Sun je napisao/la:
dekibg je napisao/la:
Prodaj stan ako zivis u gradu, kupi zemlju i kucu na selu.
Pravi hranu za sebe i porodicu. Izbaci tv, net, telefon i sve ostalo.

Slažem se i dodajem:
Budi što nezavisniji u odnosu na državu i sistem. Živi u prirodi, koristi svoje izvore energije, iskopaj bunar, napravi vetrenjaču, solarne panele (ako znaš i možeš, i nešto bolje ).
Budi informisan, ne uzimaj kredit, ugasi račun u banci (vrati karticu), odrekni se nepotrebnih stvari potrošačkog društva, radi za sebe samog, bojkotuj "njihove" proizvode, umesto novca što više koristi ROBNU RAZMENU, prodaj auto, kupi konja,kravu, vozi bicikl, ne kupuj benzin. Ako baš moraš sam beri i motaj duvan. Prenosi znanje dalje...
Pokret otpora...ili možda bolje INDIVIDUALNI OTPOR pojedinaca, sve do kritične mase !
(ovo sam našao negde)
" Tako običan seljak koji ima dovoljno zemlje da može da se prehrani, poseduje izvorište vode, ima stoku da mu zemlju djubri, može od stoke da napravi vunicu i obuče se, a ima i parče šume da naseče drva za ogrev, zapravo ima sve što mu je potrebno. Takvom čoveku novac i ne treba, a trgovati može i trampom
Novac je najviše potreban gradskom čoveku inkorporiranom u sistem raspodele dobara i organizovanog privređivanja u državi.
Zato su trgovci i bankari vekovima terali ljude da se preseljavaju i koncentrišu u gradove. Danas većina stanovnika takozvanog razvijenog sveta živi u gradovima i ekonomski je potpuno zavisna od razvoja finansijske industrije (pravljenja novca). Njihov rad u proizvodnji pravih dobara sve je manje potreban, jer robe danas ima previše. Njima se prave izmišljenja neproizvodna radna mesta, i oni se pretvaraju u potrošačku mašinu. "
evo i ja se slazem sa
dekijem
i nemam shta da dodam
na
Sun-ovo dodavanje
a ni na citat koji je stavio
ustvari,
mogao bih da dodam
najlakshe je baciti televizor
sitnica
razumljivo,nekima to josh uvek izgleda najteze
shto se tiche bunara i ostalog stvari postaju sve komplikovanije
ranije se to moglo onako
sad i za to ce trebati minimum par dozvola od vlasti
nego,
komshija mi je pre neki dan isprichao kako su ga posetili
MiB
elem, komshija "renta" kazan za pechenje rakije u nashoj i susednoj ulici(josh uvek na svakih par ulica postoji po jedan kazan ali se peche 100 puta manje nego u vreme mog dede)
-ovo
renta je pod navodnicima jer to ne radi za pare vec je robna razmena,dobija flashu rakije po turi pechenja
i kazu njemu ovi
MiB/Ljudi u Crnom
da znaju sve o njemu i o ostalima iz "pokreta otpora"
i da znaju da su otporashi rashireni posvuda proporcionalno
ali da oni imaju spisak i da su svi otporashi zapisani(chini mi se da ovi iz MiB mloooogo vole da gledaju "Otpisane"

)
i da Oni(MiB)prate situaciju 24/7
i imaju svoje ljude posvuda
i da ce ukoliko "renta" svoj kazan
biti kaznjen novchano a i kazan ce biti konfiskovan
dakle sme da peche samo svoju rakiju,i tachka.
naravno,obavljen je sastanak snogu lokalnog ogranka
"pokreta otpora"
prebacivanje kazana iz komshijinog do mojeg dvorishta je slozena operacija jer je kazan glomazan a prikolica prespora i teshka za guranje
ulica je oko 160metara sa jednom krivinom od 90st.
na sastanku su donete sledece direktive:
1.
komshija,Prle,Joca Kurbla i lokalni omladinci otporashi ce vrshiti prebacivanje kazana
2.
matori,Marija i josh par omladinki ce spremiti drva za potpalu i vodu za pranje kazana ,i konspirativni mezeluk ,iliti
Tajni Doruchak ofkors
3.
Tihi ce nadgledati krivinu kao kljuchnu tachku(sad me vidish,sad me ne vidish)
4.
Chibi ce sa svojim ilegalcima izvrshiti diverziju
organizovanjem techaja -
"Buljenje u Sunce kroz dno pivske flashe koju prethodno treba popiti na eks",naravno po metodi
Master B.R.Ch.
(

a to je tek prvi stepen ,uvodni techaj = za sledeci stepen uplatiti 50 eura za lechenje pregladnelih Mesija na rachun
Ustanove za odrzavanje Mentalne nehigijene )
na techaju ce biti ubachenih ilegalaca(kao kod shibicarenja) koji ce inicirati svadju,a ako treba i tuchu ,chije je Sunce lepshe,i tako odvratiti paznju mogucim shpijunima iz ulice
5.
Mrki ce potkupiti flashom rakije jednog demoralisanog MiB i tako saznati pravo vreme kad prolaze patrole MiB ulicom da bi se akcija prebacivanja vremenski utanachila
6.
Joca je i dalje u ne-radu,njegova direktiva je ustav,niko ne sme da ga budi sve dok onaj pravi psihopata ne stigne,od ove sitne boranije i priuchenih kursista ima loshu probavu,on se dize samo za krupniji zalogaj
/
eto,dragi otporashi,
tak'a je trenutna situacija na terenu
POzdrav
NIKAD ROBOM
NO PASARAN
edit:
apdejtovanje situacije na terenu-
izgleda da je ona rakija kojom je
Mrki podmitio MiB-ovca bila prejaka
ne samo shto je saznao kad prolaze patrole
nego je uspeo da izvuche iz pijanog agenta informacije
da su ove mere zabrane rentanja kazana za pechenje rakije
samo prvi korak u implementaciji totalne kontrole shta se i kako pije
2.korak- potpuna zabrana pechenja rakije za svoje domace potrebe
3.korak- oduzimanje svih kazana i njihovo topljenje u visokoj peci zelezare
4.korak-ostvarivanje potpune kontrole i prisiljavanje ljudi da piju alkohol koji je pun otrovnih supstanci
5.korak- pojavljivanje ilegalnih kazana koje ce ustvari hendlati
and'rkav'r agenti MiB i tako u startu staviti pod kontrolu i ugushiti svaki pokushaj ponovnog pojavljivanja i organizovanja "pokreta otpora"
/
operacija
"Pechenje rakije" pochinje u nulashestodvadesetishest sati(u prevodu-u 06.26h
btw,
Mrki je od ovog agenta saznao i to da je
Joca Kurbla 
ustvari ubacheni agent koji radi za njih jer se navukao na okupatorsku rakiju kojom ga kupuju,
Prle je otishao s njim da ga napije do kome tako da ce prespavati celu operaciju pechenja(zadnji put kad je
Prle bio u takvoj operaciji eliminisanja duplih agenata,eliminisao je jednog trostrukog agenta koji je prespavao u komi shpanski gradjanski i pola sveckog rata
P.S.
pochelo je
ako akcija bude osujecena bar cemo znati da je neko sa ovog foruma cinkarosh