Sara sa Livade:Citat:
ono što sam osjetila je vrlo jaka toplina i žarenje u tom predjelu prsa, a kasnije i oko pupka. da li je to ok i nekome poznato?
Praktično pitanje:
ako pri rekapitulaciji moramo udisati i izdisati snažno da sve puca, kako to učiniti pravilno a da bude samo iz trbuha. Da li se izdiše kroz usta a udiše na nos. Da li će se od siline disanja pomaknutu centar iz trbuha u glavu?
Super!

Toplina i žarenje znače da pravilno radiš ove postupke. Toplota i žarenje se javljaju kada probudimo i aktiviramo bilo koji energetski centar! To je oganj ljubavi ili u hrišćanskoj tradiciji - sveti duh!Uspavane energije se bude i drago mi je da si brzo uspela u tome. To je verovatno radi toga jer si se već duže vremena bavila meditacijama pa ti je bila potrebna samo mala korekcija da bi došla do glavne stvari - do buđenja i aktiviranja srca i
volje. (pupka). Završna faza čišćenja od paklenih programa i energija bi bila da usmerimo taj oganj u energetski centar na temenu glave ili krunsku čakru gde se krije implantat-strana instalacija. Vatra će tu instalaciju istetrati iz tog centra i mi će mo ući u čist um. To je čišćenje uma! Čišćenje srca si već naučila.
Prilikom rekap. se diše na nos a pokrete glave i disanje vodi sila iz pupka-volja. Silina izdisaja treba biti u skladu sa silinom emocije koju izduvavamo iz sebe. Dakle ako je negativna emocija jaka i izdisaj je jak, a ako je je intenzitet slab izdisaj je slabiji, ali pustite telo da samo reguliše snagu i dinamiku izvođenja.Telo zna samo od sebe, samo ga treba pustiti tako što će mo isključiti unutrašnji dijalog.
Centar svesti se neće pomaknuti iz stomaka i srca, ako zadržimo u srcu ljubav a u pupku posebnu vrstu energetskog besa, neke vrste nervoze, slično osećaju kad nas neko dugo vremena kinji i muči a mi trpimo i ćutimo, pa se onda jednog dana naljutimo, tresnemo šakom o sto i kažemo: "E, sad je dosta!" i preduzmemo nešto po cenu smrti! To je nepokolebljiva namera, hladni i žestoki bes protiv ropstva svesti, protiv svih lanaca i ograničenja svesti, spremnost da se umre za slobodu. Ljudi koji slede ovu indijansku tradiciju koju prenosi Kastaneda nisu babe već žestoki ratnici, tj. borci, i oni znaju da se centar snage i komandovanja energijom nalazi u oblasti pupka i zato se trude da taj centar aktiviraju i podstaknu jer je to jedini način da preuzmu poptpunu kontrolu nad svojim bićem.
A aktiviranje i podsticanje se doživljava kao oganj i toplina.
Hrabro!