Sada je: pet maj 02, 2025 2:22 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Generalna diskusija
PostPostano: pon nov 09, 2009 8:20 pm 
Član foruma

Citat:
promatrač je napisao/la:
Tko ti brani da odeš makar jednom spavati u šumu? Kampiranje je normalna stvar.

Ma bit ce prilike, to ce se dogoditi samo od sebe...
:D

:-)

Vrh

PostPostano: pon nov 09, 2009 8:37 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:
Heh, ljepo si to napiso, vidi se da si zavrsio faks i da si bolji od svih drugih, da si sve naucio i sad uzivas u tome ... :mrgreen: :thumbup:

Nisi dobro pročitao to što sam napisao. Ne vidiš što čitaš zbog željnog razmišljanja i ogromne samovažnosti.
Upravo to što sam nešto završio mi je dalo uvid u to koliko sam slab, glup, ranjiv i koliko ništa ne znam.
Ti si naprotiv besmrtan, nedodirljiv i u tišini koliko i slon u staklani.

Vrh

PostPostano: pon nov 09, 2009 10:33 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
tolteq je napisao/la:
Heh, ljepo si to napiso, vidi se da si zavrsio faks i da si bolji od svih drugih, da si sve naucio i sad uzivas u tome ... :mrgreen: :thumbup:

Nisi dobro pročitao to što sam napisao. Ne vidiš što čitaš zbog željnog razmišljanja i ogromne samovažnosti.
Upravo to što sam nešto završio mi je dalo uvid u to koliko sam slab, glup, ranjiv i koliko ništa ne znam.
Ti si naprotiv besmrtan, nedodirljiv i u tišini koliko i slon u staklani.

Joj, kak je ljepo da vodis brigu o meni, rastopit cu se,... :oops:

Jos je ljepse kad to brine o meni covjek koji je zavrsio faks i ima istancani fini osjecaj za brigom,... =D>

Joj kak ti sve znas,.. nevjerovatno,...cudo jedno.... =D>

Nesto preljepo,.. ljepo je to kad se netko brine vise za druge nego za sebe,.. :thumbup:

:mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon nov 09, 2009 10:52 pm 
Moderator

Ma ja sam se šalio Tihomire ono za tišinu, ti si u tišini!

Napisao sam ono o obrazovanju kao vlastito iskustvo, komentiram Toresa.
To što si se ti toliko zakačio za to, to je tvoja volja.

A jesi našo negdje u knjigama da treba preuzeti odgovornost za svoje postupke?

To u početku bude i velika briga, dok se ne nađe načina da se pretvori u nepojmljivo u praksi.
Ako se ne preuzme odgovorost, onda ne živiš ti, nego samo entitet koji živi s tobom, jer te vara na taj način da sve bude po njegovom. Možeš to nazvati stranom instalacijom, letačem, reptilima.... demonima..... isto ti dođe.
Normalno da te neće zahebavati nikakav entitet dok je sve po njegovom! I onda si u tišini.... bezbrižan.
Čak te i koji put isčupa u ITI da vidiš kak si močan, HOHOHOHO.

Vrh

PostPostano: pon nov 09, 2009 11:18 pm 
Član foruma

Citat:
promatrač je napisao/la:
[
quote]Ma ja sam se šalio Tihomire ono za tišinu, ti si u tišini!

Eh, vidis, trudim se biti sto vise mogu, to mi je nekako postala okupacija, nacin zivota,..
Kod mene je situacija takva da se nalazim vise u tisini nego u blebetanju u glavi, okrenulo mi se, kuzis......e sad, dal mi to entitet daje, svaka mu cast, uci me da budem u tisini....
...mada kolko znam iz knjiga, papastrumf je rekao da ih na taj nacin sjebavamo, gasimo njihovu instalaciju i njihov razum,.... vec svi, sami znamo iz knjiga, on se vraca al nam je sve lakse sjebavati ga, gasiti,... neki mogu duze neki krace....itd

Citat:
Napisao sam ono o obrazovanju kao vlastito iskustvo, komentiram Toresa.
To što si se ti toliko zakačio za to, to je tvoja volja.

Torres mi je jedna od drazih knjiga, mada ta tvrdnja ovisi o dosta toga, u svakom slucaju super je zavrsiti neko obrazovanje i tu nauciti stosta toga sto uce a i vise, ovo o cemu ti pricas,... mada, druga su vremena, nekad je to bilo mozda i bitno, svi znamo kakva je bila svjest ljudi kad je izisla prva 286tica i u danasnje vrijeme,....
Upozo sam neke ljude, mlade ljude, koji jos nisu krenuli na vise obrazovanje ili nisu niti isli a svjest i energija im je nevjerovatna,...kuze Kastanedine knjige da je to strava i bez faksova....

Mada don Huan i njegovi predhodnici po koljenima nisu bili na faksovima tako da je to relativna stvar za jedno takvo ucenje...

Puno ljudi prejde i zivoti faks, di se nauci profinjenosti i istancanosti vise nego sto bi dosta njih naucilo na faksu....

Citat:
A jesi našo negdje u knjigama da treba preuzeti odgovornost za svoje postupke?

Jesam, naravno, put u išlan - preuzimanje odgovornosti... na tu odgovornost mislis,...il?

Citat:
Normalno da te neće zahebavati nikakav entitet dok je sve po njegovom! I onda si u tišini.... bezbrižan.
Čak te i koji put isčupa u ITI da vidiš kak si močan, HOHOHOHO.

Mocan?! Pa nema tu nikakve moci ?! Tu je samo ljepota da spoznas ko si u stvari, da budes svjetlece bice kao sto uistinu jesi,.. i to je to...

Pa, ima zajebancija, al sve je manje, pokusaja napada na koje sam nekako prestao reagirati,.... a znas zasto,...?! Zato jer ne pricam u glavi, ne vrtim monolog, a to ih opako jebe i buni....

Vrh

PostPostano: pon nov 09, 2009 11:54 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:
Torres mi je jedna od drazih knjiga, mada ta tvrdnja ovisi o dosta toga, u svakom slucaju super je zavrsiti neko obrazovanje i tu nauciti stosta toga sto uce a i vise, ovo o cemu ti pricas,...
Ne, mislim da nisi shvatio ono o čem sam pisao.
tolteq je napisao/la:
mada, druga su vremena, nekad je to bilo mozda i bitno, svi znamo kakva je bila svjest ljudi kad je izisla prva 286tica i u danasnje vrijeme,....
Upozo sam neke ljude, mlade ljude, koji jos nisu krenuli na vise obrazovanje ili nisu niti isli a svjest i energija im je nevjerovatna,...kuze Kastanedine knjige da je to strava i bez faksova....
Ma da, sad su druga vremena, sad imamo core2duo i i7 procesore, instalacije u glavi. :twisted:
A mladi ljudi su djeca, nisu još zabetonirani i jako povrijeđeni da bi se zatvorili, tek će se vidjeti što će biti s njima kad dođu pod pritisak i kad se upecaju u životne situacije gdje odgovaraju za svoje postupke. Sad im je još sve nestvarno.
tolteq je napisao/la:
Mada don Huan i njegovi predhodnici po koljenima nisu bili na faksovima tako da je to relativna stvar za jedno takvo ucenje...

Sam kažeš da su bila druga vremena, a i bili su loza, imali učitelje koji vide. To je itekakva škola, mnogo zahtjevnija od ovog danas.
Citat:
Puno ljudi prejde i zivoti faks, di se nauci profinjenosti i istancanosti vise nego sto bi dosta njih naucilo na faksu....
Sigurno! Zato je dobro prije težih školovanja započeti neko ovakvo učenje.
Nije bit u gradivu koje se uči, pošto je hrpa toga samo mučenje uma. Bit je u tome da se stalno nalaziš pred preprekama koje su veće od tebe pa vidiš koliko si malen.

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 12:07 am 
Moderator

tolteq je napisao/la:
Mocan?! Pa nema tu nikakve moci ?! Tu je samo ljepota da spoznas ko si u stvari, da budes svjetlece bice kao sto uistinu jesi,.. i to je to...
Primjetio sam da se baviš 99% astralnim projekcijama, a tek rijetko imaš iskustva u kojima stvarno nešto vidiš u vezi sebe i same svijesti.
Na astralu se jako teško spoznaje svoje svjetlosno biće. To je ogroman teren najviše za to da budeš prevaren na vrlo inteligentne načine, ako ništa drugo, onda da izgubiš puno vremena.
Čini mi se da je to način da se apstraktno pretvori u nešto razumljivo, lijepo .... samo da ne ostane apstraktno. Daleko je to od naguala. To je opet lutanje po površini stvari, to ne znači zaroniti u bit stvari.

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 12:10 am 
Član foruma

Citat:
"promatrač"

Citat:
Ma da, sad su druga vremena, sad imamo core2duo i i7 procesore, instalacije u glavi. :twisted:

Moguce, ali pa oni su stalno bili cjelokupna bica, i kad smo bili pracovjeci i sad, zakaj mislis da su im potrebne neke nadogradnje, oni su uvijek bili jedna velika nadogradnja...

Citat:
A mladi ljudi su djeca, nisu još zabetonirani i jako povrijeđeni da bi se zatvorili, tek će se vidjeti što će biti s njima kad dođu pod pritisak i kad se upecaju u životne situacije gdje odgovaraju za svoje postupke. Sad im je još sve nestvarno.

Ma, zacudio bi se,... :mrgreen:

Citat:
Zato je dobro prije težih školovanja započeti neko ovakvo učenje.
Nije bit u gradivu koje se uči, pošto je hrpa toga samo mučenje uma. Bit je u tome da se stalno nalaziš pred preprekama koje su veće od tebe pa vidiš koliko si malen.

Da, naravno ! :thumbup:

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 12:20 am 
Moderator

tolteq je napisao/la:
Moguce, ali pa oni su stalno bili cjelokupna bica, i kad smo bili pracovjeci i sad, zakaj mislis da su im potrebne neke nadogradnje, oni su uvijek bili jedna velika nadogradnja...

Ne kužim, ko je jedna velika nadogradnja?

Mi ovdje ne živimo ko da smo ono što jesmo, živimo sve više nastrano, da budemo sve više ono što nismo.
Čahura je uvjek iste konstrukcije, ali mi nismo vezani za čahuru na način koji bi ti očekivao ili mogao pojmiti u praksi.
Mi sad nismo čahura, mi smo mali dijelić posljedice od posljedice nečeg što se odvija van ovog vremena i prostora na čahuri. Upravo sa tom vezom sa čahurom se manipulira da se još više pogubimo.

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 12:23 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Primjetio sam da se baviš 99% astralnim projekcijama, a tek rijetko imaš iskustva u kojima stvarno nešto vidiš u vezi sebe i same svijesti.
Na astralu se jako teško spoznaje svoje svjetlosno biće. To je ogroman teren najviše za to da budeš prevaren na vrlo inteligentne načine, ako ništa drugo, onda da izgubiš puno vremena.
Čini mi se da je to način da se apstraktno pretvori u nešto razumljivo, lijepo .... samo da ne ostane apstraktno. Daleko je to od naguala. To je opet lutanje po površini stvari, to ne znači zaroniti u bit stvari.

Ne, krivo primjecujes,.. ne bavim se APovima, vec ITIjima ( izvan tjelesnim iskustvom ) sto je velika razlika. ITIji su ti sanjajuce tijelo o kojem Kastaneda pise, drugi ja,..procitaj malo postove unazat.

AP je apstrakcija, samo super dozivljaj, nista sto bi meni moglo koristiti.

Pa AP nema veze sa nagualom, afkors !! :shock:

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 12:26 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ne kužim, ko je jedna velika nadogradnja?

Mi ovdje ne živimo ko da smo ono što jesmo, živimo sve više nastrano, da budemo sve više ono što nismo.
Čahura je uvjek iste konstrukcije, ali mi nismo vezani za čahuru na način koji bi ti očekivao ili mogao pojmiti u praksi.
Mi sad nismo čahura, mi smo mali dijelić posljedice od posljedice nečeg što se odvija van ovog vremena i prostora na čahuri. Upravo sa tom vezom sa čahurom se manipulira da se još više pogubimo.

Sto u biti zelis rec da se s nama manipulira,... pa ok,..nist novo.... samo si to prenio na cahuru a ne ovako izvna,...ok

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 12:33 am 
Moderator

Ne piše Kastaneda da je ITI sanjajuće tijelo, to tek treba dobro proučiti.
Meni se još uvijek čini da ti radiš AP.
AP nije apstrakcija.

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 10:22 am 
Moderator

Sjetio sam se zbog nekog posta koji me vratio u prošlost, kako je to kad skupna točka počne kliziti i neda se više zaustaviti.
Ono, kad krene, više nije znala stati prije petanestak godina. Sad znam stati na loptu.

Opustio sam skupnu točku, uzimao sam ono što se nudilo i što mi se činilo kao dobro, da nije neka prijevara, pustio se u pokret. Imao sam osjećaj ko da brzo letim kroz nešto.
E sad to letenje kroz nešto može na zajedno sa sveukupnošću ili samo neki pipak, samo dio svijesti. Letio sam bez sveukupnosti.

Otišao sam nekako s ove planete i predamnom se stvorila neka zelena planeta prepuna tropske prašume i vode.
Tamo sam otkrio da sam neko polufizičko stvorenje koje se sastoji od svijesti biljaka šume, drveća.
Osječao sam da se sastojim od sokova iz biljaka, osjećao sam aromu tog lišća kao dio sebe. Mogao sam šetati između fizičkog i nefizičkog.
Kad sam bio fizički, onda samo bio sam sav zelen ko neki Stribor, sa nekim ljudskim fizičkim izgledom, a kad sam bio nefizički, bio sam vibracija ili možda vjetar koji se kreće šumom i klizi po svijesti drveća i nekako sam mogao biti samo oči, pogled iz krošnji.
Krošnje drveća su bile moj pogled, grmljavina mi je nekako sačinjavala tijelo i mogao sam i munje raditi po volji.... no nije pogled bio jedini način percepcije, mogao sam i osjećati i sveukupnost šume, imati onako široku neodređenu svijest kakvu ima drveće. Zemlja ispod šume mi je nekako čudno predstavljala moja krila, nije mi jasno kako.

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 7:22 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ne piše Kastaneda da je ITI sanjajuće tijelo, to tek treba dobro proučiti.
Meni se još uvijek čini da ti radiš AP.
AP nije apstrakcija.

Pa zato jer Toltecki preci to nisu nazvali ITI vec sanjajuce tjelo. ITI su to nazvali nasi glupi znanstvenici pozto se nekad dogodilo da je neko izletio van, na porodu ili na operaciji,..itd.
Po opisu iz knjiga to je jedno te isto, samo drugi naziv, isto se dogadja....

Tebi se cini,..???!!!! =D> :mrgreen: Jooj,..bas mi je svejedno kaj se tebi cini,...!! :mrgreen:

AJde, reci, bre, koja je razlika izmedju ITIja i APa, i sta je po tebi sta, jer ja izgleda neznam.. bit ce mi drago ako sam stvari poslozio krivo, te cu sigurno nauciti nesto iz toga ! :thumbup:

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 7:44 pm 
Član foruma

vantjelesno iskustvo je kad astralno tijelo ili svijest napusti svijest tijela i slobodno ili manje slobodno luta po fizičkoj ravni prkoseći fizikalnim zakonima, astralna projekcija bi bilo potpuno napuštanje fizikalnog svijeta i ulazak u svijet misli i energije koja se manifestira po mislima subjekta koji ju je uspio izvesti.

bar sam ja tako shvatio, sad neam ja pojma pošto nikad nisam ni jedno ni drugo doživio.
meni se čini da su oba iskustva većinom poluprisutna kod ljudi koji ih doživljavaju jer dosta ljudi kad kažu da dožive vantjelesno iskustvo ne mogu uskladiti ono što su vidjeli kad su recimo izašli negdje u tom stanju i ono što se objektivno dogodilo (primjerice kažu nekom prijatelju da ga je vidio kako je radio ovo, a on to ne može potvrditi u potpunosti već mu kaže pa radio sam nešto slično ali ne baš ono što si ti vidio).

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 8:22 pm 
Član foruma

demiurge je napisao/la:
vantjelesno iskustvo je kad astralno tijelo ili svijest napusti svijest tijela i slobodno ili manje slobodno luta po fizičkoj ravni prkoseći fizikalnim zakonima, astralna projekcija bi bilo potpuno napuštanje fizikalnog svijeta i ulazak u svijet misli i energije koja se manifestira po mislima subjekta koji ju je uspio izvesti.

bar sam ja tako shvatio,

Odlicno si shvatio, :thumbup: sam tesko je reci kak je to Promatrač shvatio, :D ipak on sve shvaca ! :mrgreen: Ma, mislim da i on sve to shvaca, samo ima danas novi upgrade W7 pa nije jos istestirao bugove na softveru,.. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 8:31 pm 
Moderator

tolteq je napisao/la:
Tebi se cini,..???!!!! =D> :mrgreen: Jooj,..bas mi je svejedno kaj se tebi cini,...!! :mrgreen:

AJde, reci, bre, koja je razlika izmedju ITIja i APa, i sta je po tebi sta, jer ja izgleda neznam.. bit ce mi drago ako sam stvari poslozio krivo, te cu sigurno nauciti nesto iz toga ! :thumbup:

Pa šta se uzbuđuješ Tihomire!? Naravno da ti je svejedno, čemu to uopće naglašavati.
Ne znam ni zašto ti je toliko bitno se kaže da ne radiš AP. Ionako te letački um obuzeo. :)

Ama baš mi ništa mi ne znači kako će se zvati to što doživljavam, ali ako raspravljamo, treba razvrstati pojmove, da se mogu uspoređivati iskustva.
Baš ti usput ni ne pišeš iskustva tako da nemamo ni što uspoređivati i graditi neko znanje.
Tebi je kad pročitaš neko iskustvo prvo da poplaviš od letačkog uma jer ne može biti da je netko doživio nešto bez tvoje dozvole.

Pa onda recimo pročitao si u knjizi o dvojniku koji izlazi u budnom stanju i odmah to aplicirao na ono što ti se dešava u snu. To ne može tako, to nikako ne mora biti isto, a vjerovatno i nije. Ima mnogo veze jedno s drugim, u sanjanju se uči, ali to jednostavno nije to.
A zašto? Mislim da u snu recimo ne možeš povesti svoju sveukupnost dok ti se giba skupna točka, a na javi recimo možeš. To je tak nešto malo što sam primjetio, a sigurno ima još puuuno bitnih razlika.

A razlika između AP i ITI ... nek neko ko zna mnogo o toj terminologiji objasni, možda nema jako bitne razlike i jedno spada u drugo na neki način.

Vrh

PostPostano: uto nov 10, 2009 8:46 pm 
Moderator

demiurge je napisao/la:

bar sam ja tako shvatio, sad neam ja pojma pošto nikad nisam ni jedno ni drugo doživio.
meni se čini da su oba iskustva većinom poluprisutna kod ljudi koji ih doživljavaju jer dosta ljudi kad kažu da dožive vantjelesno iskustvo ne mogu uskladiti ono što su vidjeli kad su recimo izašli negdje u tom stanju i ono što se objektivno dogodilo (primjerice kažu nekom prijatelju da ga je vidio kako je radio ovo, a on to ne može potvrditi u potpunosti već mu kaže pa radio sam nešto slično ali ne baš ono što si ti vidio).

Možda je razlika između ITI i AP baš po tome da li se to događa u svjetovnom vremenu i radnji?
U iskustvima bliskim smrti kažu da čovjek iznad sebe gleda realnu stvarnu situaciju, i to obično zovu ITI.

Vrh

PostPostano: sri nov 11, 2009 1:56 pm 
Član foruma

Citat:
Pa šta se uzbuđuješ Tihomire!? Naravno da ti je svejedno, čemu to uopće naglašavati.
Ne znam ni zašto ti je toliko bitno se kaže da ne radiš AP. Ionako te letački um obuzeo. :)

Uzbudjujem,... ?!:mrgreen: ajde covjeku od faks znanja, ako ti tako kazes,.. =D>
Pa cini mi se da ti to ne kuzis pa sam ti zato naglasio,..
Uf, rugala se sova sjenici,... :mrgreen:

Citat:
Ama baš mi ništa mi ne znači kako će se zvati to što doživljavam, ali ako raspravljamo, treba razvrstati pojmove, da se mogu uspoređivati iskustva.
Baš ti usput ni ne pišeš iskustva tako da nemamo ni što uspoređivati i graditi neko znanje.
Tebi je kad pročitaš neko iskustvo prvo da poplaviš od letačkog uma jer ne može biti da je netko doživio nešto bez tvoje dozvole.

Joj, al si ti napiso puno iskusava,... uuuu, za popizdit,... samo filozofiras,... =D>
..a jer imam neku dozvolu od tebe da dozivim nesto,..daj mi pliz dozvolu,...rado bi iskusio nesto... :mrgreen:

Citat:
Pa onda recimo pročitao si u knjizi o dvojniku koji izlazi u budnom stanju i odmah to aplicirao na ono što ti se dešava u snu. To ne može tako, to nikako ne mora biti isto, a vjerovatno i nije. Ima mnogo veze jedno s drugim, u sanjanju se uči, ali to jednostavno nije to.A zašto? Mislim da u snu recimo ne možeš povesti svoju sveukupnost dok ti se giba skupna točka, a na javi recimo možeš. To je tak nešto malo što sam primjetio, a sigurno ima još puuuno bitnih razlika.

P vidis, to ti je zato kaj ne citas izmedju redaka ono kaj sam napiso, bukvalno shvacanje, kaj ne.. ? :shock:

Citat:
A razlika između AP i ITI ... nek neko ko zna mnogo o toj terminologiji objasni, možda nema jako bitne razlike i jedno spada u drugo na neki način.

Shvatit ces razliku kad to dozivis, do onda si samo super filozof i nista drugo... :hello2:

:occasion5:

Vrh

PostPostano: sri nov 11, 2009 2:03 pm 
Član foruma

Citat:
Možda je razlika između ITI i AP baš po tome da li se to događa u svjetovnom vremenu i radnji?
U iskustvima bliskim smrti kažu da čovjek iznad sebe gleda realnu stvarnu situaciju, i to obično zovu ITI.

Eto, covjek od faks znanja ipak shvaca, :mrgreen: doduse teoretski, ali nije mogao izdrzati da se ne baci na filozofiranje o toj teoriji, :read: ....i tako se to protegnulo u nedogled,.... :shock:

:mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.