Jack987 je napisao/la:
Prvo bi trebao saznati što podrazumijevamo pod "kruži"?
Da li je to okretanje oko Zemlje po putanji koja čini ( savršenu ) kružnicu?
Da li ta putanja može biti elipsa?
Da li "kruženje" može imati neko odstupanje u ravnini kruženja?
Ukoliko Mjesec ne "kruži" oko Zemlje, trebao bi imati fiksnu lokaciju u odnosu na Sunce. Vjerojatno bi ga vidjeli uvijek na istom mjestu, tj. bilo bi isto sazvježđe "u pozadini".
A kako je sve "ispod" 7. denziteta iluzija, odnosno, dolazi do neke količine distorzije jedinstvene svijesti 7D, iluzija je uvijek bar malo prisutna. Kako ćemo to moć saznati tek kad budemo ujedinjeni u svijest 7D, moći ćemo promatrati Mjesec u odnosu na Zemlju u najispravnijoj, sveukupnoj i nepogrešivoj percepciji 7D.
Dotad... i ti i ja i mi svi skupa - i sve oko nas je - iluzija.
NAMA se čini ovako jest - ali je to vjerojatno poprilično drugačije iz jedine percepcije bez distorzije - 7D.
Kako mi vidimo ovaj "naš" Mjesec... možda si mislio da on nema rotaciju oko SVOJE osi, tj. da se ne okreće kao Zemlja, pa uvijek vidimo samo jednu stranu Mjeseca?

Kako mi vidimo ovaj "naš" Mjesec... možda si mislio da on nema rotaciju oko SVOJE osi, tj. da se ne okreće kao Zemlja, pa uvijek vidimo samo jednu stranu Mjeseca?

[/quote]
Polazak iz neke pozicije i dolazak u istu na tom putu a da isti sliči kružnici.
Da li je to okretanje oko Zemlje po putanji koja čini ( savršenu ) kružnicu?
Ne.
Da li ta putanja može biti elipsa?
Da.
Da li "kruženje" može imati neko odstupanje u ravnini kruženja?
Da.
Ukoliko Mjesec ne "kruži" oko Zemlje, trebao bi imati fiksnu lokaciju u odnosu na Sunce. Vjerojatno bi ga vidjeli uvijek na istom mjestu, tj. bilo bi isto sazvježđe "u pozadini".
Ne.
Zamisli Mjesec kao malu Zemlju,sad dvije Zemlje idu oko Sunca i uslijed nejednakih masa nemaju potpuno istu putanju ali je veoma slična.
Mjesec rotira oko svoje osi ali mu je rotacija sinhronizovana sa revolucijom,pa stoga uvijek vidimo istu stranu Mjeseca.