FORMICA je napisao/la:
Posmaraču ti izgleda imaš neki posebni način gledanja. Ti se izgleda lako uključuješ u pamćenja svjetova i to ti ne prestavlja problem. Baš fino iskustvo i mnogo efikasnije. Ja na žalost, budući da me nije imao ko naučiti a što sam viđao shvatao sam na način fizičkog svijeta iz istog razloga, sve uklapam u pojmove fizičkog svijeta a čim se prebacim na šire onda vidim nekakve kovitlace energije pred kojim ostajem zaprepašćen i ne umijem uočiti cijeli ritam. Ja inače imam pristup samo znanju Zemlje i ljucke vrste, dalje ne znam što se događa. Rekoh ti da sam bio na mnogim svjetovima i tamo sam izmjenjivao znanje sa najumnijim pojedincima. Svo to znanje je sad dostupno ljudima jer čim je moje ono je i ljucke vrste. Ali nikad nijesam uspio pristupiti znanju njihovih svjetova ili vrste, zapravo to nijesam ni tražio jer mislim da to nije ni pristojno.
Izgleda da si se priključio na neku superbrzu saobraćajnicu

Ne bi se ja usudio reči da tvoj način nije efikasan, jer to si ti, takav je tvoj pratioc i vjerovatno se to neda mijenjati samo tako za života (ali probaj, možda te zato kinji

)
Sve ima svoje mane i prednosti.
A znanje drugih vrsta treba i jedino tako ima smisla, gledati sa njihovog gledišta. Otkrivati i osvještavati svoja paralelna postojanja i iz toga gledati kao gost. Simultana postojanja većinom voljko prepuštaju tijela na gostovanje nakon što se prevaziđe sebičnost i krvoločnost ovog našeg nivoa (tu mislim na sebe i to smatram biti kandidatom za OPD).
Sa druge strane gledano, hrpa stvari, entiteta želi agresivno voziti naše tijelo (i vozi bez da mi to znamo), ali zna se naletiti na entitete koji su recimo kako treba, može im se dozvoliti da pristojno uđu i malko pogledaju svijet kroz naše oči i isto tako vole ponuditi svoju perspektivu onog što vide (e to je zanimljivo).
Osjeti se da tako učim ja o onome drugome i suprotno, a radi se i na nekoj shemi za prevođenje iskustava, to jest na traženju zajedničkog nazivnika, još višeg postojanja odakle smo oboje.
Često (pogotovo u sanjanju) ima problem da nešto jesi vidio i doživio, ali ovdje ne znaš ni što si bio ni što si vidio, ali opet je sigurno i egzaktno iskustvo.
Naslućujem da ima i način da se direktno prevede iskustvo iz postojanja u postojanje, ali za to trebaju ključevi, a treba i poznavati kontekst oko drugog postojanja i povjesti postojanja i svemira, što je ogroman problem i potraga.
Zasad sam uspio samo malko direktno prevoditi u vezi sa jednim bićem od kojeg sam uspio uhvatiti pojam Deneb, nakon što sam nekoliko puta nekakvu nespretnu telepatiju da dobijem odgovor što je. Kasnije sam našao da je to plava zvijezda oko koje se navodno nalaze prastara civilizacije delfinske vrste.
Veza postoji, ali nije ništa tipa verbalne telepatije, izmjene misli, nego jak osjećaj vezanog postojanja, osjeta okoline, stanja svijesti, nešto kao tu i tamo istovremeno, bolje reći tu i tu.
Biće je ležalo tamo na nekoj planeti okupano u plavoj svjetlosti koja je tek malo rjeđa od tjelesne strukture, to je neki oblik fizikalnosti koji bi se ovdje zvao plazma.
Osjeća se da se na direktni način sastoji od energije svog plavog sunca i da se tako i hrani.
Nije ko ovdje na zemlji da ljudi indirektno preko hrane unose energiju sunca u sebe.
Lubanja je prozirna i to sam najbolje osjetio, prepuna je geometrijskih oblika i svačeg šarenog, a tijelo nije temeljeno na kostima i mišičima za kretanje, nego je više homogena energija koja jednostavno morpha kad se kreće.
To nije neki jako visok oblik postojanja, ali od strane jednog zemljana je mnoooogo komotniji manje ograničavajući i reklo bi se da je u nekom bližem vanjskom vremenu u odnosu na naše vrijeme.
Svijest tog bića je bitno drugačija, nije podjeljena na dvije strane ko naša, nego je homogena, to je ona neka priča oko našeg pineala (trećeg oka) i lijeve i desne polovice mozga.... to biće ne treba pineal da poveže dvije polovice mozga, valjda otud i osjećaj vanjskog vremena.
A opet do tog bića me je dovelo, povezalo nas, neko visoko postojanje od bijele svjetlosti koje bi se po intuiciju dalo opisati kao mudri starac sa bradom, iako brade ni starca nisam vidio.
Ovo sve što sam tu napisao je rad u budnom stanju, znači ne spavam, iako nije isključeno da je to budno sanjanje.