Roar je napisao/la:
pitao sam o Plavom Skautu iz razloga sto skoro sve u Castanedinim knjigama mi je savrseno logično (nemam drugi izraz pri ruci), samo taj Plavi Skaut, Carol Tiggs i tensegrity mi zbog nečega se nikako ne uklapaju. pročitao sam vecinu knjiga po 20-30 puta, tokom vremena sam zaronio dublje u finu "strukturu" događaja u tim knjigama, procitao mnogo toga između redaka. jasno mi je da ne treba sve shvacat doslovno, ali taj Plavi Skaut mi tu jednostavno ne pripada zbog mnogo stvari.
bajdvej Sjeno, čestitke na "upgrade-u"

Za skauta stvarno ne znam, po sanjanju ima svakakvih bića i mogu se materijalizirati i na javi bez po muke, ako imaju dovoljno energije. Ja nemam iskustva s tako opisanim skautovima, pa stvarno nemogu reć. Razumijem što hoćeš reći sa "savršeno logičnim", meni je recimo Carol i njena uloga savršeno logična, dok, tensengrity, recimo nikako nije. Moramo uzeti u obzir da je tu i izazivač smrti u igri. S njima recimo imam ponešto iskustva u sanjanju i nisu previše lijepa. Vidio sam ih kao kukcolika bića koja su međusobno u savršenoj harmoniji te izvode nešto što vrlo jako liči na magične pokrete. Također, nijedan od njih nema svoj "energy pool" (u nedostatku boljeg termina), nego, upravo nekom vrstom plesa i pokreta se sinkroniziraju i koriste zajednički "energy pool". Nije to jedina vrsta bića koja funkcionira na temelju kolektiva i zajedničke energije, to je čest modus operandi naprednijih bića i svijesti, problem je s ovim kukcolikima što su piramidalno hijerarhijski. Uvijek ima jači koji tlači, što je zapravo klasični demonski modus operandi.Također, jedan američki sanjač, s kojim sam prije nešto godina bio u kontaktu, nadimka Dreamways, ima svoj forum na kojem tvrdi da su upravo Izazivači smrti dali Castanedi tensengrity, te ga je on upakirao kao don Juanov proizvod. Također, taj isti lik tvrdi da Castaneda nije otišao putem slobode, nego se pridružio izazivačima i otišao putem moći.
Isto kao i Zahir, nikad nisam vidio svijet neorganaca kako se opisuje kod Castanede, a vidio sam svijetova i načina postojanja koje valjda nebi uspio potpuno istražit da imam 100 ljudskih života.
E i Roar, dankešn