Sirius91 je napisao/la:
meni je tako zao sto je metal danas posto takva karina da je to neopisljivo, a mišljenje a i ponašanje istaknutih "metalaca" je progresivno ateističko-satansko-agresivno i tinejdzerski buntovno, dok stara ekipa neznam, nestaje, al iron maiden i megadeth nece nikad crknit i poenta je sto se prije pjevalo o istim negativnim stvarima, ali nije se govorilo iz bjesa i mržnje nego težnje za promjenom.
Citat:
meni je tako zao sto je metal danas posto takva karina da je to neopisljivo, a mišljenje a i ponašanje istaknutih "metalaca" je progresivno ateističko-satansko-agresivno i tinejdzerski buntovno, dok stara ekipa neznam, nestaje, al iron maiden i megadeth nece nikad crknit i poenta je sto se prije pjevalo o istim negativnim stvarima, ali nije se govorilo iz bjesa i mržnje nego težnje za promjenom.
Istog sam mišljenja i drago mi je da nisam jedini koji je to primjetio.Obezvrijeđen je svaki smisao koji je ta vrsta muzike nekad predstavljala,kao što je uostalom obezvrijeđeno sve što je nekad ičemu vrijedilo u bilo kojom segmentu života. Umjetnost više ne postoji,svedena je na marginu komercijalizacije,gdje je jedino mjerilo vrijednosti pokazatelj prodaje.Onda je nešto "hit",ako je riječ o muzici,ili je "bestseler" ako je riječ o književnosti,ili je "blokbaster" ako je riječ o filmu.Najžalosnije je što je i ta druga strana koju smo uvijek znali kao "alternativu" danas protuteža besmisla istim tim besmislom. Al dobro,tako stoje stvari. Nas opet niko ne sprječava da povremeno iskopamo ponešto vrijedno iz te nedavne prošlosti i podsjetimo sebe,a i neke mlađe generacije na korijene koji su itekako imali smisla,a kad smo već krenuli sa "čeličnom djevicom",pa da nastavimo u istom duhu:
Spotovi i pjesme su priče za sebe,a te priče imaju puno veze sa temama koje obrađuje i ovaj naš forum. Puno pozdrava i Sretna nova...
_________________ "...nebo je bilo u meni.Ne spoznah to dok ne padoh među zvijezde..." natpis sa stećka.
Judziin je napisao/la:
Istina. Ta stara vremena nažalost, kao što si rekao, "umiru". Naslušao sam se manje-više svih podvrsta metala, od onih "starijih" do "novijih" pjesmi, svugdje se nađe nešto dobro, premda je to subjektivno.