Citat:
Dobro, Arya, opisujes do u tancine jedan proces kojeg kao nisi svijesna?
Prihvacas li bar mogucnost da si ga ti svijesna?
Opisala sam teorijski deo. Iz prakse znam da mi je ono sto volim da zovem „osvetljavanjem tamnih mesta“ ili mesta sa nizom frekvencijom, donelo boljitak, vecu svesnost i veci unutrasnji balans. Utoliko mogu da opisem proces.
Kada kazem nismo/nisam svesna, to otprilike znaci da znam da je takvih mesta jos mnogo, mnogo. Da nije tako, suprotnosti u meni bi bile pomirene, sve paradoksi reseni i ne bi me ljutile svakodnevne gluposti ili tudji disbalansi i bila bih potpuno oslobodjena svih nezadovoljstava, sitnih zavisti, potrebe da popravljam druge ljude ili sta vec

No, mozda je sve to upravo car igrice biti covek.
Citat:
Hitler- u ime dobra za Njemacku,
Hitler je fantastican primer. Fantastican zato sto je ekstreman, pa stvari postaju vidljive. Citat:
„Vec pet godina taj covek juri po Evropi poput ludaka u potrazi za jos necim sto bi mogao da zapali. On, na zalost, neprestano pronalazi placenike koji otvaraju kapije svoje zemlje tom medjunarodnom palikuci.“
Navedeni citat je u stvari njegov opis Cercila. Da, da. A zvuci tako poznato, ne? Ovaj opis nije imao (samo) funkciju propagande, on je rezultat istinske percepcije. Uopste ne sumnjam da je verovao u njega. Senka. Stvari zaista tako funkcionisu.
Takodje, pogledajte Hitlera: da li se uopste moze zamisliti veci antipod tako agresivno propagiranom arijevskom tipu: visoki, snazni, zdravi, plave oci, plava kosa – nizak, crnpurast, slabunjav, bolestan, neuravnotezen, promasen. Koga je proganjao citavog zivota, zapalivsi usput celu Evropu?
Ono sto racionalno ili instinktivno (licno dajem tome prednost) prepoznajemo kao destruktivno, tome se efektivno mozemo suprotstaviti. Ono sto u nama izaziva bes, ljutnju, snazan otpor, bilo koju od tih ekstremnih emocija, je gotovo siguran znak da je senka potkacena.