Sada je: sub maj 03, 2025 5:13 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: uto nov 24, 2009 6:49 pm 
Moderator

Pa mrkla tišina je zaustavljanje svijeta, borba se vodi u vezi sa time da se energija koja ide u stvaranje svijeta pretoči u više sjaja, energije u čahuri. To je vrhunski nerad.
Borba se sastoji u odbijanju toga da se držimo dogovora koji je netko za nas mnogo prije potpisao, a to je da stvaramo i podržavamo ovaj svijet.

Normalno, to može biti potpuno zaustavljanje svijeta, a može biti i djelomično, djelomično bi recimo bilo sužavanje tonala. Onda smo još uvijek učvrščeni na ovaj svijet, imamo sidro, a vidimo više u dubinu stvari.
Tako sa suženim tonalom, mi se pripremamo za trenutak kad ne budemo imali sidro, za mrklu tišinu, za sirovu surovu ogromnu istinu. Onda nas ništa ne veže za sadašnji položaj skupne točke i trebamo naučiti sami držati skupnu točku na mjestu, inaće smo u smrtnoj opasnosti.

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 7:43 pm 
Član foruma

Sa trenutnog stajališta, čini mi se da je i ono što se naziva ''Um'' samo određena vrsta energije.
I da dok biće ne savlada pogled na to, strane svijesti imaju utjecaj na manipulaciju, ugađanje frekvencije te energije.
Pošto biće nije svjesno energetskog pogleda na svijet, već smo odgojeni u svijetu fizičke interpretacije, biće teško da ima šansu postati svjesno gdje se bitka odigrava.
Strana svijest (daleko moćnija od nas) želi podesiti naš ''Um'', energiju na nisku frekvenciju, te u tome najčešće i uspjeva pomoću prevare dobivanja našeg nesvjesnog pristanka.

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 8:50 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Pa mrkla tišina je zaustavljanje svijeta, borba se vodi u vezi sa time da se energija koja ide u stvaranje svijeta pretoči u više sjaja, energije u čahuri. To je vrhunski nerad.
Borba se sastoji u odbijanju toga da se držimo dogovora koji je netko za nas mnogo prije potpisao, a to je da stvaramo i podržavamo ovaj svijet.

Normalno, to može biti potpuno zaustavljanje svijeta, a može biti i djelomično, djelomično bi recimo bilo sužavanje tonala. Onda smo još uvijek učvrščeni na ovaj svijet, imamo sidro, a vidimo više u dubinu stvari.
Tako sa suženim tonalom, mi se pripremamo za trenutak kad ne budemo imali sidro, za mrklu tišinu, za sirovu surovu ogromnu istinu. Onda nas ništa ne veže za sadašnji položaj skupne točke i trebamo naučiti sami držati skupnu točku na mjestu, inaće smo u smrtnoj opasnosti.

Slozio bih se s Vama, kolega !

:thumbup:

:-)

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 8:52 pm 
Član foruma

infinity je napisao/la:
Sa trenutnog stajališta, čini mi se da je i ono što se naziva ''Um'' samo određena vrsta energije.
I da dok biće ne savlada pogled na to, strane svijesti imaju utjecaj na manipulaciju, ugađanje frekvencije te energije.
Pošto biće nije svjesno energetskog pogleda na svijet, već smo odgojeni u svijetu fizičke interpretacije, biće teško da ima šansu postati svjesno gdje se bitka odigrava.
Strana svijest (daleko moćnija od nas) želi podesiti naš ''Um'', energiju na nisku frekvenciju, te u tome najčešće i uspjeva pomoću prevare dobivanja našeg nesvjesnog pristanka.

Kolega, s Vama se ne slezem u potnosti samo djelimicno !

Vrh

PostPostano: uto nov 24, 2009 8:54 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:
Slozio bih se s Vama, kolega !

Hvala druže ratniče!

Vrh

PostPostano: pon dec 07, 2009 12:04 pm 
Moderator

Ove noći sam u snu ili možda bliže polusnu, sanjao da se raspravljam sa nekim. Malko sam se jednim dijelom sebe probudio, a drugi dio mene je ostao raspravljati.
Tako malo izdvojen od sebe sam vidio svoje misli ko neke dugoljaste mjehuriće.
Neki pipci su ih donosili odnekud i stavljali meni pred neke, ajmo reći oči.
Onda sam se zapitao da li si ja to sam radim sa mislima, dobio sam odgovor da to ne radim ja skoro nikad.

Do te percepcije je u biti došlo zbog onog što radim na javi.
Često gledam sebe sastrane kako reagiram na neke stvari koje me se tiću i ovaj put sam to napravio u sanjanju.
Samo, zaboravio sam potražiti ruke. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sub dec 12, 2009 5:11 pm 
Član foruma

Svi se mi na ovom forumu nalazimo u točki prićanja,a ona je po Toltečkom načinu toliko udaljena od Tonala i Naguala,da ih nikad neće upotpunosti dohvatiti.Treba prvo probuditi točku volje,koja mora biti djelatna,da bih mogli krenuti u ostale sfere naše sveukupnosti.Volja je u dodiru sa točkama sanjanja,viđenja,Naguala i Tonala.Naš razum je samo u direktnom dodiru sa točkom pričanja,te mu je nemoguče da dohvati ove ostale točke.Dakle svako umovanje u smislu neosviještenog Tonala i nepojmljivog Naguala je samo onanija našeg uma,koji nije ni pozvan da djeluje u području naše sveukupnosti.Ratnički put drevnih Tolteka nije filozofska rasprava,onanija uma,već direktna akcija i negiranje opisa ovog svijeta,osviještenje čarobnjačkog opisa svijeta,a onda suprostavljanje ova dva opisa rezultiraju putem prema našoj svukupnosti.Tek u ovoj točci možemo govoritio skupnoj točci,sužavanju Tonala i ulasku u Nagual.

Vrh

PostPostano: sub dec 12, 2009 5:54 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
Svi se mi na ovom forumu nalazimo u točki prićanja.

Pa neznam bas,... mozda je kod tebe tako,..
Kod mene je to nekako vise iz tocke djelovanja,..

Vrh

PostPostano: ned dec 13, 2009 6:55 pm 
Član foruma

Pa svi smo čitali CC-a,i svi znamo za knjigu drugi krug moći,koja je sulkus ideje da Tolteci djeluju iz tog drugog kruga moći,a to je centar volje.Djelovanje iz prvog kruga moći,a to je razum,je besmislen u drevnom načinu Tolteka.Zato je Carlos bio zavaran cijelom magiom Henara,jer je sve promatrao razumom i ništa nije mogao shvatiti.Volja mora postati djelatana da bi se pretvorila u namjeru pokretanja skupne točke.Tako su govorili Tolteci,a sve drugo je lažno!!

Vrh

PostPostano: ned dec 13, 2009 7:25 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
Pa svi smo čitali CC-a,i svi znamo za knjigu drugi krug moći,koja je sulkus ideje da Tolteci djeluju iz tog drugog kruga moći,a to je centar volje.Djelovanje iz prvog kruga moći,a to je razum,je besmislen u drevnom načinu Tolteka.Zato je Carlos bio zavaran cijelom magiom Henara,jer je sve promatrao razumom i ništa nije mogao shvatiti.Volja mora postati djelatana da bi se pretvorila u namjeru pokretanja skupne točke.Tako su govorili Tolteci,a sve drugo je lažno!!

Da, eto, bas takvo stanje je prisutno kod mene, bez razmisljana, samo djelujem,... u tom trenu mi je svaka radnja precizna i brza, preciznija nego kad bi razmisljao o njoj...
jer razmisljanje o toj nekoj radnji samo usporava,...

Vrh

PostPostano: ned dec 13, 2009 11:55 pm 
Moderator

Da, Nagual biva blokiran ako počne razmišljati o svojim postupcima.
Upravo zato i uči traganje u povišenoj svijesti, za razliku od onih koji nisu naguali.

Ja imam sreće što te znam, velika je čast osobno poznavati nekog takvog.

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 12:47 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Da, Nagual biva blokiran ako počne razmišljati o svojim postupcima.
Upravo zato i uči traganje u povišenoj svijesti, za razliku od onih koji nisu naguali.

Ja imam sreće što te znam, velika je čast osobno poznavati nekog takvog.

U jebate, o cemu ti to ?? :shock:

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 1:05 am 
Moderator

Pa o ovome: Nagual biva blokiran čim počne razmišljati, sve počne zastajkivati u njemu čim počne promišljati o svojim postupcima.
Nagual samo djeluje i svaka radnja mu ispadne baš kako treba.
tolteq je napisao/la:
Da, eto, bas takvo stanje je prisutno kod mene, bez razmisljana, samo djelujem,... u tom trenu mi je svaka radnja precizna i brza, preciznija nego kad bi razmisljao o njoj...
jer razmisljanje o toj nekoj radnji samo usporava,...

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 1:16 am 
Član foruma

Samo sam opiso svoje stanje :shock: , ako tako pise u knjigama ok, al, nebi ja nikako stavio tocku na i,...

A, jel to bitno uopce ?!

:dontknow:

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 2:03 am 
Moderator

Bitno je utoliko da nađeš sebe. Što si, zašto si .... a kako to tražiti? Vjerovatno najbolje da se sve po redu proba biti.
A kojim redosljedom?
Pa putem srca, jedino kako možeš.
A taj put srca, to nije baš u prenesenom značenju. Ima tu nešto više, to je neka energija koja povezuje više naših postojanja i zna pokazati kud se konkretno može proći i što biti.
Samo treba imati energije za to zapaliti.

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 12:19 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Samo treba imati energije za to zapaliti.

Ma, plamicak je vec krenuo da pali...

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 12:58 pm 
Član foruma

Tom plamičku dodaj jaku namijeru da zaustaviš tok slika ovog svijeta,i jaku vjeru da čekaš i znaš što čekaš, a to je tvoja volja,koja kod ratnika izranja iznenada,obično u nekoj smrtnoj opasnosti !!

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 9:04 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
Tom plamičku dodaj jaku namijeru da zaustaviš tok slika ovog svijeta,i jaku vjeru da čekaš i znaš što čekaš, a to je tvoja volja,koja kod ratnika izranja iznenada,obično u nekoj smrtnoj opasnosti !!

Pa, postoji to sve vec, dodano je, u biti to je nacin zivota....dosta puta gledam smrt u oci al onako, bas ju gledam i ne posustajem dok ne dojde pravi tren, onda joj se samo izmaknem,...onako nekako ko onaj toreador u areni dok ga bik ganja....

..il recimo, gledam u oblake a oni stanu koda je neko stisnuo puzu, pa ih onda opet pustim da krenu...

.. jer to taj tok zaustavljanja slika ovog svjeta..?

Vrh

PostPostano: pon dec 14, 2009 9:21 pm 
Moderator

Samo se opusti !

Ono kak si reko:
Citat:
U trenu umiranja treba se prepustit,...
koda to nije nista, nema straha,..

stari vracevi su se bojali i opirali smrti....
I zašto pobogu zazivaš smrt ko toreador?

A zaustavljanje svijeta... i oblaci.
Ne, nije to to, zaustaviti svijet znači zaustaviti svijet, a ne samo oblake.
Svijet je sve što vidiš, ne vidiš a znaš, ti sam si svijet... sve to treba zaustaviti.
I što si onda ti kad sve to zaustaviš? E to je prava stvar za spoznati.

Vrh

PostPostano: uto dec 15, 2009 9:18 am 
Član foruma

Zaustavljajuči svijet čovijek se riješava sile centriranosti čovijeka i njegovog fiksiranog svijeta....Tolteci odmah nabacuju novi opis svijeta,takozvani čarobnjački opis,gdje oni djelujuči u tom opisu sa svojom voljom mijenjaju stvari oko sebe,to jest postaju ono što mi zovemo čarobnjaštvom...no to je samo usputna stanica prema stijecanju cijelokupnosti čovijeka...usputna stanica......

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.