Sada je: uto maj 06, 2025 1:57 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 226  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned dec 02, 2007 12:43 am 
Moderator

Nix ako te uhvatilo nespremnog mora da je nešto u vezi viđenja, tonal nikad nije spreman za viđenje jer nema to na popisu. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 02, 2007 1:00 am 
Moderator

Citat:
@
Gospodar i rob su dva lica istog novčića.
Tragač je uspješan u svakom sustavu.

Da.

Ljubazno i nemilosrdno sam obrisala neke od poslednjih postova.

Zamolila bih vas da u trenutku kada iskliznete iz stanja apsolutne besprekornosti, kao oslonac iskoristite pravila ponasanja na forumu:

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=976

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 02, 2007 3:28 am 
Početnik

dobar jutar,molila bih one ratnike iz rijeke da mi jave adresu u rijeci gdje se grupno rade magični pokreti,fenks!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 02, 2007 7:48 am 
Član foruma

Samovažnost
˝ Osjećaj važnosti čini čovjeka teškim, nespretnim i taštim. Da bi se postalo čovjekom od znanja valja biti lagan i podatan. Ako čovjek nema samovažnosti može sa svakim izići na kraj.˝

Sredinom devedesetih javio sam se na oglas za honorarni posao.Čovjek je doktorirao ekonomiju u socijalizmu, po političkoj liniji. Prvo je bio običan radnik, po se polako školovao i dogurao do direktora. Nogirali su ga, ali on je dignuo iz poduzeća nešto novca i krenuo u privatni posao. Imao je viziju , bio je prvi s tim poslom u gradu. Praktički je bio jedva pismen, pisao je samo velikim slovima, kaotičan i neorganiziran. Jedva da je znao što je s kim dogovorio i koliko je kome bio dužan ili koliko je tko njemu dugovao. Srećom pronašao je dobru tajnicu i ona je pod svoje uzela financije i dogovaranje. Drugi čovjek je uspješno vodio tehničku stranu posla, izvedbu i organizaciju. Doveo je najbolje ljude koje sam znao i stvar je funkcionirala. Solidno smo radili i ispočetka se doktor samo umjereno petljao i ono što bi upropastio mi bi lako popravili. Uglavnom je bio, u svojim granicama, kooperativan i prihvaćao je prijedloge.
Dobijali smo sve više poslova, svijet je bio na dlanu.
No uskoro, opijen uspjehom počeo raditi gluposti. Umjesto da novac investira dalje u posao, počeo je graditi veliku kuću u rodnom mjestu, nadmećući se asa bratom koji je radio vani. U novim prostorima najveću prostoriju je uredio u svoj ured, od tapeta, preko stola, zavjesa i stropa, sve u nebeskoplavoj boji. S najboljim radnicima se posvadio i otpustio ih. Sve se više uplitao u posao. Umjesto da hladnokrvno radim za novac ja sam se stalno nervirao, beskonačno razmišljao, podmetao leđa. Mislio sam: ˝Bože, pametniji sam od njega, a ja radim za njega. Njegova djeca će biti bogata na račun mog rada. A kada više ne budem mogao šutnut će me kao i ove druge.˝
Krah se naravno, nije mogao izbjeći. Posvadio se i sa tajnicom koja je otišla sa svim svojim zabilješkama. To je bio kraj. Kad sam vidio da više ne mogu ništa otišao sam. Bio sam idealista. Moje preveliko vezanje uz svijet, očekivanja koja su bila previsoka, ugrađeni programi (radi vrijedno i pošteno) su me potpuno iscrpili.
Bio je zaista pohlepan i nemilosrdan, samovažan i sebičan. No neumjerenost mu je došla glave. A ja ništa nisam razumio.
@@@
Tada nisam bio na Putu. Danas sve bolje razumijem i zahvalan sam mu za sve muke koje mi je priuštio. Bio je idealan sitni mučitelj. Kada se sjetim njega Namjeravam sjajem svojih očiju čistu radost. Oslobodio sam ga svojih misli.
Dobar let prijatelju!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned dec 02, 2007 12:43 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
promatrač:
Citat:
Kako smo ljudi i moramo se bar malo brinuti ajmo se ne brinuti za sebe nego za druge. Briga je najači dio implanta i najače nas ljepi tu gdje jesmo.
Znači čista pozitiva.

odlično si primjetio da je briga nešto što nikako nije preporučljivo za ratnika.Ali to znači da se ne brinemo ni za druge , ni za sebe.nego da živimo.
možemo živiti za sebe ili za druge , imamo pravo na izbor.Čista Pozitiva!! :mrgreen:

=D> =D> =D> =D> =D> =D>

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 12:05 am 
Moderator

Last December je napisao/la:
Pokusavam biti otvoren i OPD, ali ne mogu da zadrzim energiju.....

Jesi li probao na par trenutaka biti OPD svim svojim bićem, cijelim tijelom? OPD nije ni slučajno samo mentalna stvar (tipa ja ću davati drugima....raditi bez očekivanja). OPD je i potpuni nedostatak brige o sebi, osim psihe i tijelo se brine o sebi, treba i tijelo odvratiti od straha i brige.
Cijelo energetsko biće se drugačije polarizira od pune OPD ideje i dolazi pod okrilje nepojmljive energiju koja prožima sve što postoji i biva balansiran s njom. Nekako ispada da onda čovjek nije samo čovjek u jalovoj samorefleksiji, nego sve, budući da je u balansu sa svukupnošću svega.
Nadam se da nisam ovo napisao premaglovito. Mislim sve doslovno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 12:25 am 
Član foruma

Poznavao sam coveka koji je tako silno umislio da je ratnik,da ga je na kraju takva vrsta popisa ucinila potpuno nepokretnim da to i postane,iako je odlicno poznavao i mogao da ponovi gotovo svaku od zapisanih ratnickih prica.Upravo u tome je i bila kocnica.Novi vid vaznosti- JA "Ratnik".

* * *

"Da bi sanjala nas san moras biti mrtva."

"Umreti znaci odreci se svih svojih poseda,odbaciti sve sto imas,sve sto jesi."

"Sanjati ziv znaci gajiti nadu.Znaci da se drzis za svoj san,po svaku cenu.Sanjati mrtav znaci da sanjas bez nade.Sanjas ne drzeci se za svoj san."

"Cena slobode je vrlo visoka.Sloboda se moze dostici iskljucivo sanjanjem bez nade,spremnoscu da se izgubi sve,cak i san."

"Sanjati bez nade,boriti se bez cilja je za neke od nas jedini nacin da sustignu pticu slobode."

"Biti-u-sanjanju" - Florinda Doner Grau

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 12:53 am 
Član foruma

Lee Marvin je napisao/la:
"Sanjati bez nade,boriti se bez cilja je za neke od nas jedini nacin da sustignu pticu slobode."

:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 10:29 am 
Član foruma

Naravno Kastaneda je rekao ali ja bih volio reci i Kostakurta je rekao tek toliko da imam protivtezu mojoj opsesiji i suprotstavim dva pogleda na istu stvar i mozda smugnem izmedju toga.Sta ja zapravo znam o Kastanedi jer on cini sve da bude neuhvatljiv,definiran.Mozda je on Kostakurta i opet se postavlja pitanje sta ja zapravo znam o Kostakurti,mozda je on Kastaneda!?
On je rekao da mi najobicnije drvo koje je sve samo ne obicno ipak percipiramo kao drvo,povezujemo sa kaminom,namjestajem,cackalicama,pilanom,kubiciramo i pretvaramo u novac.Kad bismo zaista imali uvid u stvarno stanje stvari tesko da bismo imali snage da ga posjecemo.
Rekao je da covjek kasni za stvarnoscu tri koraka i koristi pojam sloboda i smrt kao dvije krajnosti.Ja to zamisljam kao mrkvu i batinu da prefinjenim sredstvima pokusa navesti "magarca" da napravi ta tri koraka.

Poslije mu ovo cak i ne treba jer dobiva turbo punjenje,usi mu se naculje,oci izbece,zubi izkeze,tjelo napne a dlaka nakostrijesi.To vise nije magarac i tesko da ce zaostati jer ima ljutu papriku pod repom.

Biti covjek i biti ziv velik je i strasan dogadjaj.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 2:20 pm 
Član foruma

Citat:
Promatrac (citat):

Jesi li probao na par trenutaka biti OPD svim svojim bićem, cijelim tijelom? OPD nije ni slučajno samo mentalna stvar (tipa ja ću davati drugima....raditi bez očekivanja). OPD je i potpuni nedostatak brige o sebi, osim psihe i tijelo se brine o sebi, treba i tijelo odvratiti od straha i brige.
Cijelo energetsko biće se drugačije polarizira od pune OPD ideje i dolazi pod okrilje nepojmljive energiju koja prožima sve što postoji i biva balansiran s njom. Nekako ispada da onda čovjek nije samo čovjek u jalovoj samorefleksiji, nego sve, budući da je u balansu sa svukupnošću svega.
Nadam se da nisam ovo napisao premaglovito. Mislim sve doslovno.

Ali zar nije Castaneda rekao da ratnik mora biti 'impeccable' ili kako bih to preveo "besprijekoran, bez grijeha, bez mane, bezgrješan, nepogrešiv", znaci ne mozemo dopustiti da nam tijelo propada, kao ni um, sve mora biti savrseno izbalansirano...

With a dark embrace
The bitter cold winds
Freeze the tears that fall
Hands held in grace
As we take the final step

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 2:37 pm 
Moderator

Last December je napisao/la:
Ali zar nije Castaneda rekao da ratnik mora biti 'impeccable' ili kako bih to preveo "besprijekoran, bez grijeha, bez mane, bezgrješan, nepogrešiv", znaci ne mozemo dopustiti da nam tijelo propada, kao ni um, sve mora biti savrseno izbalansirano...

Potpuni nedostatak brige o sebi ne znači propadanje tijela, nego ispada da je to prepuštanje višoj sili, našim pravim JA.
Čovjek tako kontrolira sve ne korolirajući ništa.
Kad čovjek nasluti svoju sveukupnost shvati da je zaista trebao odustati od svojeg svijeta da bi ustupio mjesta višoj razini svijesti.
No tvoja i svačija je nevolja što se to ne vidi prije nego se to napravi pa se to čini kao korak u ponor.

Zadnja izmjena: promatrač; uto dec 04, 2007 12:23 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 8:02 pm 
Član foruma

Pozdrav
svim članovima (starim i novim),
i moderatorima (starim i novim)!:hello2:

Nakon spektakularnog vaskrsnuća Underground/Uppergrounda,
došlo je vreme i za jedno “obično” vaskrsnuće na ovom topiku.

Voljom Duha jedno vreme ne bijah fizički s Vama,
ali Vas pratih i nameravah ovu temu.

Neću Vas ovaj put gnjaviti time šta nameravah, ali ću pre nego što se uključim
u raspravu izneti nekoliko kraćih ocena, i utisaka.

Prvo, vidim da je tema od solidnog topika prerasla u još solidniji podforum, zbog čega upućujem sve čestitke i pohvale svim članovima, moderatorima i administraciji koji su za to zaslužni. =D> =D> =D>

Drugo, zapazih da su neki prilično aktivni diskutanti, pa čak i moderatori, završili svoje učešće na ovoj temi, a neki i na forumu (što mi je žao), a da su se u međuvremnu na sceni pojavili neki novi akteri - članovi i moderatori (što mi je drago), koje ovom prilikom posebno pozdravljam i želim puno (vedrog) Duha i (čiste) Namere.

Treće, vidim da Duh pokazuje otvorenije i znakovitije prisustvo na forumu što upućuje na to da su učesnici u forumskoj igri postali čistiji provodnici Duha, da im spojni beočug sa Namerom postaje sjajniji.=D> =D> =D>
........

I šta još reći za novi i lepši početak, za bolju i zanimljiviju igru:

Potok teče tok, tok,
ja Vas ljubim ... Bok, Bok!!! :love5: :love5: :love5:

Ave Vi!
Ave Duh!
Ave Namera!
(Troje u Jednom)

Ans i Eva Jargi

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 8:15 pm 
Početnik

hajde, molim te, objasni sta je beocug, sjecam se jos dok sam citao Kastanedu da sam trazio tu rijec u rjcnicima ( upravo sam prelistao Klaica, ali nema). :)

Zahvaljujem

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 10:03 pm 
Član foruma

beocug ja prevodim kao tunel, poveznicu, vezu.. s duhom.
asocijalnost ratniku ne bi trebala prestavljati problem jer on dok je god u unutrašnjoj tišini može biti u nekom kontaktu s ljudima preko kontrolirane ludosti.
a za ljudsku glupost ratnik se ne bi trebao brinuti, na to se može samo smijati , ili u sebi ili otvoreno, jer na poslijetku nitko nije važan

Vrh

Naslov: Beočug
PostPostano: pon dec 03, 2007 10:43 pm 
Moderator

Google: nađeno

Zlatni beočug (Golden Chain) of Cultural-educational community of Belgrade for 1994 for a long standing co-operation and cultural contribution ...

Izgleda da je lanac, poveznica, veza...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 10:45 pm 
Član foruma

Pozdrav Duende! :hello2:

Na brzinu proguglah po pameti, i evo šta izguglah za beočug:

Beli krug (ili karika), koji se veže sa drugim takvim krugom (karikom)
Simbolično predstavljeno, čini mi se da se ta beočugna veza između Duha i naše namere može najpribližnije predstaviti položenom osmicom (ili matematičkim simbolom beskonačnosti).

Inače nameravah da se diskusija usmeri u pravcu dva ključna elementa Kastanedinog (don Huanovog – toltečkog) učenja: Duh i umeće Nameravanja, pa mi se čini da će ovo tvoje pominjanje beočuga biti dobar znak za takvo usmerenje, (ukoliko to prihvate i ostali učesnici rasprave, tj. ukoliko Duh to ushtedne).
:hello2:

Evo me Promatrač preteče za dva minuta (zato što je koristio onaj Google) :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 10:56 pm 
Moderator

Meni se nekako sve više čini da biti provodnik duha znači kanaliziranje namjere bića najviših denziteta uz svoj besprijekoran pristanak na to ma šta bilo.

Pozdrav Ans i Eva Jargi, Sinhronicitet vlada puno nama svima u zadnje vrijeme.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon dec 03, 2007 11:35 pm 
Član foruma

ljudi , jeste li išta probali namjeravati iz unutrašnje tišine, što i koliko ste uspjeha imali u tome?
ja sam namjeravao dobivati dobre karte u običnom kartanju , s vrlo dobrim uspjehom

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 04, 2007 12:00 am 
Moderator

Namjera bježi pred potrebom ili očajem, dok eksperimentiraš i ne očekuješ za sebe ništa, vjerovatno će ti uspjeti.
A da ti hoćeš tako zaraditi novce da bi uživao u imovini ili ti je zagustilo u životu od besparice, onda će se namjera sakriti.

Zadnja izmjena: promatrač; uto dec 04, 2007 1:40 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto dec 04, 2007 12:03 am 
Član foruma

hahahaha , obično kartanje koje sam spomenuo kao primjer nije kartanje za novac već sa prijateljima u školi iz dosade :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 4520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 226  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.