Sleeper je napisao/la:
No neobično je to što sad imam jako puno 'normalnih' snova, sanjam u svakoj prilici kada spavam, bilo to noću, bilo danju kad za rastegnem na kauču.
Ljudi se dijele na sanjače i na tragače. To je šamanska podjela a mi ćemo je u ovom slučaju uzimat kao točnu. Ne moram ti ni govorit koji si ti tip

. Faza neobično živih snova je tipična za ljude na putu od znanja, što si ti htio to ili ne silom prilika bio prisiljen postati. Očito je za to postojala i prijašnja sklonost mada ja znam iz života da anorganci ne gnjave samo šamanske lucidne sanjače nego i tzv normalne ljude.
Što me podsjetilo - nikad nam nisi rekao dal su tvoji snovi lucidni. Lucidni san je ono - kad znaš, kad si svjestan da sanjaš. Ljudi na putu znanja posebnim tehnikama namjerno induciraju ovakvu vrstu sanjanja i postoje kompleksne i važne tehnike kojima na nevjerovatne načine možeš kontrolirat svoje snove i na taj način ulazit u druge svjetove jednako stvarne kao što je i ovaj naš, koji se ravnaju po nekim svojim pravilima. Znam kako ti ovo mora zvučat, kao SF no ne spominjem ti to bezveze. Ovakve stvari izbjegavam spominjat "bezjacima"(Harry Potter izraz, lol) kao što si ti jer to nema nikakvog smisla no kod tebe ima jer si ti bio u jednom. Osjećaj gravitacije i posebnosti svijeta koji te je pratio satima nakon sna je nepogrešiv znak toga. Skupna točka, tvoje oruđe za formiranje stvarnosti, je bila jako daleko a to nije nimalo bezazlena ni jednostavna stvar. Izgleda da ti ovim stvarima imaš urođenu sklonost, a nisi jedini sa sličnim problemima, imao ih je i Castaneda glavom i bradom lol. Zanmiljivo je to da osjećaj koji si imao u snu, ono što si tamo vidio i doživio ne možeš usporedit s ničim drugim na ovom svijetu, nije li? Mislim možeš se ti spuštat u bačvi niz nijagaru i možeš širit ruke na pramcu titanika i možeš radit neznam što, no ono što doživiš tamo
nema ekvivalenta u našem svijetu.. Ovo je tema o kojoj valja dobro razmisliti.
Sleeper je napisao/la:
par na drugoj. Dolazi neki lik ( njega se jako mutno sjećam) i govori : Vi ljudi, niste sposobi da izdržite malo gravitacije...niste dostojni...
neka ženska osoba mi je jako čudna, podrugljiv smjieh. Ništa ne pričam, samo promatram...u tom dijelu sam se probudio.
Čudne, izdužene, deformirane, strašne ili autoritativne figure u snu su u pravilu anorganska bića. Često njihov govor često ne zvuči konzistentno, razumno. Skopčaš po jednu rečenicu najčešće. Uperi u njih mali prst lijeve ruke. Nemoj ih shvaćet ozbiljno nego kao dosadne gnjavatore. Imao sam slične neželjene susrete kao ti i odkad sam ih potjerao ozbiljnije jave se tu i tamo kao fizička prisutnost i strah no u snovima ih vidim skoro svaku večer, svjesnima ili nesvjesnima. Zbilja neznam koji kurac hoće od nas na taj način. Učenje? Zabavu? Energiju? Možda i sve navedeno i još ponešto. Možda im služimo umjesto televizije ili kao vrsta neposlušnih kućnih ljubimaca, tko zna?
No promjene vašeg odnosa znači da si ti postao svjestan i da drukčije doživljajvaš neke stvari, što je svakako dobra stvar. Ipak, ne diži glavi previše. Nemoj mislitit da si ih se riješio. Agresivnost koju iskazuješ prema njima je definitivno napredak u odnosu na strah no opet je vrsta interakcije, dakle oni dobiju svoje ovako ili onako. Opet igraš na njhovom terenu no nemoj se sekirat zbog toga. Polako.
Sleeper je napisao/la:
I još je zanimljivo to da sam kroz san imao neku vrstu pomagača, znači osobe ili osoba koja me je usmjeravala što moram raditi i koje su me štitile tokom cijelog sna.
Dosada mi se to nikad nije dogodilo. a sjećam se snova unazad 10 godina.
Ovo ti je izaslanik sanjanja. Vrsta anorganskog bića koja se veže uz svjesne sanjače. Ukratko dobio si prijatelja koji će te pratiti cijeli život. Relativno je beskoristan no barem ti je vjeran

Probaj ga nešto pitati ili mu se obratiti u snu.
Dobrodošao u klub šamanskih sanjača!
Preporučujem ti hitno i pažljivo pročitat Umjeće sanjanja o Castanede. Ako treba pošaljemo ti ga ne mejl, no mislim da je na engleskom.
Sleeper je napisao/la:
Ovaj forum mi je jako puno pomogao, prvenstveno svi koji su imali slična iskustva i naučili kako se nositi sa strahom i raznim situacijama. Još je puno posla ... nadam se da ću prepreke uspješno svaladati.
Strahom se je lako nosit.
Samo pričekaš da prođe i radiš ono što si mislio radit. Koncentriraš se na neku akciju, bilo koju i čekaš. Strah te pegla pa prođe. Svaki strah na svijetu spada pod ovo pravilo. Baš svaki. Kad jednom naučiš ovu jednostavnu tehniku koja uopće nije teška, nikad više nećeš imat problema sa strahom, sve dok si živ.