Sada je: sri mar 21, 2018 6:14 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Remote Viewing - pokretanje scene na našim prostorima
PostPostano: sri jul 19, 2017 1:07 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pon maj 15, 2006 7:44 am
Postovi: 35
Pozdrav,

Od 2014.god se bavim remote viewingom, tj. percepcijom na daljinu. Točnije, s godinama sam se najviše usredotočio na managiranje RV projekata i drugih remote viewera.
Detaljna definicija RV je ovdje:
http://www.irva.org/remote-viewing/definition.html

Napomena: RV je vještina koju može istrenirati većina ljudi, baš kao što gotovo svatko može naučiti npr. igrati košarku ili svirati klavir. Naravno, nisu svi Toni Kukoč ili Maksim Mrvica, tako vrijedi i za RV, ali svatko uz volju, želju i trud može doći do određene RV razine. Sama RV tehnika je razvijena na Stanford Research Institute (SRI) i RV je bio financiran od US vlade od 1970-ih do 1995 u sklopu tada tajnog projekta "Stargate". Znanstvenici (PhD) koji su bili dio tog projekta su npr. Ed May, Russel Targ, Paul Smith, a danas su prominentni Dean Radin, Julia Mossbridge, Steven Schwartz, Dick Bierman, Patrizio Tressoldi itd.

Termini i nazivi:
* Remote Viewing = gledanje na daljinu. Remote Viewing je povijesni termin, održao se do danas. Termin su skovali Russell Targ i Harold Puthoff.
* Nonlocal perception. Mnogo bolji termin koji koristi Steven Schwartz
* Anomalous Cognition. Dr. Edwin May (nekadašnji direktor Stargate RV tajnog US programa) koristi ovaj termin. Prevedeno kao : anomalna kognicija. Anomalna (anomalija) je zato što još ne postoji znanstveni model koji bi objasnio fenomen. Postoje tek teorije (npr. teorije svijesti, kvantna fizika,..).
* ESP - ekstrasenzorna percepcija.

'Remote viewing' je ne baš najbolji izraz za ono što RV predstavlja. Neki autori se slažu da je mnogo bolji termin: 'nonlocal perception' radi toga što se ne radi samo o gledanju/viewing nego o punom spektru osjetila/percepcije a to su osim vida i sluh, njuh, okus i opip. U tu svrhu je konstruiran izraz 'nonlocal perception', gdje 'nonlocal' označava to da se informacije dohvaćaju od bilo kuda u prostoru i od bilo kada u vremenu.

Da ne duljim, RV kao fenomen je nešto vrlo važno za svijet u kojem živimo i za budućnost. Svaka osoba na ovom planetu bi trebala znati što je RV i naučiti tehnike za uspješan RV. Prijenos RV znanja na druge ljude je važan dio procesa. Ako je moguće želim potaknuti druge da se zainteresiraju, omogućiti im materijale i početnu edukaciju. Da nebi bilo zabune, ne tražim ništa zauzvrat. Ali želim vratiti nazad ono što sam dobio od RV zajednice zadnjih godina.

Niže dolje dajem određene upute za Prvi Dio RV edukacije.
Možda je moguće da se formira grupa zainteresiranih praktikanata RV-a.
Za početak ovdje je novoformirana facebook grupa pod nazivom "Gledanje na daljinu (Remote Viewing - Nonlocal Perception)":
https://www.facebook.com/groups/Gledanj ... teViewing/
Prijavite se i možete poslati pitanja.
Svaki trol će biti uklonjen.

Za početak bih mogao organizirati RV prezentaciju, pokazati primjere, RV transkripte, primjenu itd. To bi mogli napraviti preko Skype-a ili zoom.us. Toliko za sada. Pozdrav

EDUKACIJA PRVI DIO
**************************
Remote Viewing edukacija 1.dio

Generalni info i definicija Remote Viewing (RV) je ovdje:
http://www.irva.org/remote-viewing/definition.html

EDUKACIJA:
Slijede upute kako početi i što je sve potrebo da odradite.
Molim držite se redoslijeda:

1) Prvo pogledajte ovaj video:
https://www.youtube.com/watch?v=pK1P2X6mwgU&t=2162s
(Na Rubu Znanosti - Remote viewing)

2) Zatim skinite ove video materijale:
http://f5web.com/rv/

Dakle, sve ovo:
BrainwaveMindVoyagesFLAC-4-5-8.rar
LEARN-REMOTE-VIEWING-with-Prudence-Calabrese.part1.rar
LEARN-REMOTE-VIEWING-with-Prudence-Calabrese.part2.rar
LEARN-REMOTE-VIEWING-with-Prudence-Calabrese.part3.rar
LEARN-REMOTE-VIEWING-with-Prudence-Calabrese.part4.rar
LEARN-REMOTE-VIEWING-with-Prudence-Calabrese.part5.rar
LEARN-REMOTE-VIEWING-with-Prudence-Calabrese.part6.rar
RemoteViewing-TheDeepThetaLevelStateOfMind.pdf
TIPS.txt
rv-simplebasics.zip
sounds-DrJeffreyThompson.zip

(Napomena: Ovi video materijali i tekstovi su za osobnu upotrebu. Autor ovog dokumenta nije postavio 'online' ove video materijale i nije odgovoran za njihovu upotrebu. Materijali su nađeni na Internetu takvi kakvi jesu.)

Kao što vidite, dio su audio zapisi, dio video materijali, dio tekstovi. Audio će biti potreban kasnije - za sada ga ne morate preslušavati. Osim toga Audio je potreban samo kao pomoć pri opuštanju (da oslobodite um od misli) prije nego se ide raditi konkretan Remote Viewing zadatak.

Krenite ovim redom:
1) pročitajte RemoteViewing-TheDeepThetaLevelStateOfMind.pdf
2) pročitajte TIPS.txt
Ako vam ovo zvuči teško i nerazumljivo - Ništa ne brinite! Sve će polako doći na svoje mjesto s vremenom.

3) odgledajte: rv-simplebasics.zip (5 video zapisa). Sveukupno oko 35minuta.
4) I na kraju pogledajte: LEARN-REMOTE-VIEWING-with-Prudence-Calabrese. Ima 6 dijelova. Sveukupno oko 13 sati. U kasnijim videima zna biti praznog hoda - tj. vieweri rade svoje zadatke u tišini - tu si slobodno premotajte unaprijed.

Nakon što ste gotovi sa svim ovim materijalima trebali bi imati već potpunu sliku o sljedećim stvarima: što je RV, kako se radi, i što se sve može raditi. Dok ćete gledati "Prudence-Calabrese" materijale i viewere koji rade svoje zadatke/sesije - možda čete se pitati kako i odkud oni to sve zapisuju na papir. To sam se i ja pitao prvi put. Kasnije kad ćete sami raditi sesije bit će vam potpuno jasno. Zaista je vrlo jednostavno – vi zapisujete potpuno spontano i **bez razmišljanja** i **bez uplitanja svjesnog uma**, **bez analiziranja umom/razumom**, jednostavno dopuštate svojem **nesvjesnom umu** da sam dohvaća *senzorne podatke* i vi ih zapisujete na papir.
Zvjezdicama sam naznačio važne i ključne riječi. Znam da vam je ovo još uvijek teško dokučivo u smislu – „A kako mi to sve *dolazi* da mogu zapisati?“ (bilo je i meni). To mi je sada, na samom početku, vrlo teško objasniti. Dio toga ćete shvatiti kroz video.
Osim toga, nakon odgledavanja svega ovoga - ide drugi dio video materijala - i onda tek krećemo s vježbom.
Na kraju: ako imate bilo kakvo pitanje ili trebate pomoć - uvijek mi možete poslati.
Kada ovo sve odradite i odgledate - onda mi se javite - da nastavimo dalje. Ja sam osobno ovaj dio odgledao u tjedan dana - u laganom ritmu, svaki dan pomalo. Vi odradite u ritmu koji vama odgovara.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Remote Viewing - pokretanje scene na našim prostorima
PostPostano: uto jul 25, 2017 11:42 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pon maj 15, 2006 7:44 am
Postovi: 35
Evo jedan dobar primjer prvog Remote Viewing zadatka (tj. sesije) od jedne osobe koja je prošla edukaciju (2014god). Obratite dobro pažnju i pogledaje priložene slike. Da pojasnim protokol ovog RV zadatka:

Ja sam prvo odabrao jednu fotografiju. Nitko OSIM MENE nije znao što je na njoj. Tada, zadatak tog remote viewera je bio sljedeći: "Skiciraj i opiši što je na fotografiji koju ću ti poslati NAKON što ZAVRŠIŠ sa ovim zadatkom". Dakle (važno !!): remote viewer naravno NIJE ZNAO koja je fotografija i što je na njoj. To se naziva "blind conditions". On je URADIO svoju sesiju/zadatak na PAPIR. Papire je skeniro i poslao mi na email. Nakon toga on je dobio svoju tzv. povratnu informaciju (Feedback na engl.) a to je bila TA FOTOGRAFIJA helikoptera/mora. Bitno je u potpunosti odraditi zapisani zadatak, pa da ga još jednom ponovim: "Skiciraj i opiši što je na fotografiji koju ću ti (ja) poslati NAKON što ZAVRŠIŠ sa ovim zadatkom". Dakle, remote viewer ima zadatak za "skicira i opiše svoju feedback informaciju", a ja imam obavezu da mu dostavim tu njegovu feedback (povratnu informaciju) NAKON njegove sesije. Taj feedback je bio fotografija "helikopter iznad mora".

Šaljem tu fotografiju i njegove skenirane papire (sesiju). Na skenovima sve što je CRVENO su moji naknadni komentari (to se naziva ANALIZA sesije). Njegovo je sve pisano CRNO. Fenomenalno je za prvu sesiju da je točno dohvatio ove senzorne podatke: "tekstura narančine kore" (pogledajte uzorak na površini mora na slici !!), zatim zvukovi "vjetrovito i šum", te "dojam kretanja objekta kroz nešto mirno, netaknuto" :-)


Attachment/i:
Opaska: RV zadatak/feedback fotografija
target.jpg
target.jpg [ 110.26 KiB | Pogledano 842 put/a. ]
Opaska: Sesija od remote viewera (stranica1)
str1.JPG
str1.JPG [ 142.45 KiB | Pogledano 842 put/a. ]
Opaska: Sesija od remote viewera (stranica2)
str2.JPG
str2.JPG [ 106.87 KiB | Pogledano 842 put/a. ]
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Remote Viewing - pokretanje scene na našim prostorima
PostPostano: uto jul 25, 2017 11:55 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pon maj 15, 2006 7:44 am
Postovi: 35
Evo još jedan primjer od kolege koji radi RV mnogo godina.
Idemo sa opisom zadatka, pa analizom.
Opis: Odabrana je nasumična fotografija. Remote viewer naravno NIJE ZNAO koja je fotografija i što je na njoj ("blind conditions"). Tada, zadatak tog remote viewera je bio: "Skiciraj i opiši što je na fotografiji koju ću ti poslati NAKON što ZAVRŠIŠ sa ovim zadatkom". On je RADIO svoju sesiju/zadatak na papire i onda ih skenirao i poslao mi na email. Nakon toga on je dobio svoju tzv. povratnu informaciju (Feedback na engl.) tj. fotografiju nebodera.

Na skenu sesije sve što je CRVENO su moji naknadni komentari (to se naziva ANALIZA sesije). Njegovo je sve pisano CRNO. Ovo što je označeno crvenim je ono što objektivno odgovara i podudara se sa samom fotografijom. Ostalo što je neoznačeno/nepotcrtano nemožemo objektivno utvrditi da li se popodara sa fotografijom ili ne, jer su to osobni utisci i osjećaji subjektivne naravi koje je remote viewer osjetio u vezi te fotografije.

Prevest ću neke stvari sa engleskog potcrtane CRVENIM na sesiji: "scale" i "scale like patterns" označava pattern/uzorak ljuskica kao na npr. koži nekih životinja, a vidimo da prozori nebodera imaju sličan takav uzorak. Bitan
je taj uzork/tekstura, a ne doslovno da se radi o "ljuskicama kože" ili nečeg drugog. RV podaci su nekad presenog značenja, kao metafora ili npr. analogija. Radi se o tome da kada nesvjesno primamo takve senzorne podatke da je stvar
u tome kako to naš analitički um interpretira. Idemo dalje: "large in scale" znači "veliko u veličini" (scale ima i to značenje na engl.). "Rigid lines" = stroge, krute linije (nebodera). "Repeating lines" = linije koje se ponavljaju (okomite i vodoravne). "Hard structure" = čvrsta struktura. "Metal lines" = metalni linije (svi obrubi linija i prozora na neboderu i okolnim zgradama" + "feels like target has very hard structural elements - metal like elements in strenght" = čini se kao da target ima čvrste strukturne elemente - čvrste metalne elemente". "Translucent + pads" = djelomično providan/prozračan + blokovi (vidi prozore/stakla). "Shimmers/glisters...metal glitters" = svjetlucanje/cakliti se.. blistanje metala". Vidite i dvije sklice: struktura nebodera + skupina padova/scales, tj. blokova poredanih jedni do drugih.

Eto, dobrodošli u predivan svijet Remote Viewing-a. Pozdrav :-)


Attachment/i:
Opaska: "Target", tj. fotografija (feedback):
target1.jpg
target1.jpg [ 40.48 KiB | Pogledano 841 put/a. ]
Opaska: Sesija od remote viewera na papiru:
sesija1.jpg
sesija1.jpg [ 120.04 KiB | Pogledano 841 put/a. ]
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Remote Viewing - pokretanje scene na našim prostorima
PostPostano: pet jul 28, 2017 6:47 pm 
Offline
Član foruma
Avatar

Pridružen/a: uto dec 25, 2007 1:15 am
Postovi: 208
Lokacija: Zagreb
Čuo sam da se RV najbolje uči pomoću instruktora, a ne iz knjige. Čuo sam i da postoji knjiga o RV-u na našem jeziku.

Daješ li ti Igore individualnu ili grupnu poduku početnicima o RV? Koliko košta seansa? Koliko je ljudi u grupi? Mogu li se instrukcije odvijati vikendima? Ja živim u nekom selu, pa ako bih dolazio u ZG najbolje bi mi bilo odrađivati senase vikendima. Nezaposlen sam ali sam i prometno izoliran i bio bi mi problem dolaziti svaki dan na edukaciju.

Pa, pošalji mi odgovor na piskavac@gmail.com. Ne znam smije li se ovdje pričati o takvim detaljima ili bi se to tumačilo kao reklamiranje.

_________________
Lama rabbi alardi dini endavur esa kunis alim.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Remote Viewing - pokretanje scene na našim prostorima
PostPostano: sub jul 29, 2017 8:44 am 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pon maj 15, 2006 7:44 am
Postovi: 35
Piskavac, da točno je da je RV najbolje učiti od instruktora. Ali ima i drugih načina. Znam da su neki RV-eri samouki (pomoću knjiga itd), neki uzmu online tečaj, a neki tečaj na licu mjesta sa instruktorom.

Ovo ništa ne košta :-) Poduka je individualna jer svatko radi sam za sebe. Instrukcije *se ne* drže na nekom mjestu pa da se sastajemo. Tko bi to sve onda platio (npr. printane materijale itd), unajmio neki prostor itd? Zato se sve ovo odvija online / preko e-maila besplatno.

Ja sam ovdje dao konkretne upute za samostalni Prvi dio edukacije, koje svatko može krenuti da samostalno odradi, a za sve sam dostupan za pitanja, objašnjenja i pomoć (najbolje da mi ostavi email u privatnoj poruci). Tko prođe prvi dio, može se javiti za dalje da besplatno dobije Drugi dio. Treći dio je gdje se rade konkretne RV sesije/zadaci koje radite sami, a ja vam zadajem zadatke i analiziram ih.
Prema tome nemaš brige, nemoraš nikuda putovati, sve radiš u svojem ritmu i kako te volja.


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Remote Viewing - pokretanje scene na našim prostorima
PostPostano: sub jul 29, 2017 12:19 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pon maj 15, 2006 7:44 am
Postovi: 35
Joe McMoneagle, poznat kao Remote Viewer number 1, je vjerojatno najpoznatiji RV-er na svijetu. Bio je dio tima u US vojnom Stargate projektu, te u Stanford Research Institue, i The Laboratories for Fundamental Research, Cognitive Sciences Laboratory, Palo Alto, California. Demonstrirao je svoje remote viewing sposobnosti pod striktnim znanstvenim metodama u laboratorijima i na TV mrežama: National Geographic, Discovery Channel, BBC, ABC, CBS, NBC, Fox, Channel 4 England, Nippon / Ashai TV Japan. Držao je RV obuku u The Monroe Institute.

Šaljem jedan primjer njegove RV sesije koju je uradio na jednoj RV konferenciji koju organizira USA organizacija koje sam član: "Applied Procognition Project".

Znači, njegov target je bio 'fotografija dvorca'. On naravno nije znao što je na slici i bio je pod "blind conditions". Tek NAKON što je odradio RV sesiju on je dobio povratnu informaciju koja je to fotografija i što je na njoj. Njegova sesija je impresivna. Prevest ću neke njegove tzv. deskriptore (riječi) sa engleskog: znači kao prvo, njegov GESTALT je bio CASTLE (dvorac!!). BTW, geštalt je termin koji se koristi u psihologiji i laički rečeno, on označava "skup dijelova koji zajedno upućuju na neku opću formu ili kvalitetu nečega, neke ideje". Sama skica građevine, sa prozorima, ulazom itd govori sama za sebe. Imajte na umu, da bi npr "prosječan" RV-er obično skicirao kvadrat ili trokut ili vrata i slično, dok ovdje Joe McMoneagle (kao RV-er no1) ipak daje skicu na višoj razini i da su ovakvi detalji i geštalt njegove skice fantastični.

Nadalje imamo ovo: manmade (izradio čovjek), lots of stone (mnogo kamena), fortress like (da je slično utvrdi), old (staro), impressive (impresivno), heavy (teško). Imajte na umu i to da su sve ovo pridjevi, tj. određena specifična svojstva samog Targeta koja su točna u vezi tog Targeta (dvorca).
Medieval 1500-1600's (nešto srednjovjekovno iz 1500-1600-ih godina) - ovakav točan deskriptor je izvanredan primjer visoke razine remote viewinga.
Germanic (=njemački, njemački stil). Awesome = nešto vrlo impresivno (građevina dvorca).

Slike dolje su: Copyright, Applied Precognition Project.


Attachment/i:
Opaska: Target/zadatak:
ttargt1.png
ttargt1.png [ 551.86 KiB | Pogledano 777 put/a. ]
Opaska: RV sesija
tts1.jpg
tts1.jpg [ 59.92 KiB | Pogledano 777 put/a. ]
Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Remote Viewing - pokretanje scene na našim prostorima
PostPostano: sub feb 17, 2018 8:06 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pon maj 15, 2006 7:44 am
Postovi: 35
Šaljem link na moj youtube video u kojem držim webinar/prezentaciju o remote viewing-u (RV), tj. o specifičnoj metodi RV-a koja se naziva Associative Remote Viewing. To je bio webinar za moje kolege iz RV zajednice u USA i namijenjen je za sve početnike. Objašnjeno je što je ARV, koji su točni koraci ARV metode, te kako se ARV koristi za predviđanje ishoda budućih događaja (npr: ishod nogometne utakmice definirane kao binarni događaj; tj. događaj s dva moguća ishoda. Primjer bi bio: koja od dvije nogometne reprezentacije će se kvalificirati u sljedeću rundu natjecanja).

https://youtu.be/CiXQ6NRj-uk

RV zajednica uglavnom koristi ARV za predviđanje ishoda sportskih utakmica i za trgovanje (trading) financijskim instrumentima (Forex/valute, dionice, commodity, indeksi, futuresi, a od nedavno i cryptovalute kao Bitcoin, Ethereum itd.)
Napomena: webinar sam držao na engleskom
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Remote Viewing - pokretanje scene na našim prostorima
PostPostano: ned feb 18, 2018 6:12 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pon maj 19, 2014 7:20 pm
Postovi: 84
Lokacija: pao naglavu
Igor je napisao/la:
Šaljem link na moj youtube video u kojem držim webinar/prezentaciju o remote viewing-u (RV), tj. o specifičnoj metodi RV-a koja se naziva Associative Remote Viewing. To je bio webinar za moje kolege iz RV zajednice u USA i namijenjen je za sve početnike. Objašnjeno je što je ARV, koji su točni koraci ARV metode, te kako se ARV koristi za predviđanje ishoda budućih događaja (npr: ishod nogometne utakmice definirane kao binarni događaj; tj. događaj s dva moguća ishoda. Primjer bi bio: koja od dvije nogometne reprezentacije će se kvalificirati u sljedeću rundu natjecanja).

https://youtu.be/CiXQ6NRj-uk

RV zajednica uglavnom koristi ARV za predviđanje ishoda sportskih utakmica i za trgovanje (trading) financijskim instrumentima (Forex/valute, dionice, commodity, indeksi, futuresi, a od nedavno i cryptovalute kao Bitcoin, Ethereum itd.)
Napomena: webinar sam držao na engleskom
PozdravHoćes reći ako bih savladao ARV mogao bih uzeti pare na kladionici??


Vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: Remote Viewing - pokretanje scene na našim prostorima
PostPostano: ned feb 18, 2018 7:20 pm 
Offline
Član foruma

Pridružen/a: pon maj 15, 2006 7:44 am
Postovi: 35
[/quote]
Hoćes reći ako bih savladao ARV mogao bih uzeti pare na kladionici??[/quote]

Da, mogao bi. Organizacija gdje sam group manager http://www.appliedprecog.com/ to radi godinama. Nužno je da osim ARV razumiješ i domet ARV-a (tj. win rate/hit rate) i da tome prilagodiš betting strategiju i money management.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


cron
Powered by phpBB © 2010 phpBB Group
BH (BIH) by Šehić Nijaz