Sada je: uto apr 24, 2018 11:52 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00
Započni novu temu Odgovori  [ 195 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Orgon - životna energija
PostPostano: pon sep 13, 2004 12:35 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Orgon – životna energija

Prije nešto više od deset godina jedan australijanac, garažni mehaničar, po imenu “Joe”, sasvim slučajno, s namjerom da smanji potrošnju goriva na svom autu, konstruisao je jednu spravu koja je kasnije postala relativno poznata kao “Joe Cell,” i uz pomoć koje je postalo moguće pokretati motor automobila na tzv. “energiju nulte tačke.” Sam uređaj se sastoji od metalnog vanjskog kućišta (anoda) u kome se nalazi nekoliko cilindara od kojih su jedni neutralnog a drugi pozitivnog polariteta; i oko pola litre vode.
Nakon prvog testiranja ovog uređaja, Joe je primjetio da njegov automobil nije potrošio ni kap goriva. Daljim ispitivanjem on je primjetio da ta ćelija proizvodi određenu energiju neobičnih svojstava, koja njemu do tada nije bila poznata. U svakom slučaju, bilo je očigledno da se tu ne radi ni o kiseoniku niti o vodoniku, tj. jednoj od dvije supstance koje zvanično zajednički tvore vodu. Znači, u vodi se nalazilo još nešto, nešto što je za Joe-a u to vrijeme bila misterija.

….

Orgon, Prana, Chi, Akaša, Baraka, Bioplazma, Biodinamični eter, Brahma, Fluoroplazmična energija, Dige, Manitu, Mana, Mungo, Bio-kosmička energija, Digin, Neutralna sila, Tahionska energija, Tondi, Vril, Skalarna energija, Telezma… ili životna energija, je nešto što je oduvijek bilo prisutno u ovom univerzumu, a nekima još i odavno poznato. Čini se da svojstva i potencijali te, za većinu nas još uvijek misteriozne sile, ruše postavke na kojima počiva ova naša “koncenzusna realnost.” Tako se i “elita,” koja samu sebe smatra vlasnikom, kako nas, tako i ove oblasti postojanja, već odavno trudi, iz petnih žila, da i ova istina ne postane dio naše objektivne realnosti.
-------------------
Čini se da u realnosti koju nam oni prezentiraju, ionako nema mnogo mjesta za istinu. To je vjerovatno zbog toga što bi nas istina mogla osloboditi od njihove kontrole. Isto tako, sve su prilike da će nam orgon ostati misteriozan onoliko dugo dok ne odlučimo da izvadimo glavu iz pijeska, i počnemo sami njome razmišljati.

Malo je poznato da je Dr Wilhelm Reich još oko 1930 – te godine (zvanično) otkrio životnu energiju, koju je on nazvao – orgon. Reich, inače rodom Austrijanac, diplomirao je na medicinskom fakultetu u Beču 1922.g, a onda je zajedničkim radom sa Sigmundom Frojdom postao i jedan od pionira psihoanalitike. Kao protivnik fašizma, Reich je napustio Austriju 1939.g. i prešao u USA, gdje je najviše radio na proučavanju orgona. Još u to vrijeme on je počeo sa proizvodnjom orgonskih akumulatora i ‘orgonskih topova,’ uređaja za modifikaciju klime koje je nazvao “cloud-busters” (razbijači oblaka). Reich je bio uvjeren da se orgon može upotrebljavati za razne pozitivne svrhe, međutim, kao i mnogi drugi naučnici koji su se našli na pragu otkrića i primjene besplatne energije, Reich je uhapšen od strane američke vlade, njegova laboratorija kao i knjige na temu orgona su mu spaljeni, podaci o njegovom radu zataškani a ni on sam nije uspio da izađe živ iz zatvora. Umro je u zatvoru, navodno od infarkta.

Postoje i podaci da je ova energija bila poznata i Nikoli Tesli, kao i načini za njenu proizvodnju i distribuciju, koji bi obezbjedili da svi mi danas imamo besplatnu energiju. O smanjenju zagađenja planete da ne pričamo.

U svakom slučaju, ova akcija “kontrolnog sistema matriksa” samo je usporila napredak na proučavanju životne energije, koja još uvijek zvanično ne postoji, dok su tzv. “naučnici iz podzemlja” tiho nastavili sa radom na njenom proučavanju, razvijanju određene tehnologije koja je u stanju da aplicira orgon u pozitivne svrhe kao i publikacijom literature na tu temu.

U ovom tekstu navešćemo samo par primjera primjene ove energije, kao i neke od njenih osnovnih karakteristika. Čitaoci koje interesuje ova tematika, u ovom tekstu će naći sasvim dovoljno informacija da sami započnu sa svojim ličnim istraživanjem ove sile, kao i metoda njene moguće upotrebe.

Joe Cell – Orgonska Energetska Ćelija

Teško je znati koliko se u ovom momentu ljudi besplatno vozi na orgon u Australiji. Vjerovatno se radi o nekoliko hiljada. Teško je previdjeti i koliko dugo će to trajati, jer mnogi predviđaju da kad upotreba orgona dostigne određeni prag, umješaće se i vlada donošenjem nekog zakona tipa “zabrane korištenja bilo kakvih alternativnih izvora energije, osim konvencionalnih.” Da bi se to sprovelo kao “rješenje,” prvo bi se navodno napravio “problem”, vjerovatno u tom smislu što bi nekoliko od tih auta koji imaju ugrađene orgonske ćelije, iznenada naprasno ekspolodiralo?!?

Stvar sa ovim tipom orgonske energetske ćelije počela je tako kad je još 1991.g. jedan australijanac kojeg ćemo nazvati Joe “X,” pokušao da konstruiše jednu spravu koja je trebala da proizvede vodenu paru a ona da potpomogne u pokretanju motora, tako da bi se uz njenu pomoć uštedila potrošnja goriva auta. Radilo se o jednom cilindru od nerđajućeg čelika u kome se nalazio jedan drugi cilindrični elemenat koji je bio perforiran. Joe je, navodno, zamislio da će spajanjem vanjskog cilindra sa pozitivnim nabojem akumlatora od 12V i unutrašnjeg sa negativnim, doći do ključanja vode u ćeliji. Onda bi on tu oslobođenu vodenu paru sproveo do glave motora kako bi ona pospješila rad cilindara i tako smanjila potrošnju goriva. Ta njegova prva ćelija je bila veličine 870mm x 100mm, napravljena od jedne cijevi od nerđajućeg čelika, koja je normalno bila sastavni dio jedne muzilice za krave. Jedan kraj te cijevi već je imao stakleni poklopac koji je normalno služio za posmatranje protoka mlijeka u muzilici, dok je Joe na drugi kraj tog cilindra montirao jedan okrugli poklopac od pleksiglasa na kome je ostavio otvor za izvod koji je vezao unutrašnji perforirani cilindar za negativni pol akumlatora (Slika 1).
Taj unutrašnji cilindrični elemenat bio je veličine 600mm x 87mm, sa perforiranim romboidnim rupama veličine 12mm x 8mm. Na kraju prve trećine vanjske cijevi, Joe je napravio jedan izvod u obliku cijevi za kojeg je spojio plastično crijevo promjera oko 12mm. To plastično crijevo on je onda spojio sa dijelom karburatora koji je služio za pred-grijavanje goriva, misleći da taj uređaj snabdjeva gorivom glavnu komoru karburatora.

SLIKA 1

Radilo se o vozilu tipa Rover V8 3500 SD1 koje je imalo jedan potpuno zatvoreni aluminijski motor dok je model karburatora bio “Zenith” (sličan “SU” tipu karburatora.)
Kada je napunio ćeliju vodom, zatvorio je i povezao sa zasebnim akumlatorom od 12V, primjetio je, kroz otvore sa strane, da je ćelija bila puna bijelih mjehurića i bjeličastu paru koja se izdvajala ka površini vode. Joe je pretpostavio da se tu radilo o vodenoj pari. On je onda upalio auto na benzin, kao i obično i pustio ga da radi na leru. Zatim je iskopčao crijevo za dovod goriva. Motor je nastavio da radi cijelo vrijeme, iako nije više primao gorivo! Međutim, rad motora nije više bio ritmičan kao normalno, te je Joe morao da mu pomjeri paljenje za skoro 80ş kako bi ga vratio na normalu. Tako ga je ostavio da radi neko vrijeme, misleći da motor radi na vodenu paru. Kada je odlučio da ga ugasi, Joe je iskopčao ćeliju iz akumlatora, međutim, na njegovo iznenađenje – motor je nastavio da radi kao da se ništa nije desilo!
Motor se isključivao samo uz pomoć normalnog ključa koji inače služi za paljenje i gašenje auta. Joe je tada primjetio kako može da upali motor sasvim normalno uz pomoć anlasera, bez benzina i bez povezivanja ćelije sa akumlatorom. Neki od čitaoca koji se razumiju u automehaniku, već znaju da uređaj za pred-grijavanje goriva, u stvari, ni ne sprovodi gorivo do glavne komore karburatora. U stvari, on ne vodi nigdje, osim vanjskog omotaca kutije karburatora.

Od onoga što je Joe ovdje otkrio, normalnom čovjeku poćinje da se vrti u glavi. Sve ovo podrazumjeva da se do cilindara motora iz same orgonske ćelije ni ne dovodi nikakva eksplozivna smjesa. Jedini gas koji ovdje normalno ulazi u motor, to je obični zrak.

Šta se, u stvari, u ovom slučaju događalo, teško je objasniti. S obzirom da je motor radio bez mješavine nekog konvencionalnog goriva i vazduha, u ovom slučaju, gorivo je pristizalo iz nekog drugog izvora. Tako je Joe - ili slučajno uspio da poveže motor auta sa nekim tajnim izvorom alternativne energije, ili je uspio mentalno da kontroliše rad motora, uticajem svog uma na materiju. Treća mogućnost ne postoji.

Međutim, Joe je bio zaprepašten ovim fenomenom, isto kao i svi ostali kojima je on to pokazao. On nije znao kako ta stvar funkcioniše, ono što je jedino znao, bilo je to da ona – funkcioniše.
Čini se da je on uspio da se priključi na ono što neki nazivaju – energija nulte tačke.

Šta se ovom prilikom događa u cilindrima motora, to možemo samo nagađati?! Da li se radi o imploziji, eksploziji ili kombinaciji ovih dvaju reakcija?

Joe je kasnije modificirao svoju prvu orgonsku ćeliju - Mark I. Primjetio je da je manja ćelija isto toliko efikasna kao i velika, kao i to da je mnogo lakša za instalirati u auto. Skratio je dužinu ćelije na oko 435mm i instalirao je u auto tipa Rover, nekada u gepek a ponekad ju je držao i pored sebe u kabini auta. Joe kaže da se tu javljao i jedan manji problem. Ukoliko bi ostavio auto preko noći, ćelija bi se ispraznila, odnosno, njen električni naboj, međutim, on je taj problem rješavao tako što bi je ponovo priključio na akumlator u trajanju od neke 3 minute. Njegov auto marke Rover, normalno ima paljenje podešeno u blizini “gornje mrtve tačke,” međutim, da bi motor normalno radio na orgonsku ćeliju, paljenje se moralo pomjeriti prema naprijed za nekih 80ş. Joe naglašava da se paljenje na različitim tipovima auta mora različito i podešavati, kada se oni konvertiraju na “orgonski pogon.”

Još nešto veoma interesantno. Bilo koliko dugo da se auto vozi na orgonsku ćeliju, kazaljka koja pokazuje temperaturu motora stoji stalno na nuli. Motor ostaje hladan prilikom rada, radijator za vodu je takođe hladan, isto kao i auspuh! Motor ne ispušta nikakve gasove.

(*Ovo je jedan od razloga zašto svi oni koji koriste ovaj oblik pogona u Australiji, skidaju ove uređaje prije nego što voze aute na tehnički pregled, jer je tamo obavezno mjerenje emisije izduvnih gasova iz auspuha. Sada samo treba zamisliti kako objasniti mehaničarima u servisu zašto auto ne emituje izduvne gasove?!)

Bez obzira što je njegova ćelija uredno funkcionisala, Joe-a je ipak kopkalo šta se to unutra događa, te ju je dao Ron-u Davis-u, profesoru na Unverzitetu Newcastle, u državi New South Wales, da je ovaj malo bolje ispita. Profesor Davis je veoma brzo riješio problem prekonoćnog gubitka električnog naboja ćelije, tako što je na nju instalirao jednu običnu bateriju od 1.5 V, s kojom se ćelija poveze kad nije u upotrebi, (negativni pol – uzemljenje, pozitivni pol za vanjski omotać ćelije). Joe je takođe primjetio da se iz te baterije uopšte ne troši energija, dok je ona povezana sa ćelijom!? (Profesor Davis je kratko nakon toga umro, navodno, usljed infarkta.)
Isto tako, ukoliko se za vrijeme vožnje orgonska ćelija samo na kratko poveže sa ovom baterijom od 1.5 V, snaga motora se drastično povećava (“turbo” efekat!).
(Najnoviji tip Joe Cell se ne prazni preko noći, tako da se ova baterija više ne koristi)

Tip Mark II

Sljedeća ćelija, koju je Joe napravio, drastično se razlikovala od prve ćelije, tipa Mark I. U ovoj ćeliji on je koristio 7 ravnih okruglih čeličnih pločica poredanih u redu, jedna iz druge. Ove čelične pločice bile su debljine od oko 2mm, prečnika oko 100mm i upakovane u jedno kratko nabrano plastično crijevo. Jedna trećina njihovog radijusa bila je odstranjena kako bi se iznad tih pločica ostavio prostor za oslobađanje ‘gasa.’ Sve to je onda smješteno u “T – Profil” cijevi od PVC materijala. (Slika 2) Svaka pločica je bila smještena u jedan nabor cijevi, prilikom cega je razmak izmedu njih bio nekih 8mm. Oba kraja cijevi su bila zatvorena sa poklopcima. Čelične pločice koje su se nalazile sa strane bile su pozitivno naelektrisane dok je centralna bila negativnog naboja. Dvije srednje pločice sa svake strane su ostavljene bez naelektrisanja, kao “neutralne pločice.” Tokom daljeg eksperimentisanja, Joe je primjetio da je mnogo manje amperaže potrebno kako bi se naelektrisala ćelija koja ima neutralne pločice, od one koja se sastoji samo od anode i katode a i produkcija ‘gasa’ se poboljšala kod ovih ćelija sa neutralnim pločicama. Međutim, ova ćelija je imala i određene nedostatke u smislu da nije lako podnosila tenziju usljed razlike pritiska koja se javljala u ćeliji kod dodatka i otpuštanja gasa pritiskom na pedalu (usljed čega je na mahove dolazilo do nagle produkcije kako orgona tako i pritiska na kućište ćelije.)

Slika 2

Tip Mark III

Joe se onda odlučio da proba sa koncentrično postavljenim cilindrima od nerđajućeg čelika smještenih u jednom debljem čeličnom kontejneru. U međuvremenu, primjetio je da ćelija ima jaču snagu kada se katoda električno poveže kroz dno ćelije (pri tome ona treba da se izoluje od anode – Slika3).

Znaći, Mark III ćelija se sastojala od 5 koncentričnih cirkularnih čeličnih cilindara. Centralni cilindar, koji je otprilike prečnika 2.5 cm, poveže se kroz dno ćelije sa negativnim nabojem, kao katoda. (Izoluje se od kućišta ćelije) Zatim slijede tri neutralna cilindra promjera 5cm, 7.5cm i 10cm, iste visine kao i anoda; i koncentrično poredanih od centra prema vani. Peti cilindar čini samo vanjsko kućište ćelije, koje bi trebalo biti takođe od nerdajućeg čelika i debljine od najmanje 3mm. Vrh anode (poklopac) trebao bi biti kupast ili zaobljen, kako bi omogućio usmjeravanje energije prema vrhu ćelije. Gornja i donja strana cilindara koji ćine unutrašnji dio ćelije ne bi trebali biti bliže od 2.5cm vrhu ili dnu kućišta. Svi cilindri moraju međusobno biti odvojeni uz pomoć najboljih izolatora. Neki preporučuju graničnike od crne gume.

SLIKA 3


U svakom slučaju, na principu ove 3-će orgonske ćelije, Mark III, danas su već razvijene mnoge njene verzije. Sa nekih pola litre vode, auti prelaze neogranićen broj kilometara. Sama ćelija najvjerovatnije akumulira orgonsku energiju. Da li iz same vode ili iz ‘okoline’, uz pomoć vode, to za sada još uvijek nije potpuno jasno. Znači, radi se o orgonskom akumlatoru.

Čini se da je trenutno najviše u upotrebi verzija orgonske ćelije sa 5 cilindara. SLIKA 4.


JOE CELL - OSNOVNE KARAKTERISTIKE

1. Voda iz ćelije se ne troši
2. Ćelija ostaje hladna dok radi (kao i motor od auta kojeg ona pokreće)
3. Često potraje jedan određen period vremena dok motor počne da radi na određenu orgonsku ćeliju. On u početku počne da radi eratično i isprekidano.
4. Ukoliko se ćelija odstrani iz auta, jedno određeno vrijeme treba da prođe da bi se motor ponovo vratio na svoj normalan rad na benzin.
5. Ako je orgonska ćelija korištena u nekom autu tokom dužeg vremenskog perioda, motor automobila može da postane “energetski nabijen,” i od tog momenta orgonska ćelija nije više ni potrebna da bi motor radio. Auto ide sasvim normalno - i bez benzina i bez ćelije!?! (Još jedan od “neobjašnjivih fenomena”!)
6. Sve svjećice kao i njihovi kablovi mogu da se odstrane a auto će sasvim normalno da funkcioniše i bez njih, ukoliko se ne odstrani razvodna kapa i namotaj za paljenje motora.
7. Ćelija ne mora da bude spojena sa unutrašnjošću motora. Dovoljno ju je samo staviti blizu motora.
8. Da bi ćelija radila, voda se mora “elektrizirati”.
9. “Elektrizirana” voda se može presipati iz jednog kontejnera u drugi bez gubitka “naboja”. (Mnogi koriste posebne ćelije za elektriziranje vode, kako bi izbjegli taloženje “sedimenta” na izolacione graničnike postavljene između cilindara).
10. Ćelija traži specifičan stil konstrukcije, koji je za sada slabo razumljiv većini konstruktora.
11. U vezi orgona i orgonskih akumulatora danas se razvila jedna cijela filozofija. U vezi sa svim tim, takođe se promoviše i mnogo mitova, odnosno, dezinformacija, te se čitaocima preporučuje oprez uz korištenje vlastitog razbora.
12. Prisustvo različitih ljudi može različito da utiće na rad ćelije. (Čini se da između čovjeka i ove energije dolazi do određene interakcije?!? Neki čak tvrde da su se za vrijeme svog rada sa orgonom izlječili od određenih teških oboljenja.)ORGON

“Ta kosmička OR energija prožima cijeli naš univerzum…ta energija nema masu i spontano pulsira” – Wilhelm Reich


Neke karakteristike orgona

1. Orgon nema masu, nema inerciju niti težinu, tako se ne može ni mjeriti konvencionalnim uređajima za mjerenje.
2. Prisutan je svugdje, međutim njegova koncentracija varira od mjesta do mjesta i od vremena do vremena.
3. Nalazi se u stalnom kretanju. Kreće se neravnomjerno od zapada prema istoku, brzinom dosta većom od brzine rotacije zemlje. Iz nekog od akumlatora ta energija se emituje u vidu cirkularnih pulsirajućih talasa.
4. Negira zakon entropije. Kreće se od nižih koncentracija prema višim. Ovo je bitno za one koji eksperimentišu s orgonskom ćelijom. Ako se ćelija nalazi na nepovoljnoj lokaciji, onda će joj trebati više vremena da se aktivira a u nekim slučajevima neće se ni aktivirati. Tako se neke ćelije mogu aktivirati veoma brzo dok drugima nekada treba i nekoliko sedmica.
5. Orgon je sposoban i da stvara novu materiju. U određenim okolnostima u ćeliji se formiraju različiti minerali koji su za sada nepoznati (ne radi se o sedimentu iz vode). Radi se o “puderu” bijele ili zelene boje koji se taloži na dno ćelije, što može da ometa njen pravilan rad. U slučaju pojave ove materije, ćelija se mora rastaviti, dobro očistiti, pa onda ponovo sastaviti.
6. Orgon se može kontrolisati i manipulisati.
7. Dolazi iz sunca u velikim količinama. Tako mu je i gustina najveća u popodnevnim časovima a najmanja negdje između 3 i 4 sata, ujutro.
8. Vremenske prilike, vlaga, oblaci, temperatura, doba dana itd. mogu da utiću na proces akumuliranja orgona.
9. Orgonska energija se kreće u pravcu magnetnog polja. U odnosu na neko električno polje, kreće se pod pravim uglom.
10. Voda upija orgon. To je i jedan od razloga zašto se voda koristi u ćeliji. Vrsta vode koja se sipa u ćeliju takode može da bude veoma bitna. (Navodno, izvorska voda je najbolja za korištenje u orgonskoj ćeliji).
11. Orgonska energija ima dva polariteta. Tako možemo imati pozitivnu i negativnu orgonsku silu.
12. Orgonska energija može da probije ili da se kreće kroz sve do sada poznate materijale. Može da prođe kroz blok od željeza debljine 20 metara. Stoga ni u kom slučaju ne treba misliti da mi tu energiju držimo “zarobljenom” u kućištu Joe-ćelije. Čini se da ona ostaje unutra samo zato što ona to hoće. Ono kako se čovjek koji radi sa orgonom treba postaviti, to je da uz pomoć orgonske ćelije on stvara određene uslove u kojima se ta energija može “saditi” i “uzgajati.” (Čini se da materijali na bazi polimera ipak mogu zaustaviti ili otežati prodor orgonu.)
13. Sporo se kreće kroz provodnike. Treba mu oko 20 sekundi da bi prošao kroz žicu dužine 50 m. Za eksperimentatore to bi značilo da trebaju da pričekaju bar 30 s, nakon što ukopčaju ćeliju, da bi primjetili jedno konzistentno dejstvo orgona.
14. Orgon ima tendenciju da se kreće prema gore, vertikalno. To treba imati na umu prilikom sklapanja Joe-ćelije.
15. Orgon ne može da se zadrži u ćeliji ili u vodi duže od jednog sata. To objašnjava zašto ćelija ‘iscuri’ ukoliko nije u upotrebi i zašto se koristi ona baterija od 1.5V. Ona u stvari održava jedan nizak nivo elektrolize, dovoljan da se u ćeliji proizvede upravo onoliko orgona koliko ‘istekne’ iz nje napolje. Baterija u tom slučaju samo održava “proces uzgoja” orgona u ćeliji.
16. Pojas radijacije mu je dosta širok, najmanje 50 m u slučaju Joe-ćelije.
17. Orgon prati zakone optike. Prizma može da ga odbija pod uglom, isto kao i ispolirane površine. (Korištenjem zakona optike možemo smanjiti i oticanje orgona iz Joe-ćelije.)
18. Orgonska energija okruzuje samu sebe izmjeničnim okruglim poljima suprotnih polariteta. (To se može koristi kod određivanja prečnika cilindara i razmaka između njih kod optimizacije ćelije.)
19. Orgon je osjetljiv na živa bića. Čini se da je stanje svijesti čovjeka koji eksperimentiše sa orgonom i njegov odnos, kako prema toj energiji, tako i prema životu uopšte, veoma bitan!?! (Čini se da ova energija ima svoju vlastitu svijest i inteligenciju!?!)
20. Orgon se može koncentrirati sve do jedne određene tačke. Kad koncentracija orgona u Joe-ćeliji dosegne svoj maksimum, orgon će se početi pretvarati u električnu energiju i naći načina da se u tom obliku i isprazni.
21. Torziona orgonska polja prenose informaciju bez transmisije energije, a propagiraju se kroz fizičke medije ne ulazeći ni u kakvu interakciju s njima.
22. Torziona orgonska polja ne mogu se zakloniti uz pomoć većine materijala, osim sintetičkih materijala na bazi polimera.
23. Svaki fizički objekat, bilo žive ili nežive prirode, posjeduje svoje vlastito karakteristično torziono orgonsko polje.
24. Svi permanentni magneti posjeduju svoje vlastito orgonsko torziono polje.
25. Torziono orgonsko polje može se stvarati uz pomoć geometrijske distorzije fizičkog vakuma. To se može demonstrirati uz pomoć piramide, kupe, cilindra, trokuta itd.
26. Aluminijum, slično ogledalu, može (“optički”) da odbije orgonsko torziono polje (reflekcija).
27. Orgon prolazi kroz sve materijale, ali različitom brzinom.


Pozdrav!

PS uskoro bi trebao biti i jedan tekst na vebsajtu sa nešto više informacija na ovu temu, kao i nekim fotografijama.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet sep 17, 2004 2:21 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Evo nešto malo više ovdje:

http://www.galaksija.com/orgon.htm

a uskoro bi trebalo bi biti još.

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sub sep 18, 2004 5:22 am 
Orgon se nazalost siroko upotrebljava u negativne svrhe kao i mnoge druge energija koja nece nigdje biti objavljene a jedna je i ona kojom izazivaju sva ona nevremena po Srednjoj Americi i Floridi a i vrlo cesto poplave po Aziji.

Svaka energija ima pozitivan i negativan aspekt kad vise energija koristis u negativne aspekte onda se formira jedna masa koja ima veliku snagu a to se upravo sada desava sa ovim vjetrovima po Americi, to opet izaziva jednu vrstu trigera neke druge negativne energije koja se ne bi u nekoj optimalnoj situaciji javila.
Tako ce sva ova nevremena po Srednjoj Americi i Americkom kontinentu izazvati lancane aktivacije drugih energija po cijelom svijetu.
To se obicno tako i radi, pocinje se iz jednog epicentra a prostor Srednje Amerike i Floride nije slucajno izabran.
To sam nekad raznije govorila ali niko ne vjeruje , kad bi se udruzile pozitivne energije onda bi se stvorila isto masa koja ne bi rusila nego neutralisala negativnosti , pozitivna energija nema osobinu da rusi nego da neutralise dok se ne uspostavi harmonija.

Pozdrav !


Vrh
  
 
 Naslov:
PostPostano: sub sep 18, 2004 10:28 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Bleulight,

mislim da si u pravu. Postoji jedna grupa ljudi u svijetu kaoja upravo pokušava da napravi taj "balans" uz pomoć tzv. "orgonskih topova" (cloud-busters) i drugih sličnih sprava. U drugom dijelu teksta pisaću o tome.

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: čet sep 23, 2004 3:53 am 
Kao sto sam i rekla sad ce da se nastavi lancana reakcija nepogoda:

Haiti Flood Death Toll Could Reach 2,000

..itd..
B, napisi mi ako imas neke podatke sta ce biti u Oktobru u Americi, hocu da uporedim neke stvari.

Pozdrav.


Vrh
  
 
 Naslov:
PostPostano: čet sep 23, 2004 2:28 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: sub jul 03, 2004 12:52 am
Postovi: 157
Koliko ja znam. Eksplodirat ce vulkan na havajima. Od njih nece nista ostat. I kalifornija ce bit zbrisana sa zemlje zbog potresa.

Nesto slicno ceka i australiju. Ona ce bit prepolovljena. Tako sam cuo.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sub sep 25, 2004 1:55 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Blue,

Septembar još nije završio?!
Inače se ustručavam prognoziranja, pogotovo ako se radi o neki geološkim ili klimatskim katastrofama i njihovog vezanja za određen datum, mjesec pa i godinu.
Mislim da budućnost nije fiksna ali postoji nešto što neki nazivaju “probable future” ili vjerovatna budućnost. Taj izraz je bio u zvaničnoj upotrebi u Institute for Remote Viewing, Roberta Monroa. Oni su nakon mnogih eksperimenata astralne projekcije ili vantjelesnih iskustava u vremenu – prostoru primjetili da izveštaji svih sudionika eksperimenta koji su dolazili iz budućnosti, nisu se u mnogo slučajeva poklapali, kao što je to bio slučaj sa izvještajima sa raznih tačaka vremena prostora u onome što bi mi nazivali sadašnjost i prošlost. Njihov zaključak iz svega toga je da budućnost ipak nije fiksna, mada neki događaji imaju veliku vjerovatnoću da se dese u nekim određenim periodima.
Isto tako iz izvještaja ‘preživjelih’ tzv. Montauk eksperimenta, gdje je američka vlada uz pomoć određene tehnologijom slala ljude u budućnost te ih ponovo vraćala nazad u sadašnjost.
Postoji mnogo faktora koji to određuju i oni su u stalnom varijabilnom međusobnom odnosu. Ako stavimo na stranu prirodne faktore, mislim da recimo HAARP može da prouzrokuje klimatske promjene kao i emitovanje kojekavhih frekvencija sa GWEN tornjeva (koji su u undirektnoj vezi s njim). Interesantno je i to kako su već mnogi primjetili da su ti kojekavi tornjevi istovremeno i generatori DOR-a (Deadly Orgon Energy) te ih neutrališu tako što u njihovu blizinu stave određene naprave (tower busters) koje su napravljene od 50% poliesterske smole i 50% aluminijske ili bakarne piljevine sa jednim kvarcnim kristalom unutra, a sve to je izljeveno u obliku male kupe ili piramide.
Dobar tekst o hiperdimenzionalnoj prirodi hurikana može se naći ovdje:

http://www.enterprisemission.com/hurricane1.htm

S obzirom da je sve povezano, mislim da i stanje svijesti čovječanstva u datoj tački vremena/prostora može da ima veze sa klimatskim i geološkim promjenama.
Malo je poznato i to da određena događanja u 4D mogu takođe da se manifestuju u 3D u vidu klimatskih i geoloskih katastrofa.

Ono sa čim ćemo imati sve više i više posla u skoroj budućnosti, to su komete, asteroidi i meteori.

Takođe postoji velika vjerovatnoća da i onaj “talas” o kome sam već pisao ima određene efekte na naš planetarni sistem. Nešto od toga se možda može vidjeti i iz gornjeg teksta čiji sam link ostavio.

Mislim da u svemu ovome treba izbjegavati vezivanje za vrstu prognostike koja se emituje sa zetatalk.com, jer se tu radi o jednom veoma sofisticiranom dezinformativnom sistemu.

Svakome od nas bi trebalo biti jasno da se u svakom momentu nalazimo – na pravom mjestu, bez obzira šta da se događa.

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sri dec 01, 2004 1:39 pm 
Offline
Početnik

Pridružen/a: sri dec 01, 2004 1:33 pm
Postovi: 22
Lokacija: sarajevo
(USA vs WILHELM REICH) 1956
NEWSPAPER ARTICLES

http://www.orgone.org/wr-vs-usa/wr0pph56.htmThe Mysterious Life and Death of Dr. Wilhelm Reich

http://dwij.org/pathfinders/linda_moult ... da_mh4.htm


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon dec 13, 2004 11:17 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 7346
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Ja ću probat napraviti cloudbuster sa kristalima. Neki koji su već radili kažu da super radi ! Javim impresije kad će biti gotovo.

:idea:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet dec 17, 2004 1:16 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Gotovi dijelovi za “Joe-cell” mogu nabaviti preko:

www.nutech2000.com

http://www.nutech2000.com/webtext/flyers/flyerkits.html

samo su prilično skupi.

Sto se tiče ‘orgonskih generatora’ u smislu orgonskih topova i HHG-a (“holy hand grenade”) pod temom Chemtrails ima par linkova. Neki tvrde da se dejstvo orgonskog topa (Don Croft – tipa) pojačava kada se na njegov vrh i dno stavi po jedan HHG. Naravno, ima raznih varijacija.

slika

- ovo gore je HHG (50% metalna piljevina, 50% poliesterska smola + 5 kvarcnih kristala)

Stvar je dosta pogodna za eksperimentisanje. Moja ideja je da sastavim “serijski” recimo 6 malih HHG-a (koji su oblika piramide ili kupe), poredanih u krug (kao heksagon) u zračni filter auta, i onda sprovesti tu energiju do motora, međutim, problem je što nemam auto sa karburatorom, tj. ovaj koji imam nije baš pogodan za eksperimentisanje.

Jedan prijatelj, Slovenac, napravio je neku svoju verziju orgonskog generatora kojeg je nazvao ‘Pošast’. On ga je pravio po modelu nekih tipova “kraljevskih kruna” (kristali, metalne cijevi, kanap/krzno???) Tvrdi da ga je držao u podrumu, a iznad njegove kuće na oblačnom nebu je stalno stojala velika “rupa”?! On kaže da je proveo par dana u nekom bunilu nakon što je to sastavio, ali nismo mogli utvrditi šta je bio razlog za to. Prejako ‘orgonsko polje’? Ja sam uzimao u obzir onu karakteristiku orgona da se kreće od polja manje koncentracije prema polju veće koncentracije, te da je možda taj generator “izvlačio” orgon iz njega?! Mada nisam siguran o čemu se radilo. Na kraju je, koliko znam, ‘Pošast’ završio na dnu rijeke.

Ljudi koji rade sa orgonom prijavljuju interesantne fenomene, a čini mi se da dosta toga zavisi od razvojnog stepena svijesti i karaktera čovjeka. Neki su 100% uvjereni da dobijaju i podršku iz eteričnog/astralnog svijeta. Drugi opet tvrde kako ih prate neki agenti. Treći imaju posla sa NLO-ima i vanzemaljcima. Neki su se izlječili od raznih hroničnih oboljenja. Voće i povrće navodno duplo brže raste u baštama, itd.itd.

Ja nemam mnogo ličnog iskustva osim što sam napravio par HHG-a, u obliku kupe, a uskoro ću i jedan u obliku piramide. Problem je u tome što je njihovo dejstvo teško za verificirati, mada neki tvrde kako mogu da vide plavičastu energiju kako se oslobađa na vrhu piramide ili kupe. Doduše, kad staviš funkcionalan HHG u vodu, pa sve to zamrzneš, dobiješ “ledenicu” veoma čudnog oblika (sa šiljcima). Neki ubacuju manje HHG-e u šupljinu štangi saobraćajnih znakova i tvrde da one onda djeluju kao orgonski topovi. (Ovo je više za svrhu razbijanja kemtrejlsa ili neutralizacije DOR-a u blizini tornjeva za mobilnu telefoniju, usljed zagađenosti vazduha itd).


Interesuje me šta bi se desilo kakda bi se orgonski top povezao crijevom sa motorom auta?!? Mada, pitanje je da li orgon dobijen iz orgonita (poliesterska smola, aluminijska/bakarna piljevina i kristali) može reagovati na pritisak pedale gasa kao što je slučaj sa “Joe-cell”. Ja sam vidjeo kako se u eksperimentalnoj ćeliji koja je bila napravljena od staklene tegle, iznad nivoa vode naglo oslobađala bijela “magla” slična pari, kad god je čovjek pritisnuo na papučicu gasa. Evidentno je bilo da se iz ćelije tj. vode oslobađalo onoliko orgona kolika je bila potreba motora za njim u datom momentu.
U svakom slučaju, ono što bi kod orgona trebalo biti jasno, to je da tu zakoni naše klasične fizike ne važe a isto tako ni ono što mi podrazumjevamo pod normalnom logikom i racionalnošću.

Vjerovatno će uskoro početi stizati i rezultati eksperimentisanja naših ljudi s ovim, pa ćemo valjda i čuti kakvi su rezultati?! I ja vjerujem da ću u dogledno vrijeme sastaviti jedan orgonski top.

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon dec 20, 2004 12:56 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
OP,

vidim da se prilično dobro razumiješ u ovu materiju. Ja sam do sada pisao više o nekim bazičnim stvarima, na način razumljiv za ‘laike’.

Naravno, kristali ovisno vrstama i svojstvima mogu se ‘programirati’. To vjerovatno znaš bolje od mene ukoliko si se bavio s tim. Stoga, i oni koji se stavljaju u HHG-e ne moraju biti samo kvarcni. Ja sam do sada pričao o tzv. “bazičnoj verziji”. Mislim da ih čak čovjek nesvjesno ‘programira’ dok sastavlja HHG ili ‘orgonski top’, jer on to radi sa određenom – namjerom. Ta namjera, kao MISAO, programira orgonski uređaj, na neki način (tj. bar ja tako mislim).

Recimo, neki kažu da i magnetit dobro funkcioniše u kombinaciji sa kristalima. Čini mi se da je i on neka vrsta ‘kristala’, po svojoj strukturi?!
Isto tako, neki tvrde da se dejstvo HHG-a pojačava nekoliko puta (400%?!) ako se u njega stavi namotaj od bakrene žice, u smislu spirale (kao ‘feder’), širine 1.5 cm i dužine oko 3 cm.
Slažem se i sa tim da piramida mora biti u odnosu istom kao Keopsova u Gizi. Ja imam šemu sa orginalnim odnosima stranica, pa ako hoćeš mogu ti je poslati. Problem je u tome što samo pravljenje orginalnih kalupa u obliku piramide, uzme više vremena nego izljevanje HHG-a. Smola se vecinom zaljepi za kalup, tako kalup u većini slučajeva koristiš samo jedanput. Neki koriste metalne kalupe a pčelinji vosak umjesto smole, tako grijanjem kalupa HHG sam ispadne iz njega, međutim, mnogi tvrde da su HHG-i od pčelinjeg voska dosta slabiji.

Kako smo vidjeli, “Joe-cell” ima u sebi vodu koja služi kao ‘orgonit’. Ja sam u tekstu “Da li je i voda svjesno biće” pokušao da predstavim te njene komponente verifikovane u smislu kristala koje ona stvara kada se izlozi određenim vanjskim uticajima uključujući i – misli. To je jedna široka tema sa mnogim potencijalnim implikacijama. Vjerujem da voda, djelovanjem mislima na nju, riječima pa i pismom, može dobiti svojstva koja želimo da ona dobije. (Mnogi, pogotovo oni iz Bosne, čuli su za tzv. “hodžine zapise”)

Radi se samo o različitim frekvencijama, a sve ima svoju frekvenciju jer su na kraju krajeva sve – talasi različitih frekvencija. Npr. svaki ‘lijek’ ima svoju frekvenciju, tako i vodu možemo pretvoriti na navedene načine u bilo koji ‘lijek’.
Nedavno sam nabavio aparat koji (navodno) može ‘prepisati’ frekvenciju iz bilo kojeg homeopatskog pripravka ili nekog drugog lijeka u čašu vode. Isto tako, aplikacijom odredenih (zvučnih) frekvencija na zagađenu vodu ona se moze navodno pročistiti. Aplikacijom određenih frekvencija na tijelo, DNA se (navodno) može ‘reparirati’. Ono “navodno” kažem na osnovu onoga što sam čuo u vezi toga a još uvijek nisam imao dovoljno vremena da sam istražim i potvrdim. S druge strane, ne volim da eksperimentišem sa tim stvarima na samom sebi kao i drugim ljudima.

Uostalom, Royal Rife je imao 100% rezultate u lječenju raka i drugih bolesti još prije Drugog Svjetskog Rata, upravo aplikacijom talasa određenih frekvencija na tijelo čovjeka. On je mjerio frekvencije ćelija raka i određenih mikroorganizama a onda aplicirao na njih frekvencje koje su ih ‘poništavale.’ I on je prošao kao i mnogi drugi koji su ušli u samu suštinu problema. I dan danas se gubi glava zbog svega ovoga, jer ‘kontrolni sistem’ ne dozvoljava da sve ovo postane poznato javnosti. Ne samo što bi farmaceutska industrija pukla preko noći, nego bi se ljudi oslobodili straha a strah je upravo glavni elemenat na kojem se bazira njihova mentalna kontrola.

Sve je to manje više i dokazano preko kvantne fizike. U mnogim eksperimentima je npr. dokazano da se elektroni ponašaju kao čestice i kao talasi, zavisno od toga ŠTA SE OD NJIH OČEKUJE. Isto tako, da misli naučnika utiću na ishod eksperimenata. Znači, opet se vraćamo na MISAO, koja je opet energija određenih frekvencija. Sve je to povezano.

To je vjerovatno i razlog što jos uvijek nisam posvetio više pažnje onom uređaju za aplikaciju frekvencija i orgonu, jer se na kraju sve svodi na – MISAO. Kad postaneš toga svjestan, dovoljno je reći samom sebi da “nemaš vremena da budeš bolestan ili da ne želiš koristiti svoje tijelo za te stvari” i tako će i biti. Isto tako i za razne druge drame i ‘tužne priče’.

Ako se opet vratimo na kristale i orgon, moje je mišljenje da kristalima koje mi programiramo dajemo na neki način moć ili ulogu koju oni treba da obave za nas. Sa metafizičke strane to može da bude ‘mač sa dvije oštrice’. Ovdje ću uzeti za primjer – amajlije. Mi to isto radimo sa kojekakvim amajlijama. Programiramo ih na neki način da nas štite od nečega a onda se često desi da čovjek, kad izgubi tu amajliju, nastrada upravo od onoga od čega je ‘programirao’ amajliju da ga štiti. Imam utisak da za to nema potrebe jer mi vjerovatno možemo isto tako da ‘programiramo’ sami sebe. Mi imamo u sebi ‘kristale’ koji su nama svojstveni. U prednjem dijelu mozga imamo - magnetit. DNA takođe ima kristalna svojstva. Imamo i vodu u sebi, koja čini preko 75% našeg tijela. Zašto svoju moć treba da dajemo bilo čemu što je izvan nas?! Radi se o stanju vlastite svijesti. Zato je bitno – znanje. Što više znanja, to se i naša svijest širi pa time i naša ‘frekvencija’ pojačava. Mislim da nismo slučajno programirani da tu svoju moć dajemo Jehovi, Alahu, kojekakvim totemima, amajlijama i slično. ‘Kontrolnom sistemu’ je najbitnije da se okrećemo bilo kome ili čemu drugom, samo ne samima sebi. Nije to slučajno.

Orgonske topove ljudi su počeli praviti u poslednje vrijeme više iz očaja, kako bi poduzeli nešto protiv kemtrejlsa i efekata HAARP-a na klimu, odnosno, vremenske prilike. Isto tako, primjećeno je da tornjevi za mobilnu telefoniju proizvode dosta DOR-a. Da li orgonski topovi, HHG-i i TB-i (HHG sa samo jednim kristalom) mogu spriječiti štetne posljedice ‘materijala’ koji se nalazi u kemtrejlsima ili od mikrotalasa koji se propagiraju sa ovih tornjeva, veliko je pitanje.
Činjenica jeste da orgonski topovi razbijaju kemtrejlse i modificiraju klimu, i da HHG-i i TB-i ‘neutralisu’ DOR, čak bi se moglo reći, pretvaraju DOR u orgon. Međutim, šta u vezi ‘materijala’ iz kemtrejlsa i mikrotalasa?!

Mnogo toga ima što je još uvijek nama nepoznato. Istovremeno, ponekad je teško razabrati objektivnu istinu od subjektivnosti, kada se se radi o iskustvima onih koji se ovim intenzivno bave. Neki od njih, (po meni) zapali su u neku vrstu paranoje, pa su sumnjičavi prema svemu i svakome; u svakome vide potencijalnog agenta neke od vladinih tajnih službi ili MIB-a. Jedan od njih s kojim sam jedno vrijeme bio u kontaktu tvrdi da kad god uradi tzv. “gifting” (što podrazumjeva postavljanje HHG-a i TB-a u neposrednu blizinu odašiljaća i drugih mjesta sa intenzivnim zračenjem
DOR-a) za par minuta se tu pojave neki crni helikopteri bez oznaka kao i auti sa kojekavim ‘agentima’. Međutim, on tvrdi kao i mnogi drugi, da sa par HHG-a u autu, oni postaju “nevidljivi” za te kojekave ‘agente’ tj. da ih ovi ne mogu nikako locirati?!?

Don Croft, npr. tvrdi da su mnogi od nas implantirani od strane greysa/reptoida pa je čak izumio uređaj za ‘neutralizaciju’ tih implanata.
Isto tako i medaljon od orgonita, koji služi za ‘rastjerivanje reptoida-šejpšiftera’ (onih u ljudskom tijelu. Oni, navodno, ne vole orgon?!). Takođe i aparate na bazi orgonita, kristala, bakarnih navoja i struje koji, služe za odbijanje ‘zlih astralnih entiteta’. S druge strane, nekima navodno “pomažu lemurijanci i još neki benevolentni vanzemaljci”?!
Međutim, D. Croft je modifikovao i aparate koji su poznati kao ‘zapperi’ (prvi ih je napravio Dr Robert Becker) i koji stvarno ubijaju parazite i patološke mikroorganizme u čovjeku aplikacijom određenih frekvencija na arterije na ruci. Tako, sve ovo je jedna zona u kojoj čovjek mora koristiti svoju vlastitu razboritost i intuiciju u razabiranju šta bi mogla biti istina a šta ne. Nikako gutati sve ‘u paketu’.

U vezi “Joe-cell” oni kojima pođe za rukom da tim ili sličnim uređajem pokreću auto, trebali bi se riješiti svake iluzije da je besplatna energija nešto što je do sada bilo nepoznato i eventualna euforija bi mogla biti opasna. Besplatna energija je nešto što kontrolori ove “Zone Demijurga” neće nikada dozvoliti, jer bi ona drastično povećala stepen nezavisnosti pa time i slobode čovjeka.

U vezi ‘verifikacije’, ljudi obično očekuju da vide kako stvar radi, da im demonstriraš nešto, da vide efekte, što nije lako kad se o HHG-ima radi. Ja sam svoje samo postavio na “strateška mjesta” oko kuće.

Pod ‘našim ljudima’ taj pojam koristim za ljude sa područja bivše Jugoslavije. Sva ova iskustva dolaze mahom iz USA, Australije i nekih zapadnoevropskih zemalja. Prema podacima sa vebsajta, tekst Orgon je među najčitanijima, pa pretpostavljam da će neki početi sa eksperimentima.

Ja sam ovdje nabacao dosta nekih informacija jer mislim da su sve ovo stvari koje bi možda trebalo uzeti u obzir.

Pozdrav!

P.S. Na kraju, ovo ovdje je priča jednog od mnogih koji su izgubili sve što su imali u pokušaju da objelodane istinu u vezi sa besplatnom energijom:
http://www.pureenergysystems.com/news/2 ... index.html


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pon apr 25, 2005 1:11 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Tekst na temu orgonskih topova može se naći ovdje:


http://www.galaksija.com/planeta/orgonskitopovi.htm


Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto apr 26, 2005 7:20 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: uto okt 19, 2004 2:48 pm
Postovi: 225
Galaksija, pazljivo sam procitao ovo u vezi topova, ali bas ne kontam na kojem principu radi ovaj drugi model? Ako sam ja dobro shvatio, fazon je da se ovo napravi po mogucnosti sto pravilnije i postavi uspravno, u tome je sva mudrolija?


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto apr 26, 2005 11:45 am 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Baron,

Šta se tačno zbiva tj. o kakvom se mehanizmu radi, - ne znam. U svakom slučaju, navodno, orgonit predstavlja smjesu organske i neorganske materije u omjeru 50%-50% (smola se u ovom slučaju podrazumijeva organskom komponentom a metal neorganskom) koja je u stanju da stvara orgon ili transformiše DOR u orgon. Kristali, navodno, služe da «organizuju» tu energiju koja se onda kanališe uz pomoć cijevi (cilindar kao jedan od geometrijskih oblika za usmjerenje orgona).

S druge strane, voda je neka vrsta prirodnog "orgonita".

Ima tu još puno nepoznanica, međutim, dosta ljudi uči radeći s tim i međusobno izmjenjujući iskustva.

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto apr 26, 2005 1:34 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: uto okt 19, 2004 2:48 pm
Postovi: 225
Na prvoj skici se vidi da ima dotok vode, ali na drugoj vode uopste i nema, to je ono sto me buni.

Hvala

P.S. Vrlo interesantna tema, i vec imam prijatelja koji pokusaje da uradi nesto na motoru u vezi ovog.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: uto apr 26, 2005 1:39 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
Baron,

druga verzija topa (Don Croft) nema nikakve veze s vodom.

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet apr 29, 2005 3:02 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: pet apr 15, 2005 1:34 pm
Postovi: 47
Lokacija: Sad i ovdje
Wooooooow zasto mislite da je orgon dobar ????
Samo još jedna igracka da se "oni " bolje zabavljaju nama :lol: :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet apr 29, 2005 3:15 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: pet dec 03, 2004 6:40 pm
Postovi: 7346
Lokacija: 3rd density Earth, Zagreb
Citat:
Wooooooow zasto mislite da je orgon dobar ????


Evo, napravili smo neke stvari i DJELUJE. Dobar i loš može biti, ali ionako što je DOBRO, a što LOŠE ?!? To je jako subjektivno. Za ubojicu je jako dobro što metak pogađa precizno, a što je za žrtvu loše !!! Ne postoji dobro i loše. To su samo percepcije. A iz njih se uče razne lekcije!

:wink:


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: pet apr 29, 2005 3:25 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: uto okt 19, 2004 2:48 pm
Postovi: 225
Citat:
Samo još jedna igracka da se "oni " bolje zabavljaju nama


Pa zasto uopste bilo sta pokusajemo i radimo. Ako smo njihove marionete od stotina hiljada godina unazad, zasto uopste pokusavati nesto nauciti i saznati.
Sve je od njih, po tebi Joe, tako bar kazes.
Slazem se ja da je sve zabluda, ali ni to sve ne mora da bude sve, na kraju tunela mora postojati svjetlo, mora postojati u zatrpanoj pecini jedan kamen koji moze da se odlomi i pokaze put za izlazak.Ako je i to svjetlo od njih, onda gospodo draga da mi vec u ovoj kafani pravimo fajronat. Kud koji mili moji.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov:
PostPostano: sub maj 07, 2005 1:48 pm 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen/a: sub jan 24, 2004 11:24 am
Postovi: 3879
POŠAST

slika

Ovo gore je možda najefektivnija orgonska sprava? Nisam imao priliku da je lično vidim na djelu s obzirom da je ovo «izumio» jedan Slovenac a ja nisam imao vremena da se sam pozabavim. Vjerujem da kad bi se ovo stavilo u neku širu cijev, da bi dobro funkcionisalo protiv kemtrejlsa a kad bi se crijevom povezalo s karburatorom auta...ko zna???

Evo «recept» (Nemam vremena za prevod pa ako ima neki dobrovoljac, neka prevede.)

This is what you need and do:
4 copper pipes 15 mm in diameter and 17cm long
I copper pipe 40 mm in diameter approx 20 cm long
2 square pieces of copper 10 x 10 cm 3 mm thick
Crystal of amethyst that can fit into the tube and long enough (40 – 50
mm)
Rope or leather
orgonite – I made it from grounded bras and polyester filler for
repairing
cars in volume ratio 1:1

Procedure

Cut the copper pipes on the end four times for 5 mm so you can
press them together. Now you have four copper pipes opened on one side only. Take large pipe and drill four 15 mm holes into it on four opposite sides.
Where to drill them you will see from photo or drawing I send you. Make sure
the distance between holes is big enough so the pipes don’t touch each
other.
With scissors cut the circle out of copper and on the edge cut it so
many times so you can bend the edge down and make two caps of them. Take
crystal and try to make opening in one cap so the top of crystal will fit
into it.
Mix the orgonite. Insert upper two pipes with closed ends looking
toward inside and fill the orgonite. Make sure there is no space- air between
them.
Insert next two pipes as previous two and repeat filling. Fill to the
bottom and place lower cap. From the top fill orgonite so much that you
can embed crystal in it. Place upper cap with hole over it so the top of crystal stick out. Fix the caps with isolation band. Wrap body of the device with
rope or
leather. If you add enough hardener (add it last - after mixing bras
particles with filler) then Monster will start to work in few hours and
in 36 hours it should deliver full strength. If you have problems
with government make sure that you keep it in cellar because the skies will always show position of your Monster ;););).

---

Pozdrav!

P.S. Oprezno s ovim!!!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 195 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz