Konkretno što sam ja napravio nakon što sam počeo sa podizanjem svoje svijesti, odnosno kad sam uvidio stvari o kojima već svi pišu na forumu i drugdje ( "buđenje" ):
1. Podižem svoju svijest učeći znanje. Time se rješavam svojih slabosti i podložnosti raznim "napadima" i crpljenjima ( moje ) energije.
2. Razgovaram s drugima o tome, pomažem drugima da se bar malo ili zapitaju neke stvari ili "probude" - inicijalizacija za razvoj ( ovo bi mogao opisati kao start - pokretanje motora u automobilu kao preduvjet da bi njime mogli putovati ). Time se postiže podizanje tuđe ( a istovremeno i svoje ) svijesti. Razgovaram i o "običnim" životnim problemima s njima i često otkrijemo zajednički da je to rezultat jednog NEZNANJA. Poslije mnogih takvih razgovora, osoba dobije malo drugačiji pogled na probleme i lakše ih rješava - s manje muka i ne živcira se mnogo ( ili uopće ) oko toga.
3. Napravio sam internet stranicu ZNANJE gdje pokušavam omogućiti što više raznih informacija da budu dostupne za što više ljudi ( pošto je danas internet jako dobar medij za to ). Prevodim tekstove i dajem linkove za daljnje istraživanje.
4. Dok ovo pišem, snimam dvd VV-u koji me je to zamolio. Poslat ću mu poštom ovu zbilja veliku zbirku raznog materijala, koju će on dalje ponekad proslijediti drugim ljudima kojima će to isto trebati za podizanje svog znanja. Također, molim i druge koji to mogu, neka snime ili daju koju informaciju drugim ljudima koji to žele. Zaposlite malo svoje pržilice i snimite koji cd za svog prijatelja/poznanika/neznanca. Ili mu makar isprintajte koji zanimljivi tekst - ostalo će sve sjesti na svoje mjesto.
5. Podizanjem znanja velikom broju ljudi raste sinergija - međusobno djelovanje i sprega - tako da svima zajedno eksplozivno raste znanje, koje bi inače trebali apsorbirati puno, puno sporije. Podizanjem znanja mnogima, podiže se i kolektivna svijest, a ona je kritična za daljnji razvoj ljudske vrste, odnosno ako ju nećemo imati - vjerojatno nećemo dugo preživjeti, odnosno mogli bi se naći kao "neuspjeli pokus", a posljedice bi mogle biti razne - a najvjerojatnije katastrofalne po ljudsku vrstu.
6. Takvim djelovanjem ( težnja ka OPD opredjeljenju ) i pomaganjem drugima - i sebi tako - možda se nekome čini kao jako mali pomak ( ili kao što mi mali ljudi možemo napraviti protiv takve tehno-manipulativne mašinerije kojima se naši predatori u zajednici sa našim liderima ?). Međutim, jako mali pomak na jednom mjestu može prouzrokovati jako veliki na drugome. Npr. malenim paljenjem šibice možemo upaliti fitilj od dinamita koji na nekom mjestu može napraviti i jako veliki "bum". Ili malim pomakom noge na gasu automobilu, možemo napraviti jako veliki pomak na cesti - jasno - ako samo znamo kako i ako imamo pripadajuću svijest/tehnologiju kojom to možemo napraviti.
7. Eksperimentiranje s raznim oblicima alternativne energije možemo pokazati i drugima da "tu ima nešto", a ponekad si time omogućujemo povećavanje svjesnosti o nezagađivanju naše prirodne okoline i doma gdje živimo. I ne samo to, gubi se smisao ekonomije kao glavnog "usisa" energije i sistema koji nas izrabljuje i odvodi daleko od prirodnih načela življenja u univerzumu.
8. Ostalo sve što dovodi do povećavanju znanja drugih ( i sebe ). Na kraju krajeva, ionako su sve lekcije koje moramo naučiti ako želimo napredovati. Ono što te ne ubije - ojača te, a ponekad znanje omogući da te to ne boli ili da to naučiš bez trauma.