Citat:
Ako misliš da ovo nije tema za ovaj topic reci mi gdje da nastavimo ovaj razgovor jer ovo je meni najvažnije pitanje i najslabija karika cijele ove filozofije koju sam pročitao na stranicama znanja i galaksije.
Može i tu, neće se David Coperfield ljutiti...
Citat:
ove filozofije koju sam pročitao na stranicama znanja i galaksije.
Zašto se samo ograničiti na te dvije stranice??? Imaš na internetu još barem deset ili sto puta toliko... jedino... neznaš druge jezike?!? A zašto? Ili, možeš i pročitati i dosta već prevedenih knjiga koje više-manje opisuju jedno te isto... i njih se da nać u Downloadu materijala, ili negdje drugdje na internetu... a i u knjižnicama i knjižarama... samo malo treba potražiti. Ako želiš SAZNATI - potražit ćeš. Tvoja slobodna volja, zar ne?!?
Citat:
A zašto? Izvini što ja puno pitam ali to je i karakteristika onih koji malo znaju. Ja sam od malena navikao da pitam i mnogi me zbog tog ne vole jer misle da sam dosadan. Ali ja jednostavno moram da pitam jer ništa ne znam.
Gle, možeš se boriti, ili ne... opet - odluka je na tebi. Sve ovisi kako na to gledaš. I sve su odluke u redu. A stara narodna kaže: "Tko pita - ne skita".
Samo pitaj, nema beda... iako je glupo da ti netko objašnjava neke stvari iz računanja integrala, a još nisi uspio razumijeti osnove množenja i dijeljenja. Dakle, prvo - podloga, pa onda "detalji" i složenije stvari. Naravno, tako ide učenje, osnovno prema složenijem. Možeš ti i izabrati odmah neki "maturski rad" na početku, ali vjerojatno nećeš uspjeti shvatiti niti razumijeti tematiku. Svejedno o čemu se radilo, bila to matematika, metafizika ili bilo što drugo.
Citat:
Zašto bih ja želio umaći s pladnja ako znam da je sve to normalan krug ishrane gdje oni sa višom sviješću jedu one sa manjom.
Onda nemoj! Kako god odlučiš - tako i napravi!
I naravno, tako kako si opisao - je samo u OPS svjetovima. U OPD se ne hrani drugima. Imaš i OPD svijetove, jer samo OPS ni nebi mogli ( dugo ) postojati. BALANS tih 2.
Citat:
Oni su na nižem nivou i ne shvataju da nema ništa loše u tome da ovi sa višeg jedu one sa nižeg.
Da, ali ako shvatiš i SAZNAŠ da postoje i svjetovi u kojima se ne jede - onda ti se, ponekad, i zgade ovi svjetovi u kojima se "jede". I želiš promijeniti svoju vibraciju u tom smjeru. A to tek možeš kad si SVJESTAN dovoljno, kad imaš ZNANJE da postoji i "nešto drugo". A sve do te točke - sam odluči hoćeš ili nećeš biti hrana... na tebi je.
Citat:
A zašto bih ja išao dalje?
To "dalje" znači da napreduješ. Iskustva se ionako samo broje, pa imaš sve više i više iskustava "iza sebe", pa tako i napreduješ u porastu svijesti. Što si doživio i iskusio - to si doživio i iskusio i to ti je trajno "zapisano" kao energetski obrazac u vibracijskim frekvencijama duše=tebe. Nema "natrag".
Citat:
Šta ako ja i odem dalje a miliarde mojih kolega fragmenata ostaje dole? Zar ja trebam biti toliko sebičan da za sebe želim bolje nego za svoje prijatelje i suborce
Da, trenutno smo duše koje imaju ljudsko iskustvo. Možda smo, nekad, bili ribe, mačke, drveće, voda... štogod. Možda ćemo nekad u "budućnosti" ( čitaj drugim točkama vremena/prostora ) biti netko "drugi". Pa tako i oni fragmenti koji "maturiraju" imaju i prilike biti "netko drugi" ako već većina ljudi, odnosno grupna duša ljudi, ostane u 3D. Drugima jedino stvarno možeš pomoći tako da širiš znanje=svijest=ljubav. Oni sami trebaju shvatiti i željeti primiti te vibracije. Ako to ne žele - ni neće. I naravno, time odlučuju o svojim mogućim "budućnostima"...
Citat:
Uostalom, znajući da je sve Bog kakav ja motiv imam da kao jedan fragment napredujem?
Da. Zapitaj se.
Citat:
Pa nas fragmenata ima na svim nivoima. Svi smo fragmenti boga i ima nas na svim nivoima svijesti. Kakve veze ima jesam li ja na trećem ili na četvrtom kad nas ima bezbroj na svim nivoima.
Točno. Nema veze. Pa ipak... zašto si onda ovdje?!?
Citat:
Ovo je posebno važno.
Jes. "Važnost leži u očima onog tko promatra"... netko reče.
Citat:
Zaista nas je bezbroj na svim nivoima i svi zajedno smo Bog.
Jes.
Citat:
Koliko sebičan ja treba da budem pa da težim višim nivoima u toj situaciji? Zašto pobogu?
Daaaa! Zapitaj se!
"Sebi-čan"... hmmm... da li korijen riječi ima nešto OPS u sebi??? Prvo si OPS, pa onda se odlučiš biti OPD... prepoznaješ li "trenutak" u svojem načinu razmišljanja? Možda ti je to "znak" da težiš OPD-u... dakle, blizu si transformacije, važnije odluke tvojeg "ja" ( štogod bio ) da kreneš u tom pravcu... hehe... trebaš naučiti gledati svoje "znakove na putu".
Citat:
Zar može biti da nije balans?
Gledajući iz 7. denziteta - ne. Gledajući iz 3. deniteta - da. Ovisi na koje se sve svjetove i nivoe ograničiš. Pogledaj vagu. Ako je dobro podešena, bez utega, savršeni balans. Stavi malo na jednu stranu - postaje debalans u okviru "ovog svijeta". Istovremeno, u antimaterijalnom svijetu se desi neka odgovarajuća reakcija ( suprotno ). Poraste ili se smanji neki potencijal energije... tko zna... i time se stvori BALANS. Dakle, imamo balans u cijelosti, ali debalans u našem svijetu ( kao i u antimaterijalnom ).
Citat:
Pa čovječe mi bismo mogli narušiti ukupni balans ako izbalansiramo našu realnost?
Hehe... nebi, jer pročitaj ovu tvoju točnu tvrdnju:
Citat:
Sve je uvijek u balansu zar ne?
To ti je baš ono što sam ti objasnio maloprije. Globalni balans nemožeš poremetiti. Ali možeš neki balans nekog svijeta koji je fragment tog univerzalnog 7D.
Citat:
Ili možda misliš da mi treba da se sekiramo jer postoji neka prijetnja Svemu? Može li uopšte postojati prijetnja Svemu ako je Sve jedino što postoji?
Ne, naravno. Pa zašto bi se sekirao radi ičega?!? Nema prijetnje svemu, jedino ako to "sve" ne želi više egzistirati kao takvo. Ali, tko će ga znati?!? Očito to još nije odlučilo... pošto... evo nas svih tu... i tamo... i svugdje...
Citat:
Neugodno kome? Pa zar nije i "neugodno" lekcija? Zašto izbjegavati lekcije Jack?
Ma ne... ne shvaćaš... netreba izbjegavati lekcije. A zašto bi lekcije uvijek trebale biti "neugodne"?!? Lekcije se uvijek nauče, ali neki odaberu da se nauče na "neugodan" način, a neki na "ugodan". Obrati pažnju da su izrazi pod navodnicima radi izbjegavanja asocijacije sa emocijama.
I lekcije se i nemogu izbjegavati dugoročno... možeš ju trenutno izbjeći, ali ona opet dolazi... sve dok ju ne naučiš. na tebi je kad ćeš ju naučiti.
Citat:
Znači za sve što je nelogično u ovoj filozofiji okrivićemo naša ograničenja. Vjerovatno ti je poznato da isto rade sve religije kad kažu "mi to ne možemo znati jer samo Bog sve zna".
Ne, nema potrebe uopće nekog/nešto okrivljavati ( omiljena lekcija, zar ne?!? ) za nešto. A i nema tu nekih nelogičnosti, možda ima onima koji su još pod debelim ograničenjima, pod debelim nerazumijevanjima, ali kad ti ljudi podignu svijest na nivo kad to više nije nelogično - onda nauče upravo te lekcije i stvari.
Citat:
Gubiš me Jack.
Ako ti misliš da ti trebaš slijediti moj put, ili ja tvoj - u debeloj si zabludi. Dakle, svejedno kako shvatili tvoje "gubljenje", nije poanta da neko nekog slijedi. Svačiji putevi su različiti.
Citat:
Možda da probaš sa logikom umjesto uvježbanih fraza?
Zašto misliš da je samo logika bitna? Osobno, mene je logika u dosta slučaja "zavarala" jer logikom ide samo jedan dio uma, dok drugi, češće puno, puuuuno više pomogne nego samo logika. Mudro je kombinirati oboje, pogledaj temu intuicija i logika.
Puno uspješnog traženja u svemu ovome!
I nitko te netreba voditi "za ruke". Istraži sam većinu stvari, pa onda ćemo s puno manje uložene energije moći dalje. Mogu uvijek pisati ove kilometarske postove, ali možda i nebi bilo potrebe da si "savladao osnove", odnosno proučio većinu knjiga, materijala, pogledao dokumentaraca... štajaznam... čega još... hehehe!
I ja bi se zapitao zašto me većina ljudi odbija radi mojih pitanja...
Citat:
Ja sam od malena navikao da pitam i mnogi me zbog tog ne vole jer misle da sam dosadan. Ali ja jednostavno moram da pitam jer ništa ne znam.
Gle, ni ja ništa neznam, ali pokušavam drugima ostaviti što više energije tako da prvo proučim sam što više mogu, pa onda pitanja... ak me razumiješ...