snoopy je napisao/la:
Secam se da sam u knjigama kastanede procitao da je univerzum po prirodi zenski.
Ali nije mi jasno na sta je mislio,kako zenski?
U Kineskoj filozofiji Tao je bez roda,ni muski ni zenski.
Sta je samane pokrenulo da ovo izjave?
Ako neko ima citat ili objasnjenje bilo bi super da ga ovde postavi,da razjasnimo

Pa univerzum jeste po svojoj prirodi zenski. Kao sto je neko od carobnjaka vec rekao, zene su replike neorganskih bica na Zemlji...i to je tacno.
Jel ste se ikad zapitali zasto zene ne zanima na primer tehnika kao muskarce...zasto ih ne zanimaju automobili, zasto nemaju strast za hiljadu stvari za koje muskarci imaju? Razmislite o tome, videcete da zene nemaju upola strasti za nekim "zemaljskim" stvarima koliko je imaju muskarci, i to je vise nego ocigledno.
To je zato sto su one vec "tamo", zene su okrenute ka unutra, jer imaju matericu...materice su njihova vrata ka nagualu....dok muskarac treba da sagradi put dotle, mi smo graditelji, mi stvaramo strukture...njih to ne zanima, jer su vec otkacene prirodno, energetski otkacene. Mi smo kao kupa, a one su obrnuta kupa, vec otvorene...mi se penjemo ka gore, a one su vec tamo.
Sve to je tesko objasniti recima, ali meni je prilicno jasno. Sve u svemu ne treba da razbijate glavu oko toga, kada bude bilo vreme, saznacete sami.