Sada je: pet maj 02, 2025 8:34 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Konkretno delovanje?
PostPostano: sub maj 21, 2005 2:04 pm 
Član foruma

Pozdrav svima!

Vec sam se javljao na ovom forumu sa pitanjem o konkretnom delovanju radi prosirenja svesti i dobijao sam uglavnom filozofske odgovore. Takodje sam vise puta napomenuo da sam nedovoljno upucen u temu i molio za savet sta da pocnem da citam. Za ovih desetak dana sam procitao sve sto se nalazi na sajtovima GALAKSIJA i ZNANJE. Jedino sto sam od toga dobio je osecaj necijeg prisustva i strah kakav sam imao kao dete (klasicna paranoja), a izgubio sam potporu u vidu Hrista u smislu Oca koji me cuva. Citajuci ove tekstove dobio sam "znanje", a izgubio "veru".
Zato Vas pitam STA SAD? Recimo da je sve to sto sam procitao istina (reptili, 4. D, lanac ishrane ...), koji su konkretni koraci koje trebam preduzeti? David Icke predlaze da prestanemo da vracamo kredite kako bismo srusili nametnuti drustveni sistem. Don Huan predlaze da radimo rekapitulaciju i magijske pokrete kako bismo vratili izgubljenu energiju.
Sta Vi predlazete?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 22, 2005 8:26 am 
Član foruma

Dado, svaka čast, to je to šta je i trebalo....., ista stvar je i sa mnom, odkad sam se presta živcirat oko standardnih životnih gluposti.....bolje mi je.....a samo pridonosim pozitivnoj energiji kolektivu, ljudi jednostavno nemogu svatiti da će svojim živciranjem oko nekog problema samo učiti stvar gorom....al neki me jednostavno ne slušaju....ka moj ćaća.....

VV, ja već odavno znam da osobe kao isusa krista nema, odmalena nisam prihvatio kršćansku dogmu, i opet mi je dobro, štitim sam sebe i činim dobre stvari za okolinu i opet se ne osjećam loše jer nema " spasitelja "
Sam svoj si spasitelj, sam svoj bog, i svi smo sinovi božji, jer smo svi jedno, jedan izvor, jedna energija, the INFINITY.

A kako se obranit u nadolazećim događajima, vidit ćemo......malo pomalo već nabavljamo i izrađujemo neke stvari......ionako nema straha jer nema smrti.....

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 22, 2005 11:25 am 
Član foruma

http://www.geocities.com/budizam/bud27b.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 22, 2005 5:53 pm 
Administrator

Konkretno što sam ja napravio nakon što sam počeo sa podizanjem svoje svijesti, odnosno kad sam uvidio stvari o kojima već svi pišu na forumu i drugdje ( "buđenje" ):

1. Podižem svoju svijest učeći znanje. Time se rješavam svojih slabosti i podložnosti raznim "napadima" i crpljenjima ( moje ) energije.
2. Razgovaram s drugima o tome, pomažem drugima da se bar malo ili zapitaju neke stvari ili "probude" - inicijalizacija za razvoj ( ovo bi mogao opisati kao start - pokretanje motora u automobilu kao preduvjet da bi njime mogli putovati ). Time se postiže podizanje tuđe ( a istovremeno i svoje ) svijesti. Razgovaram i o "običnim" životnim problemima s njima i često otkrijemo zajednički da je to rezultat jednog NEZNANJA. Poslije mnogih takvih razgovora, osoba dobije malo drugačiji pogled na probleme i lakše ih rješava - s manje muka i ne živcira se mnogo ( ili uopće ) oko toga.
3. Napravio sam internet stranicu ZNANJE gdje pokušavam omogućiti što više raznih informacija da budu dostupne za što više ljudi ( pošto je danas internet jako dobar medij za to ). Prevodim tekstove i dajem linkove za daljnje istraživanje.
4. Dok ovo pišem, snimam dvd VV-u koji me je to zamolio. Poslat ću mu poštom ovu zbilja veliku zbirku raznog materijala, koju će on dalje ponekad proslijediti drugim ljudima kojima će to isto trebati za podizanje svog znanja. Također, molim i druge koji to mogu, neka snime ili daju koju informaciju drugim ljudima koji to žele. Zaposlite malo svoje pržilice i snimite koji cd za svog prijatelja/poznanika/neznanca. Ili mu makar isprintajte koji zanimljivi tekst - ostalo će sve sjesti na svoje mjesto.
5. Podizanjem znanja velikom broju ljudi raste sinergija - međusobno djelovanje i sprega - tako da svima zajedno eksplozivno raste znanje, koje bi inače trebali apsorbirati puno, puno sporije. Podizanjem znanja mnogima, podiže se i kolektivna svijest, a ona je kritična za daljnji razvoj ljudske vrste, odnosno ako ju nećemo imati - vjerojatno nećemo dugo preživjeti, odnosno mogli bi se naći kao "neuspjeli pokus", a posljedice bi mogle biti razne - a najvjerojatnije katastrofalne po ljudsku vrstu.
6. Takvim djelovanjem ( težnja ka OPD opredjeljenju ) i pomaganjem drugima - i sebi tako - možda se nekome čini kao jako mali pomak ( ili kao što mi mali ljudi možemo napraviti protiv takve tehno-manipulativne mašinerije kojima se naši predatori u zajednici sa našim liderima ?). Međutim, jako mali pomak na jednom mjestu može prouzrokovati jako veliki na drugome. Npr. malenim paljenjem šibice možemo upaliti fitilj od dinamita koji na nekom mjestu može napraviti i jako veliki "bum". Ili malim pomakom noge na gasu automobilu, možemo napraviti jako veliki pomak na cesti - jasno - ako samo znamo kako i ako imamo pripadajuću svijest/tehnologiju kojom to možemo napraviti.
7. Eksperimentiranje s raznim oblicima alternativne energije možemo pokazati i drugima da "tu ima nešto", a ponekad si time omogućujemo povećavanje svjesnosti o nezagađivanju naše prirodne okoline i doma gdje živimo. I ne samo to, gubi se smisao ekonomije kao glavnog "usisa" energije i sistema koji nas izrabljuje i odvodi daleko od prirodnih načela življenja u univerzumu.
8. Ostalo sve što dovodi do povećavanju znanja drugih ( i sebe ). Na kraju krajeva, ionako su sve lekcije koje moramo naučiti ako želimo napredovati. Ono što te ne ubije - ojača te, a ponekad znanje omogući da te to ne boli ili da to naučiš bez trauma.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 23, 2005 4:33 pm 
Član foruma

...zao mi je VV sto si rekao/osjetio da si izgubio VJERU. Cilj ove stranice jeste da covjeka odvoji od VJERE. Sta mu pruza kao alternativu?! Kaze: ZNANJE! Sta je ZNANJE? Nije li nas Bog upravo i stvorio da bismo naucili znanje. Znanje o svemu stvorenome. STVORENOME! Prve rijeci koje je Bog objavio Muhammedu bile su UCI! Nije ga ogranicio u tome o cemu ce da uci i gdje da trazi to znanje. za svakog covjeka to je razlicito. Neko ce se zadovoljiti sa alfabetom i tu ce stati. Drugi ce ici dalje...
Meni, naprotiv, citanje svega ovog sa ove stranice potvrdilo je samo Bozije rijeci/tvrdnju da postoji VISE svijetova i da o tome covijek jako malo ili skoro nista ne zna. Jako malo sam nasla ovdje a da vec o tome nisam nesto znala. Ako si citanjem i ispitivanjem samoga sebe skontao da ti je nestalo vjere, znaci da i nije bila cvrsta. Zar nisi samo jednu vjeru zamijenio drugom? Sad si poceo da vjerujes u nesto drugo. Zar nebi mogao sve ovo da ukombinujes u tvoju vjeru u Stvoritelja koji je stvorio kako nas tako i mnoge paralelne svijetove koji su nama velika nepoznanica.Zasto covjek mora da saznanjem o necemu drugom da se odrekne saznanja koje je imao prije toga i koje ga je dovelo do toga da je danas takav covjek kakav jeste. Postavljao si vrlo zdrava i inteligentna pitanja. Interesantno, nisi dobio isto takve odgovore ali si proucavajuci sam dalje dosao do zakljucka da je jedina istina u tome da se odreknes svoje vjere u Boga.
Kad je Bog stvorio Adema, prije njega je stvorio duhovna bica kao sto su meleci(andjeli) i sejtani(plemena Satane) Bog je naredio njima da se poklone covjeku kao uzvisenijem bicu od njih. Meleci su to uradili bez pogovora ali se sejtan oholo usprotivio tome. Smatrao je sebe boljim od covjeka. Jer covjek je eto stvoren od zemlje a njega je Bog stvorio od Vatre. Rekao je Bogu da covjek koji ce sijati smrt na zemlji (kako li je to mogao znati ?) nezasluzuje njegov naklon. Tad se je zarekao da ce covjeka da okrece kako on hoce. Rekao je: covjek je tako slab da ce povjerovati prije meni nego Tebi koji si ga stvorio. Sasvim jasna situcija, ako pogledamo danas ko koga slusa.
Navescu ovdje jedan mali dio iz knjige Razgovor sa prijateljem ateistom

-Cuj, ako postoji dzenet(raj), kao sto tvrdite, onda cu ja biti prvi koji ce u njega uci, jer ja sam religiozniji od mnogih vasih propagatora sa bradama i tespihima(brojalicama) u ruci.
-Religiozniji?!Sta pod tim podrazumijevas?
Mislim, ne vrijedjam nikoga, ne kradem, ne ubijam, ne primam mito, ne zavidim, ne mrzim, ne mislim nikome zlo, namjera mi je samo da ucim dobro i cilj mi je uvijek zajednicka korist. Ustajem i lijezem mirne savijesti. Nacelo moga zivota je popraviti ono sto mogu. Zar sve ovo nije vjera?! Zar vi ne kazete da je vjera cjelina covjekovih odnosa?!
-To sto si rekao nije VJERA.Sve to sto ti radis spada u vjeru i zove se vladanje i ponasanje. (dobar ahlak) Ti ne pravis razliku izmedju onoga sto je vjera i onoga sto vjeri pripada. Vjera znaci samo jedno: Spoznaju BOGA i ODNOS prema Njemu, Velikom i Milostivom, koji je blizu i koji sve cuje i vidi i koji je jedini dostojan slave i hvale. To je zapravo vjera i ona u sebi ukljucuje i sve sto si istakao.Ko voli Boga voli i njegova stvorenja i prema njima se lijepo ophodi.
-Vjeruj mi, ponekad osjetim da postoji neka Sila.
-Sila!
-Da, neka nepoznata Sila koja stoji iza citavog kosmosa. Ja potpuno vjerujem da postoji neka SILA:
-Kako ti shvatas tu silu?
Shvatas li je kao bice koje cuje, vidi, poima,daje obecanja svojim stvorenjima da ce ih stititi, uputiti i voditi pravim putem, slati im Knjige i Poslanike i odgovarati na njihove molbe.
-Otvoreno da kazem , ja tu Silu tako ne zamisljam, niti poimam. A i vise od toga, smatram to naivnim i neprilicnim toj velicanstvenoj Sili.
-Znaci , to je neka slijepa sila koja nesvjesno i neodgovorno upravlja kosmosom?
-Mozda.
-Lose li je tvoje poimanje najvise Sile? Dala ti oci, a mislis da je ona slijepa, dala ti pamet a nju smatras nesvjesnom. Ti si zanijekao Boga i tako si sam prema sebi pocinio nasilje...Ti svoga Boga zamisljas kao slijepu silu kojoj se ne molis i neklanjas.
-Zasto da se molim i kome da se molim?Ja ni u vasoj molitvi ne vidim nikakvog smisla. Cemu ti pokreti i zar nije dovoljna samo skrusenost?
-Smisao molitve je slamanje oholosti. Padanjem na sedzdu(licem na tlo) i dodirivanjem zemlje celom i izgovaranjem "Subhane rabijeleala"priznas svoje mjesto, da si ti u odnosu na Boga sitan i nistavan, da si ZEMLJA.A sto se tice pokreta u molitvi i nedovoljnosti same skrusenosti, dozvoli da te upitam prije nego ti odgovorim:radi cega je stvoreno tijelo i zasto se ti nezadovoljavas samo sa apstraktnom ljubavlju koja neukljucuje u sebe tijelo?Bog Uzviseni ti je dao tijelo da ti srce otkrije.Ako u tvom srcu bude necega, pokazace se to na tijelu. Ako je tvoja odanost iskrena, ti ces to ispoljiti tijelom, a ako nije, onda ce ostati samo na jeziku.
-A vjerujes li ti da ces u dzenet?
-Svi cemo doci u dzehenem(pakao), zatim ce Bog spasiti one koji su cinili ono sto je On naredio, a cuvali se onoga sto je On zabranio.Ja ne znam da li sam od onih koji ce biti spaseni.To zna samo Sveznajuci. Djelo moze biti dobro, ali NAMJERA koja iza njega stoji mozda nije dobra.Mnogo je onih koji se prevare u svojim predvidjanjima.
-Da li je moguce da covjek bude potpuno iskren?
-Covjek sam ne moze postici potpunu iskrenost. Ona je dar Boziji i Bog je obecao da ce uputiti i voditi pravim putem onoga ko Mu se obraca.

Nevjerovanje u kaznu za zla djela covjeka su i dovela u danasnju situaciju gdje se ponasa tako kako se ponasa.
Znanje koje covjek stekne u necemu dovede ga u takvu situaciju da ga zloupotrijebi i koristi protiv drugih. Dovoljno je ispitati proslost danasnjih celnika koji predvode najvece sile (drzave) danasnjece pa ce se uvidjeti da su to gmazovi, nekadasnji spijuni, najgori sljam u historiji covjecanstva. ...
Covjek je dobio razum(za razliku od zivotinjskog i biljnog svijeta) i odlucuje o svakom svom pokretu, misli, djelu... pa na kraju krajeva hoce li suradjivati sa duhovnim bicima u zlu ili dobru. Niko nije doveden pred svrsen cin, a da to sam nije prouzrokovao.

...nemoj misliti da ako ti se nesto ruzno desi, da to sam nisi zasluzio. Najteze je biti iskren prema samom sebi!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 23, 2005 10:35 pm 
Administrator

Opet rasprava ide OFF TOPIC!!! Religije u topic RELIGIJE... ovdje se komentira o KONKRETNIM DJELOVANJIMA za podizanje svijesti...
Dajte ljudi, da ovaj forum liči na nešto, a ne sve s brda - s dola... da si ljudi mogu pročitati na jednom mjestu o određenoj temi - a ne u tome i još možda puno stvari koje ga ne zanimaju - teško se novi snalaze.

Hvala unaprijed !

:roll: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 24, 2005 6:47 am 
Član foruma

Citat:
Religije u topic RELIGIJE... ovdje se komentira o KONKRETNIM DJELOVANJIMA za podizanje svijesti...
Dajte ljudi, da ovaj forum lièi na nešto, a ne sve s brda - s dola...

Ove rasprave o religiji pocinju vec da umaraju

Citat:
Dok ovo pišem, snimam dvd VV-u koji me je to zamolio. Poslat æu mu poštom ovu zbilja veliku zbirku raznog materijala, koju æe on dalje ponekad proslijediti drugim ljudima kojima æe to isto trebati za podizanje svog znanja. Takoðer, molim i druge koji to mogu, neka snime ili daju koju informaciju drugim ljudima koji to žele. Zaposlite malo svoje pržilice i snimite koji cd za svog prijatelja/poznanika/neznanca. Ili mu makar isprintajte koji zanimljivi tekst - ostalo æe sve sjesti na svoje mjesto.

Ne bih se sa tim slozio, ali hajd....
Desetinama i stotinama godina ljudi zive sa samo jednim ubjedjenjem. Kada im pocnes pricati nesto sto do sada nisu culi, ali sto jedino ima smisla, ljudi jednostavno okrecu glavu od tebe ili te prave budalom.
U sustini me to bas i ne zanima, ali je zalosno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 24, 2005 12:15 pm 
Član foruma

Baron, daš im taj DVD, pa nek oni rade s time šta oće, opet hoće li tko okrenuti glavu........jer na kraju relativna stvar, jer.....za ovu temu sam uspio zaiteresirati i najveće kršćanske fanatike...., a onda s druge strane imaš one koji vjeruju u nekakvu zavjeru a opet neće ni da pogleda išta o tome......

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 24, 2005 12:24 pm 
Administrator

VV

To o čemu pričaš događa se svakome na početku buđenja. Vjerovanja i laži koje smo smatrali istinom i na osnovu kojih smo izgradili svoju ličnost počnu da se raspadaju a istovremeno se ‘nemamo za šta uhvatiti’ jer još uvijek nismo stekli dovoljno istinskog znanja na osnovu kojeg bi dobili i samopouzdanje.

Radi se o fazi kroz koju mora svako proći. U gnostici/Tradiciji se to zove ‘bankrot ličnosti’. To je kritičan period jer upravo tada “Generalni Zakon” najače djeluje na čovjeka pokušavajući da ga vrati tamo gdje je bio. (‘Kontrolni sistem matriksa’ te prvo pokuša da zastraši a onda ti ponudi ‘plavu pilulu’ za povratak u iluziju.)

U tekstu Kosmički Priručnik ta faza se pominje kao “JO-JO efekat”.
Uskoro će biti dostupno nešto više materijala na temu Da Vinči Kod … gdje će neki moći vidjeti malo dublju pozadinu svega toga, odnosno, napraviti malo širu sliku.

Čovjek mora u ovoj fazi da koristi svoj um što je više moguće, da traži istinske informacije, da ih analizira, upoređuje, itd., radi se o razvoju intelekta kako bi on mogaoda posluži kao jedan instrumenat za pronicljivost. Ona je potrebna da bi se razlučila istina iz gomile laži kojoj smo svakdnevno izloženi, kao i da bi se razlučilo bitno od nebitnog. Radi se o sticanju istinskog znanja. To znanje se onda pretvara u znanje s praktičnom primjenom, što znači, ono se mora aplicirati. Aplikacijom tog znanja čovjek dobija jednu novu energiju koja mu povećava frekvenciju. (sticanje znanja-primjena znanja-energija-svjetlost)

Znači, bitno je dobro izvježbati intelekt i njegove sposobnosti kao što su razboritost i pronicljivost. Moramo naučiti da vidimo ‘nevidljivo’.

Čovjek koji se budi mora istovremeno da stvara oko sebe ‘infrastrukturu’ koja mu je potrebna da radi ono što je naumio i da se adekvatno zaštiti.

Što se tiče onih čije neposredno prisustvo ponekad osjetiš ali ih ne vidiš, njih se ne moraš bojati. Oni se boje tebe i zato su tu. Da si “niko i ništa” budi siguran da oni ne bi trošili ni vrijeme ni energiju na tebe.

Što se Isusa tiče, ne znam koliko direktne pomoći možemo od njega očekivati, mada, mislim da bi na njega trebalo gledati kao na nekoga ko je još davno prošao kroz ovo kroz šta mi sada prolazimo na našem putu buđenja. U svakom slučaju, on ne može nekom čovjeku pomoći više nego što je ovaj u stanju pomoći samom sebi.

Naravno, ‘kontrolni sistem’ je priču o njemu izvitoperio do te mjere da je cijelu stvar pretvorio u svoju suprotnost. Na primjer, kad čovjek proširi dovoljno svoju svijest, kad čita Bibliju moći će brzo odrediti šta su dijelovi orginalnih gnostičkih tekstova a šta je umetnuto za svrhu manipulacije svijesti čovjeka.

Istinskih razloga za paniku nema, mada naša ličnost voli da dramatizira neke stvari.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 24, 2005 3:41 pm 
Član foruma

VV, evo nesto iz mog iskustva.
Galakasija je vec napisao da nasa licnost voli da dramatizira, i u jednu ruku bi se slozio sa tim, ali kada ti sve ide dobro, i u jednom odredjenom trenutku dodjes do nekih tekstova o kojima nisi mogao ni sanjati, ono sto je islo dobro, podje na lose.
O kakvim se stvarima radi i dogadjanjima, sada uopste nije bitno, ali mogu reci da nisu uopste za pohvalu.
Zasto je tako, da li je to kontrolni sistem ili samo nas mozak nije mi uopste bitno, bitno je da su se stvari desile.
Moram priznati da sam strahovao pri svakom otvaranju i citanju na primjer ove stranice, ali printao sam sebi sve moguce i citao, i svaki dan mi je nekako bilo lakse. Opet su stvari dolazile na svoje mjesto, bez onog:" Jao Boze sto ovo ili ono", bilo je dobro i bez molitvi. Iskreno nisam se nikad nesto ni molio, mozda je to razlog sto sam na spram ostalih dobro prosao.
Ne kazem sada da slijepo vjerujem u sve ovo, (to nikako), ali sve vise citam i pokusajem da razmisljam na jedan drugi nacin iskljucivsi vjeru iz svog mozga.
Mozda zvuci grubo ali zelim ovo da kazem, zelim da kazem ono sta sam ja zakljucio o svemu.
Najlakse je vjerovati u nesto. Prijatelj prijatelju isprica nesto o religiji, ili ne znam o cemu vec, i ovaj to vec prihvata, i sledeceg dana on vec ima odgovor na dogadjanja oko sebe.
Na svakom pojedincu je da se odluci na koji je put spreman da ide.
Da li dajes zivot Bogu i religiji, i ako ti se Bog zbog toga smiluje ili ne smiluje ides u raj ili pakao.Nekako mi je i smijesno kada vidim da svaki vjernik ocekuje najbolje i da ga ceka najbolje. Naravno niko to ne zeli da kaze, ali u njihovim mozgovima oni ocekuju nagradu. Zar nije najlakse vjerovati?
Na tebi je da odlucis, da citas i shvatis.
Na tebi je da procijenis da li si dovoljno hrabar da krenes u susret sutrasnjici bez religije na ledjima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 25, 2005 10:10 am 
Član foruma

VV,
kažeš dobio si 'znanje'. Istinsko Znanje, ono sa velikim Z nije ništa pročitano iz knjiga ili s interneta. Istinsko Znanje je onda kad ti pročitano prvo doživiš u sebi, a onda ti to pročitano služi samo kao potvrda tog tvog 'unutarnjeg Znanja' koje se nikom ne može ni dokazati ni objasniti ako on i sam to znanje ne nosi u sebi.

Isto tako kažeš, izgubio si 'potporu u vidu Isusa Hrista', izgubio si 'veru'.
Pravo je pitanje šta si ti vjerovao u vezi s Kristom? Ako si izgubio vjeru u dogme koje su ti bile nametnute s krinkom Isusa Krista, onda super. Često se Istina koristi kako bi se promovirala laž.

Isus je nama samo pokazao Put kojim treba ići. Pokazao nam je što trebamo činiti da bi postali kao On. Nije i neće on ništa učiniti umjesto nas.

A on nam je rekao da ostavimo cijeli ovaj svoj život (koji i nije nikakav život nego obična iluzija i vješto podvaljena predstava za koju se grčevito držimo) ako želimo istinski Živjeti, i pustiti da nas vodi ono 'sjeme gorušćice u nama' jer ono je taj Istinski Krist koji treba uskrsnuti u nama.

Mi smo svi ovdje programirani, ali zapamtimo, programirani smo i kad naslućujemo, kad 'znamo' da smo programirani, kad se počinjemo buditi. U nama je mnoštvo glasova. Koji je pravi? Obično ni jedan. Pravi je uvijek onaj kojeg ne osluškujemo, onaj prema kojem se spontano povodimo i osjećamo ga u srcu. Nešto slično kao kad s ljubavlju radimo nešto što nam ide, kad znamo da «smo našli pravu», a zašto i kako, i kako znamo da je baš ta prava, ne možemo objasniti. Jednostavno 'znamo'.

I ako već govorimo o vjeri, ja vjerujem da postoji snaga, koju možemo zvati Krist(ili drugačije, uopće nema veze), koja nam pomaže u našem buđenju a to nema nikakve veze s današnjim religijama. A ta snaga je u nama i oko nas, ona je istovjetna sa 'sjemenom goruščice' u nama o kojem je Isus pričao. Kad je više ljudi zajedno kojima to sjeme 'ne da mira', kojima sjeme počinje klijati u srcu, ta snaga postaje sve jača i jača i sloj po sloj paučine s naših slijepih očiju počinje polako otpadati.
A kad se ta snaga osjeti, to više i nje vjera, nego unutarnje Znanje.

Zato se ljudi slična stremljenja spontano i okupljaju u grupe. Tako su se skupili ljudi i na ovaj sajt. Kako i zašto? Zato što su vođeni nekim unutarnjim osjećajem koji ih goni i ne da im mira.

A isto tako ljudi se poput ovaca skupljaju u grupe vođeni od nekog autoriteta izvana, umjesto da budu vođeni samoautoritetom. I te grupe imaju svoju ulogu, a one služe da spriječi naše buđenje, da onemogući onom 'sjemenu' u nama da proklija.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 25, 2005 7:37 pm 
Član foruma

Samo da Vam kazem da redovno pratim ovu temu, ali nisam hteo nista da komentarisam da je ne bih razvodnjio. Javicu se kada jos malo "svarim" ovo sto sam do sada procitao.

Pozdrav i hvala svima!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 25, 2005 9:26 pm 
Administrator

Citat:
Javicu se kada jos malo "svarim" ovo sto sam do sada procitao.

Da, treba malo vremena na početku - meni je isto tako trebalo... Kad te lupi nešto drugačije od onog kako si dosad živio - treba malo vremena da se prilagodiš novim uvjetima. Sve je to prirodno. Drži se !

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 26, 2005 7:09 am 
Član foruma

Citat:
Javicu se kada jos malo"svarim"ovo sto sam do sada procitao.

VV, vec jedan dobar dio vremena citam ovo i mogu ti reci da jos samo pokusajem da svarim i analiziram stvari.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 26, 2005 11:49 am 
Početnik

[quote="VV"]Samo da Vam kazem da redovno pratim ovu temu, ali nisam hteo nista da komentarisam da je ne bih razvodnjio. Javicu se kada jos malo "svarim" ovo sto sam do sada procitao.

Pozdrav i hvala svima![/quote]

takodje s tim da se ja bojim :oops:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 26, 2005 12:08 pm 
Član foruma

Citat:
takodje s tim da se ja bojim

Pa sta ako se bojis? Nije to sramno. Ali moras da radis na tom da taj strah jednostavno nestane, ne mislim 100% ali jedan dobar dio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 26, 2005 1:32 pm 
Početnik

[quote="Baron"][quote]takodje s tim da se ja bojim[/quote]

Pa sta ako se bojis? Nije to sramno. Ali moras da radis na tom da taj strah jednostavno nestane, ne mislim 100% ali jedan dobar dio.[/quote]

znam, evo citam citaaaammm....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 26, 2005 3:07 pm 
Član foruma

Citat:
znam, evo citam citaaaammm..

Nemam pojma da li se zezas ili citas, u sustini ... do tebe je....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 26, 2005 5:22 pm 
Administrator

Strah je prirodan, ali sa povećavanjem znanja i svjesnosti - NESTAJE! To mogu potvrditi na svom primjeru. I ne mogu vam opisati koliko onda još brže napredujete kad nemate straha. On je velika kočnica u napretku.

Ajmo, hrabri...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 27, 2005 7:21 am 
Početnik

[quote="Baron"][quote]znam, evo citam citaaaammm..[/quote]

Nemam pojma da li se zezas ili citas, u sustini ... do tebe je....[/quote]

Ne zezam se vec citam,o vjeri dosta toga znam o ovome skoro nista al me zanima,nisam toliko ogranicena ono vjerujem u svoje i samo to potstoji, nisam takva

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.