Fiat Lux je napisao/la:
Postoji jedna energija koja stvara ostale sile , ali ne postoje gravitoni ili još uvjek nisu otkriveni !
Ti si pametan pa nam ti objasni

Pozdrav.
@"Fiat Lux"
Ntkom je dato da vidi što drugi nevide,to neznači da mora biti pametan!
Neki ljudi vide više boja od drugih, koji su pametniji moglibi diskutirati.
Reklibi da oni koji vide više boja, ali vjerovatno se teži ravnoteži pa drugi razvijaju više druge sposobnosti.
Naprimer oni kojima nije dobar vid razvijaju bolji sluh.
Vratimo se gravitonima, ako se tvrdi da istovremeno djeluju na svu materiju kosmosa iz svake čestice meni to izgleda prezahtijevno (nemoguće) pobornik sam da sve ima neku zakonitost po kojoj djeluje.
Pa to djelovanje mora biti konstantno ali može biti da kažem nadjačano uslijed nekog drugog djelovanja ali uvijek je neka zakonitost upitanju.
Ako mi nemožemo trenutno sagledati uzročno posljedićne veze tih događaja neznači da nema pravila, sigurno ih ima ali kad ćemoih spoznati razumjeti (viditi umom zavisi uglavnom od nas samih i našeg razvoja).
Ima toliko naučnika u svijetu koji znaju ogroman broj informacija (znanja oni su pametni, pogotovo kad se udruže u određene timove, pa prema nama oni su prava riznica znanja) ali ako nevide ono što je netkom dato da vidi sa dosta manje znanja neće ni moći neke stvari prepoznati koje možda prepozna osoba sa manje znanja (neopterećena), vjerovatno gledaju u pogrešnom smjeru.
Znanje nekad može biti i ograničavajući faktor.
Jedan primjer:svi mi smo u životu nekad nešto tražili nikako da nađemo,
razlog je veoma često što mi prdpostavljamo da to treba biti na određenom mjestu pa smo podsvijesno išli u tom pravcu uglavnom zanemarujući ostale mogućnosti.
Ali mnogo puta i prvačić koji nije opterećen našim predubjeđenjima može
naći to izgubljeno lakše od nas.
Tako uvijek neko ima neka znanja o nečem više od nas ali daliće gledati u pravom smjeru?
Po meni, važno je gledati umom u pravom smijeru.
Preispitaj svoje stavove,nekošta da budu pozitivniji ali nek ostanu realni.
Sretno!