne znam da li si skužio da Lucifera na opisujem kao zlo.

Ali ga opisuješ, znači da ga uzimaš za ozbiljno. Ja sam ga opisao samo kao raskorak/opsjenu u ljudskom rezoniranju. Ako prihvatimo premisu da je Bog apsolutan (a je) i svemoguć (a je) i stvoritelj svega (a je) onda vrag ne može postojat i za bilo koji oblik "zloga" nema mjesta ni logike i točno je tako.

promatrač je napisao/la:
I nespoznajno je nekud nestalo, navodno po tebi nije ostavljeno mjesta za tako nešto? Ili sam krivo shvatio?

Nije nestalo, možda sam ja tebe krivo shvatio. Ako se ne varam rekao si i da Orao može bit samo "čvor na emanacijama" što ukazuje na nedorečenost, nerazumjevanje ili opsjenu, a ja samo ti rekao da ne može bit tako. Svijest koja nam je prenijela saznanja o Orlu točno je znala i čemu priča bez mogućnosti pogreške. Teško je o ovakvim stvarima govoriti iz i u prvoj pozornosti.

promatrač je napisao/la:
Buni me to što mi izgleda ko da je jedan LB odgovorio ivo.andric-u a neki drugi LB meni.

Nedaj se zbunit. Ako ti nešto nije jasno - pitaj. Riječi su nesavršene (i svakim pritiskom na tipke sam svjestan raskorak između onog što želim reći i između onoga što ti ili bilo tko drugi može shvatiti) no često su jedino što imamo.

Zadnja izmjena: lone_bird; pet dec 17, 2010 1:55 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 1:41 am 
Član foruma

Sjenko je napisao/la:
Promatraču, mislim da shvaćam što hoćeš reć za Lonija. Njegova zadnja dva posta imaju različitu frekvenciju. Kao da je skočio iz jedne ličnosti u drugu i to ne svjesno i željeno.

Možda me kontrolira neki ... parazit!? :) Još uvijek me pokušavaš razumijeti i svesti na poznate okvire Sjenko? Okani se ćorava posla i gluposti. Ličnost je maska i ukoliko ne uspjevaš svrstat moju u neku ladicu kao što si navikao to je svakako pozivna stvar, za mene.

Vrh

PostPostano: pet dec 17, 2010 1:53 am 
Član foruma

(Malo sam zastao pa gledam s distance što sa ovdje upravo događa)

Eto vidite kako ovo ide. Opet sam ja krenuo sa "prijateljskim" objašnjavanjem i uvjeravanjima i opet će me kao i inače rijetko tko ili nitko razumijeti ili moći razumijeti. Neću uspjeti izgradit mostove između sebe i vas i rezultat svega bit će nerazumijevanje i povrijeđenost na obje strane. Nemojte se čuditi zašto sam sve rijeđe ovdje. Nije da je ičija krivnja ili da smatram ikog, vas ili sebe, nedoraslim. Jednostavno, imam potrebu da o nekim stvarima razgovaram o i ukazujem (i tako potvđujem sebe, ego, svi to radimo, nema ničeg lošeg u tome) no na kraju nas to ne odvede ničemu, jer često, kao i svi uostalom, gledamo piramidu s razlilčiitih strana, (a moja je još malo različitija).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.