Cheetah je napisao/la:
Kako? Da li mislite da je to uopste moguce ili ipak ta osoba mora bar do nekog nivoa sama podici svoju svjesnost?
lakše će biti tebi kao nekome ko utiče na daljnje podizanje i proširenje svijesti dotičnog subjekta ako je on sam/a do nekog nivoa proširio vidike u odnosu na samog sebe od ranije.
u protivnom imaš teži zadatak ako se odlučiš na takvo nešto , ponekad dosta teži i skoro nesavladiv i nepremostiv zadatak, kako si mislim već i zaključio , jer mnogi od ''uspavanih'' su baš zatucano i debelo uspavani a ujedno programirani da ''brane i vole svoju uspavanost'' i smatraju je sve samo ne uspavanošću , već upravo svojom svjesnošću , istinom i realnošću.
za takve je jedino rješenje jedna vrsta iznenadnog a ''hladnog tuša'' primjenjenog dodatno uz faktor iznenađenja , tj iz ''zasjede'' , i naravno da je efektivno

, ali malo mi je sada teže objasniti kako i od čije strane se katkad pripremaju i odrađuju takve ''zasjede'' , a imao sam im prilike prisustvovati i indirektno biti dio njih u funkciji ''mamca'' na kojeg se ''uspavani'' navuče.
Cheetah je napisao/la:
Nemam predstave kako uopste zapoceti pricu na te neke teme koje bi bar malo prosirile vidike kod druge osobe a da ne pomisli odma da nisam normalan ili sta ja znam da mi je droga popila mozak ili tako nesto..
i ne započinji do daljnjeg ako ne znaš kako , jer se možeš i sam bespotrebno zapetljati a ništa nećeš mnogo postići , nego baš upravo kako si naveo , uspavani subjekt će kao po nekoj komandi upravo tebe čudno gledati , pitati se i otvoreno ''
šta ti je i jesi li normalan i o čemu bulazniš'' .
Cheetah je napisao/la:
...Meni to izgleda kao nemoguca misija, kad razmislim da je i meni prije recimo dvije godine neko dosao sa pricom o necemu sto mi je sad sasvim normalno i sto je duboko uslo u mene, tada bi se vjerovatno samo nasmijao i rekao mu da nije normalan.
ako možeš reći , koliko ti je sada godina , tj koliko si imao tada prije dvije godine ?
preko čega i/ili od koga si ti onda nadošao na te amlo šire stepene proširenja svijesti i spoznaje o stvarnosti kakva ona zapravo jeste , tj šta je tebi (ili ko i na koji način) počelo skidati taj veo sa očiju , ako to možeš nekako opisati riječima ?
Cheetah je napisao/la:
I cak kad bi osoba bila zainteresovana za pricu i diskusiju, od cega poceti, sta to prvo moramo shvatit da bi nam sve kasnije bilo lakse?
prvo moraš shvatiti da svijet nije onakav kakav ti se čini i kakav ti je preko medija (a najvjerovatnije i kroz familiju i školu) dok si odrastao imputirano u mozak da jeste , tj rodio si se , počeo odrastati i time si automatski upao u proces odranije pomno pripremljene , organizovane ali i skrivene lobotomije , ispiranja i blokiranja originalne/urođene ti svijesti i kreiranja ti jedne lažne i vještačke . U jednom trenutku života , kako vrijeme odmiče , ta vještačka nametnuta ti opna je pukla , i tek shvatio si da ti nisi jedan od tih ''do kraja uspavanih i inertnih'' , ali da mnogi oko tebe jesu , i shvatio si da su na ličnom nivou nesvjesni toga svega i uopće te ne bi razumjeli za početak oko čega to i u svezi čega su to oni ''uspavani i lobotomizirani'' . Za sada si vidim tek shvatio i još nešto , a jako bitno , da su ''uspavani'' poput pasa koji su dresirani da laju na nekoga ko se priblizi gazdinoj kući u čijem su oni dvorištu (dotični pas) i da uzvratno napadnu i autmatski optuže da ''niej normalan'' bilo koga ko im pokuša prići da im skine taj veo sa očiju . To i jeste taj već malo kompleksniji dio tog masovnog programa hipnoze/sna/lobotomije/vještaške realnosti koji operira na ovoj Zemlji , tj pitanje kako i gdje se ''uspavanima'' umetne u glavu taj ''automatski odbrambeni mehanizam'' . To je vjerujem još za sada izvan dosega i tvojih shvatanja kao ne tako davno iole ''probuđenog'' , pa bih ti dao savjet da tako olako i ne prilaziš na silu ''uspavanima'' posebno nakon što ''počnu lajati'' na tebe , jer takve pojave im primjete njihove ''gazde'' od čije strane i jesu tako i do te mjere hipnotisani , pa ako se ne znaš izboriti sa situacijama ako takvi slučajno dolete jer im ''remetiš uspavanog roba'' , ne uplići se za sada detaljnije u takve avanture dublje. Vremenom i sa još stečenih iskustava ćeš biti spemniji i za takve stvari .