Sada je: čet jul 10, 2025 10:28 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 4:46 pm 
Član foruma

logično :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 7:22 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
uvijek je najbolje početi ispočetka :D
znači učenje don huana

to mi je najdosadnija knjiga bila ever... pocni od kraja prema naprijed :mrgreen: ak te ne zanima droga

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 7:37 pm 
Član foruma

ako želi bolje upoznati kastanedu i njegov rad , počet će ispočetka i pročitati i tu prvu dosadnu -.- knjigu. jest da se govori i upotrebljavaju prirodne droge , ali i to je bio dio kastanedine obuke.
bolje znati cjelu istinu nego samo pola istine, jer pola istine je gore od laži :P
pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 9:59 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
ako želi bolje upoznati kastanedu i njegov rad , počet će ispočetka i pročitati i tu prvu dosadnu -.- knjigu. jest da se govori i upotrebljavaju prirodne droge , ali i to je bio dio kastanedine obuke.
bolje znati cjelu istinu nego samo pola istine, jer pola istine je gore od laži :P
pozdrav

znas sta mi je najbolje... kad u drugoj knjizi huan mu kaze da je pola toga krivo shvatio sta je napisao u prvoj (meskalito -neznanje i sl). :lol:

a znas sta mi je jos najbolje... sto u drugoj jasno govori o nacinu percepcije ljudskih bica, i koja je razlika izmedju "znanja" i "ne znanja"," vidjeti" i gledati. U biti jasno i glasno kaze nacin na koji funkcionira realnost covjeka - to ti je ona famozna recenica koju obozavam iz "matrixa"
Citat:
Spoon boy: Do not try and bend the spoon. That's impossible. Instead... only try to realize the truth.
Neo: What truth?
Spoon boy: There is no spoon.
Neo: There is no spoon?
Spoon boy: Then you'll see, that it is not the spoon that bends, it is only yourself.

- da netko nebi pomislio da je svijet hologram ono sto je ista paralela izmedju ove recenice i spoon boya je da mi ne savijamo stvarnost vec mi savijamo svoju stvarnost u nasim ocima, (sami sebe uvjeravamo u svasta - svoju percepciju ), a oni koji to uvide, uz malo prakse ne samo da mogu savijati svoju stvarnost nego UVJERITI i druge da gledaju u nesto sto oni zele - i famozni skok sa vodopada je bio bas to.

GENIJALAN je taj don Huan :D, voljela bi nekog takvog upoznati uzivo koji je svjestan toga, jer vecina ljudi koja manipuulira savija stvarnost radi to na nesvjesnoj razini - btw. tako se postaje bogatas, politicar, guru, Icke :lol: - what ever you want - the world is your oyster ;)

eh... :mrgreen: sta bi dala da znam nekog kao sto je Don Huan :D

Zadnja izmjena: sjemenka; pon sep 08, 2008 10:11 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 08, 2008 10:01 pm 
Član foruma

pola krivo , znači drugu polovicu je točno shvatio
sad će extranoize reći: logično :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 09, 2008 1:09 pm 
Član foruma

ne smetaju mi droge :lol:
a ako je pola shvatio krivo to ne znači da je pola točno...
mislim da ima bezbroj mogućnosti između te dvije krajnosti (krivo i točno). :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 09, 2008 2:32 pm 
Član foruma

ja sam skužio droge kao nešto što ti može dati instant uvid u nešto, no da bi to bilo trajno potrebne su drugačije tehnike poput kontemplacije i sličnog, droga je dakle samo uvid no ne trajno stanje.
može poslužit kratkotrajno, al za pravu uvjerenje potrebno je ipak nešto drugo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 09, 2008 2:37 pm 
Član foruma

sjemenka je napisao/la:
a znas sta mi je jos najbolje... sto u drugoj jasno govori o nacinu percepcije ljudskih bica, i koja je razlika izmedju "znanja" i "ne znanja"," vidjeti" i gledati. U biti jasno i glasno kaze nacin na koji funkcionira realnost covjeka - to ti je ona famozna recenica koju obozavam iz "matrixa"
Citat:
Spoon boy: Do not try and bend the spoon. That's impossible. Instead... only try to realize the truth.
Neo: What truth?
Spoon boy: There is no spoon.
Neo: There is no spoon?
Spoon boy: Then you'll see, that it is not the spoon that bends, it is only yourself.

go neo, go neo... 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 09, 2008 6:47 pm 
Početnik

extranoize je napisao/la:
poceo me zanimati jako Castaneda,
pa da vas pitam koju knjigu da prvu procitam? koja bi bila najbolja za pocetak...
hvala :)

Nemoj mnogo da se opterecujes koju ces knjigu prvo procitati. Pusti neka se desi samo sve od sebe. Neke su pitke a neke delove ne mozes da ukapiras ni posle mnogo godina... Svako razlicito reaguje shodno godinama i iskustvu.

A mozda i odustanes posle prve... Ko zna...

Ali pogledaj www.UcenjeDonHuana.com tu imas neke sazvakane stvari pa ce ti mozda biti lakse da sve to posljes u ... HA HA

Sretno

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 7:31 am 
Član foruma

˝Dal´ od vina, kaže on,
al` ovo smešno postaje...˝
Ljubitelji Karlosa Kastanede s ovih prostora (ma šta to značilo), koji govore istim jezikom (ma kako ga nazvali), ili, po drugoj varijanti, različitim jezicima koji su toliko isti da se savršeno razumiju, svoje su druženje i razmjenu iskustva počeli upravo na ovom forumu. U međuvremenu se nezavisno pojavio i forum na Krstarici, Jivanov podforum o Kastanedi na Tantri, Stalkerov, pa Promatračev a evo i EgoDijagnostičarev forum.
Dragi moji prijatelji, zaribali smo i to duboko. A naročito neki od nas.
Prvo, naš cilj je sloboda, sloboda percepcije, sloboda duha, neopterećena materijalnim probicima. Kako ćemo ostvariti slobodu stvarajući hijerarhijski poredak i zabranjujući drugome da govori?
A tako je počelo na Galaksiji, umjesto da diskusije budu vedre i tolerantne, počela je bitka za prestiž i imenovanja. Bez veze su neki članovi napadani, jer cilj puta tantre i yoge i sličnih učenja je potpuno isti kao cilj put Nagualizma – dostizanje slobode uklanjanjem mehaničnosti (povećavanje svjesnosti, buđenje, stavljanje razuma pod kontrolu, ...). Riječi nisu bitne.
Bitno je da ljudi koji teže da budu svijesni ima jako malo. I umjesto da podržimo i ohrabrimo jedni druge ...
A onda je došlo do drugog zla: varanja, razno raznih.
Pa brisanje postova. Obrisati post drugom čovjeku je kao u svakodnevnom životu nekome začepiti usta. Je li to nemilosrdan (pusti ga da bude to što jest), prepreden, strpljiv ili ljubazan manevar? I to među ljudima koji se zaklinju u slobodu!
Da ne govorimo o tome da je na jednom od foruma izbrisan svaki trag postojanja jedne osobe. Koja je prije toga imenovana, ne samo nagualkom, nego i maticom čovječanstva. Iz krajnosti u krajnost. A upravo to i jest obilježje strane instalacije.
Pojavljivanje niza novih foruma nije, samo po sebi, loše. Loše je ono što stoji iza toga. Želja da se uređuje, određuje, briše, dominira. Administrator, moderator, počasni član, moj forum! Koje napuhivanje (spojne točke)!
Dragi moji, nema sumnje da među nama ima i besprijekornih ratnika. Međutim, kao cjelina smo podbacili. Strana instalacija, čija je bit upravo podjela, hijerarhija i međusobno odmjeravanje je trijumfirala. Kako je, tako je. Šta ćemo dalje? Još foruma, još administratora?
Reći ćete da ne može bez toga. Može. Jedan sam od administratora na forumu koji nema veze sa bilo kojim učenjem o razvoju svijesti. Pod imenom pod kojim sam administrator ne pišem, kao ni drugi admin. Niti jedan post nikada nismo obrisali. Sve probleme (što je najteže i najkompliciranije) rješavamo privatnim porukama, strpljivom komunikacijom. I nije bilo većih problema. Ni raspada foruma na više njih. Ni zle krvi, ni međusobne mržnje. Iako je riječ o ljudima koji su apsolutno neprosvijetljeni (za razliku od nas).
Nešto vam, dragi moji prijatelji, želim reći.
A strana instalacija, koje su se neki od vas, inače oslobodili, će naći tisuću razloga da me ne čuje. I tako ćete vi ostati ratnici sa svojim forumima, zaslugama i činovima. Do kraja života, a neki i poslije. I sa svojom stranom instalacijom.
Komunicirajte. Kao ljudi slobode a ne kao liječnici, bogataši, kraljevi (htjedoh li reći, kao admini, moderi, počasni?).
U najboljoj namjeri.
Inače će potraga za slobodom postati (ostati) ˝čisto retorički cilj˝.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 8:56 am 
Član foruma

mad dog, bravo na tekstu...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 12:05 pm 
Član foruma

NHF previse vam je bitno sve. SAMOVAZNOST da to je ta rijec. Koji Q vas briga sta admin misli i sta misli neki nick tamo kojeg ni ne poznate dali se netko slaze svama ili ne.

di je ravnodusnost :roll: ?

bar ovi koji se drze castanede nebi trebali sa tim pojmom imati problema

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 8:09 pm 
Moderator

Sinulo mi što me u matematici podsjeća na odnos svijetova i onog iz čeg izviru, a to je energija.
I matematika lijepo opisuje, zašto je poslije viđenja čovjeku sve svejedno!

Znate ono da je neodređeni integral neke funkcije = nešto određeno + C

a C može biti bilo koji broj od - beskonačno do + beskonačno.

Tako da kad vidite energetski svijet, ispada ko da ste izračunali neodređeni inegral,
dobijete nešto određeno, ali sa beskonačnošću iznad i ispod..... tako da veličine početnog svijeta uopće nemaju smisla.
Sve se utopi u beskonačnosti... svodimo se na ništa.

A ako se izgubite u energetskom svijetu i izgubite C, više ne možete nazad derivirati funkciju da povratite svoj svijet.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 8:42 pm 
Moderator

Ludi psu, :) ne možeš ti znati da je nešto podbacilo, ni zašto se u stvari nešto dogodilo. Čudni su putevi gospodnji, ups, ovaj, duha.

Svatko zna samo djelić cjeline, što se i zašto desilo, nitko od nas ne zna sve... i ne mora znati, okolo je beskonačnost i prsti te beskonačnosti koji prebiru po našim životima (duh).

Citat:
Administrator, moderator, počasni član, moj forum! Koje napuhivanje (spojne točke)

Na mojem forumu je to poslužilo samo kao igra za svođenje par "ratnika" na stvarnu mjeru.

Ako ti stremiš tome da budeš otvorena duha, izbaci svoj prljavi veš tu na forum i reci tko si.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 9:37 pm 
Član foruma

nekuzim se u matematiku bas...

kako se mozes izgubit u energetskom svijetu? sta znaci energetski svijet za tebe? jeli to kad vidis energiju ili kad udjes u sanjanje?

:mrgreen: Jel itko moze prosvjedociti da je vidio energiju bez tableta ili droge? I nemoj te mi govorit da je to da ti pogura spojnu - pogura spojnu na temelju tvojih misli - promjeni tok uobicajenog razmisljanja (droga) - to sto ti se desava u mozgu to je kemikalija radi pa ti poremeti i sustav za vid (tablete) - nikako to nemogu smatrat vjerodostojnim dokazom da netko vidi energiju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 9:47 pm 
Moderator

Kad si u energetskom svijetu, nemaš mozga ni guzice. Na budno otpustiš lance skupne točke i ona se pokrene ako ostaneš dovoljno dugo bez lanaca.

Imaš samo svijest, ko jedno oko koje vidi u svim smjerovima odjednom, u ogromnoj praznini koja je do vrha puna nečeg, nema smjerova kakve poznajemo ovdje.

Naravno bez droge.

Mi smo sami energija, tek iz druge ruke materija, pa nije čudno da vidimo energiju, pošto postanemo svjesni da smo energija.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 10:08 pm 
Početnik

Ljudovi,bila sad akcija Castanedovih knjiga u paketima po dvije
(ucenje don huana - magicni pokreti, i put u ixtlan - price o moći),
dvi knjige tvrdi uvez 120-130kn.
Prve dvi nasle mene,druge dvi ja nasa na www.vbz.hr

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 10:13 pm 
Početnik

Ljudovi,bila sad akcija Castanedovih knjiga u paketima po dvije
(ucenje don huana - magicni pokreti, i put u ixtlan - price o moći),
dvi knjige tvrdi uvez 120-130kn.
Prve dvi nasle mene,druge dvi ja nasa na www.vbz.hr
doduse prije misec dana

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 11:09 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Kad si u energetskom svijetu, nemaš mozga ni guzice. Na budno otpustiš lance skupne točke i ona se pokrene ako ostaneš dovoljno dugo bez lanaca.

Imaš samo svijest, ko jedno oko koje vidi u svim smjerovima odjednom, u ogromnoj praznini koja je do vrha puna nečeg, nema smjerova kakve poznajemo ovdje.

Naravno bez droge.

Mi smo sami energija, tek iz druge ruke materija, pa nije čudno da vidimo energiju, pošto postanemo svjesni da smo energija.

svaka cast ako si tamo bez poticaja od icega dosao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 10, 2008 11:24 pm 
Moderator

sjemenka je napisao/la:
promatrač je napisao/la:

Naravno bez droge.

svaka cast ako si tamo bez poticaja od icega dosao.

Popio sam combo čaj od lavande, mente i valerijane prije :).... no to nije nešto puca tako. Možda mrvicu opusti.

Nego ono što me pokrenulo je potpuna spoznaja kako je briga bezvezna stvar u životu, taj tren sam postao sretan ko malo dijete bez trunke tereta na srcu....
Neki čudni oblaci su se počeli pojavljivati po sobi .... nalik na one oblake na mjesečini .... sljedeći tren sam se ja počeo povečavati do nezamislivih razmjera .... i taman kad sam obratio pažnju nazad na sobu ... odnio ju je vjetar zajedno sa svijetom .... zatim sam se i ja rasplinuo i od mene je ostala samo svijest koja pluta kroz ogromnu prazninu ispunjenu nečim.....
.... tih par momenata sam bio "pale-sam na svijetu" u toj ogromnosti i intenzitetu.
Onda sam se preplašio kako ću nazad, jer biti sam u ogromnosti nije neka romantika. :shock:
Nekako sam opet sastavio svoj svijet nazad i našao se opet u sobi kako ležim. #-o

Tjednima prije sam "vježbao" zaustavljanje unutarnjeg monologa i gledao u sunce kroz krošnje drveća.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.