tehuti je napisao/la:
Malo bih prokomentirao ove slike, ali primjenit ću metodu spekulacije o simbolici, jer simboli mogu poprimiti beskonačno mnogo značenja.
tehuti,
hvala najlepshe
josh na pochetku teme sam zamolio da neko upuceniji prokomentarishe simbole na slikama jer je moje poznavanje prilichno skromno,
nazalost sve dosad chini se da nije bilo dovoljno interesovanja za tako neshto,
mozda je gomila svastika i ostalih " paganskih " i od crkve odbachenih simbola na jednom od najsvetijih mesta sveukupnog hrishcanstva i sveukupnog " slov-enstva" tu mach za osetljive stomake,
ali Istina

je ugledala Sunce
i povratak u Tamu je ne-moguc
ali se chekanje isplatilo,
uzivam u tvojim komentarima i tumachenjima,
kao shto uzivam i u slikama i kometarima koje stavljash u tvojoj temi o okultnoj simbolici
svaka chast,samo tako nastavi dalje
shto se tiche tvog pitanja u vezi onih slova
izgleda kao da su prva dva slova sa leve strane lika na cirilici G i N,dok su slova sa desne strane nalik slovima W(Omega) i N (na latinici???)
onako laichki,i gledajuci shiru sliku objekta,slike su slikane redom,to je deo poda druge krstionice,lik o kome prichamo je sa leve strane,
u sredini je Fontana Zivota/Mladosti o kojoj si isto komentarisao,dok je sa desne strane slichan lik sa malo drugachijom frizurom i cirilichnim slovima EUFRAT,pa mi je ovo levo asociralo na GANG ,dve svete reke,dve razlichite civilizacije koje je Aleksandar Makedonski spojio
kao shto i sam primecujesh,
na chitavoj lokaciji
mesta za inicijaciju/krstionice su najzanimljivija shto se tiche simbola i slichnostima sa ritualima inicijacije raznih shkola misterija isl.(pogotovu bazenchic za inicijaciju prve krstionice)
josh jednom hvala
nat