Sada je: sub maj 03, 2025 11:07 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re:
PostPostano: sri nov 18, 2009 6:35 pm 
Član foruma

Kiki je napisao/la:
To je moja sklonost bila i jos uvek nisam njome u potpunosti ovladala, ali moze da vam se desi sledece, posto vas sve ocara na neki nacin i novo je za vas, to prepustanje dovodi do toga da imate osecaj da vas nesto energetsko uvlaci i da plovite ka necemu ali to nije telesni osecaj nego kao da ste sama misao koja tece, vrlo je tesko recima objasniti, javlja se nemogucnost kontrolisanja slike, jer se razlivaju I stvaraju se novi ambijenti. Sto je donekle ok, ali nikakvo konkretno znanje na taj nacin ne mozete da sakupite. Tako da morate da ovladate vestinom da ne zurite previse u predmete, ljude ili sta vec, pa cak ni da vas okupira neka misao, jer vas sve to jednostavno uvuce I ne da vam mogucnost ni za kakvim konkretnim znanjem.

da obično je i meni ovako kako si pisala... ali jednom sam imala lucidan san ... sad se ne sjećam točno detalja što se događalo ... san je bio lucidan ... možda najlucidniji od svih ... čak sam se u snu sjetila što sam čitala na ovom forumu da se mogu koristiti prozori i vrata za pretapanje u druge snove odnosno "scenografije" ... ali ovaj put to nije radilo iako sam pokušavala ... kao da sam bila u nekom statičnom snu. Pogledom u ruke se ništa nije mijenjalo, mogla sam buljiti u predmete i sve oko mene i ništa se nije micalo i mijenjalo ...

Vrh

Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: sri nov 18, 2009 6:49 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
donkarlos je napisao/la:
Ovdaje svi imaju ono što se zove "jaki i jasni snovi",ali to nema veze sa tehnikom sanjanja drevnih Tolteka.Prva stvar da bih se moglo postiči "pravo sanjanje" mora postojeti nepokolebljiva namjera da se nešto sanja( u knjizi su to ruke).Tek kad se uspije sanjati namjeravano postigli smo referentnu točku osiješćivanja običnog sna.Tad trebamo bacati kratke letimične poglede na okolinu i uvije vraćati pogled na svoje ruke.Bez ovakvog početka,svi snovi su samo snovi i ništa više

I jesi li ti to uspjeo u snovima, postici tu prvu tocku osvjescivanja sna.
Opisi nam malo ako si uspio.

:thumbup:
A postigao sam isti efekt kao La Gorda,naime to nisu bile moje ruke nego nekakve zelene koščate tvorevine,ali mi je nešto govorilo da su to moje ruke.Problem je bio da nisam uspio dobiti konstantnu sliku okoline,kad sam letimično gledao oko sebe,tako da me vrtlog izbacio i ja sam se probudio

Vrh

PostPostano: sri nov 18, 2009 7:26 pm 
Moderator

Ja sam počeo vikati od oduševljenja da sanjam, kad sam uspio gledati ruke. :mrgreen:

Nekoliko puta sam viknuo i razgledao neku udolinu sa raspucalom zemljom u kojoj sam bio, onda sam se probudio u krevetu.

A inače, zna me razgovor sa nekim izvući u svjestan san. Onda skužim da već neko duže vrijeme razgovaram.
Prepoznam osobu s kojom razgovaram iako je samo glas. Kasnije ispadne da je i ta osoba mene sanjala u toj radnji.
Čudno je to sve, nekako se osjeti da je bilo kidanja lineariteta.

Vrh

PostPostano: sri nov 18, 2009 7:27 pm 
Član foruma

jel znaš možda što je taj vrtlog ..ja sam imo iskustva s time , izbacio bi me iz sanjanja kao neki vjetar-vrtlog i vibriranje čim bi se sjetio da spavam i sanjam.

Vrh

PostPostano: sri nov 18, 2009 7:37 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
jel znaš možda što je taj vrtlog ..ja sam imo iskustva s time , izbacio bi me iz sanjanja kao neki vjetar-vrtlog i vibriranje čim bi se sjetio da spavam i sanjam.

Niko to neće nikad znati prijatelju,mi smo samo tu da se osvidočavamo,ali naš um tu ne može da uradi ništa...šta da urdi sa nesvatljivim.... šta ...

Vrh

PostPostano: sri nov 18, 2009 8:31 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
vibriranje čim bi se sjetio da spavam i sanjam.

kod mene se vibracija od nedavno stalno pojavljuje, sve cesce i u tom trenu sam je svjesta i nje i da sam u stanju polusna,... juce mi se na budno pojavila neposredno prije spavanja,..

:-)

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 12:10 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
Ovdaje svi imaju ono što se zove "jaki i jasni snovi",ali to nema veze sa tehnikom sanjanja drevnih Tolteka.Prva stvar da bih se moglo postiči "pravo sanjanje" mora postojeti nepokolebljiva namjera da se nešto sanja( u knjizi su to ruke).Tek kad se uspije sanjati namjeravano postigli smo referentnu točku osiješćivanja običnog sna.Tad trebamo bacati kratke letimične poglede na okolinu i uvije vraćati pogled na svoje ruke.Bez ovakvog početka,svi snovi su samo snovi i ništa više

Hm, pa neznam bas da nema veze sa sanjanem,...

Prije recimo deset godina nisam imo neke jake snove u biti bio sam sretan dok sam imao ikakav san...mozda jedan dva jaka, godisnje...

Prije dvije godine su mi se poceli javljati sve cesce, dok od prije godinu dana sanjam svaki dan, ali bas svaki, i to mi se cak zna dogadjat i po tri razlicita takva jaka sna tokom noci...

Ja bi reko da je to minimalan pomak skupne tocke na novo mjesto, vjerujem da ce se sa vremenom poceti dogadjati da ti jaki snovi postanu svjesni jaki jer mi se iz nekih jakih nesvjesnih dogadjala svjesnost, sto ce se uzrokovati daljnjim pomakom skupne...

Ruke u sanjanju su samo jedna od metoda za koje don Huan veli da mu je najdraza...
Pa sta se vidi jebemu, kad se energetsko tijelo drugi ja osvjesti i postane budno, koncentrira se na ruke al moze se i na bilo sta drugo a i nemora na nista moze samo biti svjesno... ovisi od covjeka do covjeka...

Ja kad sam god pokusavao to sa rukama nisam nikada uspio biti budan u snovima jer sam se mozda previse vezao na to, previse ocekivao od toga,...

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 4:13 pm 
Moderator

Ja sam si našao i krila u snu. Bilo mi smiješno.
Pokazivao sam prijatelju da ta krila ne služe za letenje.
Mahao sa s tim krilima i išao sve višlje i umirao od smijeha jer sam glumio da letim sa krilima.
Malo sam gledao krila pa malo kako u stvari letim... pa onda opet krila... pa se malo smijali ja i prijatelj, glumeći leteću kokoš sa krilima bez perja.

Ali nije to bilo sanjanje, taj put je bio san. Znakovit san, ali ipak samo san.

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 4:46 pm 
Član foruma

Prvo ,ovdje se predpostavlja da smo svi pročitali sve knjige CC,da bismo mogli voditi diskusiju o temi sanjanja.Kad je nagual dao zadatak CC da pronađe referentnu točku u svom snu,a to je u njegovom slučaju bile ruke,CC je imao niz vrlo realistički snova u kojima je vidio svoju sobu,po kojoj je odao,ali nagual ih je sve odbio prihvatiti kao sanjanje.On je inzistirao da pronađe svoje ruke kao referentnu točku sna.Govorio je da mora imati nepokolebljivu namjeru da nađe svoje ruke u snu.CC-ju je bilo potrebno godinu dana neprestalnih pokušaja da dođe do cilja.Dakle referntna točka osviješčivanja snova mora biti(to može biti bili što-ne samo ruke)kao preduvijet osviješčivanja inače nema očekivanog rezultata.Tako je govorio nagual don HUan !

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 5:09 pm 
Član foruma

Zašto bi trebala postojati referentna točka? Bitno je da jesi svjestan da sanjaš. Ne treba inzistirati na rukama ili nečemu drugome. Ja u snovima jednostavno jesam svjesna da sanjam zahvaljujući svojoj namjeri i volji, a ne nekoj radnji koju ponavljam ritualno.

Pogledala u ruke jesam prvi puta prije 5-6 godina, ali to ne mislim da je važno.

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 5:44 pm 
Član foruma

Bonsai je napisao/la:
Zašto bi trebala postojati referentna točka? Bitno je da jesi svjestan da sanjaš. Ne treba inzistirati na rukama ili nečemu drugome. Ja u snovima jednostavno jesam svjesna da sanjam zahvaljujući svojoj namjeri i volji, a ne nekoj radnji koju ponavljam ritualno.

Pogledala u ruke jesam prvi puta prije 5-6 godina, ali to ne mislim da je važno.

Vidi,to je više nego potrebno!
Druga pozornost se odgaja kao i prva pozornost,naime malo dijete kad progleda ništa ne razumije oko sebe jer nema tumačenje,a ni refrentene točke odakle bi počelo shvačati.Njegova refrentna točka postaje mama koju prvu ugleda i nauči da je prepozna.Od te refrentne točke otkriva ostali svijet.Tako je i u sanjanju,moraš osvijestiti prvu točku u snu,a onda polako slažeš okolinu oko te točke .Tako otprilike to ide...

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 5:52 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:

Druga pozornost se odgaja kao i prva pozornost,naime malo dijete kad progleda ništa ne razumije oko sebe jer nema tumačenje,a ni refrentene točke odakle bi počelo shvačati.Njegova refrentna točka postaje mama koju prvu ugleda i nauči da je prepozna.Od te refrentne točke otkriva ostali svijet.Tako je i u sanjanju,moraš osvijestiti prvu točku u snu,a onda polako slažeš okolinu oko te točke .Tako otprilike to ide...[/quote]

Da. U učenju je bitna. Kasnije kada željeno postižeš bez referentne točke, ne treba više inzistirati na tome. Ne počnu djeca bez vraga bježati od vlastitih roditelja negdje oko puberteta 8)

Vrh

PostPostano: pet nov 20, 2009 5:52 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
Druga pozornost se odgaja kao i prva pozornost,naime malo dijete kad progleda ništa ne razumije oko sebe jer nema tumačenje,a ni refrentene točke odakle bi počelo shvačati.Njegova refrentna točka postaje mama koju prvu ugleda i nauči da je prepozna.Od te refrentne točke otkriva ostali svijet.Tako je i u sanjanju,moraš osvijestiti prvu točku u snu,a onda polako slažeš okolinu oko te točke .Tako otprilike to ide...

Da. U učenju je bitna. Kasnije kada željeno postižeš bez referentne točke, ne treba više inzistirati na tome.

Ne počnu djeca bez vraga bježati od vlastitih roditelja negdje oko puberteta 8)

Vrh

PostPostano: sub nov 21, 2009 2:06 pm 
Član foruma

Bonsai je napisao/la:
donkarlos je napisao/la:

Da. U učenju je bitna. Kasnije kada željeno postižeš bez referentne točke, ne treba više inzistirati na tome.

Ne počnu djeca bez vraga bježati od vlastitih roditelja negdje oko puberteta 8)

HA ...ovo je samo primjer,ali to sa stvarnim korelacijama nema veze.Vjeruj mi da nije moguće sanjanje bez osviješčivanja refentne točke.Ako misliš da može,slušam....da i to naučim !!!

Vrh

PostPostano: sub nov 21, 2009 10:16 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
Vjeruj mi da nije moguće sanjanje bez osviješčivanja refentne točke.Ako misliš da može,slušam....da i to naučim !!!

HA, :mrgreen: pa ti si stari ratnik, mogo bi to vec znati,..sta cemo te mi uciti, pa mi ti nismo ni do koljena, pogotovo ja,... :thumbup:

Vrh

PostPostano: ned nov 22, 2009 9:22 am 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
donkarlos je napisao/la:
Vjeruj mi da nije moguće sanjanje bez osviješčivanja refentne točke.Ako misliš da može,slušam....da i to naučim !!!

HA, :mrgreen: pa ti si stari ratnik, mogo bi to vec znati,..sta cemo te mi uciti, pa mi ti nismo ni do koljena, pogotovo ja,... :thumbup:

Ne pretjerruj prijatelju,kako reče nagual,svi smo mi na neki način ludi,više ili manje,nema velikih razlika uzmeđu nas.Jer šta u svjetlosnom jajaetu možebiti različito, šta......

Vrh

PostPostano: ned nov 22, 2009 10:28 am 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:
Jer šta u svjetlosnom jajaetu možebiti različito, šta......

Pa kolicina upaljenih vlakana,.. :lol:...mozda ?!

Vrh

PostPostano: ned nov 22, 2009 11:49 am 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
donkarlos je napisao/la:
Jer šta u svjetlosnom jajaetu možebiti različito, šta......

Pa kolicina upaljenih vlakana,.. :lol:...mozda ?!

To da ,ali to je samo postignuće,ali krajnji ciljevi se računaju,a tu smo isti !!!!

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 3:00 pm 
Član foruma

donkarlos je napisao/la:

Ne bih sada da se bespotrebno zapetljamo ...

Evo primjera sa reikijem. Ima sistem njegova "otvaranja" i to je način na koji se uči kod bilo kojeg učitelja ....
kasnije s vremenom dovoljno je pomisliti i on je otvoren sam fizički ritual rukama nije potreban .... i u tom smislu sam govorila i za referentnu točku!

A opet možda govorim iz svoga suženog kuta :roll:
Meni se jednostavno u snu dogodi da jesam svjesna iako nisam svjesna kako je do toga došlo :-k

Vrh

PostPostano: pon nov 23, 2009 5:53 pm 
Član foruma

Bonsai je napisao/la:
Meni se jednostavno u snu dogodi da jesam svjesna iako nisam svjesna kako je do toga došlo :-k

Pa vis, to i mene buni,.. upravo to isto mi se dogadja i tamo sam svjestan a da nisam ni svjestan tog preokreta kako je doslo do toga, samo se porobudim i picim koda je ova stvarnost, koda ni ne spavam,...cek, pa i u ovoj stvarnosti nisam svjestan da sam svjestan, ocu reci isto ko i tamo... ajmo rec koda se pretopim sa ove stvarnosti tamo....

..samo treba tamo jos poraditi na tome, to su neke vrlo pocetne faze, tamo se opet treba bit svjestan ko tu mada sam tu nesvjestan...

:wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.