Sada je: pet maj 02, 2025 2:10 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 9:52 am 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Zajebao si i ovog tolteqa. I ponekad nije zgoreg popiti navece to pivce sa drugarima umesto tenzegritija, rekapitulacija i ostalih rekreacija.

Kaj, piva ?! Di ? Moze, uvijek ! :mrgreen:

:-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 9:56 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Postojanje takvih bića, njihova moć nad nama, njihovi eksperimenti, su "tema svih tema", kako tvrdi don Juan Matus.

Jer se to veze za gustere i reptile, aliene ili za anorgance ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 22, 2009 3:49 pm 
Moderator

Letače !
Pa onda uz sve što su oni još izmislili. Očito su svašta od hibrida izmučkali manipulacijama.
Imamo letački um, što misliš odakle nam?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 23, 2009 2:30 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
@lone_bird, možeš li nam malo ispričati kako je izgledalo kucanje duha u tvom slučaju.

Naravno prijatelju, inače sam lajave prirode a vidiš da je moja samovažnost već zatrpala ovaj forum hrpama tekstova ;-), samo možda bi pomoglo kad bi precizirao točno na što misliš pod 'kucanjem duha'. Koliko je meni poznato ispoljenja duha vezana su uz omen, znamenje uz konkretnu situaciju, ukaz na osobu ili na pravilo koje je u slučaju unutarnjeg razvoja bitno. Imao sam čast osjetiti entitet o kojem pričaš, u nekim posebnim stanjima, kao nagovještaj u mojem tonalu, kao direktan uvid u 'osobnost' bića bez naoko ikakvih parametara po kojima bi se ravnao, slično kao i u slučaju anorganskih bića. Ja ih ćesto uopće ne vidim, a opet prilično dobro znam kakvi su, kao osobe. Ono što kod čovjeka uspiješ izdvojit tek nakon dugog poznanstva ili kad zajednički prođete neke posebne situacije. Skup svih onih sitnica koje opisuju nekoga kao osobnost. Onaj posebni osjećaj koji imaš negdje u prsima kad pomisliš na nekoga kojeg dobro znaš. E to - u slučaju duha bila je apsolutna blagost, nevinost. Najbolje bi ga opisao kao dijete. U djeci najčešće nekako mogu uočit njegove tragove. Inače i nemam baš pretjerano iskustva u tom području. Bilo je nekoliko ispoljenja duha koja se uvijek događaju van svih mogućih vjerojatnosti, no takve stvari se događaju svima, samo ljudi ne obraćaju pažnju. Bilo je nekih ukaza na određene ljude kojih nikad nisam uspio shvatit što znače. Ima i još par zanimljivih priča no ajde prvo ti malo preciziraj a možeš i ponudit neko svoje iskusto za trampu :-) ..ko da smo na tržnici priča i iskustava ;-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 23, 2009 4:10 pm 
Moderator

Citiram dio knjige Moć Tišine:

»Drugo apstraktno jezgro priča vračeva zove se
Kucanje duha«, rekao je. »Prvo jezgro, Ispoljenje duha
jeste građevina koju namera gradi i postavlja pred
vrača, i zatim ga poziva da uđe. To je građevina namere
koju vrač vidi. Kucanje duha je ista ta građevina
kako je vidi početnik koji je pozvan — ili bolje,
nateran — da uđe.
To drugo apstraktno jezgro samo za sebe je priča.
Ta priča kaže da je, pošto se duh ispoljio tom čoveku
o kojem smo pričali i nije dobio odgovor, postavio
zamku tom čoveku. To je bilo poslednje izvrdavanje,
ne zato što je taj čovek bio naročit, već zato što je
nepojmljivi lanac događaja duha osposobio čoveka da
bude prijemčiv baš u trenutku kada je duh zakucao na
vrata.
Ne mora ni da se kaže da sve što je duh otkrio
čoveku njemu nije ništa značilo. U stvari, to je bilo u
suprotnosti sa svim što je čovek znao, protiv svega što
je bio. Čovek je, naravno, odmah tu odbio da ima bilo
šta sa duhom, pod tako nesigurnim okolnostima. Nije
hteo da se preda zbog takve besmislene gluposti. On
je znao bolje. Rezultat svega toga bio je potpuno nerešen.

Može i prvo "Ispoljavanje duha" pa onda drugo jezgro "kucanje duha".
A može i rasprava o tome što je to i što je moglo biti to, jer to je dugo maglovito za čovjeka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 23, 2009 11:21 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:

Morat ću ponovit lektiru malo. Onda ćemo moć konkretnije razgovorat. Sad sam na 4oj knjizi btw. Pročitam periodično cijeli serijal. Uvijek mi nekako drugačije zvuči no uvijek sam jednako fasciniran. Kad sam prvi put čitao knjige nisam mogao vjerovat da nešto tako dobro može postojat. Ako je moja razina oduševljenosti prije u životu dosezala 10 ovo je bilo preko 30. Zato je većini od nas teško raspravljat o djelu CCa bez imalo emotivnih veza.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 24, 2009 3:28 am 
Član foruma

http://parallelperception.yuku.com/directory

Zanimljiv forum koji se bavi Nagualismom.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 24, 2009 5:47 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Morat ću ponovit lektiru malo. Onda ćemo moć konkretnije razgovorat. Sad sam na 4oj knjizi btw. Pročitam periodično cijeli serijal. Uvijek mi nekako drugačije zvuči no uvijek sam jednako fasciniran. Kad sam prvi put čitao knjige nisam mogao vjerovat da nešto tako dobro može postojat. Ako je moja razina oduševljenosti prije u životu dosezala 10 ovo je bilo preko 30. Zato je većini od nas teško raspravljat o djelu CCa bez imalo emotivnih veza.

Ej, loni, bas mi pametno zvucis,.. =D> :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 11:12 am 
Član foruma

Ej ekipa, sjećate se moje sulude teorije o donošenju odluka?
http://tinyurl.com/cqolsf

Izgleda da ja nisam jedini koji je došao na takvu vrstu ideje :) , ovdje čovjek tumači metodu takve odluke koristeći model globalnog zagrijavanja no ta metoda se može koristiti na bilo kojem modelu odn. bilo kojoj odluci. Uvjeravam vas da takav pristup nema logičkih mana. U neku ruku je besprijekoran. Možda uspijete bolje shvatit bit iznesenog.

http://tinyurl.com/cla3xg

http://tinyurl.com/8bxypr

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 1:30 pm 
Član foruma

Ako nekoga zanima pokrenuo sam zadatak naguala, pomicanje skupne tocke zemlje !
Ako ima zainteresiranih:

Pokrenimo skupnu tocku zemlje, vrijeme je !!
http://nagual.forumotion.net/

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 1:50 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
Ako ima zainteresiranih:

Ajoooj prijatelju, pa kud baš na tako malen zadatak u početku? :) Što nisi nešto ambicioznije zacrtao? Recimo rađanje novog svemira? Ili otvaranje crvotočine do delta kvadranta? ;-), OK nemoj mislit da te zajebavam previše, ljudi su čudesna bića i stvari koje možemo postizat su nevjerovatne. Ako imate mogućnosti i volje samo naprijed, i da, ako ste sigurni da znate što radite. Ja vam se neću pridružit, hvala lijepa, imam dovoljno briga i muke oko pomicanja svoje skupne točke. Kamoli da još uzmem onu od Gaie na svoja nejaka pleća ;-)

Btw. jeste sigurni da bi Zemlja htjela da se zajebavate s njenom skupnom točkom? Zamisli ekvivalent situaciju, neke bakterije u tvojem urinalnom traktu se udruže i žele pomaknut tvoju skupnu točku. Jel bi znale kamo je pokrenut? Što uopće s time htjele postić? Zna li bakterija što tebi treba?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 2:02 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:

Btw. jeste sigurni da bi Zemlja htjela da se zajebavate s njenom skupnom točkom?

Naravno da bi htjela, pa kaj ne vidis sta joj rade?
Taj zadatak je povjeren nama, i nesto mi je danas uletilo u glavu, bio sam ko u nekom transu, poceo sam pisat ko lud tu poruku po svim forumima. Chek, da jas samo tekst prevedem na engleski, bit ce nas !!
:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 4:09 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
tolteq je napisao/la:
Ako ima zainteresiranih:

Ja vam se neću pridružit, hvala lijepa, imam dovoljno briga i muke oko pomicanja svoje skupne točke. Kamoli da još uzmem onu od Gaie na svoja nejaka pleća ;-)

To je povezano.

lone_bird je napisao/la:
Btw. jeste sigurni da bi Zemlja htjela da se zajebavate s njenom skupnom točkom?

Onaj ko je u stanju da namerava sa Zemljom, ne moze da se "zajebava" sa tim, vec moze da radi samo ono sto treba.

lone_bird je napisao/la:
Zamisli ekvivalent situaciju, neke bakterije u tvojem urinalnom traktu se udruže i žele pomaknut tvoju skupnu točku. Jel bi znale kamo je pokrenut? Što uopće s time htjele postić? Zna li bakterija što tebi treba?

To nije problem, jer namera bakterija u urinalnom traktu nije jaca od ljudske namere. Ako te bakterije eventualno razviju svoju nameru do te mere da mogu da uticu na covekovu skupnu tacku, to moze da mu bude samo dodatna pomoc.

Kad je neko u stanju da kontrolisano pomera svoju ili skupnu tacku nekog drugog, tu ne moze da bude greske.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 4:30 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Zamisli ekvivalent situaciju, neke bakterije u tvojem urinalnom traktu se udruže i žele pomaknut tvoju skupnu točku. Jel bi znale kamo je pokrenut? Što uopće s time htjele postić? Zna li bakterija što tebi treba?

Pa pun k.. bakterija, njihova namjera, covjeku sjebnu skupnu tako da on oboli i eventualno umre !!

Tako smo i mi ( me mecem tu u kos normalne ljude ) jedna vrsta bakterija, koja svojom namjerom zelimo pomoci zemlji.
U biti mi smo nesto kao antivirus!! :mrgreen:

http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=281534

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 9:25 pm 
Član foruma

navigator je napisao/la:

Onaj ko je u stanju da namerava sa Zemljom, ne moze da se "zajebava" sa tim, vec moze da radi samo ono sto treba.

Kad je neko u stanju da kontrolisano pomera svoju ili skupnu tacku nekog drugog, tu ne moze da bude greske.

Što treba? Koji je cilj, svrha postupka?

Koja je metoda? Pretpostavljam da udarci rukom ne dolaze u obzir. Operacije takvog kalibra traže vrhunke mastore viđenja i namjere. Ne bi htio ispast bezobrazan no jeste li sigurni da ste dorasli zadatku? Ako ćemo gledat na postavkama ratničke filozofije, onda je želja za pomoć ma kojem biću suvišna. Mi možemo pomoć jedino sami sebi. Sjetite se priče o pužu. Želja za pomaganjem drugom biću je izraz naše slabosti i samovažnosti, ništa drugo. Ako joj zbilja želite pomoć, promijenite svijest i javno mijenje svoje braće ljudi. Oni su vam bliži i dostupniji. Gaiji pomoć takve vrste sumnjam da je potrebna, dovoljno smo njoj mi ljudi "pomagali". Osim toga, nemam nikakve iluzije da će nas Gaia i nas i cijelu našu civilizaciju i cijelu našu vrstu nadživjet za 5-6 milijardi godina. Mi ako doguramo i do nekoliko tisuća možemo bit sretni. Ljudska vrsta do nekoliko milijuna. Ne treba njoj pomoć. Treba nama.

tolteq je napisao/la:
Taj zadatak je povjeren nama, i nesto mi je danas uletilo u glavu, bio sam ko u nekom transu, poceo sam pisat ko lud tu poruku po svim forumima.

Povjeren od koga? Ja sam vrlo oprezan prema mislima koje mi tek tako ulijeću u glavu. Ne moram valjda objašnjavat zašto.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 10:09 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
navigator je napisao/la:

Što treba? Koji je cilj, svrha postupka?

Koja je metoda? Pretpostavljam da udarci rukom ne dolaze u obzir. Operacije takvog kalibra traže vrhunke mastore viđenja i namjere. Ne bi htio ispast bezobrazan no jeste li sigurni da ste dorasli zadatku? Ako ćemo gledat na postavkama ratničke filozofije, onda je želja za pomoć ma kojem biću suvišna. Mi možemo pomoć jedino sami sebi. Sjetite se priče o pužu. Želja za pomaganjem drugom biću je izraz naše slabosti i samovažnosti, ništa drugo. Ako joj zbilja želite pomoć, promijenite svijest i javno mijenje svoje braće ljudi. Oni su vam bliži i dostupniji. Gaiji pomoć takve vrste sumnjam da je potrebna, dovoljno smo njoj mi ljudi "pomagali". Osim toga, nemam nikakve iluzije da će nas Gaia i nas i cijelu našu civilizaciju i cijelu našu vrstu nadživjet za 5-6 milijardi godina. Mi ako doguramo i do nekoliko tisuća možemo bit sretni. Ljudska vrsta do nekoliko milijuna. Ne treba njoj pomoć. Treba nama.

tolteq je napisao/la:
Taj zadatak je povjeren nama, i nesto mi je danas uletilo u glavu, bio sam ko u nekom transu, poceo sam pisat ko lud tu poruku po svim forumima.

Povjeren od koga? Ja sam vrlo oprezan prema mislima koje mi tek tako ulijeću u glavu. Ne moram valjda objašnjavat zašto.

Zadatak naguala

“Možeš li mi reći kakav zadatak ti je dao nagual Huan Matus?” Pogledao me je sa iznenađenim izrazom lica.
Običnoje Karlos skrivao odgovore između redova svojih reči, ili ih je otkrivao malo po malo kroz razgovore.
Ali, ovog puta je promenio taktiku. Rekao mi je da je moje pitanje toliko neobično,
da je jedina stvar koju može da učini, da ga shvati kao omen.
Ali, odgovor je tako lične prirode da mi ga može reći samo na prikladnom mestu. Radi toga je predložio
da se idućeg dana sastanemo u Takuba kafeu, jednom od don Huanovih omiljenih restorana. Za vreme doručka,
rekao mi je svečanim tonom da bi trebalo da utišam svoj unutrašnji dijalog zato što ćemo ići da posetimo sveto mesto
na kome je sahranjen slavni ratnik iz drevnih vremena. Rekao je da je dan savršen za to, zato što je
neprozirna magla još od svitanja prekrila grad. “Pošto je sve postalo mračno, naša znamenja će danas
pristići sa leve strane.” Isprva, njegovi nagoveštaji su učinili da se osećam privilegovanim. Ali, kako smo se
približavali glavnom trgu, postajao sam sve više uplašen. Ušli smo kroz mala vrata postavljena sa prelepe ulazne strane Meksičke Katedrale, i došli do džinovskog glavnog dela crkve. Karlos je smesta odšetao do posude sa svetom
vodom, nakvasio prste i prekrstio se.

Bio sam dirnut spontanošću njegovih pokreta, izgledalo je kao da često odlazi u crkvu. Primetivši moju
radoznalost, rekao je da ratnik treba da poštuje sve običaje a naročito one koji pripadaju instituciji kao što je
Katolička crkva koja je vekovima čarobnjacima služila kao utočište.
Seli smo na klupe centralne crkvene lađe i ćutali neko vreme. Tamo je bilo samo nekoliko ljudi i atmosfera je
bila veoma umirujuća. Primetio sam da sedi uspravljeno a njegove poluotvorene oči zure u gomilu ukrasa na
glavnom oltaru. Blagi miris sveća spuštao se do naših klupa isto kao i mrmoljenje dečijih glasova koja su imala
probu hora; ili, možda je to bila snimljena traka. Malo po malo, utonuo sam u svoje vlastite misli, sve dok
nisam izgubio osećaj gde se nalazim. Prenuo me je njegov glas: “Zadatak koji mi je moj učitelj dao, i moja
misija kao naguala ere koja nastupa, je da se pomeri skupna tačka (planete) Zemlje.”
Očekivao sam sve osim toga. Nekoliko sekundi, moj um nije reagovao;
jednostavno nisam mogao da povežem šta to Karlos govori. Ali iznenada, čudovišnost njegovog zadatka me
je pogodila u centar razuma, našao sam se kako razmišljam o tome da je Karlos sigurno poludeo ili priča o
nečemu o čemu ja nisam imao ni bledu predstavu. Zbunjujući me još više, izgleda da je pročitao moje misli
zato što je ovlaš klimnuo glavom u znak slaganja i promrmljao:
“To je to. Moraš biti lud da dopustiš sebi mogućnost nečeg takvog i još luđi da bi poverovao kako je
tako nešto moguće učiniti.”

Upitao sam ga kako je moguće da čovek uopšte i pomisli o takvom podvigu.
Odgovorio je: “Kao što drugi svet ima svoje pokretne jedinice neorganska bića Zemlja ih takođe ima, a to smo mi.
Mi smo deca zemlje. Pokretanje skupne tačke dovoljnog broja ratnika može da promeni modalitet vremena, i to je ono
na čemu ja radim
.” Objasnio je da se skupna tačka Zemlje pomerila mnogo puta u prošlosti, i tako će biti i u budućnosti. U skorašnjim vremenima, ona se postojano kretala prema oblasti razuma.
“To je veličanstveno, jer kada se tu jedanput učvrsti, čovečanstvo će imati priliku da se premesti na drugu stranu i mnogi
muškarci i žene će postati svesni.
Izazov za vidovnjake budućnosti, biće da sačuvaju taj fokus dovoljno dugo vremena sve dok on ne postane tu učvršćen, postajući stalni položaj za planetu, novi centar,
koji će nam biti u svako doba dostupan na savršeno prirodan način.”
“Preusmeravanje Zemljine pažnje je posledica zajedničke akcije mnogih generacija naguala.
Novi vidovnjaci su razmišljali o tome kao o mogućnosti i otkrili su da je to deo Pravila. Oni su to uzgajali svojom name
om i utvrdili da je sada vreme da se s time započne. “ “Koji je efekat tog pomeranja?”

“Pomeranje fiksacije planete jedini način da se izađe iz dramatičnog stanja ropstva u kojem smo okovani. Pravac
naše civilizacije je bezizlazan zato što smo izolovani na udaljenom mestu kosmosa. Ako ne naučimo kako da putujemo duž avenije svesnosti, doći ćemo do takvog stanja nezadovoljstva i očajanja da će čovečanstvo završiti tako što će uništiti samo sebe.

Naše mogućnosti su put ratnika ili izumiranje.”
“Međutim, ne mogu znati kakve će biti krajnje posledice mog zadatka. Skupna tačka Zemlje je veoma velika; ona
ima ogromnu inerciju. Moja misija je da potpalim vatru, ali trebaće vremena da se plamen proširi. U stvari, taj zadatak nije samo moj, već pripada i svim vidovnjacima koji će se obavezno pojaviti.” “Znanje o skupnoj tački je besprimeran poklon duha savremenom čoveku, i ono je katalizator za promenu modaliteta ove ere. To nije utopija već stvarna mogućnost koja nas čeka tu, odmah iza ugla.”
“Ne želim da nagađam o mojim šanasama da budem uspešan u uvom zadatku;
ja samo istrajavam zato što je to sve što mi je ostalo da učinim. Lično, nemam sumnji. Po mom gledištu, budućnost je svetlosna, zato što ona pripada svesnosti, što za čarobnjake znači da ona pripada nagualizmu.”

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 10:29 pm 
Član foruma

tolteq je napisao/la:
lone_bird je napisao/la:
Po mom gledištu, budućnost je svetlosna, zato što ona pripada svesnosti, što za čarobnjake znači da ona pripada nagualizmu.

A-ha. Sad mi je jasnije. Thnx.

Iz koje je to knjige btw? To nisam čitao, očito, jel.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 10:45 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
tolteq je napisao/la:
lone_bird je napisao/la:
Po mom gledištu, budućnost je svetlosna, zato što ona pripada svesnosti, što za čarobnjake znači da ona pripada nagualizmu.

A-ha. Sad mi je jasnije. Thnx.

Iz koje je to knjige btw? To nisam čitao, očito, jel.

Armando Torres - Susreti sa nagualom razgovori sa Karlosom Kastanedom

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 01, 2009 7:05 pm 
Moderator

Topic o Toj knjizi i već neko vrijeme sa otvorenim pitanjem je tu, već neko vrijeme.
http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=1440
Ne kužim jel to pomicanje skupne točke zemlje sad postalo neko autorsko pravo? To je odavno tu.
STALKER je preveo tu knjigu i tu je već poprilično vremena.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 01, 2009 8:11 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
STALKER je preveo tu knjigu i tu je već poprilično vremena.

....STALKERU VRRATIII SEE,...

8)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.