Citat:
Nat, što se tiče tvojih stavova o piramidama i ostacima starih civilizacija na našem Balkanskom tlu, ne samo da se do kraja slažem s tobom, već sam jako zainteresovana da čujem tvoje mišljenje o tome gdje još ima skrivenih građevina i kako ti gledaš na sve to.
I na kraju, molim te, prestani da pišeš slovo š kao sh, ubih se čitajući...a valjda imaš "domaću" tastaturu, a ako nemaš samo "swith to Croatian" ili bilo koji od bivših jugo-jezika u tvom računaru od kojih je barem jedan zasigurno ponuđen pod language - "options".
Da krenem od kraja, mogao bih i na cirilici, “after all”, ovo i jeste
MESTO GDE SE RODILA CIRILICA
evo sad se setih da ni naslov teme nisam josh smislio,ali tako sam i nekad kad sam pisao, naslov stavljao na kraju,a ovo bi mogao biti jedan od radnih naslova,kazem jedan,jer bi isto tako naslov mogao biti kako reche Ans u temi o nashem carskom jeziku, “neka bude rech” :
I BI SLOVO
A moglo bi i :
MESTO GDE JE NAT REKAO NATALANDzI DA JE NAT
Ili:
MESTO GDE SAM ODVAJAO SEBE OD SEBE
Ili:
MESTO GDE SAM PONOVO PROGOVORIO I NAUChIO DA UChIM
Ili:
VRACANJE DOMA
Sve Jedno, nije bitno,na kraju se mozemo i dogovoriti koji je naslov najprikladniji,a do kraja se mozda pojavi i josh neki naslovcic,jer ima josh i slika i pricha…
Citat:
I kad smo već pomenuli bosanske piramide, iako postoji poseban topic za ovo, moram ih dovesti u korelaciju sa pričom našeg kauboja: Semir pretpostavlja da se civilizacija nije širila sa sjevera na jug Evrope i Balkana, već da je bilo upravo obrnuto - sa ovih naših prostora narodi su nakon zadnjeg ledenog doba krenuli u osvajanje sjevernih predjela...
Tako je.
Brat Semir ne pretpostavlja,on zna,Ja znam,Ti znash,Svi to znamo al’ je g.vnima jako stalo da se mi toga ne setimo,da ne bude belaja…
Evo ova anegdota je bash o tome:
Doveli jednom jednog diplomatu(visokog pretstavnika ovoga i onoga), na ovo mesto da vidi,
radilo se o osobi koja se pre nego sto je stigao ovde,u intervjuima raznih svetskih medija, koji su,iz “ljubavi” prema nama i od zelje da nam oni sa njihovog medija govore sta nam se to deshava,emitovali vesti na svim varijantama jednog te istog,nasheg,carskog jezika,pa je tamo rekao da mu je izuzetno drago sto ce svoja iskustva iz Afrike,gde je mirio zaracena plemena( iskustvo je bilo da su shvatili da je buldozerima najlakse,najbrze i najjeftinije skupljanje lesheva),primeniti i ovde na evropskom tlu,jer je evropa bez Balkana nekompletna,samo treba ovdasnjim narodima pomoci da uhvate kulturni prikljucak sa evropom,oni ce nas “kultivisati” da premostimo jaz od 150 g. koliko zaostajemo iza njih(rachunao chovek), kad je doshao i krenuo da obilazi objekte,mozaike i ostalo,prvo su ga izdale noge,pa je pocheo da kleca,da se grchi i menja boje ko semafor,a tamo negde kod trpezarija je puko ko lubenica i pokunjeno k’o dzukac podvio rep i otisao u pm.
I nikad vishe nije(bar javno) potcenjivao Balkan.
Izgleda da mu je orgon/ci,koji ovde shprica k’o lava,otvorio neku stanichnu memoriju,ili neshto iz kolektivnog nesvesnog,pa mu je kod trpezarije doshlo iz dupeta u glavu da su ovde ljudi jutrili uz prve zrake Sunca sa Istoka,obedovali uz molitvu,ChITALI i PISALI SLOVO,uchili i pouchavali o svemu i svachemu, dok su njegovi predci chuchali na granama u mrachnoj shumi,chekajuchi da zaskoche neku divlju svinju i da je zakolju i da se najedu, i tako spavaju i jedu i seru u istom blatu vekovima,chekajuci da im “DONOSIOCI SLOVA “ sa sunchanog Juga, donesu Svetlost i osvetle ZNANJEM i tu mrachnu shumu
Citat:
I napose ne mogu NAT da se ne prisjetim: u Srbiji imaš ona dva čudna mala mjesta koja se zovu Krsna Mala i Krsna Velika, potom niz riječi koje su zajedničke svim narodima na ovim prostorima a koje se izvode iz drevnog sanskrita, zatim ove "tvoje" svastike koje se vežu na hindu i tibetansku drevnu tradiciju i historiju, i da splet bude još komplikovaniji, smatram da ne samo u Bosni, već i u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, SCG i Sloveniji postoje ne samo drevne građevine već i brojni energetski vrtlozi koji se sada premještaju s jedne lokacije na drugu, a sve u svrhu "poredavanja" pred ključne događaje koji se imaju uskoro odigrati na ovoj planeti i u ovom kvadrantu kosmosa...
I ja isto tako smatram, e sad ovo sa premeshtanjem,ne znam da li je bash tako,ali ako na neko takvo mesto dodjesh vishe puta,oseti se da nije uvek ista energija,nekad je jacha,nekad slabija,nekad gusto zbijena,nekad lahka kao maslachak,ja nisam struchan da kazem zasto i kako je to tako i kakve veze to ima sa polozajem zvezda i to, ali je tako,pa zato pokushavam intuicijom pogoditi period,dane u godini kad je ta energija najprisutnija na datom mestu,jer nije samo ovo mesto,ima ih josh…
Citat:
P.S: O energiji prostora koje si predstavio na ovim fotosima i šta osjećam, sljedeći put! I da ne zaboravim: nisi nam rekao šta si doživio u meditaciji kada si meditirao na ovim mjestima; hajd, please, pričaj nam malo o tome, je l' može? Pa, to će ostati samo među nama, je li tako, "u četiri oka"
P.P.S.Oseti se,oseti,tako i ja,kad gledam slike piramide u Visokom,odmah pomislim,…eh,da mi se uspentrat gore i meditirat,joj merakaaaaaaaa……u vecheri raneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
A o meditaciji cemo kad vidish i ostale slike,jer u njima je pricha,u njima je SLOVO
Peace,
nat