Evo da ti ispricam primer jednog mog brata od tetke koji je tokom rata pobegao iz Sarajeva u Holandiju.. Amsterdam. On je tamo stigao bez nicega... Imao je svoj zavrseni facultet informatike. On je tamo malo po malo dogurao do takvog jakog polozaja u jednoj informatickoj
firmi da sada je tik ispod direktora cele firme, vozi poslednji BMW firmin koji menja svake 2 godine (Jer firma mu obezbedjuje sve i svasta da bi se predstavila u sto boljem pogledu) ima kucu boli glava a kada dodje ovde medje nas bednike u BG izgleda kao mesija sisao sa neba.
Uslov do toga svega je bio gomilu dodatnih certifikata koje je polagao da bi napredovao.
Polako polako njemu je sada banja.
Ali gde je njegova najveca greska u svemu tome?
On je sve to postigao ... luxus i ostalo ali je postao zubcanik sistema.. izgubio se u materjalizmu. Ja kada sam bio mali provodio sam sa njim leta i leta na moru u splitu i bio mi je jedan veliki ucitelj. Stalni sam ga zapitkivao nesto .. a on mi onako naucon odgovarao posto mi je bio staji brat.
On kakav je dan danas mi je poklonije na svadbu jedno "kuvalo"
, gleda samo svoje dupe i ne da nikome nista ni svojoj bliznjoj rodbini. To je stipsa i pedercina samo takva.
Njego princip je ne mogu ti pomoci jer ti to moras sam .. ne racunajucu da je svako imao svoju situaciju i probleme te srecu da negde zavrsi.
ZAto ja u inat takvima ... kada me neko pita na ulici ili vidim prosijaka uvek mu dam vise od ocekivanog i ako sam kratak sa parama... i ne trazim mu nista.. jednostavno ne solim mu tu neku filozofiju da bi ta osoba morala da me trpi jer nema sta da jede.
Jebem ti ja te uspesne budale koje sto vise dostignu i imaju tako postaju sto vise skrti i stipse te gledaju druge odozgo i opravdavaju svoj uspeh kao njihov trud dok drugima nece pomici jer valjda oni se ne trude dovoljno.
Ja sam prestao ocekivati bilo kakvu pomoc i podrsku od bilo koga iz moje rodbine i necu da vise znam za njih.
Poenta price je da ne izgubis dusu dok trezis kompromis sa sistemom.
A taj moj brat nije nista ucinio da se sistema oslobodi te kada sistem bude pukao on ce puci sa njim e tu cu se tako slatko smejati....