mae je napisao/la:
Organu!
Za nekoga kome ništa ne smeta, prilično si se unervozio i raspisao!
Ukoliko si završio sa kritičkim osvrtom na moju osobu, mogli bi se vratiti na temu!
Dakle, zanima me zašto su tako olako odbačeni neki dokumenti u kojima se Isus spominje, samo zato što kasnije datiraju? Točnije, zašto bi netko uopće spominjao nekog Isusa u nekom pismu, pa bilo to i šezdesetak godina nakon njega, ukoliko dotični nije postojao?
I mene uopće ne čudi toliko što su ga njegovi suvremenici ignorirali, obzirom da su ga oni i osudili! A obzirom na klimu u tadašnjim ljudima, sumnjam da je bilo uputno da oni koji su vjerovali u njega to daju na sva zvona!
Ali to je samo moje mišljenje, organu, jedva čekam da sve ovo rastaviš na proste faktore!
Jos jedna sablona. Ne, nisam se ni unervozio niti raspisao. Sve je na normali sta se mene tice. Oprosti sta ne pisem lirski ili u dvanaestercu.
Medutim da odem jos u rastavljanje na proste faktore.
Stvar sablone je direktno povezana sa ovom temom. Jedna od popularnijih stvari putem koje idu razne discipline programiranja ljudskog uma tipa neurolingvisticko programiranje i njemu slicne je povezivanje dva potpuno nezavisna pojma u mentalnu cjelinu, na taj nacin osiguravajuci da kad pokusavas kritizirati jedno, u umu slusatelja ti kritiziras i ovu drugu stvar koja je realno posve nezavisna od ove prve.
Primjer tvoje reakcije kod prvog ukljucivinja na temu to jasno pokazuje.
Zauzela si stav koji jasno pokazuje da ti ne odvajas iskonske i vjecne principe od jednog prolaznog zivota ovdje na Zemlji potencijalne osobe zvane Isus. To je posao crkve vec 20 stoljeca i vidim da je dao plodova. Pazi, svi mi imamo slicne sablone. Spomeni sad cigane i ja odmah pomislim na kriminal i prljavstinu. Znam da to nije istina i da su oni ljudi kao i svi ali sam podlegao programiranju ali bar sam svjestan. Ne postoji jasna korelacija cigan - kriminal. Niti netko mora vjerovat u nekog da ima odredene karakteristike i ideale. Nema nikakve poveznice tu.
Da si procitala topic vidjela bi da je poceo nakon tvrdnje da postoji hrpa dokaza da doticni postoji. Dakle nije na meni da dokazem suprotno nego drugima da dokazu da je postojao. To za sad nikom nije poslo za rukom i to priznaju cak i crkveni vjerodostojnici jer nemaju sta drugo za rec! Pa cemu onda mi pricamo uopce. Kakav Tacit??? Pa tip nije vidio Judeju u zivotu nego su mu neki Krscani (ne svi) spomenuli tog tipa u kontekstu vezanom za krscansvo. Tacit mu cak nije ni posvetio previse paznje. To je bilo u Rimu 100 godina poslije tih dogadaja. Nigdje nikakav Bozji sin, nista.....tek nakon sabora pod pokroviteljstvom Konstantina koji je bio Iluminat i mafijas par excellance te slijedio Kult Mitre, Sunca, po kojoj je cijela prica lazirana (vidjeti Nimroda, Horusa i sl.)!!! Konkretno ti jos danas kao i veliki broj ljudi slavi 25.12 kao rodenje Isusa. Glupost! To je dan kad Sunce pobjeduje mrak i dani postaju duzi. Sol Invictus!!! Kult Mitre!
Dakle na stranu neki tip koji je zivio ili ne, bio u Indiji ili ne, taj u Bibliji NIJE opisan!!!!!!
A o njemu pricamo.
I to cak ni ne smatram upitnim da je Isus u formi stolara/iscjeljitelja ili neceg slicnog postojao nekad i negdje. Medutim....rekoh....to nije taj.
A da i je taj sigurno ne bi trpio idolopoklonstvo danasnjeg tipa da se bez njega kao ne moze nista ostvariti. Jer to, to je idolopoklonstvo koje je navodno dosao istrijebiti iz ljudi. Razne idole tipa Mithre, Molocha i slicno. Snagu o kojoj se
pokusava govoriti u Bibliji treba traziti iznutra. Nigdje se ona vani ne nalazi u nikakvim Isusima.
Sta se tice tvog razmisljanja da li bi dali na sva zvona njegovo postojanje u to vrijeme. Pa zasto ne bi. Cak stavise to je najbolji nacin da se nekog diskreditira i presretnu druge ne povoljnije price. Imaj na umu da suvremenici Zidovi i Rimljani koji su tamo bili prisutni, ga ne spominju? Spominje se tek kasnije, Ali ni iz bliza u takvom kontekstu!!!!!
A u Talmudu je napisano da je objesen a ne razapet. I napisan je naaaakon dogadaja.