Sada je: sub maj 03, 2025 2:15 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 347 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 11:23 pm 
Član foruma

Citat:
A kako to evanđelja kontroliraju mase, pitaš? Pa daj okreni se oko sebe. Pogledaj, sad je baš aktualno, dali otkaz prevoditeljici misa na Religioznom programu HRT-a jer se žena - razvela. Makar se to kosi sa zakonom o zapošljavanju. Objašnjenje? Pritisli ih gledatelji. Kao, što će njima prevodit misu netko tko se razveo??? To je protiv Božjih zakona.To po tebi nije kontrola masa i ispiranje mozga istima? A čime nego Biblijom, ne.

O dragi Bože, kakve to veze ima s vezom, to definitvno nema nikakve veze sa Isusom Kristom a niti sa evanđeljem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 11:36 pm 
Administrator

Da. U biti - postoje DVA pokreta. Samo se isto zovu i pozivaju se na iste "face"?

Ne treba se nikome klanjati, niti diviti. To je hijerarhiski OPS. Obožavanje. Pa bilo i to nekog superpozitivnog lika. Možda su postojala i DVA Isusa!? Hehe...

Sad je ključno pitanje:

Da li je 2. Isus postojao? Da otvorimo novu temu?!?

:twisted:

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 11:36 pm 
Član foruma

Zoky je napisao/la:
Citat:
A kako to evanđelja kontroliraju mase, pitaš? Pa daj okreni se oko sebe. Pogledaj, sad je baš aktualno, dali otkaz prevoditeljici misa na Religioznom programu HRT-a jer se žena - razvela. Makar se to kosi sa zakonom o zapošljavanju. Objašnjenje? Pritisli ih gledatelji. Kao, što će njima prevodit misu netko tko se razveo??? To je protiv Božjih zakona.To po tebi nije kontrola masa i ispiranje mozga istima? A čime nego Biblijom, ne.

O dragi Bože, kakve to veze ima s vezom, to definitvno nema nikakve veze sa Isusom Kristom a niti sa evanđeljem.

Istina nema baš veze sa isusom ni evanđeljem ali ima sa totalno programiranom masom kršćana.
Zašto vi nebiste napravili nešto dobro i umisto da slijepo slušate vaše gospodare u crkvi jednostavno nebi ustali protiv njih da se neke stvari promjene?, neslažete se s crkvom ali ipak ne činite ništa po tom pitanju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 11:39 pm 
Član foruma

Zoky je napisao/la:
Citat:

Kako nema veze? Ima itekakve veze s Biblijom (koju uostalom čine i evanđelja) na koju su se pozvali oni koji su ženi dali otkaz. Ima veze dakle itekakve s kontroliranjem masa što si prije spominjao, a ako to ne vidiš, što ti ja mogu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 11:40 pm 
Član foruma

Za Organske portale, glavom i bradom !

Slusaj covjece, ti zivi u svom uvjernju ali ne uvjeravaj mene u takve stvari. Zanimljivo je da ti tvrdis nesto sto takodjer nije dokazano, daj navedi molim te izvore po kojima si dosao do tih informacija. Citas neke nebuloze i u njih vjerujes, a nevjerujes u ljubav i dobrotu. Slozio bih se s tobom da barem ne vredjas ljude ali iza tebe ostaju samo zle rijeci nista dobro ne vidjeh u njima pa tako i stvaram sliko o tebi.

"Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš?"

"Nema dobra stabla koje bi rađalo nevaljalim plodom niti stabla nevaljala koje bi rađalo dobrim plodom. 44 Ta svako se stablo po svom plodu poznaje. S trnja se ne beru smokve niti se s gloga grožđe trga."

I shvati jednu stvar ja s nikim ne pokusavam manipulirati niti nametati svoju volju ja samo stojim i svjedočim iza Isusovog postojanja i to trenutnog, a vjeruj mi ima nas mnogo koji to osjecamo i to je predivno.

"Blago vama kad vas zamrze ljudi i kad vas izopće i pogrde te izbace ime vaše kao zločinačko zbog Sina Čovječjega!"

I jos nesto..

"Ta ništa nije tajno što se neće očitovati; ništa skriveno što se neće saznati i na vidjelo doći." "Pazite dakle kako slušate. Doista, onomu tko ima dat će se, a onomu tko nema oduzet će se i ono što misli da ima."

Tako da vise nema potrebe o tome raspravljati, doće stvari na svoje mjesto, sve u svoje vrijeme.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 11:49 pm 
Član foruma

Zoky,

sta pricas ti?
Tko tebe u ista uvjerava?
Pa ja se tebi nisam ni obratio.
Pa u satnici mi nije za danas predvideno vrijeme koje bi mogao posvetiti podrobnom izucavanju tvog psiholoskog profila.

Svasta!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 12:41 am 
Član foruma

Zanimljivo je kako je u evanđelju Isus sebe nazivao Sinom Čovječjim, a vjernici su ga obogotvorili, tj.proglasili Sinom Božjim. Još jedna u nizu nelogičnosti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 12:51 am 
Član foruma

Zoky je napisao/la:
Za Organske portale, glavom i bradom !

Ako je ovo bio pokušaj vrijeđanja, ajde barem se potrudi biti malo originalniji. Međutim, vrijeđanje nije u duhu dobra i Isusa kojeg zagovaraš, ukoliko se ne varam?

Citat:
Slusaj covjece, ti zivi u svom uvjernju ali ne uvjeravaj mene u takve stvari. Zanimljivo je da ti tvrdis nesto sto takodjer nije dokazano, daj navedi molim te izvore po kojima si dosao do tih informacija. Citas neke nebuloze i u njih vjerujes, a nevjerujes u ljubav i dobrotu. Slozio bih se s tobom da barem ne vredjas ljude ali iza tebe ostaju samo zle rijeci nista dobro ne vidjeh u njima pa tako i stvaram sliko o tebi.

Morala sam reagirati upravo radi ove boldane rečenice. Nisi li i ti taj koji neprestano uvjerava druge (recimo mene) da je jedino ono u što ti vjeruješ ispravno i "dobro"? Koji su tvoji izvori? Biblija? Po čemu je ona vjerodostojnija od drugih izvora? Naročito jer se zna koliko je pogrešaka učinjeno prilikom prijevoda s hebrejskog, jer se zna da prepisivači u srednjem vijeku nisu prepisivali Bibliju (ni ostala djela uostalom) od riječi do riječi, nego je prijevod tada bio, za razliku od danas, i njihova subjektivna interpretacija; jer znamo da je nastajala tijekom više stoljeća, da ima masu autora, da su tekstovi dogovorno ulazili u njezin korpus i bla bla... Dakle, i ja za tebe mogu reći da čitaš nekakve nebuloze i u njih vjeruješ i tu ih citiraš kao nekakve apsolutne zakone, a onda oduzimaš drugima pravo da to čine i oni.
I sam si sad upravo potvrdio da to tvoje "također nije dokazano",
Stalno barataš pojmovima dobro-zlo. Nema apsolutnog dobra, nema apsolutnog zla, a barem ti kao zadrti vjerovatelj u Isusa bi trebao biti nešto tolerantniji i manje sklon osuđivanju ("tko je bez grijeha neka prvi baci kamen"), a ovdje si doslovce nekog proglasio zlim jer ne vjeruje u isto što i ti. No, no.

Citat:
"Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš?"

Eto, baš dobar citat, meditiraj malo nad njim.

Citat:
I shvati jednu stvar ja s nikim ne pokusavam manipulirati niti nametati svoju volju ja samo stojim i svjedočim iza Isusovog postojanja i to trenutnog, a vjeruj mi ima nas mnogo koji to osjecamo i to je predivno.

Što to točno svjedočiš, svoj subjektivni doživlja? I kažeš, predivan je? Super za tebe, no to recimo nije moj doživljaj, što ne znači da je moj manje predivan od tvoga. Samo što se ja toliko ne trudim dati mu formu i ime već ga samo živim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 12:52 am 
Član foruma

Organski portal je napisao/la:
Zoky,

sta pricas ti?
Tko tebe u ista uvjerava?
Pa ja se tebi nisam ni obratio.
Pa u satnici mi nije za danas predvideno vrijeme koje bi mogao posvetiti podrobnom izucavanju tvog psiholoskog profila.

Svasta!

OPO, reci koji je tvoj problem?

Ako se covjek potrudio za svoj zadnji post, zasto to osporavas? Ne trudis li se i ti? Ili tome ne obracas paznju, kakav trud?

Super, tvoja pamet i tvoja visina nad drugim "retardiranim" ljudima je sigurno osobina koju i mi ostali trebamo posjedovat i sjedit u klupama da bi od tebe tome bili poduceni.

Nije problem postojanje Isusa, nego ono sto postoji pod njegovim imenom. Njegovo ime ide uz nesto... Sada, ako bi nijekao njegovo postojanje, sto zelis napraviti? Nijekati sve ono sto ide uz njegovo ime? Ako nije njegovo ime zasluzno, cije je? Necije sigurno je... A imena nisu bitna... Ili jesu?

Sada, ako se to ne moze zanijekati, da li se moze reci da je negativno? U cemu je toliko negativno? Ja ne vidim negativnog, ako covjek putem toga nalazi sebi napredak. Da, izmanipulirano je da se malo cudnije stvari ne mogu dogoditi i da se svijest ne bi digla vise nego nam je to dozvoljeno. Tada bi se i kontrola poljulala...

Usput, ja ti mogu reci, to sto se neka rijec povezuje s necim drugim se ne rijesava tako da rijesavas sve moguce kombinacije, nego da onu stvarnu percepciju i ono sto si u sebi izgradio, primjenjujes, a ako to primjenjujes, onda, ako je to i negdje nastalo, ce biti vrlo brzo istrijebljeno. Dakle, asocijacije nisu problem uz svijest. Problem je svijest.

Dakle, krscanstvo je izmanipulirano, ali to ne vuce sve u vodu... Problem je sto ni ti svecenici ne znaju da su izmanipulirani. Zato, o kakvoj se ovdje pobuni uopce prica?! Protiv koga?

Nema vaznije stvari nego prosiriti si medjusobno svijest. To sigurno neces tako da tu napadas covjeka ko nekakav poludjeli majmun.

Pitaj ga, za pocetak, da li je nasao nesto i u drugim vjerama? Mozda ces tako i ti nesto nauciti... Sad ja pitam, ali cini se da ovdje duhovno napredni ljudi ne znaju ni za jednostavnu medjuljudsku komunikaciju vise u tom svom tolikom napretku?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 1:02 am 
Član foruma

Dreamback, da budem sasvim iskren sa tobom, tvoje misli su poprilicno konfuzne ili ja jednostavno ne pratim tvoju struju misli. Nista sta si ti napisao nema veze sa mojim postom i onim sta sam rekao niti sa vecinom teme.

Zokyju se nisam obracao nego zeni imanom Mae koju sam i kvotao. Njemu ne vidim svrhe da se obracam i to je to. NHF.
A sam odabiram kada se, na koji nacin, i zasto ikome obracam i tu tendenciju cu zadrzati.

I dajte smirite sa stalnim spominjanjem duhovnih ljudi. Ovo je forum otvorenog tipa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 1:12 am 
Član foruma

Ja sam citirao tvoj post, nisam li?
A ono sto sam napisao je itekako vezano uz temu, jer je vezano i uz postojanje i ime Isusa i uz Krscanstvo... Pa prema tome, u kojem dijelu moja poruka nije bila jasna?
Ja sam pokusao izvuc nesto odavde, ali ocito ne ide!
Pa uzivajte u vasoj daljnjoj svadji!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 7:55 am 
Član foruma

Pročitala sam tvoj post već triput i još uvijek ne razumijem što u biti želiš reći? Zašto se ne pokušaš izraziti malo jasnije?
Npr. kažeš da je kršćanstvo izmanipulirano, ali da svećenici toga najvjerojatnije nisu ni svjesni i da nema važnije stvari nego da si međusobno širimo svijest. I recimo da je to tako, ti bi sad da povlađujemo eto ovdje konkretno Zokyju, makar smo, ako on već nije, svjesni da se radi o manipulaciji? Širimo li mu tako svijest i vidike ili mu samo pomažemo dublje iskopati vlastiti grob (govoreći u prenesenom značenju)?
Stvar je sad u tome da ti vjerojatno nisi tako mislio, ali eto, to bi se isto dalo zaključiti iz onog što si napisao, zato kažem da bi se mogao malo jasnije izražavati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 11:14 am 
Član foruma

Dreamback,

stvar je ta da ako zelim izrec misao od pocetka do kraja moram biti siguran da onome kome to iznosim, da za njega imam volje i motivacije jer nemam bas toliko vremena u zivotu da se razbacujem. Sa tobom nemam niti jednog niti drugog, zapravo vecinom tvoje postove uopce ne citam.

Samo jedan sam komentirao prije tjedan i nesto u kojem si zavapio prema nebesima kako te nitko ne razumije u tvojim spoznajama i od tad ides po eto vec trecem topicu, pratis me ko "mladi majmun" i pokusavas soliti pamet a da ti se uopce nisam obratio.

E pa nemoj vise jer te vise necu ignorirati nego ti objasniti kako stvari stoje. Jos mi samo ti falis u zivotu sa svojim opseznim postovima u kojima nista bitno ne kazes.

Ja sam pricao o povijesnoj osobi Isusa Krista, i to sam rekao 1000 puta da bi i oni najdekoncetriraniji to uspjeli pojmiti.

Ali eto, 11 stranica prode i ti pocnes pricati o desetoj stvari, kao netko "nijece njegovo ime". Nakon sta sam ja jasno rekao u prijasnjim postovima zasto smatram da njegovo ime nije direktno povezano sa nekim idealima. Ti ideali su svevremeni. Takoder sustinski su te se ne mogu povezati sa formom, imenima i sl.

I zato te pitam, dal je moguce da me ignoriras, prestanes soliti pamet i posvetis se necemu u zivotu gdje ce tvoje zelje biti u vecem skladu sa tvojim sposobnostima.

Ako treba daj mi broj svog bankovnog racuna i ja cu tamo na mjesecnoj bazi uplacivati unaprijed dogovorenu sumu samo da te se otarasim.
Dal postoji neki drugi nacin? Spreman sam maltene na sve.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 2:36 pm 
Član foruma

Citat:
Koji su tvoji izvori? Biblija?

A dobro koji su tvoji izvori?????
Biblija je meni vjerodostojnija od kasiopejskih transkripti

I jos pitanje:
Zasto svi pisete Isususovo ime velikim slovom ako ga osporavate :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 6:13 pm 
Član foruma

IsusBog je napisao/la:
Citat:
Koji su tvoji izvori? Biblija?

A dobro koji su tvoji izvori?????
Biblija je meni vjerodostojnija od kasiopejskih transkripti

I jos pitanje:
Zasto svi pisete Isususovo ime velikim slovom ako ga osporavate :?:

Oprosti, ali jesam li ja igdje rekla u što ili koga vjerujem, pa da bih ti sad morala nabrajati "svoje" izvore?

Svi pišemo Isusovo ime velikim slovom jer smo pismeni pa znamo da se vlastita imena pišu velikim slovom. Postojao li taj netko ili ne nema veze s pravopisom, ako nisi znao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 7:52 pm 
Član foruma

Pa ljudi jel vidite oko kakih se mi stvari svadjamo. Lako je namo o tome pricat, mi uvijek imamo sto pojest i obuc se, a sto ce ljudi u Africi? Samo kenija ima 5 milijuna ljudi koji gladuju, to je vece od cijele hrvatske! Ti ljudi se bore za goli zivot, kako prehranit sebe i obitelj a vi ih nazivate ovcama jel jedinu utjehu nalaze u katolickoj crkvi i Isusu. Koliko ste vi pridonijeli tome da ljudi nebudu gladni?????? Vjerovatno nista, dok ta crkva koju toliko blatite i ismijavate skuplja hranu za djecu u Africi!! Ja cu uvijek biti prvi koji ce poslat nesto hrane pa makar to organizirala i katolicka crkva. Ljudi moji zamislite se malo!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 8:03 pm 
Član foruma

Crkva skuplja hranu i novac za gladne, :lol: , nemoj me dragi zasmijavati.
Prvo, crkva je prva kriva za glad u puno zemalja, drugo crkva ima bogatstvo od preko 350 milijardi dolara i da je njima u cilju pomoći oni bi već riješili glad, a što da ti kažem nego da nisi uopće dobro informiran

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 8:05 pm 
Član foruma

Pa dobro kad si ti vec tako dobro informiran onda ti pomozi ljudima :!:
Tako bi bio veci OPD nego pukim prodavanjem prica

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 8:33 pm 
Član foruma

Elem,zasto mi slavimo Novu godinu 1.1.?Sta se desilo na taj dan?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 22, 2006 8:34 pm 
Član foruma

IsusBog je napisao/la:
Pa dobro kad si ti vec tako dobro informiran onda ti pomozi ljudima :!:
Tako bi bio veci OPD nego pukim prodavanjem prica

1. Ja pomognem koliko mogu, ali žalosno je da danas ni sam sebi nemožeš pomoći jer se novaca dragi moj neman.

2. Kakav OPD, to nevalja, treba držati balans ako želiš preživjeti i učiniti nešto koristi u ovom svijetu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 347 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.