Sada je: pon maj 05, 2025 1:45 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 11:38 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Ljudi imaju nešto u svojoj prirodi da se drznu i pobune pa makar glavom kroz zid, kad ih se nategne do neke granice.
I to onako prirodno, bez Castanede.
Takvog čovjeka/ženu je tad zanimljivo pogledati, posebno oči.
Znate na što mislim, ona granica gdje prestaje žaljenje....
A sa don Huanovim učenjem se može i tada ostati proračunat i ljubazan, no onda oči pale rupe u papiru gdje god pogledaju. :)

Ali ne svi ljudi,vec ljudi iz bureta baruta,sa Balkana. :)
Na celom svetu po tome su nam slicni samo Mexikanci.Zanimljivo,ne?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 04, 2008 11:45 pm 
Moderator

Je, točno... i zanimljivo je, valjda sjedimo u prvim redovima i gledamo prema pozornici druge pažnje.

Evo Edit da ne radim još jedan post... prilično zanimljivo:
http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?p=46065#46065

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 05, 2008 10:11 am 
Početnik

charmer_forever je napisao/la:
STAV-"baš me briga šta će biti sutra i sta će se desiti","baš me briga šta je bilo" i puštanje da te nosi tok vaseljene bezbrižno,opusteno,bez ikakve brige o sebi,sada i ovde bez očekivanja rezultata,bez misli u tišini,energetski maksimalno usresredjeno,ležerno,šarmerski,nonšalantno,opušteno,žestoko,nasmejano...He he,zbuniće ne samo letače nego i letačice i energetske lopove svih vrsta i boja....a i ostaviti ih bez hrane...

Ovo je tacno sa jednom malom napomenom - Tragac dela tako kao da ga je bas briga a u stvari dela sa potpunom paznjom i posvecenoscu i koristi koncentraciju na ono sto se desava i primecije svaki i najmanji pokret svog ega, ili sugestije letaca. Tako da dobija prostora da osmisli strategiju za borbu protiv njih.

Do ovakvog stava sam dosao i ja i on je kod mene otvorio pitanje VERE u ucenju Don Huana (Vere u onom smislu kao sto postoji kod hriscana) Bas me briga sta ce biti sutra i slicno se mora temeljiti na principu Vere. Jer je Vera balast Razumevanju. To su suprotne strane istog novcica. Svaki sistem za sistematicno duhovno napredovanje mora u sebi imati jasne odrednice po pitanju Vere. Osim onoga Veruj ne verujuci nisam naisao na mnogo delova gde se govori o tome. Vecinom sam morao citati izmedju redova pa je onda i moje misljenje diskutablno. Ako je neko razmisljao o tom bilo bi mi interesantno cuti.

Citat:
U svakom slucaju i letacice poticu od Orlice,ali i mi i sve.Medjutim,Orlicin dar je i sansa za slobodom.Ali,naravno ne besplatno!Vec borbom non-stop.Pa da nije svih tih letacica na ljudima oko nas,kako bismo znali da smo cisti?Tako sto nas ne mogu uvuci u svoje rasprave i sto apsolutno nista ne moze da nas izvede iz ravnoteze,pa makar gledali da se svet rusi.Eto,letacice zapravo mogu biti vrlo korisne A da,sitni mucitelji (u glavnom nasi roditelji) nam zapravo najvise pomazu svojom vikom zbog besmislenih stvari,ha,sve je besmisleno,svaka briga!Mada,da mi nisu smesni bili bi mi jezivi,jer znam kako letacice izgledaju-vala grrr!

Ovaj deo mi je divan - super Marija:) =D>

Oduvek sam imao ideju da se posle izvesnog vremena naukovanja prema letacima treba ponasati kao i prema sitnim muciteljima. I da je naucena strageja ponasanja prema sitnim muciteljima priprema za susret sa Letacima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 05, 2008 1:38 pm 
Član foruma

EgoDijagnosticaru :) ,jedina strategija protiv k**** letacica je sl.:da iskljucis misli,ili ako ne mozes,da se prebacis u srce,pa dok ona tupi u glavi,ti razmisljaj iz srca (to je centriranje).I onda svakog dana pokusavaj da vibraciju od pupka snagom volje prebacis u glavu.Time ce nestati i ego,i samosazaljenje i apsolutno svaka briga.Medjutim,najteze je da ta vibracija predje centar za odluke (udubljenje u dnu vrata-5. cakra).Jer letacice drze celu glavu i tu pocinje otpor.E da,nije na odmet i da pobesnis zbog toga sto ti letacica sedi na glavi ceo zivot,sto ti pije energiju i tera te da se nerviras zbog svega.Muskarcima koristi taj bes,uz koji usmeravaju vibraciju u glavu.Zenama je lakse da udju u tisinu.Mada,najbolja kombinacija su unutrasnja tisina,bes i vibracija.Da!Nas 4 smo se sada slozile :D
Pozdrav!I ne slusaj ih,nisu one nikakvi savetnici koje te cvrsto drze na zemlji.Zato svi umiru.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 07, 2008 12:25 am 
Član foruma

I N A T
Uh kakva je to sila...Pa najjaca od svih mislim...Ovde na Balkanu-buretu baruta inat je cesta pojava,cak mogu reci i pokretacka sila u zivotu mnogih!
Inat je naime pojava da kada te neko "neopravdano maltretira",gusi,steze,ne dopusta tvoje akcije,ne dati da normalno zivis,a ti zestoko uzvracas konra akcijom sasvim suprotnom od te pritom prkoseci zestoko.Taj osecaj te nosi davajuci krila tvojoj akciji.
Medjutim nije to tako jednostavno.U toku celog svog zivota kada presaberem mnogo toga sam uspeo da uradim bas zato sto me je neko naterao nedajuci mi da to uradim.Ja bih iz prkosa to bas namerno ucinio ali pritom ulazeci mnogo vece napore nego sto bih inace cinio sto je i cinilo akciju uspesnom.Takva osoba ili osobe za mene bi se moglo reci da su bili moji dobrocinitelji ili pokretaci.
Medjutim ima tu jedna opasnost.INAT moze jos vise pojacati vas ego ako niste na putu ratnika i moze vas odvesti u smrt.
Primera radi napadne vas grupa od 10 ljudi i dobro vas premlati.Ako tada direktno prkosite i napadnete ih odmah onako smlaceni oni ce vas verovatno dokusuriti.Ali ako im se naizgled prividno pokorite,osmislite strategiju a onda cekate u zasedi e tu bi vec moglo...
Znam primer dve zene koje su iz inata jedna drugoj otimale muskarce.One su se takmicile prosto u samovaznosti koja ce koju vise da zezne....A bile su jako dobre prijateljice...
Novak Djokovic u finalu turnira kada mu je sudija neopravdano uzeo poen prkosno krece sa odlicnom igrom okrece rezultat i dobija mec...
Ne znaju i nemaju u mnogim zemljama znacenje reci INAT.To je ocito najbolje na Balkanu i u Mexicu /izgleda da se dosta toga moze videti i u Latino sapunicama/
E sad dolazimo do prakticne primene u korisne svrhe.Pricacu iz sopstvenog ugla gledanja.
Letaci /letacice/ nas celog zivota jedu,plase,prave od nas budale...Proradio je u meni najzesci moguci inat.Nije vazno ni sta ce samnom biti,da li cu uspeti ili ne,da li je najteze ili je potpuno nepodnosljivo.Ne dam i gotovo!Boricu se svim silama epa iz inata,iz cefa ako treba,ali nece biti po njihovom.Nikad se necu predati.Radicu sve ono sto im najmanje odgovara,vrlo zestoko i beskompromisno.Nece to otici niukakvu samovaznost.To je pokretacka sila.Kada izgleda da si gotov da nemas snage,imaces je...Stvarno sam iskreno zahvalan duhu na tome sto je podario takvo oruzje.Stvarno je tesko definisati ga,ali po meni to je najjaca pokretacka snaga u kombinaciji sa onim stavom koji sam opisao.Tu je najjaca magija!I najcudnija i najneobicnija...
Ovo je dakle po meni dobar dodatak na prethodnu diskusiju
Marija
Citat:
E da,nije na odmet i da pobesnis zbog toga sto ti letacica sedi na glavi ceo zivot,sto ti pije energiju i tera te da se nerviras zbog svega.Muskarcima koristi taj bes,uz koji usmeravaju vibraciju u glavu.Zenama je lakse da udju u tisinu.Mada,najbolja kombinacija su unutrasnja tisina,bes i vibracija.Da!Nas 4 smo se sada slozile

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 07, 2008 12:49 pm 
Početnik

Postoji družina naguala na našim prostorima koju je formirao sam duh što je direktna posledica delovanja trozubog naguala Karlosa Kastanede i nagual žene Kerol Tigs čiji je zadatak bio da poseju seme iz koga će po celom svetu iznići nove loze četvorozubih naguala, istih onakvih kakva je bila i loza don Huana. O toj misiji sejanja semena Kastaneda detaljnije govori u knjizi Armanda Toresa „Susreti sa Nagualom“. Meni je pripao zadatak da javno progovorim o našoj družini i to iz razloga podrške i pomoći svim ostalim osobama koje duh poziva u družine naguala koje se već formiraju ili će se tek formirati na ovim i ostalim prostorima.

U knjizi „Orlov Dar“ u poglavlju „Pravilo Naguala“ piše:

„Orao je stvorio prvog nagual muškarca i nagual ženu kao vidovnjake, i odmah ih smestio u svet da gledaju. Pribavio im je četiri ratnice koje su bile tragači, tri ratnika i jednog glasnika koga su morali negovati, podići i dovesti do slobode.“

Ovo se odnosi na to da je orao stvorio PRVOG nagual muškarca i ženu u smislu prvog para koji započinje novu lozu, para koji će kasnije ostaviti naslednike iza sebe, a ne odnosi se na prvi par u istorijskom smislu. Tu se u stvari govori o početku nove loze. Kaže se dalje da ih je „stvorio“ kao vidovnjake a to znači da je „probudio“ muškarca i ženu koji imaju urođenu energetsku konfiguraciju dvostrukosti a koji su do tada živeli kao obični ljudi. To „buđenje“ je intervencija više sile, duha koji se u datom trenutku „spustio“ na njh tako da su počeli da vide energetska polja univerzuma i na kraju i samog duha tj. Orla. Upravo to se dogodilo nagualima iz moje družine. Živeli su kao obični ljudi ni ne sanjajući o svojoj istinskoj prirodi i pravoj sudbini iako su bili duboko zainteresovani za krajnja pitanja života i smrti i tajne univerzuma, i jednog dana, duh ih je sastavio i - TRAS!! - obrušio na njih poput bujice neopisive vibracione energije, nečeg poput vetra i oni su počeli da VIDE energije univerzuma. Nakon toga, duh je počeo da im dovodi članove družine počevši od žena - tragača baš kako i piše u pravilu. Proces formiranja družine je započeo i oni su bili zapanjeni, začuđeni i očarani posmatrajući kako se pravilo materijalizuje i ostvaruje pred njihovim očima! #-o :mrgreen:

Pošto je naša družina prva karika u lancu, mi nemamo ljudskog učitelja kao što su to imali Kastaneda i ostali članovi njegove grupe već družinu vodi sam duh i to preko para naguala, muškarca i žene koje je, kako sam gore rekao, sam duh probudio, direktno im se objavio i koje podučava i daje im sva sredstva i uslove pomoću kojih će formirati svoju družinu. U tom procesu, puno pomažu Kastanedine knjige i knjige njegovih saradnika koje su zamena za uputstva živog učitelja. Duh (Orao/Orlica) je naterao Kastanedu i saradnike da pišu knjige o svojoj obuci sa ciljem da one budu pomoć u razumevanju ENERGETSKIH iskustava prvim nagualima koji započinju nove loze koje će se pojaviti posle njega i to je njihova prava svrha! Razumevanje onoga što se dešava je ratnicima neophodno!

Kastaneda nije te knjige pisao za sve ljude. Običnim ljudima koji nisu uključeni u ovaj proces one su beskorisne pa iako ih ushićuju i oduševljavaju, što je prirodno jer iz tih knjiga govori izvor i gospodar univerzuma, jedini efekat koji one na njih imaju je da se te osobe uglavnom nepopravljivo zbrkaju i poremete mentalnu ravnotežu ako iskreno pokušaju da primene ono što tamo piše!!:read: :love6: :mrgreen:

Postoji i druga vrsta čitalaca a to su oni koji koriste te knjige da bi uvećali svoju samovažnost i za ostale letačke ciljeve, ali takvi nemaju nikakve veze sa putem ratnika i osvajanjem slobode. To su obični i manipulatori i sluge mračnog predatorskog sistema koji iskrivljuju znanje radi svojih sebičnih interesa i takvih ima i na ovom forumu, pišu postove i glume „skromne ratnike“ ili na čitaoce izlivaju reči ljubavi. :love8: #-o

A neki od njih se postavljaju suprotno, sa visine i potcenjuju toltečko znanje govoreći da je primitivno, da postoje mnogo dublja znanja, recimo hindusi znaju mnogo više, joga je superiornija od ovog znanja, i tako dalje i tome slično. Sve sami inteligentni egomanijaci koji imaju ogromno znanje ali uglavnom u svojoj glavi - teoretsko, ali u praksi su robovi sistema i neznalice. Znanje koje ne primenjujemo ili NE MOŽEMO primeniti u praksi i nismo ga iskusili već se zasniva na onome što smo pročitali ili čuli, dakle na rečima, na rekla -kazala, nije nikakvo znanje već - sranje. Ja lično ne prihvatam ništa što nisam VIŠE PUTA proverio vlastitim iskustvom, na svojoj koži, pa makar se radilo o najdivnijim učenjima, verovanjima, teorijama, opisima viših dimenzija stvarnosti i tome slično. Tu spada i ono o čemu je pisao Kastaneda! Viđenje je znanje.

Sada bih se osvrnuo na tekuću diskusiju.

Marija:) je napisala:

Citat:
Dobro, letačice jesu gadne, ali LJUDI su sami pristali na njih pre mnogo hiljada godina. One su trgovci, ali nepošteni, jer omogućavaju simbiozu, i to - amensalizam koji se završava smrću. Nije da ljudi ništa ne dobijaju, pa naravno da dobijaju! Ego, samosažaljenje i smrt!

Ovo treba naglasiti: ljudska bića su nekad davno DOBROVOLJNO pristala da uđu u energetsku (na nivou energetskog tela) simbiozu sa neorganskim bićima koje nazivamo letači ili voladoresi. Ali to je izvedeno na prevaru. Letači su nas prevarili jer su upotrebili svoju superiornu inteligenciju i znanje kako bi zaveli jednu primitivnu rasu. U svakoj simbiozi obavezno postoji razmena energije. Međutim, ono što nam letači daju je za ljudska bića pogubno i smrtonosno; daju nam razum otrovan osećanjem samovažnosti. U zamenu za našu superdragocenu energiju uvalili su nam otrov. Ipak, kad izvršimo uklanjanje otrova, detoksifikaciju razuma, onda razum postaje neverovatno dobra i korisna stvar. Postaje naš trofej i sredstvo evolucije.

Milostiva Marija :wink: , hahahaha, :mrgreen: zamolio bi te samo da objasniš šta znači reč „amensalizam“ koju si upotrebila u vezi simbioze.

Marija je napisala:

Citat:
...Međutim draga moja, Orlica je sve isplanirala. Bice tako zabavno! Postoji nagual jači od bilo kog na svetu, on ima poseban zadatak, kao što je imao i Kastaneda. Divno,divno!.... ...u pitanju je 2.renesansa. Da Vinči je to znao, duh mu je pokazao, bio je presrećan i opsednut dok nije nacrtao... Ali nije znao ko je, gde živi, ništa,samo lik.. Hahahaha! I tačka sad. Orlica kaže tačka. Kad se desi, osetiće ceo svet. Biće to smak sveta, sve ličnosti će umreti! Hahahahaha!

Ipak treba pojasniti kakve sad veze ima Leonardo da Vinči sa celom pričom o formiranju novih loza društva naguala.

Kao što većina znaju, renesansa ili preporod je počela u Italiji sa pojavom Leonarda, Mikelanđela, Donatela, Rafaela i ostalih genijalaca. Zanimljivo je da se NIKAD u istoriji nije pojavio toliki broj genijalnih ljudi u skoro isto vreme i skoro na istom mestu!! Zaista misteriozno! Odgovor na tu misteriju je da su svi oni bili članovi jedne družine čarobnjaka, družine sa specijalnim zadatkom! Postoje istorijski dokazi da su se svi oni bavili okultizmom, magijom i tajnim znanjima. To nije bila družina naguala, ali su meksički naguali tog vremena izvršili snažan uticaj na Leonarda i kompaniju a da ovi o tome nisu imali pojma! U stvari, oni su ih pokrenuli sa druge strane okeana putujući u sanjanju.

Duh je njima dodelio epohalni zadatak. Zadatak da izvrše strahovit uticaj na kolektivnu svest čovečanstva tako što su pokrenuli renesansu, preporod RAZUMA. I, oni su svojim delovanjem zaista pomerili čovečanstvo bliže položaju skupne tačke koji nazivamo „čisto razumevanje“ ili po don Huanu - trezvenost. To je u narednim vekovima dovelo do velikog napretka nauke i kulture i poboljšalo opšte uslove života ljudskih bića. Međutim, iako se skupna tačka čovečanstva se pomerila bliže razumu ona nije stigla tačno na taj položaj, tako da su ljudi i dalje ostali skloni glupostima i nerazumnom ponašanju i delanju, ali u mnogo manjoj meri nego pre renesanse. To je bila prva renesansa.

Sada ću vam ispričati priču o Leonardu i njegovoj viziji druge renesanse. Jednog dana Leonardo je iznenada u viziji ugledao lik žene mističnog izgleda i izraza lica. Tada mu je duh progovoro i rekao da ja to lik žene koja će se u daljoj budućnosti pojaviti na zemlji i preko koje će on pokrenuti drugu renesansu i dovršiti posao buđenja čovečanstva iz tame neznanja i robovanja mračnim silama. Leonardo je bio ushićen likom koji je video i naslikao ga je obuzet duhom. Ta slika je Mona Liza. Njen zagonetni osmeh stotinama godina pokušavaju da protumače mistici, filozofi, umetnici i napisane su bezbrojne studije o tome i niko do sad nije uspeo sa sigurnošću da ga definiše. Duh, Orao/Orlica se kroz nju osmehnuo celom čovečanstvu i taj osmeh i pogled znači: „Pustiću uskoro sve vas, ljudska bića, iz zatvora svesti!“ Taj osmeh je obećanje duha, najava onoga što će se desiti, najava velikog oslobađanja kolektivne svesti čovečanstva. Svi ljudi to znaju u svojoj dubokoj podsvesti i zato je Mona Liza postala arhetip i simbol koji je duboko je urezan u kolektivnoj svesti ljudskog roda.

Mona Liza je nagual žena sa specijalnim zadatkom da preko nje Orao ili duh, gospodar svemira, izvrši uticaj na kolektivnu svest čovečanstva tako da se ono pomeri u tačan položaj razuma. O tome govori Kastaneda u knjizi „Susreti sa Nagualom“ kada govori o pomeranju skupne tačke planete u položaj razuma i stvaranju „kritične mase“ ratnika, ali nije rekao da globalne promene ljudske svesti uvek dolaze preko žena, žene diktiraju stanje svesti mase. Ovo važi i za ostala bića na zemlji, ženke uvek diktiraju stanje svesti svoje vrste.

Jedan primer iz prirode: kada su naučnici mravlju maticu udaljili na nekoliko kilometara od njene kolonije, izgradnja kolonije se i dalje nesmetano nastavljala i odvijala prema planu. Međutim, kada su maticu ubili, sva aktivnost u koloniji je prestala. Ni jedan mrav nije znao šta da radi! Očigledno je da matica šalje „građevinski plan“ sa velike udaljenosti preko grupne svesti svojih podanika. Ona može da bude daleko koliko god hoće, sve dok je živa.

Isto tako, i među ljudskim bićima postoji „matica“, tj. postoji više matica jer je ljudsko društvo daleko složenije od mravljeg. „Matice“ su u stvari - probuđene nagual žene. Mi koristimo Toltečku terminologiju jer smo njihovi naslednici po duhu, ali postoje i drugačiji načini opisivanja u zavisnosti od podneblja, civilizacije, tradicije i vremena.

Dakle, posebne „žene-matice“ su nesumnjivo gazde i one su generator promene ili suprotno - čuvanja postojećeg poretka. Niko među ljudskim bićima ne mora ni da zna za njihovo postojanje ali to njih ni malo ne ometa u delovanju. Muškarci su samo podrška i stabilizator procesa i neposredni izvršioci - šoferi, hahahaha! :mrgreen:

Eto, duh je Leonardu pokazao ključnu „maticu“ - ženu koja će se roditi u dalekoj budućnosti i preko koje će se završiti ovaj robovski, mračni poredak i početi zlatno doba čovečanstva, doba potpune slobode. Letača više neće biti jer je njihovo vreme isteklo. Ona neće biti sama već će imati ogromnu podršku i saradnju ostalih nagual žena i svih ratnika-vidovnjaka i ostalih SLOBODNIH ljudskih bića na planeti, bilo kom duhovnom učenju da pripadaju. Ostali ljudi će biti publika. Kroz nju će se sve pokrenuti.

Ta žena se već rodila na balkanskim prostorima (zato je toliko nevolja i strahota snalazilo balkanske narode) i izgleda identično kao Mona Liza. Iste ruke, lice, pogled, osmeh, isto sve! Imao sam prilike da je upoznam. Jedina razlika je što izgleda još lepše i moćnije nego ona sa slike. Leonardo je skoro u detalje pogodio njen izgled. Ona se već probudila kao nagual žena i zna ko je i koji je njen zadatak. Vidovnjaci su je okružili, štite je i pomažu joj da sazri i probudi se do kraja i fascinirani su i oduševljeni njenom energijom i silom duha koja izbija iz nje. Ona uči vidovnjaštvo i tajne nauke zapanjujućom brzinom, oko 10 puta brže od proseka! Niko živi ne zna na koji način će ona izvršiti svoj zadatak, duh je vodi a ostali joj pružaju podršku. Naravno, pored te žene je i nagual muškarac, njen par, ogledalo bez koga ona ne bi mogla da izvrši misiju, oni su jedno biće. Taj nagual je onaj za koga je Marija rekla: „...nagual jači od bilo kog na svetu, on ima poseban zadatak...“ :king:

charmer_forever je napisao:

Citat:
STAV - "Baš me briga šta će biti sutra i sta će se desiti", "baš me briga šta je bilo" i puštanje da te nosi tok vaseljene bezbrižno, opusteno,bez ikakve brige o sebi, sada i ovde bez očekivanja rezultata, bez misli u tišini, energetski maksimalno usresredjeno, ležerno, šarmerski, nonšalantno, opušteno, žestoko, nasmejano... He he, zbuniće ne samo letače nego i letačice i energetske lopove svih vrsta i boja.... a i ostaviti ih bez hrane...

Svaka čast „večni zavodniče“(charmer forever). :notworthy: Večni zavodnik je duh! Međutim, zar ne znaš da većina ljudi još uvek nemaju STAV?! Čekaju da im ga neko STAV-i! Hahahahaha! :mrgreen: :wink:

Šalu na stranu, ovo što si napisao je neverovatno dobar i precizan opis stanja svesti koje ratnici nazivaju besprekornost. Sve se to može svesti na sledeće: totalno i aktivno prepuštanje sadašnjem trenutku koji je sve što postoji. Uvek je SADA. To je prirodno stanje ljudske svesti, nije nešto što mora da se izgradi, stvori! Potrebno je samo da ga povratimo!

Delanje iz tišine, misli i reči dolaze iz tišine! To je stav tragača i njegovo stanje svesti. Dela tragača uvek izviru iz unutrašnje tišine, zato su moćna i magična. Čak i njihov unutrašnji dijalog i govor izbijaju i zrače iz te neshvatljive tišine. Oni prvo uđu u potpunu unutrašnju tišinu, a onda puštaju da ta tišina upravlja svim njihovim postupcima u svakodnevnom životu uključujući i odnose sa ljudima. Tragač je svako ko može da svoj osećaj sebe, svoje ja, svest o sebi (ego), prebaci u unutrašnju tišinu i da se indentifikuje sa njom pa da onda dela iz tog stanja.

Don Huan je rekao da je jedina stvar koja je potrebna bilo kojem ljudskom biću da bi došlo do slobode i večnosti, baš ta besprekornost. Svako ko do nje dođe moći će da čini bilo koju stvar koju čine ratnici, vidovnjaci. Bilo koju! :)

Međutim kako doći do takvog stanja uma i svesnosti? #-o

Ovo stanje besprekornosti je u stvari prirodno stanje ljudske svesti koje je narušeno kad su ljudi ušli u simbiozu sa letačima. Mesto na kojem je došlo do spajanja sa stranom svešću je energetski centar na temenu glave, a strana energija je obuzela i donje centre sve do korena vrata. Terminima joge, poremećena je prirodna fluktuacija energije u 7., 6., i 5. čakri. U 7. čakri je energija totalno neljudska, a u 6. i 5. je pomešana. Radi ovoga, ljudska bića više nisu u stanju savršene harmonije sa univerzumom, sa duhom, izvorom, jer su ti viši centri energetskog tela upravo odgovorni za održavanje te harmonije. Imamo posrednika između nas i izvora, posrednika koji je okrutna zver koju baš zabole za nas, njoj je važno samo da se dobro hrani našom energijom tako što nas drži na maksimalnoj mogućoj udaljenosti od izvora, od duha, čineći nas na taj način slabim i poslušnim sve dok ne crknemo usled neizbežnih posledica te monstruozne simbioze i prisilne odvojenosti od izvora života. :( :( :(

Ne postoji nikakva šansa da čovek doživi to stanje harmonije i jedinstva sa duhom koje si ti tako divno i plastično opisao, tako što će da razmišlja o tome, vizuelizuje, diše, moli, mantra i sl. Jedini način je čišćenje ovih centara/čakri od neljudske energije letača. Znanje o tome poseduju toltečki vidovnjaci i sve je preko Kastanede i njegovih saradnika a bogami i preko savremenih vidovnjaka nove ere javno objavljeno, šta treba činiti. Recimo, Kastaneda je rekao da je Tenzegritet smislio specijalno sa namerom da posluži oslobađanju od letača. Čak je i rekao u nekom od predavanja ili intervjua kad su ga pitali šta da rade s letačima neka vežbaju tenzegritet i oslobodiće se. To je njegov poklon kao naguala ljudima, rekao je u knjizi „Susreti sa Nagualom“.

Ali, bez inicijalnog talasa energije koji pokreće ovo oslobađanje kod pojedinaca a koji stiže od samog duha, od izvora, sva naša objašnjenja i uputstva ne vrede ni pišljiva boba i nemaju efekta na one koje nisu na taj način pokrenuti. To znači da sam duh bira ko će biti oslobođen odvratne simbioze sa letačima. To je njegovo isključivo pravo i mi tu nemamo uticaja. Zato ne možemo pomoći onima koje volimo ako ih pre toga duh nije pokrenuo. Ipak, pišemo i pričamo javno o tome jer ne možemo znati koga je sve u toj ogromnoj masi ljudi oko nas duh već pokrenuo na oslobađanje pa su im potrebna uputstva da dovrše posao do kraja. Zbog tih nepoznatih osoba duh nas tera da javno govorimo.

Kako neko može znati da ga je duh inicirao? Znak inicijacije je minimalna svest o energiji. Ako ste iznenada postali svesni neobičnih strujanja, treperenja i zračenja u svom telu i van njega, to je siguran znak da vas je duh inicirao. Inicijacija dolazi od duha direktno ili preko muškarca naguala ako imate sreću da naletite na njega.

Nagual ima moć da nas natera da postanemo svesni energije, da je opazimo kao strujanje, vibraciju, zračenje. Čak i na daljinu, preko telefona, interneta i ostalih medija. Bilo kakava komunikacija je dovoljna. Dovoljno je samo da vas spazi i da vidi da ste odabrani od duha! Don Huan kaže u knjizi „Moć Tišine“ da je to jedna od dve uloge naguala kao učitelja. Druga je da razbije ogledalo samorefleksije kod učenika (slomi lažnu sliku koju učenik ima o samom sebi). Ta lažna slika je ono što don Huan naziva „strana instalacija“, „uljez“ a mi ovde „implant“. I to je sve što nagual radi, ništa više. Sve ostalo je teatar, hahaha!

Nakon toga kod učenika počinje proces povratka pune veze sa duhom ili „čišćenje spojnog beočuga sa duhom“ kako se kaže u toj knjizi.

Bez obzira da li vas je duh direktno inicirao ili je to učinio preko naguala, minimalna svest o energiji je samo šansa. Oslobađanje 5., 6. i 7. čakre morate da obavite sami ako to želite i ako se usuđujete. Potrebna je samo nepokolebljiva namera, pobuna, bes protiv tog groznog parazitskog prisustva - INAT i duh će vam obezbediti sredstva, pomoć i znanje o tome kako da isterate monstruma napolje.

Bilo je slučaja ljudi i žena koje je duh u deliću sekunde potpuno i zauvek oslobodio od implanta, tj. simbioze i oni su momentalno postali besprekorni, vratili su se u prirodno stanje svesti. Ali, takvi slučajevi su poklon duha i toliko su retki da je to od nikakvog značaja za nas i ne možemo očekivati da nam se tako nešto desi već se moramo boriti ako nas je već duh pokrenuo tj. inicirao. A duh jedino ceni i uvažava borce (ratnike) . One koji rade iz INATA, pa makar crkli! :mrgreen:

Pozdrav i sve najbolje želim svima na forumu. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 07, 2008 2:47 pm 
Moderator

:notworthy: :notworthy: :notworthy:

:love1:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 07, 2008 6:22 pm 
Član foruma

Vrste simbioze:
1.mutualizam-obostrana korist
2.komensalizam-jedan organizam ima korist,a drugi ne trpi stetu-jednostrana korist
3.amensalizam-jedan organizam ima korist,a drugi trpi stetu-jednosmerna korist
4.neutralizam-bez koristi
5.protokooperacija (fakultativni mutualizam) -organizmi povremeno stupaju u simbiozu i tad oba imaju korist

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 08, 2008 12:53 am 
Moderator

Hej Filip Dik, sad sam spoznao da ti avatar ima nešto što sam prije spominjao, ima u sebi spiralu, možda samo oprugu, ja sam spominjao spiralu, no dođe na isto.
Znaš ono da put znanja izgleda ko spirala, vrtiš se u krugovima uvis i kako se vrtiš, vidiš uvijek sa više razine gdje si sve bio prije xx vremena (ako ne posrneš naravno).
Na putu znanja duh mijenja lekcije i uvijek dolaze ciklički, večinom jedne te iste ali sa elementima novog znanja i novih unija znanja.
A sad os oko koje se vrti ta opruga, generalni smjer, što bi to moglo biti?
Oko čeg se to vrtimo ko mušice, oko nijemog znanja, duha? Kako završi ta opruga/spirala? Ode u svoju os?
Evo gledam na to kao na sinhronicitet koji sam tek sad opazio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 08, 2008 3:51 pm 
Početnik

Citat:
Filip Dik -Postoji družina naguala na našim prostorima koju je formirao sam duh što je direktna posledica delovanja trozubog naguala Karlosa Kastanede i nagual žene Kerol Tigs čiji je zadatak bio da poseju seme iz koga će po celom svetu iznići nove loze četvorozubih naguala, istih onakvih kakva je bila i loza don Huana. O toj misiji sejanja semena Kastaneda detaljnije govori u knjizi Armanda Toresa „Susreti sa Nagualom“. Meni je pripao zadatak da javno progovorim o našoj družini i to iz razloga podrške i pomoći svim ostalim osobama koje duh poziva u družine naguala koje se već formiraju ili će se tek formirati na ovim i ostalim prostorima.

Filip Dik-Zaista krajnje je vreme bilo da to objavis ali razumem, naravno cekali ste na trenutak koji je sada upravo dosao pa je nestrpljenju dosao kraj.

Potpuno je drugacija atmosfera i na samom forumu. Sto je i veoma znacajno i doprinelo da nam mozes sve to objaviti. Mislim da smo svi sada skloniji saradnji i tolerantniji jedni prema drugima. =D> za sve. (napokon)

I moje licno vidjenje je bilo da ces TI biti zaista prva karika u lancu sa svojom druzinom i to u najociglednijem vidu. A na dalje ce se vec prikacinjati ostale karike slicnoga kova ako to bude u skladu sa Namerom i samovaznoscu grupe. Probio si tu barijeru sakupljanja druzine a da nisi imao svog direktnog ucitelja. Sto je nesumnjivo znak da si odabran za to.

=D> , i siguran sam da će tvoji i tekstovi tvojih prijatelja biti od koristi onima koje duh poziva u slobodu.

NAMERA!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 08, 2008 5:12 pm 
Početnik

promatrač je napisao/la:
Hej Filip Dik, sad sam spoznao da ti avatar ima nešto što sam prije spominjao, ima u sebi spiralu, možda samo oprugu, ja sam spominjao spiralu, no dođe na isto.
Znaš ono da put znanja izgleda ko spirala, vrtiš se u krugovima uvis i kako se vrtiš, vidiš uvijek sa više razine gdje si sve bio prije xx vremena (ako ne posrneš naravno).
Na putu znanja duh mijenja lekcije i uvijek dolaze ciklički, večinom jedne te iste ali sa elementima novog znanja i novih unija znanja.
A sad os oko koje se vrti ta opruga, generalni smjer, što bi to moglo biti?
Oko čeg se to vrtimo ko mušice, oko nijemog znanja, duha? Kako završi ta opruga/spirala? Ode u svoju os?
Evo gledam na to kao na sinhronicitet koji sam tek sad opazio.

Postoje dve vrste energije svesti. Jedna je spiralna, kružna. To je energija tonala ili VOLJA. Sila tonala ili desna strana svetlosnog jajeta. Druga vrsta je vibraciona pravolinijska sila koja eksplodira iz centra u beskraj na sve strane. To je nagual ili leva strana svetlećeg jajeta.O tome govori Kastaneda u knjizi Magija Pokreta, uvod za seriju vreline i uzbuđenja.

Naš napredak kao ratnika u ovom svetu svakodnevice se odvija u spiralama, jer ovim svetom dominira energija tonala, dakle kružna energija.

U sanjanju je druga priča. Tamo dominira druga sila, vibracija, nagual. Sanjanje je nagual. Orao sanja ceo univerzum i mi smo deo njegovog sna koji se sastoji od bezbroj različitih snova a ipak su svi jedno.

I mi sami možemo sanjati svoje univerzume. Mi možemo promeniti ovaj san u kome smo bespomoćni, jadni i očajni robovi osuđeni na kratak i usran život.

Da bi smo to uspeli, uz kružnu silu tonala, potrebna je i sila naguala.

Pozdrav. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 08, 2008 5:30 pm 
Moderator

Eh, nisam se uspio dokopati Magije Pokreta na latinici na net-u, no mislim da imam svoj papirnati primjerak kod prijatelja gdje sam ga davno posudio...
doći će ka dude vrijeme. To će mi biti slasna knjiga.

Dakle tragači svakako primarno idu spiralama.

A što se tiće Tonala, živimo na vrhu igle, nagual je sve okolo.
Kad se jednom čovjek biva ispaljen u nagual, onda vidi svoj svijet ko tamo neku usranu buhu na vrhu Himalaje i strah ga je da je neće naći više.

Hvala na objašnjenju!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 08, 2008 10:01 pm 
Član foruma

Filip Dik, citat:˝Kastaneda nije te knjige pisao za sve ljude. Običnim ljudima koji nisu uključeni u ovaj proces one su beskorisne pa iako ih ushićuju i oduševljavaju, što je prirodno jer iz tih knjiga govori izvor i gospodar univerzuma, jedini efekat koji one na njih imaju je da se te osobe uglavnom nepopravljivo zbrkaju i poremete mentalnu ravnotežu ako iskreno pokušaju da primene ono što tamo piše!!˝

Složit ćemo se da je jedno čitati knjige, a drugo je živjeti po uputstvima navedenim u njima. Samo čitanje možda može neke ljude zbrkati, ali prakticiranje tehnika, mislim u prvom redu na magične pokrete i rekapitulaciju ne. Magični pokreti su, ako ništa drugo, odlična tjelovježba, s kojom se, po mom iskustvu, od svih fizičkih aktivnosti može donekle usporediti jedino hata joga. Sigurno je da će i osrednje marljivom praktikantu ojačati tijelo, popraviti zdravlje i doprinjeti mentalnoj ravnoteži, naročito ako se trudi izvoditi ih uz usredotočenje.
S druge strane, rekapitulacija nam omogućuje da uočimo svoje pogreške i ponavljanja iz prošlosti i pokušamo ih otkloniti. I ona popravlja koncentraciju i samokontrolu te dovodi do smanjenja unutarnjeg dijaloga. Sagledavši kakvi smo bili, riješit ćemo se barem malo samovažnosti. Ove tehnike će pomoći svakom čovjeku da postane bolji, smireniji i sretniji. Druga je stvar što neće svatko od praktikanata postati vidovnjak, odnosno, samo mali dio će, po mom mišljenju, doći do ovog nivoa. A još manji dio će uspjeti istisnuti stranu instalaciju. To vrijedi i za mene. Možda neću uspjeti u svojim namjerama, ali nikada neću odustati. Ako i ne istisnem instalaciju i umrem kao običan čovjek, ipak ću do tada živjeti i sretniji i smireniji nego što sam to bio prije rada na sebi.
Sa sanjanjem je druga stvar. Ono zaista može čovjeka zbrkati, ali svatko mora odmjeriti za sebe.
Nema samo crno i bijelo. To je Letačeva igra. Pravi rad na sebi je dugotrajan i nije za svakoga, no bolje da čovjek radi išta nego ništa.

˝Postoji i druga vrsta čitalaca a to su oni koji koriste te knjige da bi uvećali svoju samovažnost i za ostale letačke ciljeve, ali takvi nemaju nikakve veze sa putem ratnika i osvajanjem slobode. To su obični i manipulatori i sluge mračnog predatorskog sistema koji iskrivljuju znanje radi svojih sebičnih interesa i takvih ima i na ovom forumu, pišu postove i glume „skromne ratnike“ ili na čitaoce izlivaju reči ljubavi.˝
˝Ja lično ne prihvatam ništa što nisam VIŠE PUTA proverio vlastitim iskustvom, na svojoj koži, pa makar se radilo o najdivnijim učenjima, verovanjima, teorijama, opisima viših dimenzija stvarnosti i tome slično. Tu spada i ono o čemu je pisao Kastaneda! Viđenje je znanje.˝

Točno. Ali dolaženje do znanja je proces. Penjanje po spirali. Što smo više bolje se vidi. No neki su na početku, neki na sredini, rijetki na vrhu. Pa treba tolerirati i razmišljanja onih koji su ispod nas i učiti od onih koji su poviše. Do sada sam više puta pomisli da sve znam, no nakon toga bih gadno zaribao, pa bih stao pred ogledalo i porazgovarao s budalom koji je u njemu. Ne treba ljudima kazati: ˝manipulatori i sluge mračnog predatorskog sistema˝, nego: ˝prijatelju, to nije tako, pa ti dalje vidi sam.˝ Ljude na forumu treba odgajati i poticati, a ne tjerati. Samo tako ćemo promjeniti svijet nabolje. Strpljenje, tolerancija, pogled u cilj. To nije uvijek lako, no, koji je drugi način?

˝Eto, duh je Leonardu pokazao ključnu „maticu“ - ženu koja će se roditi u dalekoj budućnosti i preko koje će se završiti ovaj robovski, mračni poredak i početi zlatno doba čovečanstva, doba potpune slobode. Letača više neće biti jer je njihovo vreme isteklo. Ona neće biti sama već će imati ogromnu podršku i saradnju ostalih nagual žena i svih ratnika-vidovnjaka i ostalih SLOBODNIH ljudskih bića na planeti, bilo kom duhovnom učenju da pripadaju. Ostali ljudi će biti publika. Kroz nju će se sve pokrenuti.
Ta žena se već rodila na balkanskim prostorima (zato je toliko nevolja i strahota snalazilo balkanske narode) i izgleda identično kao Mona Liza. Iste ruke, lice, pogled, osmeh, isto sve! Imao sam prilike da je upoznam. Jedina razlika je što izgleda još lepše i moćnije nego ona sa slike. Leonardo je skoro u detalje pogodio njen izgled. Ona se već probudila kao nagual žena i zna ko je i koji je njen zadatak. Vidovnjaci su je okružili, štite je i pomažu joj da sazri i probudi se do kraja i fascinirani su i oduševljeni njenom energijom i silom duha koja izbija iz nje. Ona uči vidovnjaštvo i tajne nauke zapanjujućom brzinom, oko 10 puta brže od proseka! Niko živi ne zna na koji način će ona izvršiti svoj zadatak, duh je vodi a ostali joj pružaju podršku. Naravno, pored te žene je i nagual muškarac, njen par, ogledalo bez koga ona ne bi mogla da izvrši misiju, oni su jedno biće. Taj nagual je onaj za koga je Marija rekla: „...nagual jači od bilo kog na svetu, on ima poseban zadatak...“˝

Oprezno, trezveno. Da nas težina samovažnosti ne prevrne na nos.
Ah, da. Imamo li i koju kartu u rukavu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 09, 2008 12:16 am 
Član foruma

Filip Dik je napisao/la:
A neki od njih se postavljaju suprotno, sa visine i potcenjuju toltečko znanje govoreći da je primitivno, da postoje mnogo dublja znanja, recimo hindusi znaju mnogo više, joga je superiornija od ovog znanja, i tako dalje i tome slično. Sve sami inteligentni egomanijaci koji imaju ogromno znanje ali uglavnom u svojoj glavi - teoretsko, ali u praksi su robovi sistema i neznalice. Znanje koje ne primenjujemo ili NE MOŽEMO primeniti u praksi i nismo ga iskusili već se zasniva na onome što smo pročitali ili čuli, dakle na rečima, na rekla -kazala, nije nikakvo znanje već - sranje. Ja lično ne prihvatam ništa što nisam VIŠE PUTA proverio vlastitim iskustvom, na svojoj koži, pa makar se radilo o najdivnijim učenjima, verovanjima, teorijama, opisima viših dimenzija stvarnosti i tome slično. Tu spada i ono o čemu je pisao Kastaneda! Viđenje je znanje.

Toltečko znanje nikako nije za potcenjivati, niti je primitivno. Al to se još manje može reći za Vedsko duhovno i metafizičko znanje. A teško da bi se moglo upoređivati jedno i drugo (bilo po metodičnosti, sveobuhvatnosti, dubini, širini, sistematičnosti ili ma kom drugom kriterijumu; oni tu nisu ni prineti. Ko išta zna iz verodostojnih izvora o tome neće biti toliko budalast da ta znanja kleveće ili omalovažava. Tako nešto budalasto može učiniti samo neznalica ili egomanijak ili onaj čije je znanje ukrala iluzija. No svako to znanje ima svoje mesto, vreme, ulogu i tip ljudi koji mu je sklon. Ne može biti jedno znanje za sve jer nisu svi istog startnog položaja i istih sklonosti...

Ako je išta praktično onda je to vedska filosofija, metafizika i duhovnost (krama, jnana, aštanga i bhakti yoga). Konačno, vedsko znanje se i deli na jnanu (teoretsko, intelektualno, akademsko) i vijnanu (spoznato, živo, praktično znanje, mudrost) znanje. Intelektualno znanje je samo jedna vrsta znanja, ona koja je za naš razum, za desnu stranu. Ona nikako nije za baciti, štaviše ona je ne tek potrebna, već apsolutno neophodna - ali ne i dovoljna sama po sebi, pored toga što u sebi krije užasne stranputice i zastranjenja.

To što ima raznoraznih diletanata u raznim duhovnim sistemima (daleko od toga da su čak i oni naivni) i lujki koji vilene naokolo a za svoje vilenjenje se pozivaju na ovu ili onu jogu je stvar ovog doba i dubokog pada čovečanstva, al to ne znači da pored diletanata nema verodostojnih nosioca i praktičara raznih grana vedskog saznanja od karma preko jnana i aštanga do bhakti-yoge.

Diletanata ima i među čarobnjacima koji pripadaju toltečkom i sličnim učenjima (i s protokom vremena biće ih sve više). Nijedno učenje nije slobodno od takvih, što je dugotrajnije i šire prisutno u javnosti to se više takvih zakači za njega.

"Ne sećam se kojim mi je povodom don Henaro pričao kako je uređen onaj „drugi svet", kako ga je on nazivao. Rekao je da je majstor čarobnjak orao, ili, bolje reći, da može da se pretvori u orla. S druge strane, zli čarobnjak je „tecolote", tj. sova. Don Henaro je rekao da je zli čarobnjak dete noći i da su takvim ljudima najkorisniji puma ili druge divlje mačke, kao i noćne ptice, naročito sove. Rekao je i to da „brujos liricos", lirski čarobnjaci, misleći pri tom na diletante među njima, više vole druge ptice, na primer, gavrane. Don Huan se nasmeja; do tog časa ga je ćutke slušao.
Don Henaro se okrenu prema njemu: „To je istina, ti to znaš, Huane."
Zatim je rekao da majstor čarobnjak može svog učenika da povede na putovanje i da zajedno s njim prođe kroz deset slojeva drugog sveta. Majstor, ako je orao, može poći od najnižeg sloja penjući se kroz jedan po jedan svet sve dok ne stigne do onoga na vrhu. Zli čarobnjaci i diletanti mogu u najboljem slučaju, reče, da prođu samo kroz tri sloja."

Posebna vrednost onoga što je Karlos predstavio je živost, praktičnost i inspirativnost tog znanja - sasvim jasno ukazivanje na neophodnost izvan intelektualnog saznanja. To učenje je pencilin za racionalizam i materijalizam savremenog sveta; ali je samo duboko racionalno (što je posve različito od racionalizma kao isključive prakse i pogleda na svet i stvarnost)

Zadnja izmjena: Antoan; sub feb 09, 2008 12:24 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 09, 2008 12:21 am 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Eh, nisam se uspio dokopati Magije Pokreta na latinici na net-u, no mislim da imam svoj papirnati primjerak kod prijatelja gdje sam ga davno posudio...
doći će ka dude vrijeme. To će mi biti slasna knjiga.

Imam ja "Magiju Pokreta" u elektronskom obliku na ćirilici (prevedeno sa engleskog, skenirano i OCR obrađeno (sa nekih 3-4% grešaka. U OCR-u, ima nešto više grešaka nego kada se skenira latinica). Ako ti treba latinica, lako je ćirilicu nekim od programa za preslovljavanje prebaciti u latinicu....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 09, 2008 12:31 am 
Moderator

Hvala ti, javit ću se ako ne dobijem uskoro knjigu, nisam se sjetio da je imam odavno. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 09, 2008 9:36 pm 
Član foruma

Morpheus:˝Znaš zašto smo ovdje?˝
Meroving:˝Radim s informacijama. Znam sve što mogu znati. Pitanje je: znate li vi zašto ste tu?˝
Mo:˝Tražimo ključara.˝
Mer:˝Da, istina. Ključara,dakako. No, to nije razlog, nije zašto. Ključar je po prirodi sredstvo, nije cilj. Tražeći njega, tražite sredstvo. Za što?˝
Neo:˝Znaš odgovor.˝
Mer:˝No, znaš li ga ti? Misliš da znaš, no ne znaš. Ovdje si jer si poslan ovamo. Rečeno ti je da dođeš i poslušao si. Tako je uvijek. Postoji samo jedna univerzalna konstanta. Uzročnost. Akcija i reakcija. Izbor i posljedica.˝
Mor:˝Sve počinje izborom.˝
Mer:˝Ne. Pogrešno. Izbor je iluzija stvorena između onih koji imaju moć i onih koji je nemaju. Uzročnost. Vječni smo joj robovi. Jedina nam je nada da shvatimo. Da shvatimo zašto. To je razlika između vas i mene. ˝Zašto˝ je jedini izvor moći. Bez toga smo izgubljeni. I takvi mi dolazite, bez zašto, bez moći. Još jedna karika u lancu. Ključar je moj i ne vidim zašto bih vam ga dao.˝

U osnovi politeističkih religija nalazi se opis svijeta čovjeka koji je živio u skladu sa svijetom oko sebe i pravilno, na temelju viđenja tog svijeta, odredio svoje mjesto u njemu: karika u lancu, pion u službi moćnijih sila. No znao je, da iako nije gospodar tog svijeta, posjeduje izvjesnu moć, pa se tim silama, ponekad, više ili manje uspješno odupirao.

U osnovi monoteistične religije nalazi se opis svijeta čovjeka odvojenog od prirode, čovjeka potpuno poraženog i porobljenog od svog bivšeg partnera, a sada jedinog i apsolutnog gospodara kojeg mi nazivamo Letač. Sukladno svom potpunom padu, da bi kompenzirao svoju apsolutnu nemoć i užasnu bol, napravio je opis svijeta u kojem je on kao pojedinac, kao i vrsta kojoj pripada, upravo kruna, osnov i razlog postojanja čitavog univerzuma. Veličina samozavaravanja jednaka je dubini užasnog ponora u koji je čovjek kao pojedinac i vrsta pao. Nazivamo je samovažnost. Ona nas šiti od bola poniženja i ropstva, ali nam i onemogućava, kao pojedincu i vrsti, da izađemo iz njega.
Čak i kada smo dugo na Putu i sakupimo dovoljno energije, naš je glavni problem što se stalno vraćamo opisu svijeta koji nam je dugo i lukavo implantiran i po kojem smo mi kao pojedinci i vrsta svemoćni, kraljevi, izuzetni, odabrani,... Ovaj pogled nam ulijeva lažnu nadu da ćemo stvar riješiti jednim odlučnim, moćnim udarcem. Naš protivnik je majstor iluzije i moramo gledati kroz nju.

Da ja dalje ne mlatim praznu slamu, imate na ivantic.net ˝Belzebubove priče˝ od Gurđijeva, u kojima nas kao vrstu svodi na pravu mjeru.
Također, na temu suptilnosti djelovanja našeg letećeg prijatelja preporučujem ˝Razgovori sa đavolom˝ od Uspenskog.
Odlična je i Cremova ˝Devolucija čoveka˝.

Čovjek:˝Znaš zašto smo ovdje?˝
Mayan:˝Radim s informacijama. Znam sve što mogu znati. Pitanje je: znate li vi zašto ste tu?˝
Čovjek:˝Tražimo znanje.˝
M:˝Da, istina. Znanje,dakako. No, to nije razlog, nije zašto. Znanje je po prirodi sredstvo, nije cilj. Tražeći njega, tražite sredstvo. Za što?˝
Č:˝Znaš odgovor.˝
M:˝No, znaš li ga ti? Misliš da znaš, no ne znaš. Ovdje si jer si poslan ovamo. Rečeno ti je da dođeš i poslušao si. Tako je uvijek. Postoji samo jedna univerzalna konstanta. Uzročnost. Akcija i reakcija. Izbor i posljedica.˝
Č:˝Sve počinje izborom.˝
M:˝Ne. Pogrešno. Izbor je iluzija stvorena između onih koji imaju moć i onih koji je nemaju. Uzročnost. Vječni smo joj robovi. Jedina nam je nada da shvatimo. Da shvatimo zašto. To je razlika između vas i mene. ˝Zašto˝ je jedini izvor moći. Bez toga smo izgubljeni. I takvi mi dolazite, bez zašto, bez moći. Još jedna karika u lancu. Znanje je moje i ne vidim zašto bih vam ga dao.˝

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 10, 2008 12:44 am 
Član foruma

Nije letač "jedini" gospodar, niti je on ni bivši ni sadašnji pratner, on je neprirodni, gospodar - privremeni uzurpator gospodarskog položaja (a koga su ljudi usled svoje slabosti a letačeve metodičnosti, dubine svesti, prirodnih moći i lukavosti prihvatili, i tim prihvatanjem ustoličili za svog gospodara, iako nisu morali), koji nastoji porobiti, nas koji smo zapravo sluge duha, a ne robovi letača; pa stoga on jeste protivnik.

"Ja te više ničemu ne mogu naučiti o sanjanju", rekao je don Huan kada sam ga ispitivao o tome. „Moje vreme na ovoj Zemlji ističe. Ali Florinda će ostati. Ona će usmeravati ne samo tebe već sve moje učenike."

„Hoće li ona nastaviti sa mnom i vežbe sanjanja?"

„Ne znam, a to ni ona ne zna. Sve zavisi od duha. Od pravog igrača. Mi sami nismo igrači. Mi Smo samo pioni u njegovim rukama. Sledeći naredbe duha, moram da ti kažem šta je četvrta kapija sanjanja, iako više ne mogu da te vodim."

....

"Ali, ko će mi pomoći?" upitah, panično.

"Ja ću ti pomagati. Ja sam tvoj sluga." nasmeši se, prijatno i stidljivo, bez cinizma. "Ali ja prvo služim duhu. Ratnik nije rob već SLUGA duha. Robovi nemaju izbora; sluge imaju. Njihov izbor je da besprekorno SLUŽE."

Ne govore verodostojne religije o Bogu kao o letaču, već kao o duhu. Svetom Duhu, kojem mi JESMO SLUGE - ne nečistom duhu!, kome možemo biti robovi ako mu podlegnemo i podamo mu se bukvalno, za "šaku dolara".

Naravno ko će se kom carstvu prikloniti zavisi od slobode volje i unutarnje sklonosti srca - pa će u skladu sa tim tumačiti i šta dolazi od letača a šta od duha. No, to da smo mi SLUGE je fakat, samo je pitanje koga ćemo služiti tj komećemo robovati "duh" ili letačima.

Niko od nas, infinitezimalnih živih bića nije niti samobitan niti samosvojan. Ne postojimo mi sami po sebi niti smo sami svoji vlasnici. Stoga služenje nije opcija, ono je inherentna priroda našeg bića, kao emanacije duha, kao odvojenog infinitezimalnog delića duha. Jedina sloboda je sloboda da služimo duhu besprekorno, inače ćemo robovati letačima, jer služiti ne možemo izbeći, ne možemo se otuđiti od samih sebe, to nije moguće, to je ono što savremeni čovek pokušava učiniti kada se samoobmanjuje, i tako tone u neurozu - anasteziran život. Stoga izbor je na nama:

"Beskraj nas uvek stavlja u strašnu poziciju da biramo. Mi želimo beskraj, ali istovremeno hoćemo i da pobegnemo od njega. Želiš da mi kažeš da idem dođavola, ali si istovremeno prinuđen da ostaneš. Za tebe bi bilo neuporedivo lakše kad bi jednostavno bio prinuđen da ostaneš."

„Potraga za slobodom je jedina pokretačka snaga koju ja znam. Sloboda da se odleti u onaj beskraj tamo. Sloboda da se nestane, da se uzleti, da se bude kao plamen sveće, koji, uprkos tome što je podignut naspram svetlosti biliona zvezda, ostaje nedirnut, jer se nikad nije pravio da je nešto više od onoga što jeste - obična sveća."

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 10, 2008 2:04 am 
Moderator

Antoan je napisao/la:
No, to da smo mi SLUGE je fakat, samo je pitanje koga ćemo služiti tj komećemo robovati "duh" ili letačima."[/color]

Krasan uvid, paše nam to svima vjerujem, da netko pruži krišku svoje spoznaje na forum.

Evo poveznice sa Kasiopejcima u vezi OPD/OPS koncepta:

Ako smo sluge duhu, mi smo kandidati za OPD postojanje (vodi u kolektivnu svijest i treću pažnju).

Ako smo sluge letačima mi smo OPS bića (malo apsurdno jer služimo drugima, "letačima"), no oni nas čine OPS ovcima da bi imali što jesti na nama putem briga oko svojeg i samovažnosti.

A sad isto smatram da nije sve ovako ili-ili crno bijelo, mi smo hrpu godina sluge duha iako smo usput pod utjecajem letača...
Citat:
„Potraga za slobodom je jedina pokretačka snaga koju ja znam. Sloboda da se odleti u onaj beskraj tamo. Sloboda da se nestane, da se uzleti, da se bude kao plamen sveće, koji, uprkos tome što je podignut naspram svetlosti biliona zvezda, ostaje nedirnut, jer se nikad nije pravio da je nešto više od onoga što jeste - obična sveća."

Trik je u tome da shvatimo da ovo nismo mi, nego da smo u snu u ovom svijetu ovdje ne sumnjajući u to... poistovječujemo se sa nametnutim mentalnim programom "braće" iz druge pažnje, OPS četvrtog denziteta.
Kad jednom punom širinom to shvatimo postajemo obična svijeća bez potrebe da bude što nije.

Zadnja izmjena: promatrač; ned feb 10, 2008 2:16 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 10, 2008 2:06 am 
Član foruma

Filip Dik je napisao/la:
Leonarda, Mikelanđela, Donatela, Rafaela Orao/Orlica
Mona Liza je nagual žena sa specijalnim zadatkom, Taj nagual je onaj za koga je Marija rekla: „...nagual jači od bilo kog na svetu, on ima poseban zadatak...“ :king:

Gledajuci tvoj post i Marijin cini mi se da ste na istoj opako dobroj drogi. Pa rado bi pitao o cemu se radi, i ja bi malo,.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bdw. cini mi se da Marija prica o tebi kao o najjacem nagualu, pa daj malo o tome, sve bi nas zanimalo, da ne trazimo okolo ako si s nama :mrgreen:

ps. drazi si mi bio sa starim nickom :mrgreen:

NAMERA !

:)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.