Andjela je napisao/la:
LAVLJA VRATA - simbol su skoro svih naroda kako onih najstarijih civilizacija, tako i ovih nešto "mlađih". Lavlja vrata u biti predstavljaju simbol Stargates to Sirius, i radi se o tzv. "duhovnim" vratima i prolasku kroz dimenzije. U daljnjoj simbolici ona se vežu za Hatore, čije tragove nalazimo u starom Egiptu. No, sve ovo pomenula sam zato što se i sama bavim temom "ljudi - lavova" koji su u drevna vremena postojali na ovoj zemaljskoj kugli. S obzirom da vodim porijeklo od te vrste bića zvanih "feline" (dakle tu se ubrajaju i "velike" i" male" mačke) pokušavam da sortiram sav dosad prikupljeni materijal o ovoj temi, prije svega, u svojoj glavi, a tek onda eventualno i na papiru.
I evo pitat ću i na ovom topicu: da li netko ima bilo kakve podatke o ljudima - lavovima ili ljudima - mačkama? Postavila sam topic da tražim knjige od Murry Hope u elektronskoj verziji, autora koji je napisao više knjiga o ljudiam lavovima, Sirijusu, lavljim vratima i ostalim temama koje se konektiraju na prethodne, ali dosad nijednog odgovora nisam dobila. Izgleda da ću morati (i dalje) sama kroz šumu podataka o ovoj intrigantnoj temi. Imam zasad nekoliko tekstova koje sam prevela u vezi sa Hatorima a koji se vežu za lavlja vrata, pa ako bude zainteresiranih , možda i ovdje da ih prezentiram.
Pusa svima.
A.
Uh Andjela,sad me najezi,kao da si vezbala pikado sa Jackom i fingolfinom, taman krenem da upl. slike i stanem na ovoj ovde
slika 31. FELINE,mozaik krstionice u sklopu severnog objekta(koji je btw vece povrsine i od crkve koju ste vec videli,ali je od vrucine poceo trokirat displej na kameri a i baterije su bile gotove,pa nisam obuhvatio ceo prostor,ali najvaznije je tu)
i pomislim,sta da napishem,jel' su machke ili nisu,divlje ili pitome,i setim se da sam to isto pomislio kad sam slikao,i da sam se setio Egipta i rechi FELINE,i sad vidim i ti to napisala,kao da si znala
A i ovo sa SIRIUS-om si me bash najezila,jer je to bio jedan od mogucih radnih naslova koje sam malopre nabrojao, al' rekoh sebi,da ne pominjem odmah vanzemaljce,opet ce zakukati onu ,znash onu o "pticama i sijalicama i mutnim slikama"
peace,
nat