Sada je: sub maj 03, 2025 3:11 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 347 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 7:45 pm 
Član foruma

Ima više povjesnih dokaza o postojanju NLO-a i aliena nego o isusu.
Prva evanđelja su se pojavila 70 godina nakon navodne njegove smrti.

Zoky, oni su napisali današnju bibliju, stoga im je u cilju da ekipa vjeruje u to, i zbog toga su sve pape bili teški masoni.
Kada bi se recimo saznalo za autentičnost isusa i da je stvarno bio to što jest nastao bi još veći kaos kojeg nisi trenutno svjestan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 8:16 pm 
Član foruma

"Vama je dano znati otajstva kraljevstva Božjega, a ostalima u prispodobama - da gledajući ne vide i slušajući ne razumiju."

Citat:
Zoky, oni su napisali današnju bibliju, stoga im je u cilju da ekipa vjeruje u to

Da, ali što je to bitno, ja s njima nemam ništa

"Čuvajte se pismoznanaca, koji rado hodaju u dugim haljinama, vole pozdrave na trgovima, prva sjedala u sinagogama i pročelja na gozbama, proždiru kuće udovičke, još pod izlikom dugih molitava. Stići će ih to oštrija osuda."

Toliko toga fino pise ali ne razumijem zasto ne procitate, zasto lupetate. :cry:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 8:38 pm 
Član foruma

Zoky je napisao/la:
Alo probudi se, ja pisem jedno a ti tumacis drugo, meni se cini da tu nema vajde hehe

Ja sam itekako budna :-)
Samo ti ne daješ odgovore ni argumente pa mi nije ni jasno što to uopće želiš da ja shvatim :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 8:56 pm 
Član foruma

Citat:
Ja sam itekako budna
Samo ti ne daješ odgovore ni argumente pa mi nije ni jasno što to uopće želiš da ja shvatim

To ti kažeš !!!!

Gle s obzirom na obzir nije mi uopce jasno zasto se toliko boris protiv necega u sto nevjerujes, ja jednostavno ne bi ni zalazio na ovaj dio foruma, kuzis .... nemoj se borit kad nemozes pobjediti ( ne zelis ), kad budes zeljela dat ce ti se... mozda jednom skuzis a mozda nikad ko zna na tebi je.

I jos nesto daj molim te pogledaj svoja pitanja, smatram da ponovo sve procitas pa polako jer i te kako sam ti dao odgovore ali ti ih uopce ne vidis, to mi je najcudnije zato velim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 9:53 pm 
Član foruma

Citat:
Zoky je napisao/la:
To ti kažeš !!!!

Naravno. Zar bi mi to ti trebao reći pa da bude tako?

Citat:
Gle s obzirom na obzir nije mi uopce jasno zasto se toliko boris protiv necega u sto nevjerujes, ja jednostavno ne bi ni zalazio na ovaj dio foruma, kuzis .... nemoj se borit kad nemozes pobjediti ( ne zelis ), kad budes zeljela dat ce ti se... mozda jednom skuzis a mozda nikad ko zna na tebi je.

Ne borim se ja. Lijepo sam ti samo rekla da ne vjerujem u Isusa kao sina Božjeg i da nema čak povijesnih dokaza o postojanju takvoga. Objasnila sam da to nema veze s mojim vjerovanjem u Boga. U Isusa se uostalom ne bi trebalo vjerovati nego znati i to pokušavam reći čitavo vrijeme povlačeći analogije s Makedonskim i slično.
I što bih ja to uopće trebala shvatiti po tebi? Da sam u krivu i da je Isus, sin Božji postojao?

Citat:
I jos nesto daj molim te pogledaj svoja pitanja, smatram da ponovo sve procitas pa polako jer i te kako sam ti dao odgovore ali ti ih uopce ne vidis, to mi je najcudnije zato velim.

Vidim ja tvoje "odgovore", samo što mi ti ne daješ odgovore na ono što sam te pitala. Krenuo si objašnjavat kako povjesničarima nije u interesu otkriti Isusa i to objasnio kako si objasnio. Otišao si u skroz lijeve vode govoreći o povijesti kao jednoj velikoj laži, o homoseksualnim sklonostima A.M. i slično. Oprosti, al gdje je tu meni odgovor? Pazi, ja ga od tebe u biti ni ne tražim jer mi ga ne možeš dati. Trebao bi mi dokazati da je Isus postojao, a to nisi u mogućnosti učiniti. Ti od mene očekuješ da vjerujem, ja ti kažem da ne vjerujem u takvog. Protiv čega se ja to onda borim? Protiv tvojih ili svojih uvjerenja? Uopće ne, ma što ti mislio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 11:26 pm 
Administrator

Citat:
Biblija je crkvena povijest? Ne bih baš rekla

Biblija je jedna od NAJBOLJE prodanih reklama u ljudskoj cicilizaciji. Ovakva kakva je sad, odnosno kako glasi trenutni tekst koji je zapisan u njoj.

Inače, crkvena povijest se nalazi u vakumiranom spremniku starih ( vjerojatno originalnih ) knjiga u Vatikanu. U sefu koji je bolje čuvan nego trezori u većinu banaka na svijetu. Pa si sad mislite što sve unutra piše i zašto se to nije objavilo ljudima.

Bolje je napraviti reklamu za svoj vlastiti proizvod, pa će ga ljudi pušiti, kao što su ga pušili, a i pušit će ga... Hrkljuš naš svagdašnji...

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 11:26 pm 
Član foruma

Citat:
Pazi, ja ga od tebe u biti ni ne tražim jer mi ga ne možeš dati..

E to cekam da kazes ok :-)
Citat:
Trebao bi mi dokazati da je Isus postojao, a to nisi u mogućnosti učiniti.

Definitivno nisam tocno kako ti kazes, hehe
Citat:
Ti od mene očekuješ da vjerujem, ja ti kažem da ne vjerujem u takvog

I to je takodje u redu ne vidim problem, hehe
Citat:
Protiv čega se ja to onda borim? Protiv tvojih ili svojih uvjerenja?

Stvarno nemam pojma :roll:
Uglavnom evo nadam se da je to sad rjeseno sto god to bilo, pa j ato postujem samo zelim da ti to samo kako si i rekla potvrdis sto i jesi eto super :)

P.S
Citat:
Onaj tko je nešto naučio, ali to ne provodi u život, nalik je čovjeku koji je upalio lampu, a zatim pokrio svoje oči.
(Nagarjuna)

moram i ovo komentirat jer jako mi je poznato pazi sad ....

Prispodoba o svjetiljci: "Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost.

:)
evo datu cu i objasnjenje jer tesko da kuzis o cem se tu radi. Zapravo ne pricekat cu da mi pokusas objasniti taj svoj potpis, dakle koje je znacenje toga, sto to nama govori?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 11:45 pm 
Član foruma

Citat:
Biblija je jedna od NAJBOLJE prodanih reklama u ljudskoj cicilizaciji.

Mozes li to malo pojasniti jer ja iskljucivo citam evanđelje ono mi je definitvno zakon, pa me zanima da argumentiras te reklame i to.... sto je to lose u bibliji, kuranu dakle daj malo.... pojasni ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 20, 2006 11:56 pm 
Administrator

Ovo mi je tu gore odmah pri ruci bilo:

Citat:
"Čuvajte se pismoznanaca, koji rado hodaju u dugim haljinama, vole pozdrave na trgovima, prva sjedala u sinagogama i pročelja na gozbama, proždiru kuće udovičke, još pod izlikom dugih molitava. Stići će ih to oštrija osuda."

Ja u ovome vidim: širenje STRAHA!!! Čuvaj se ovih, čuvaj se onih... oni će te... uh, gadno ćeš proć...

Zašto bih se čuvao "drugih" pismoznanaca koji... bla, bla... pa i drugi - su - mi!!! Ljudi. Ovo mi zvuči više kao: čuvaj se drugih koji ne misle kao i mi. Jednoumlje. OPS.

Stići će ih osuda??? Pa zašto bi uopće nekoga OSUĐIVAO??? Tako se šiti negativno djelovanje i manipulacija prividne različitosti između ljudi. Ne treba nikoga osuđivati. Svatko je onakav kakav jest. I takav je baš taj dio univerzuma... kakav bi i trebao biti.

Ima mnogo "potpaljivanja" ljudi... mislim da pametan vidi manipulaciju ljudima u Bibliji. Pametnom je dosta jedamput. Za programirane ljude nekad nije dosta niti 1000 ponavljanja... a sve su ionako - samo lekcije!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 12:01 am 
Član foruma

Oh, Zoky...
Još jedan tvoj post koji samo izbjegava temu i skreće u druge sfere. Nemam ti namjeru na temi o postojanju Isusa, nakon što sam se jasno i glasno izjasnila o istome, ići objašnjavati svoj potpis i što meni znači, ili bi trebala značiti općenito, prispodoba o svjetiljci.
Ukoliko nešto želiš reći ili iskomentirati, učini to otvoreno i ne okolišaj jer nemam više namjeru objašnjavati iz posta u post da "ne vjerujem u postojanje biblijskog Isusa" i da to nema nikakve veze s mojom vjerom u boga, i da je to moj osobni stav i da s tobom ni s bilo kim drugim ne mora imati nikakve veze.
Jasnije od ovoga se ne mogu izraziti, a u suvišna dubokoumna i bespotrebna razglabanja s tobom se ne namjeravam upuštati, naročito jer tvoji postovi vrve podsmjehivanjem koje ipak ne nalazi uporište u ičemu rečenom. Pa dakle, ako nemaš reći što pametno (i dakle jasno i otvoreno), budi mi pozdravljen!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 12:08 am 
Član foruma

Ja sam samo vesel to nije podsmjeh hehe, :-)
Gledaj okolisam jer zelim da i ti nesto kazes sto je tu lose, sto se mene tice ti si slobodna za biti ovde ili nebiti ovde, ne stavljaj si kao neku obavezu, a ja ti necu odgovoriti jer kako kazes skrecem temu i idem u druge sfere.
Budu i ti meni pozdravljena :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 12:26 am 
Član foruma

Citat:
a sve su ionako - samo lekcije

Upravo to, to su lekcije. Gledaj Jack, uzecemo za primjer dva psa.
1. pas je jako inteligentan a 2. je strasno recimo neinteligentan.
Medjutim 1. psa uci jako neinteligentan covjek i pas je katastrofa, a 2. psa uci jako inteligentan covjek i pas je odlican. Kada ta dva psa dodju iz skole neki treci covjek recimo sudac, ce reci da je 2. pas inteligentan a 1. da nije. KUZIS
Slicno je i sa djecom mora postojati zakon, ako dozvolis covjeku - djetetu da radi sto zeli to bi bilo katastrofa. Shvati mora postojati zakon.
Znas i sam koliko samo drustvo (sredina) utjece na covjeka, pa zar isto moze razmiljati netko tko se rodio u ratu zivi u ratu mislis da on razmislja o NLO-ima, hm sumnjam, vjerovatno razmislja di ce nabaviti kalasnjikov.
Jos jedan primjer:
Za nekog ubojicu jako je dobro da metak pogadja precizno, a za zrtvu je jako bitno da metak bude neprecizan.
Kasnije kada postanes svijestan ne treba ti nista, ali svijstan nisi dok god ne predjes sa rijeci na dijela.

Hehe uopce ne razumijes, gledas doslovce, rekli bi smo gledas 3D, shvacas evanđelje je pisano u prispodobama dakle to uopce ne znaci to sto pise, razmisli malo, sto to znaci
??

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 12:33 am 
Član foruma

Zoky, mi znamo sa 100 % sigurnošću da su evanđelja falsificirana i da služi za kontrolu masa, neda mi se niti više o tome raspravljati ima drugih tema za koje još neznamo kako stvari stoje.
Rado bi ti iznio kako ja to znam ali nemogu, neke izvore nemogu reći.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 12:47 am 
Član foruma

Citat:
Zoky, mi znamo sa 100 % sigurnošću da su evanđelja falsificirana i da služi za kontrolu masa

Hm samo ne kuzim kako se to kontrolira masa pomocu evanđelja, smijes li to objasniti ?
A i kavi su to paktovi gdje se nemože iznositi slobodna volja, volja IZRAŽAVANJA, si ti sugurno na pravom putu ?????????? :(

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 12:55 am 
Član foruma

Nebrigaj se ti za mene, mogu ti neke stvari reći na chatu ali ovdje nemogu, odi na www.sanjarica.org/chat/chat.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 1:07 am 
Administrator

Citat:
Znas i sam koliko samo drustvo (sredina) utjece na covjeka, pa zar isto moze razmiljati netko tko se rodio u ratu zivi u ratu mislis da on razmislja o NLO-ima, hm sumnjam, vjerovatno razmislja di ce nabaviti kalasnjikov.

Zoky, ja sam bio u ratu i proživio mnogo stvari koje sad nebi opisivao ovdje, ali niti više uopće. Naučio sam te lekcije. sad radim i živim sasvim drugačije, i radim ovo što radim. Manipulirali su samnom, kao i mnogima. Sad tek kad sam naučio lekcije - to sam uvidio.

Dakle - uvijek možeš promjeniti svoje percepcije i izaći iz "govana". Jedino što ti je potrebno jest - OGROMNA volja.

Inače - u ratu se NE razmišlja, u tome je i problem ljudi-vojnika-robota za ubijanje drugih. Kad bi većina razmislila prije svog pokolja - nebi niti išla u to. Ali - manipulacija ljudi je jaka u predratno doba... sjeti se... zar ne?

Sad - idemo dalje. Ima i u Bibliji nekih "dobrih stvari", ali i u Kuranu i drugim raznim spisima i knjigma. Nije pametno osloniti se samo na jedan izvor. Mudri poduzetnik nosi jaja u više košara.

Što zaista nema veze sa Isusovim postojanjem.

:angel4:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 8:25 am 
Član foruma

Zoky je napisao/la:
Ja sam samo vesel to nije podsmjeh hehe, :-)
Gledaj okolisam jer zelim da i ti nesto kazes sto je tu lose, sto se mene tice ti si slobodna za biti ovde ili nebiti ovde, ne stavljaj si kao neku obavezu, a ja ti necu odgovoriti jer kako kazes skrecem temu i idem u druge sfere.
Budu i ti meni pozdravljena :wink:

Evo napokon kamena našeg spoticanja :-)
Definiraj samo ovo TU pa ću ja tebi što vidim lošega u tome. Naprosto nisi iznio ni jednu homogonu misao na koju bih ti ja mogla išta suvislo reći.
Ako želiš reći - što je loše u tome da je Isus možda ipak postojao? Ništa. Ja samo kažem da ja ne vjerujem u njegovo postojanje, a da je ono dokazano, ne bih ni imala što vjerovati ili ne već bih znala.
Što je loše u tome što drugi misle da je on postojao? Opet ništa ukoliko mene ne tjeraju da vjerujem u isto i tako pokušavaju utjecati na moju slobodnu volju, izbor i unutrašnji svijet koji je moja intimna stvar.

A kako to evanđelja kontroliraju mase, pitaš? Pa daj okreni se oko sebe. Pogledaj, sad je baš aktualno, dali otkaz prevoditeljici misa na Religioznom programu HRT-a jer se žena - razvela. Makar se to kosi sa zakonom o zapošljavanju. Objašnjenje? Pritisli ih gledatelji. Kao, što će njima prevodit misu netko tko se razveo??? To je protiv Božjih zakona.To po tebi nije kontrola masa i ispiranje mozga istima? A čime nego Biblijom, ne.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 3:23 pm 
Član foruma

mae je napisao/la:
Organu!
Za nekoga kome ništa ne smeta, prilično si se unervozio i raspisao!
Ukoliko si završio sa kritičkim osvrtom na moju osobu, mogli bi se vratiti na temu!

Dakle, zanima me zašto su tako olako odbačeni neki dokumenti u kojima se Isus spominje, samo zato što kasnije datiraju? Točnije, zašto bi netko uopće spominjao nekog Isusa u nekom pismu, pa bilo to i šezdesetak godina nakon njega, ukoliko dotični nije postojao?

I mene uopće ne čudi toliko što su ga njegovi suvremenici ignorirali, obzirom da su ga oni i osudili! A obzirom na klimu u tadašnjim ljudima, sumnjam da je bilo uputno da oni koji su vjerovali u njega to daju na sva zvona!

Ali to je samo moje mišljenje, organu, jedva čekam da sve ovo rastaviš na proste faktore!

Jos jedna sablona. Ne, nisam se ni unervozio niti raspisao. Sve je na normali sta se mene tice. Oprosti sta ne pisem lirski ili u dvanaestercu.

Medutim da odem jos u rastavljanje na proste faktore.
Stvar sablone je direktno povezana sa ovom temom. Jedna od popularnijih stvari putem koje idu razne discipline programiranja ljudskog uma tipa neurolingvisticko programiranje i njemu slicne je povezivanje dva potpuno nezavisna pojma u mentalnu cjelinu, na taj nacin osiguravajuci da kad pokusavas kritizirati jedno, u umu slusatelja ti kritiziras i ovu drugu stvar koja je realno posve nezavisna od ove prve.
Primjer tvoje reakcije kod prvog ukljucivinja na temu to jasno pokazuje.

Zauzela si stav koji jasno pokazuje da ti ne odvajas iskonske i vjecne principe od jednog prolaznog zivota ovdje na Zemlji potencijalne osobe zvane Isus. To je posao crkve vec 20 stoljeca i vidim da je dao plodova. Pazi, svi mi imamo slicne sablone. Spomeni sad cigane i ja odmah pomislim na kriminal i prljavstinu. Znam da to nije istina i da su oni ljudi kao i svi ali sam podlegao programiranju ali bar sam svjestan. Ne postoji jasna korelacija cigan - kriminal. Niti netko mora vjerovat u nekog da ima odredene karakteristike i ideale. Nema nikakve poveznice tu.

Da si procitala topic vidjela bi da je poceo nakon tvrdnje da postoji hrpa dokaza da doticni postoji. Dakle nije na meni da dokazem suprotno nego drugima da dokazu da je postojao. To za sad nikom nije poslo za rukom i to priznaju cak i crkveni vjerodostojnici jer nemaju sta drugo za rec! Pa cemu onda mi pricamo uopce. Kakav Tacit??? Pa tip nije vidio Judeju u zivotu nego su mu neki Krscani (ne svi) spomenuli tog tipa u kontekstu vezanom za krscansvo. Tacit mu cak nije ni posvetio previse paznje. To je bilo u Rimu 100 godina poslije tih dogadaja. Nigdje nikakav Bozji sin, nista.....tek nakon sabora pod pokroviteljstvom Konstantina koji je bio Iluminat i mafijas par excellance te slijedio Kult Mitre, Sunca, po kojoj je cijela prica lazirana (vidjeti Nimroda, Horusa i sl.)!!! Konkretno ti jos danas kao i veliki broj ljudi slavi 25.12 kao rodenje Isusa. Glupost! To je dan kad Sunce pobjeduje mrak i dani postaju duzi. Sol Invictus!!! Kult Mitre!

Dakle na stranu neki tip koji je zivio ili ne, bio u Indiji ili ne, taj u Bibliji NIJE opisan!!!!!!
A o njemu pricamo.

I to cak ni ne smatram upitnim da je Isus u formi stolara/iscjeljitelja ili neceg slicnog postojao nekad i negdje. Medutim....rekoh....to nije taj.

A da i je taj sigurno ne bi trpio idolopoklonstvo danasnjeg tipa da se bez njega kao ne moze nista ostvariti. Jer to, to je idolopoklonstvo koje je navodno dosao istrijebiti iz ljudi. Razne idole tipa Mithre, Molocha i slicno. Snagu o kojoj se pokusava govoriti u Bibliji treba traziti iznutra. Nigdje se ona vani ne nalazi u nikakvim Isusima.

Sta se tice tvog razmisljanja da li bi dali na sva zvona njegovo postojanje u to vrijeme. Pa zasto ne bi. Cak stavise to je najbolji nacin da se nekog diskreditira i presretnu druge ne povoljnije price. Imaj na umu da suvremenici Zidovi i Rimljani koji su tamo bili prisutni, ga ne spominju? Spominje se tek kasnije, Ali ni iz bliza u takvom kontekstu!!!!!

A u Talmudu je napisano da je objesen a ne razapet. I napisan je naaaakon dogadaja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 3:28 pm 
Član foruma

Vesela Vještica je napisao/la:
Zoky je napisao/la:

Naprosto nisi iznio ni jednu homogonu misao na koju bih ti ja mogla išta suvislo reći.

Nije.
Nece.
Ne moze.

Predlazem otvaranje topica "Biblija za predskolski uzrast" gdje ce moc pokazat svu raskos svojih uvjerenja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 21, 2006 11:01 pm 
Član foruma

Citat:
Konstantina koji je bio Iluminat i mafijas par excellance te slijedio Kult Mitre, Sunca, po kojoj je cijela prica lazirana (vidjeti Nimroda, Horusa i sl.)!!! Konkretno ti jos danas kao i veliki broj ljudi slavi 25.12 kao rodenje Isusa. Glupost! To je dan kad Sunce pobjeduje mrak i dani postaju duzi. Sol Invictus!!! Kult Mitre!

Verujem da je ovo cinjenica, ma koliko se to nama mozda ne dopadalo. Mada ko zna, mozda i jeste bio "sveti car konstantin".

Citat:
A da i je taj sigurno ne bi trpio idolopoklonstvo danasnjeg tipa da se bez njega kao ne moze nista ostvariti. Jer to, to je idolopoklonstvo koje je navodno dosao istrijebiti iz ljudi. Razne idole tipa Mithre, Molocha i slicno. Snagu o kojoj se pokusava govoriti u Bibliji treba traziti iznutra.

Po meni ovo je jedan od boljih nacina kako posmatrati Isusa, mada ima i drugih dobrih. Ali idolopoklonstvo jeste jako stetno pa cak ako je i Isus u pitanju, jer idoli na nebu imaju svoje "poslanike" na zemlji a koji su u krajnju ruku ipak samo ljudi na mestima koja omogucavaju ogromnu manipulaciju.

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 347 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.