donkarlos je napisao/la:
Ovdaje svi imaju ono što se zove "jaki i jasni snovi",ali to nema veze sa tehnikom sanjanja drevnih Tolteka.Prva stvar da bih se moglo postiči "pravo sanjanje" mora postojeti nepokolebljiva namjera da se nešto sanja( u knjizi su to ruke).Tek kad se uspije sanjati namjeravano postigli smo referentnu točku osiješćivanja običnog sna.Tad trebamo bacati kratke letimične poglede na okolinu i uvije vraćati pogled na svoje ruke.Bez ovakvog početka,svi snovi su samo snovi i ništa više
Hm, pa neznam bas da nema veze sa sanjanem,...
Prije recimo deset godina nisam imo neke jake snove u biti bio sam sretan dok sam imao ikakav san...mozda jedan dva jaka, godisnje...
Prije dvije godine su mi se poceli javljati sve cesce, dok od prije godinu dana sanjam svaki dan, ali bas svaki, i to mi se cak zna dogadjat i po tri razlicita takva jaka sna tokom noci...
Ja bi reko da je to minimalan pomak skupne tocke na novo mjesto, vjerujem da ce se sa vremenom poceti dogadjati da ti jaki snovi postanu svjesni jaki jer mi se iz nekih jakih nesvjesnih dogadjala svjesnost, sto ce se uzrokovati daljnjim pomakom skupne...
Ruke u sanjanju su samo jedna od metoda za koje don Huan veli da mu je najdraza...
Pa sta se vidi jebemu, kad se energetsko tijelo drugi ja osvjesti i postane budno, koncentrira se na ruke al moze se i na bilo sta drugo a i nemora na nista moze samo biti svjesno... ovisi od covjeka do covjeka...
Ja kad sam god pokusavao to sa rukama nisam nikada uspio biti budan u snovima jer sam se mozda previse vezao na to, previse ocekivao od toga,...