već sam htio prije instalirati ovakakv post, ali se uvijek nešto zaćakulam sa vama smutljivcima, pa evo sad.
dakle ne znam dali je netko od vas (a vjerujem da je) pročitao slikovnicu od pabla amaringa "ayahuasca visions". radi se o oko 130 stranica predivnih slikarija tipa koji je nakon (navodno i za vrijeme) ayahuasca seansi crtao što vidi. vjerujem da napredniji sanjači mogu u tome naći dosta poznatih detalja, iako je južnoameričko naivno slikarstvo u nekim detaljima različito od domaćeg. makar, nije ni domaće za odbaciti, ako čovjek zna što traži.
ima tu i krasnih poveznica, npr, ako se sjetite slučaja hdz-ovog šamana hodaka (koji je dokaz da je hdz zlo pleme mutiranih pigmejaca a ne stranka) i izjava njegovih žrtvi da su im iz usta izlazile zmije. pablo ima jednu krasnu slikariju na tu temu, 3 momka naočita, i iz usta im izlaze zmije.
u stvari, htio sam reći da sam nekako u isto vrijeme kada sam naletio na te slike, čitao narby-jevu "kozmička zmija ili dnk i porijeklo znanja", koja me se jako dojmila. radi se o također jednom momku koji je ufatio nekog šamana da ga ovaj malo uputi u biljke, a stvar se onda razvila u predano istraživanje.
input informacija iz te 2 knjige istovremeno daje jedan baš ugodan okus informiranosti
daklem evo izvolte
ayahuasca visionskozmička zmijaiskreno se ispričavam ako je ovo vama informacija stara ko mesni doručak.
uzdravlje!