Sada je: sub maj 03, 2025 4:03 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: uto dec 15, 2009 1:13 pm 
Član foruma

Citat:
I zašto pobogu zazivaš smrt ko toreador?

Pa ne zazivam, dogadja se, samo sam sve svjesniji tog trena nema paike, samo se maknem u pravom trenu, tocno onda kad treba inace bi poginuo, najvjerojatnije...
Citat:
A zaustavljanje svijeta... i oblaci.
Ne, nije to to, zaustaviti svijet znači zaustaviti svijet, a ne samo oblake.
Svijet je sve što vidiš, ne vidiš a znaš, ti sam si svijet... sve to treba zaustaviti.
I što si onda ti kad sve to zaustaviš? E to je prava stvar za spoznati.

Pa to sa oblacima je samo bio slikoviti opis.. jer kako, tako nesto docarati,..

:-)

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 1:16 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
Zaustavljajuči svijet čovijek se riješava sile centriranosti čovijeka i njegovog fiksiranog svijeta....Tolteci odmah nabacuju novi opis svijeta,takozvani čarobnjački opis,gdje oni djelujuči u tom opisu sa svojom voljom mijenjaju stvari oko sebe,to jest postaju ono što mi zovemo čarobnjaštvom...no to je samo usputna stanica prema stijecanju cijelokupnosti čovijeka...usputna stanica......

Pa da, radi se na tome, nemogu reci da to mogu ovaj tren, al ima puno trenutakak kad se to moze,...kad ce se to moci kad zazelis, koda ruku dignes, onda je to carobnjastvo...

Da, naravno, usputna stanica, al ljepo je stati tamo, popiti kavu, odmoriti se, pa onda dalje..

:thumbup:

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 3:26 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
donkarlos je napisao/la:
Zaustavljajuči svijet čovijek se riješava sile centriranosti čovijeka i njegovog fiksiranog svijeta....Tolteci odmah nabacuju novi opis svijeta,takozvani čarobnjački opis,gdje oni djelujuči u tom opisu sa svojom voljom mijenjaju stvari oko sebe,to jest postaju ono što mi zovemo čarobnjaštvom...no to je samo usputna stanica prema stijecanju cijelokupnosti čovijeka...usputna stanica......

Pa da, radi se na tome, nemogu reci da to mogu ovaj tren, al ima puno trenutakak kad se to moze,...kad ce se to moci kad zazelis, koda ruku dignes, onda je to carobnjastvo...

Da, naravno, usputna stanica, al ljepo je stati tamo, popiti kavu, odmoriti se, pa onda dalje..

:thumbup:

Uvijek je mudro znati stati i predahnuti,žurba vodi u propast...stani..popi kavu...prosudi..i onda djeluj direktno i nepokolebljivo !!!

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 4:00 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
Uvijek je mudro znati stati i predahnuti,žurba vodi u propast...stani..popi kavu...prosudi..i onda djeluj direktno i nepokolebljivo !!!

Naravno,..

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 9:07 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:
Pa to sa oblacima je samo bio slikoviti opis.. jer kako, tako nesto docarati,..
Ne može.
Moraš zaustaviti ono što gleda oblake.
Ili nisi ratnik.

Vrh

PostPostano: sri dec 30, 2009 7:32 pm 
Moderator

Evo jedne zanimljive poveznice sa indijskim učenjima.
Neču tumačiti što je što, ali svašta sam tu prepoznao iz najnovijih iskustava.
Ima mnogo veze sa time što je svaka orlova emanacija potpuna svijest i inteligencija za sebe pa tako ima veze i sa pripremom za prelazak u treću pažnju.
Kako biti svjestan bez samorefleksije, bez skupne točke i bez čahure?

Izvađeno sa wikipedije:

Shakti

Shakti (Devanagari: शक्ति) from Sanskrit shak - "to be able," meaning sacred force or empowerment, is the primordial cosmic energy and represents the dynamic forces that move through the entire universe. Shakti is the concept, or personification, of divine feminine creative power, sometimes referred to as 'The Great Divine Mother' in Hinduism. On the earthly plane, Shakti most actively manifests through female embodiment and fertility - while also existing in males, in its potential, unmanifest form.

Not only is the Shakti responsible for creation, it is also the agent of all change. Shakti is cosmic existence as well as liberation, its most significant form being the Kundalini Shakti, a mysterious psychospiritual force. Shakti exists in a state of svātantrya, dependence on no-one, being interdependent with the entire universe.

Divine Sovereignty

In its acception of divine sovereignty, svātantrya is described as an absolute power of action, or, absolute power of freedom. This power arrises from the mirror-like ability of the supreme consciousness (caitanya) to contain images (vimarśa) - the whole universe being a mere image shining inside this unique god-consciousness.

Svātantrya has a number of traditional attributes such as: perfect fullness (of the energy of will), self sufficiency, autodetermination, the power of doing and undoing - essence of the subject, supreme creativity, sovereignty, source of knowledge (jñāna) and action (kriyā) and being beyond contradictions: it exists beyond laws of any kind and is the source of all laws in the universe.

Vrh

PostPostano: sri dec 30, 2009 10:13 pm 
Član foruma

I kaj bi pjesnik s tim stel reci ?
Kaj si presel na jogu, vidim da puno jogirate tam na vejvu,..

:rofl

Vrh

PostPostano: pet jan 01, 2010 5:49 pm 
Član foruma

SRETNA 2010ta, DA BUDETE SVI JOS "LUĐI" NEG KAJ STE BILI PROSLE, pogotovo Promatrač
:rofl :rofl :rofl :love11: :love11: :love3: :occasion5: :occasion5: :occasion5: :notworthy: :thumbup:

Vrh

PostPostano: čet jan 21, 2010 9:38 pm 
Moderator

promatrač je napisao/la:
Neču tumačiti što je što, ali svašta sam tu prepoznao iz najnovijih iskustava.
Ima mnogo veze sa time što je svaka orlova emanacija potpuna svijest i inteligencija za sebe pa tako ima veze i sa pripremom za prelazak u treću pažnju.
Kako biti svjestan bez samorefleksije, bez skupne točke i bez čahure?

Izvađeno sa wikipedije:

Shakti

Shakti (Devanagari: शक्ति) from Sanskrit shak - "to be able," meaning sacred force or empowerment, is the primordial cosmic energy and represents the dynamic forces that move through the entire universe. Shakti is the concept, or personification, of divine feminine creative power, sometimes referred to as 'The Great Divine Mother' in Hinduism. On the earthly plane, Shakti most actively manifests through female embodiment and fertility - while also existing in males, in its potential, unmanifest form.

Not only is the Shakti responsible for creation, it is also the agent of all change. Shakti is cosmic existence as well as liberation, its most significant form being the Kundalini Shakti, a mysterious psychospiritual force. Shakti exists in a state of svātantrya, dependence on no-one, being interdependent with the entire universe.

Divine Sovereignty

In its acception of divine sovereignty, svātantrya is described as an absolute power of action, or, absolute power of freedom. This power arrises from the mirror-like ability of the supreme consciousness (caitanya) to contain images (vimarśa) - the whole universe being a mere image shining inside this unique god-consciousness.

Svātantrya has a number of traditional attributes such as: perfect fullness (of the energy of will), self sufficiency, autodetermination, the power of doing and undoing - essence of the subject, supreme creativity, sovereignty, source of knowledge (jñāna) and action (kriyā) and being beyond contradictions: it exists beyond laws of any kind and is the source of all laws in the universe.

Mislim sad dalje po novim promatranjima ispada da je to što sam protumačio kao shakti... namjera.
Svijetlo plave boje je, ženske je prirode.
Uglavnom povezano je sa svime, prolazi kroz sve.... baš bi mogla biti namjera.
Doživio sam to kao živ inteligentan entitet, ne ko nešto što se uzme i gospodari time.
Ta "žena" :D ona dopušta da se uđe u nju, a može je se i pustiti u sebe u tom kompletnom vidu. A nekako se može i sjediniti s njom.
Prije sam znao doživjeti tu "ženu" da dolazi gledati kroz moje oči i tom prilikom sam osjetio i inteligenciju, samosvjest te "žene".
Onda mi nije palo na pamet da će me to kasnije pozvati u sebe da beskonačno fluidno letim svemirskim toboganom. No to se desilo jednom prilikom kad mi je bilo toliko loše da sam zagrabio pošteno bilo što da mi pomogne.

Ta ženska sila prisutna je uvijek i svugdje ali ne ovako aktivno i osobno.
Intuitivno gledano je vezana za područje oko vrha grudne kosti, i vrat, što i je otprilike peta čakra.

Vrh

PostPostano: ned jan 31, 2010 7:24 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

I ja sam, više puta i u više navrata razmatrao povezanice "našeg" pod debele navodnike učenja (jer pravi kastanedijanci nemaju svojeg učenja, učenje je za nes još jedno od maski, mi tražimo apsolutnu slobodu, gdje za bilo kakva učenja i dogme jednostavno ne postoji mjesto) sa indijskim joginskim školama. Link je http://tiny.cc/ik0VY. Znimljiv link btw. Po meni i po mojem nesavršenom i nepotpunom viđenju, jedino što se donekle može usporedit sa toltečkim šamanizmom i jedini ljudi koji su pored toltečkih Naguala uspjeli postignut nešto cjelovitije i potpunije (produhovljenije, mudrije, točnije) tumačenje svijeta su upravi indijski jogini. Njihovo tumačenje brahmana i svih ostalih sila koje određuju i definiraju svijet i čitavo stvaranje je zapravo vrlo točan. Skidam im kapu. To su ljudske jedinke vrijednje divljenja i inspiracije.

Vrh

PostPostano: ned jan 31, 2010 8:42 pm 
Moderator

Pa da, mora da su svi isto vidjeli, jer su ljudi (valjda :)).

Samo treba puno strpljenja i sreće za upuštati se u druga gledišta jer su kutevi gledanja drugačiji, podjele drugačije, dubina drugačija... predrasude iz koji se pošlo drugačije.

No kad se čita svašta, ulove se pomalo kod stvarno iskusnih ljudi razne vibracije, energije s kojima su u vezi i nekako se poveže tko je što vidio.

A srce (ne doslovno, nego taj energetski centar), ako se koristi kao antena za razna svoja postojanja (to je recimo tumečenje puta srca) nađu se i drugi entiteti koju su opet "ja", ali u drugim svjetovima, nivoima.... i tiho znanje se razmjenjuje tjelesno, vantjelesno, energetski... (to su one energije koje teku svemirom, beskonačna strujanja znanja).
Naše energetsko tijelo željno čeka novu priliku kad će se imati za što uhvatiti da poslaže puzzle i sagraditi građevine u apstraktnome, da čisto razumjevanje seže još dalje. A to se koliko vidim skoro uvjek dobi iz drugih "ja".
Svaki put se biće može bolje snalaziti i šetati percepciju u smislu novih položaja skupne točke i u smislu veće fluidnosti, simultanosti postojanja.

Vrh

PostPostano: pon feb 01, 2010 12:35 pm 
Početnik

DA LI NEKO MOŽE DA MI ODGOVORI (INFORMIŠE) ZBOG ČEGA JE TEMA "TAJNA ISTORIJA SVETA", A ODNOSI SE NA PREVOD VEOMA INTERESANTNE KNJIGE, ZATVORENA?

ZAINTERESOVAN SAM DA UČESTVUJEM U PREVODU TE KNJIGE. MOLIM ZA INFORMACIJU.

POZDRAV SVIMA OD NOVOG ČLANA
BRANKO

Vrh

PostPostano: pet feb 12, 2010 4:13 pm 
Član foruma

Doso sam danas u vezi jednog super osvjescenja u ishrani.

Jedem sve al obozavam rizu na razne nacine.
Danas sam ju bas jeo i osjetio sam da su udisaji kod jedenja jako bitni.
U tom trenu imam osjecaj da se na taj nacin uzima pravilno energija iz hrane.
Zato neki ljudi dugo jedu jer sto dulje to vise udisaja to vise energije se "usisa" iz hrane.

Ti udisaji su nekako osjecajni puni lagano skakljaju i vuku se preko oko pupka, kao da se udise tim dijelom tijela a ne nosom, kao dok sam u prirodi pa tako udisem osjecam energiju prirode.

Ako se brzo covijek najede dobije samo hrpu hrane u trbuhu i od tog se samo deblja i za cas je ponovo gladan jer nije "udisao" energiju iz te hrane.

Znaci obroci nam mogu biti manji tipa iz 0,10 kg mozemo izvuci isto energije kao iz 0,30 kg ako jedemo na pravilan nacin.

Vrh

PostPostano: pon feb 22, 2010 10:41 pm 
Član foruma

Gdje je tema o Malti koji je otvorio Vitez od Nevera (prije koju godinu)? Ne mogu nikako naci. Ne znam gdje bih postala ovo pitanje pa sam izabrala ovo mjesto.
Vrlo me zanima ta tema. Zna li tko?
Cak ne mogu naci ni pretrazivanjem po njegovim postovima. Je li se sto brisalo na forumu? Nisam nasla ni u starijim temama.

Vrh

PostPostano: uto feb 23, 2010 6:44 pm 
Moderator

white deer je napisao/la:
Doso sam danas u vezi jednog super osvjescenja u ishrani.

....

U nosu je najveći dio osjetila okusa, znači kad udišeš dok jedeš osjetiš kompletniji okus hrane, zadovoljavaš svoja osjetila.
Uživanje u hrani je bitna stvar, a to se može utažiti tako da to traje dovoljno dugo i dovoljno intenzivno.
Neki ljudi recimo jedu brzo, trpaju u sebe. Takvi recimo skoro uvijek prije nego uopće probaju, moraju dosoliti, ekstra začiniti hranu, jer već podsvjesno znaju da neće hranu osjetiti dovoljno žestoko ako ništa ne dodaju.
Mnogi su očajni po tom pitanju osjećanja malih stvari pa idu divljati na cestu, tražiti intenzitet u opasnostima, vozeći po suprotnoj traci..... uvijek im treba još nešto, ne osjećaju se ispunjeno, ubijaju vrijeme....

A što se tiće same energije, lijepo je kad se čovjek nauživa u tako jednostavnim svakodnevnim stvarima poput jedenja... to je super, uživanje stvara euforiju, sretni smo sa malim stvarima.... "besprijekorni" u nekom smislu.... otud "energija".

"Energija" hrane ovako i onako završi u tijelu, samo stvar je očito u besprijekornosti.
Ako samo natrpamo to u sebe, tijelo će to svejedno preraditi i višak strpati u salo, a da uopće nismo uživali u tome. U tome je poanta.
Ako se uživa u hrani, ta energija će se usmjeriti na bolja mjesta, koristiti na bolji kreativniji način.

To sa hranom je baš jedan dobar primjer za otkrivanje kako besprijekornost donosi energiju.
O hvala duhu! :toothy2:

Vrh

PostPostano: čet apr 01, 2010 8:56 pm 
Član foruma

pozdrav, imam jedno možda malo glupo pitanje, a možda i ne.
povremeni sam korisnik don huanovih učenja i smatram ih vrlo ozbiljnim stvarima, ali ne u onom ozbiljnom smislu. to naglašavam zato da mi ne uzmete za zlo ako sam zaboravio imena nekih aktera. dakle, problem je slijedeći;

priča o taishi abelar ide tako da nju njezin nagual spasi od jednog lokalnog bajkera koji ju je skoro zajahao na šanku, i to ne bez njenog pristanka. to se je desilo u kinu.
taj nagual je izjavio da je išao u kino sa još jednom nagualkom,i pripišalo mu se je pa je skrenuo kroz kriva vrata i zatekao mlade u pokušaju koitusa...

dakle, ja smatram da su svjetovi koji su dostupni tim ljudima čudesni i pri samom čitanju o njima, a kamoli ako ih se doživi.
moje pitanje je; pa šta su oni, kvragu, radili u kinu? taj nagual nigdje nije izjavio da je išao u kino s namjerom da uhvati novog učenika.
ok, duh mu je tako pokazao ili naložio, ali svejedno?
znači da oni i inače znaju otići u kino. dali je nekoga od vas ovo zbunilo, i ako netko ima odgovor, molim da mi objasni.
ako je ovo moje pitanje opčepoznata stvar koju sam omaškom, lijenošću i sličnim, propustio, molim vas da mi netko kaže koji film su išli naguali gledati.

unaprijed hvala :love12:

Vrh

PostPostano: pet apr 02, 2010 12:18 pm 
Član foruma

E ja sam to bas sad skoro citala, to je bio don Huan i mislim, Nelida, i meni je bilo malo smesno sta sad idu u bioskop, posle mislim pa dobro sto i ne bi isli ako im se ide, a mozda je i neka taktika prikradanja otkud znam.
Bilo mi je malo cudno sto ga je Taisha videla kao nekog starca, a inace moze da izgleda kako hoce, pa sam se setila kad se (ne znam koja je knjiga) pred Kastanedom pretvarao da je mator i bolesta pa mu je rekao da ga vozi u neki restoran i tamo su ga znali kao jako starog i bolesnog dekicu. Znaci stalno je isao u taj restoran i inace, i uvek kao deda........
:love3:

Vrh

PostPostano: pet apr 02, 2010 7:19 pm 
Član foruma

ma meni je jasno da stvari tipa "stari bolesni dekica" imaju svoju funkciju, tako se i Yoda pravi da je klimav, pa onda lajtsajberom iskasapi 300 robota i 2 ÜberDžedaja.
čak možda nebih ni ulazio u njihove razloge posjeta nekom mexičkom multipleksu, ali me zanima živo kakve onda oni filmove gledaju.
ja sam oduvijek bio veliki ljubitelj filmova, ali od kada sam postao pametniji, neda mi se potrošiti cca 30kn, a pogotovo 2-3 sata za neki film.
znači, neki vrak ipak ima u tim filmovima, ili šta!?
zadnje sam u kinu gledao šrek2, i to samo zato što je šrek zelen! :shock:

Vrh

PostPostano: pet apr 02, 2010 10:12 pm 
Član foruma

Citat:
ali me zanima živo kakve onda oni filmove gledaju.

blade runner

Details Magazine - Mar 1994

THE LONELINESS OF THE LONG-DISTANCE REPLICANT

He used to love the movies, 10,000 years ago. Back when they showed all - nighters at the Vista in Hollywood, back when he was learning the criteria for being dead. He doesn't go anymore, but the witches still do. It's a diversion from their freakish, epic activities - sort of like safe-sex dreaming. But not really. "You know, there's a scene in Blade Runner that really got to us. The writer doesn't know what he's saying, but he hit something. The replicant is talking at the end: 'My eyes have seen inconceivable things.' He's talking about the constellations - 'I have seen attack ships off of Orion' - nonsense, inanities. That was the only flaw for us, because the writer hasn't seen anything. But then the speech becomes beautiful. It's raining and the replicant says, 'What if all those moments will be lost in time . . . like tears in the rain?' "This is a very serious question for us. They may be just tears in the rain - yes. But you do your best, sir. You do your best and if your best isn't good enough, then fuck it. If your best isn't good enough, fuck God himself."

Vrh

PostPostano: sub apr 03, 2010 7:13 pm 
Član foruma

hvala šeširko, na brzom i preciznom odgovoru, a i na intervjuu za koji nisam prije znao.
nebi mi nikada palo na pamet da je izlapeli indijanac ridlijev fan.
pa ko onda nebi volio tog starog prdonju :thumbup:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.