Sada je: ned maj 04, 2025 2:27 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 347 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet mar 16, 2006 2:24 am 
Član foruma

Jednostavno i jednostavno nikako nemogu vas razumjeti na ovom forumu, stvarno pokusavam i citam, al vi jednostano ne vidite, hocu reci vi preskacete stvari koje su vam date od uvijek i onda dajete svoja rjesenja poput onoga sto je jack copy-paste pod "Ne propusti: Konkretno djelovanje - naša rješenja problema", citam te tekstove i onda shvacam kako je to sve napisano. Vi se jednostavno mucite s necim sto je receno. Istina se zna a vi je trazite. Medjutim vi brkate stvari, preskacete stvari. Govorite kako citate, al vi uopce ne citate. Vi ste kao sljepci. Kad bi barem jedan od vas procitao, sto je Isus Krist govorio i to proanalizirao ja bi donekle shvacao ali ovako uopce ne mogu. Gledam cjelo vrijeme se vrtite u krug i onda govorite jos kako ste svijesni toga, pa to je stavrno cudno, dakle pitam se da li vi napredujete, kuda vi idete uopce ?? Bitno je da stalno al stalno mjesate evanđelje u religiju i trpate stvari tamo di im nije mjesto, izvlacite iz njega rjeci koje nisu bitne, a one koje su bitne niti ne spominjete, a onda pocnete o njima pricati i mislite da ste nesto otkrili, a ja vam kazem to je vec otkriveno. Pitaj te i reci ce vam se, kucaj te i otvorit ce vam se. Prestanite vise samo pricati, krenite ciniti nesto !!!! Ako mislite da ste dobri probajte biti jos bolji. Ako mislite da volite probajte jos vise voliti. Probaj te jos vise oprastati, probaj te jos vise miriti, probaj te jos vise pomagati, probajte jos vise davati i vidjet ce te da ce kako vam se vrata otvaraju iza kojih stoji istina.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 16, 2006 11:43 am 
Član foruma

Zoky je napisao/la:
Jednostavno i jednostavno nikako nemogu vas razumjeti

Sta se tice samog foruma, ovo je veliki napredak.....
Naime ti si prekinuo seriju ljudi koji su poceli plakat da ih nitko ne razumije i pri tom iznositi sto puta prezvakane teze. A sve ne bi li nas prosvijetlili i naveli na pravi put te izbjegli pretakanje iz supljeg u prazno....

Ti si otisao i korak dalje i zakljucio da ti ne razumijes ostatak foruma.
Imas moj naklon mada ostatak posta ne komentiram.
Razloga za to nerazumijevanje moze biti minimalno jedan. A to su slijedeca dva...
1. php skripta
2. Ti
3. Ostatak foruma.

Pa ti sam vidi.

Inace samo da rekapitulram topic do sad.

Pocelo je sa tvrdnjom da postoji mnostvo dokaza za postojanje jedne osobe.
Ja sam reagirao i rekao da ne postoji niti jedan i da ako netko ima nesto sta ja ne znam da mi obavezno kaze ne bi li updateao svoj stav oko ove problematike. Medutim nista.

Nista.

Nista.

Kako god bilo ovo mi je dalo inspiraciju za jedan vazan topic.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 16, 2006 3:26 pm 
Član foruma

Organu, a koji dokaz bi te zadovoljio? Da ti Isus padne na glavu,( rekao bi nije on) ili ima i drugih opcija?

Ako ima, da čujem!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 16, 2006 8:53 pm 
Član foruma

mae je napisao/la:
Organu, a koji dokaz bi te zadovoljio? Da ti Isus padne na glavu,( rekao bi nije on) ili ima i drugih opcija?

Ako ima, da čujem!

Ja ne znam odakle ti mislis da bih rekao da to nije Isus ako mi padne na glavu. Rekao bih da pazi gdje pada.
Mada ne ulazeci u njegovu masu i visinu sa koje pada i slicne faktore to bi me uvjerilo da postoji sad a ne da je postojao prije... no dobro.

Dakle pitas me koji dokaz bi me zadovoljio.

Pa bilo koji....
Eto toliko sam skroman da ce me zadovoljiti jedna mala hrpica dobro obrazlozenih indicija.
Dakle bilo sta maltene osim prica da postoji jer je netko tako rekao.

Naravno vjerodostojnost dobrog dijela biblijskih tekstova necu komentirat po stoti put a i bilo bi offtopic. Pravi topic za to bi bio "Najveci plagijat u zadnjih 10 000 godina".

I malo pitanje za tebe. Dal slavis Bozic? Dal ti to sta znaci?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 9:43 am 
Član foruma

Citat:
Razloga za to nerazumijevanje moze biti minimalno jedan

Gle ti definitivno ne citas ili samo predjes preko teksta mojih postova, daj progledaj covjece maleni, ja kazem, da ne razumijem zasto ljudi ovdje na forumu pricaju nesto sto je ispricano prije 2000 godina o tome pricam. Na ovom forumu nista nisam pronasao novo, bas nista samo neke stvari rekla kazala. Ono svi kao nesto razumiju ali nitko da iznese konkretne cinjenice hehe, al dobro !!!
Po 100 x ja uopce nisam spomenuo bibliju.

Sto se tice bozica to je ljudski praznik i nevidim nista lose u njemu ljudi ga slave i cak se i mire na taj dan sto je velika stvar, a sve sto je dobro je dobro. Smatram ga cistim i velikm svjetlom za sve dobre ljude. akodje smatram i ostale praznike koji na slican nacin opustaju ljude.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 9:49 am 
Član foruma

Citat:
Pa bilo koji....
Eto toliko sam skroman da ce me zadovoljiti jedna mala hrpica dobro obrazlozenih indicija.
Dakle bilo sta maltene osim prica da postoji jer je netko tako rekao.

Gle prvo ti meni reci u sto ti vjerujes i sto je po tebi vjera pa cu ja tebi iznjeti konkretne dokaze !!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 10:07 am 
Član foruma

Dakle, da ti Isus padne na glavu, zatražio bi ga osobnu i zaključio da to što je sada i tu, ne znaći da je bio tada i tamo!

Ako ti kažem da je Isus bio spominjan od strane raznih povjesničara, Josephusa,u analima Kornelija Tacita,u pismu Plinija Mlađeg,u indijskim vedama, u evanđelju, u muslimanskim spisima, u biografiji cara Klaudija, u židovskim spisima u Talmudu....ti češ reći to je mogao nadopisati bilo tko, osim toga tko kaže da ne lažu ili da su svi zajedno imali jednu lijepu grupnu halucinaciju isprovociranu tko zna od koje vrste vanzemaljaca!

Ako ti kažem da ja osjećam u sebi da On itekako postoji i sada i tu, i tada i tamo, i da mi ne treba niti jedan jedini dokaz - ti nečeš imati ni p od pojma o čemu ja to pričam, jer ti si ipak samo organski portal :lol: !

Ako ti kažem da ga čak i Kasiopejci priznaju, i više od toga, ti češ reći da ti ne vjeruješ u to, ili ako slućajno i vjeruješ - ne u taj dio (sigurno je neki satelit imao nešto sa tim)!

I na kraju, da, slavim rođenje Isusa, jer mu se iskreno radujem, stalno, ponovo i ponovo! To me iznova podsjeti kolike silne potencijale imamo u sebi i koliko je divno ljubiti bližnjega svoga kao i samoga sebe i biti ljubljen na isti naćin, to me oslobađa svih viškova kojima smo zatrovani!
Osim toga nitko nije dao toliko kvalitetnu lekciju na temu OPD kao On!

Pozdrav tebi i tvom Mickey Mouseu, mislim da se prekrasno nadopunjavate! :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 11:39 am 
Član foruma

Citat:
Pozdrav tebi i tvom Mickey Mouseu, mislim da se prekrasno nadopunjavate!

\:D/

Dobro je to sto su ljudi stvarno smjesni hehe, samo zao mi je sto su sarkastični. A i divno je imati slobodnu volju joj kako je to divno.

A i dodat cu ovo:

I kada dođoše na mjesto zvano Lubanja, ondje razapeše njega i te zločince, jednoga zdesna, drugoga slijeva. A Isus je govorio: "Oče, oprosti im, ne znaju što čine!"
Jedan ga je od obješenih zločinaca pogrđivao: "Nisi li ti Krist? Spasi sebe i nas!" A drugi ovoga prekoravaše: "Zar se ne bojiš Boga ni ti, koji si pod istom osudom? Ali mi po pravdi jer primamo što smo djelima zaslužili, a on - on ništa opako ne učini." Onda reče: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!"

Kako je bilo prije toliko godina i opet je tako nicem ih Isus Krist ne uvrijedi niti im ne ucini zla, a oni se okomise na njega i tako je to stalno, a govore o nekakvoj svijesti, dobro je to sto malo pomalo otkrivamo tko se i što se krije u svoj toj prici. Da znanje je tu ono se samo otkriva :-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 11:52 am 
Član foruma

Pa po meni ovde ne postoji nikakav problem. Samo nije mi jasno zasto bi bilo kome trebao dokaz da je Isus zaista postojao. To uopste nije vazno , vazna je samo njegova poruka, a nju je neko morao da osmisli. Ko god da je to bio, morao je biti veliki covek, drugaciji tj. svesniji od vecine ljudi iz svog okruzenja. Citava Isusova poruka, po meni, svdena je na sustinu ove dve recenice:

"Ko tebe kamenom ti njega hlebom" i "Neka prvi baci kamen onaj ko je bez greha".

Ko god da je smislio ove reci u Isusovo doba, morao je biti veliki covek u svakom smislu i jedino sto jeste vazno je poruka jer tada u tom okruzenju nije ju je mogao smisliti neko obican i svakidasnji.

A zar nam je poruka ne prihvatljiva ako ne znamo da li je postojao covek za koga je vezujemo?

Po meni, Isusa ne treba smatrati samo kao temelj hriscanske crkve jer to je ipak samo jedno dogmaticno tumacenje Isusa koje mozda i ne odgovara njegovim idejama. Pa setimo se samo koliko je ljudi izgubilo zivot u njegovo ime od strane onih koji nisu shvatili dobro njegovu poruku ili nisu ni mogli da je shvate

I dogma kojoj nas crkva uci, kao da nas udaljava od Isusa, jer njegovi stavovi svakoako nisu dogmaticni. Drugim recima, svaka dogma je smisljenja samo radi kontrole pa su tako i Isusovu poruku tumacili za svoje potrebe oni kojima je jedini do kontrole stalo.

Najlogicnije je da Isus jeste postojao, jer neko je morao pre 2000 godine imati tako napredne ideje, nisu mogle nastati same od sebe, jer nisu deo narodnih obicaja, tradicije i stecenih kulturno religijskih uverenja. Ne, neko je tada rekao nesto totalno novo i morao je biti veliki covek, jer je to novo bilo fundamentalno drugacije od svega postojeceg do tada.

Citat:
Osim toga nitko nije dao toliko kvalitetnu lekciju na temu OPD kao On!

Da i to je sustina koju trebamo shvatiti iz Isusove poruke. Svi mi imamo u sebi njegova osecanja jer svi smo mi isto i imamo odgovornost jedni ka drugima. Isus je nasa teznja a ne pretpostavka.

Pozdrav

p.s. Da li ste culi za faraona AmenhotepaIV (ekhnatona), i njegovu religijsku reformaciju u XV veku pre hrista?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 12:17 pm 
Administrator

Citat:
u indijskim vedama,

Kako ga tamo spominju, kad su ti spisi bili napisani do 500. g. p.n.e??? To je skoro 500 godina "prije Krista"!!!

Mnogo, mnogo, mnoooogo prašine... a bezveze jer:

Citat:
To uopste nije vazno , vazna je samo njegova poruka, a nju je neko morao da osmisli.

Bravo - upravo tako!!! =D>

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 12:28 pm 
Član foruma

Aragorn,

problem je u tome sta prije 2000 godina nije Isus imao tako napredne ideje vec je slicne ideje imalo cijeli niz bozanstava koji su iteko stariji od Isusa sta sam vec naveo kao primjer i sta cu ponovo navest kao primer.
Dakle Isusu se samom po sebi pripisuje nesto kao originalu sta nije istina.

I to bez obzira postojao ili ne.

Sustinu nitko ne dovodi u pitanje. To sta mae i Zoky nemaju toliki mentalni kapacitet shvatiti o cemu se tu radi je problem za podforum Kanta za smece.

Dakle uopce nije bitno da li je neki tip, imenom Isus, prije 2000 godina radio ovo ili ono, nego falsificiran kontekst u kojem se to danas spominje!!!!!!!

Dakle, od spasitelja, do umro na krizu za nas da grijehe odrijesi, majka djevica, do cijele dogme koja je nastala na tim temeljima koja ima sasvim odredenu svrhu.

Ja sam spreman povjerovat da je neki esen, imenom Isus bio u Indiji, ali rekoh novi kontekst u kojem se spominje je FALSIFIKAT!!!!
Moras imati na umu ipak da su eseni bila poprilicno zatvorena zajednica i da im nije padalo na pamet Rimljane konvertirat u neke religije iz cistog osjecaja duhovne superironosti koju su osjecali prema njima.

Ovo dole je copy pastean jedan moj prijasnji post na slicnu/istu temu.

Citat:
Dakle zelim doc do toga kako i zasto krscani dolaze do svoje vizije Boga kojoj daju etikete. Dakle imena Bogu i ukalupljivanje neceg beskonacnog i nezamislivog (Bog) u kroz instituciju konacnu i zamislivu (Crkva i religija).

Puno puta sam cuo od krscana (katolika) da je Isus bozji sin???
Ok, bilo je puno verzija toga ali me cudilo da nijedan od njih nije bio svjestan da taj polozaj Isus dobio tek glasanjem smrtnih, grijesnih bica (ljudi) u Niceji oko 300 AD.

U to vrijeme sami židovi (rani krscani) nisu drzali Isusa bozjim sinom. Biskup Arije na tom saboru je zastupao tezu koju bi mogli pojednostavniti "Isus je bozji poslanik" a suprotstavljena je zastupala tezu da "Isus bozji sin".

Koja je struja pobijedila danas nije tajna, mada je bilo za dlaku. Zanimljivo je da su oni koji su i dalje drzali do teze da je Isus "samo" prosvijeceno bice koje doslo kao mesija u svrhu spasavanja ljudskog roda bili najostrije proganjani i ubijani od svoje "krscanske brace". Danas to mozete nac kao pojam Arijanske hereze.
Oprostite ali ljudi koji su u stanju pobiti dobar broj ljudi zbog stvari teoloske prirode nikako nisu po mojim kritertijima sljedbenici tog Kristovog puta tako da ni njihova teza i glasanja za mene ne predstavljaju akt iskrenog krscanstva. Dakle irelevanti su kao nesto sta moze ciniti razliku.
Da ne govorim da iza njih stoji tadasnji rimski car Konstantin, stovatelj kulta Mitre koji i krscani danas stuju jednim dijelom a da nisu svjesni.
Konstantin je trebao zajednicku vjeru da odrzi raspadajuce carstvo na okupu i vjera tipa krscanske mu se pokazala kao odlican kandidat!
Zasto?
Jednostavno!

Pacifizam i poznati citat iz Novog Zavjeta gdje se jasno kaze da se protiv vlastodrzaca ne buni sta je u tom trenu njemu bio najveci problem.
Medutim da ipak ostavi svoj trag prebacio je najveci krscanski praznik (Bozic) na najveci praznik kulta Mitre. 25.12 kojeg su sljedbenici Mitre slavili kao dane nakon zimskog solsticija kada se Sunce sa najnize tocke na horizontu polako pocinje vracat i dozivljava svoj vrhunac 21. 6. Naravno umjesto sluzbe subotom sluzbu je stavio u nedjelju (na engleskom jos dan danas Sun-day, Suncev dan). Badnjak je cisti paganski obicaj recimo.

Ono sta je bitno a da bi posebno napomenuo jeste....

Otk 22,19 I tko oduzme od rijeci proroštva u ovoj knjizi, Bog ce mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.

To mislim prepoznajete sta je. Mislim da ce mnogima biti oduzeto. Biblija je isjeckana, nadopunjena i promijenjena da sluzi svrsi tadasnje elite. Pa nije ni cudo kad je prevod maltene se odvijao pod nadzorom snaga u Rimu kojima nije palo na pamet da preuzmu krscanstvo iz bilo kojeg drugog razloga nego politickog a iza scene su stovali Ashtar, Isis i Mitru o cemu ima hrpa zapisa i sta nije tajna...
Uostalom, treba rec da nijedan od pisaca 4 evandelja (osim moozda Ivana a i to je jako upitno) nije u zivotu vidio Krista jer je sve to napisano X godina nakon smrti Isusa.

Zanimljivi su takoder i radovi povijesnicara krscana koji su istrazivali to razdoblje povijesti. s obzirom na velicinu i znacaj tog dogadaja trebali bi biti neki zapisi bar kod Heroda ili nekih drugih zidovskih ili rimskih povijesnicara ali nema NITI JEDAN!!!!

Albert Scweitzer, krscanin i misionar je sam pisao u jednom od svojih pisama koji su i danas dostupni javnosti da se prica o Isusu kad se krene istrazivati povijesno raspada kao kula od karata i da je jedino sta mu ostaje je vjera.

I nakon svega toga kako u tom svjetlu gledati to da je Vatikan pun tajni i da nece otkljucati tu riznicu i pustiti ljude da gledaju njhovu korespodenciju i njihovu arhivu. Sta ima tamo, pitam se ja, a da oni to znanje odricu svom "stadu". Mozda neki originalniji prevodi, hm?

I kako nakon svega gledati izjavu pape (nepogresivog pretpostavljam)
Lea X.

Papa Leo X je napisao/la:
Sluzio nam je dobro, taj mit o Kristu

Kako gledati to da je cijeli lik Krista samo reciklirano pagansko bozanstvo.
Od Dionizija preko Nimroda (prikazan kao Riba!!!) i Horusa, Ozirisa pa do Isusa. Sve jedna te ista osoba tj. legenda!

Da ne bi bilo da pricam u prazno ajmo pogledat moje argumente.

Dogadaj.....................................Horus................................Isus

Rodenje.............................Od Djevice...........................Od Djevice

Otac................................Bog (Oziris)............................Bog

Majka........................Meri(kao bozica zvana Isis)...Meri-Miriam-Marija

Gdje se rodio......................Pecina........................Stala?(prevod upitan)

Poocim..............................Jo-Seph................................Joseph-Josip

Porijeklo poocima.................kraljevsko.......................kraljevsko

Najava rodenja...............od andela majci.......................od andela majci

Znak rodenja.............Sirius se dizao na istoku...........istocna zvijezda...

Datum rodenja............zimski solsticij(cca 25.12)....................25.12

Obajava rodenja...................andeli.....................................andeli

Svjedoci...........................pastiri.......................................pastiri

"Kumovi"...................tri solarna bozanstva...................tri mudraca

Prijetnja smrcu
kao djetetu..........Herut zeli njegovu smrt.......Herod zeli njegovu smrt

Upozorenje..Andeli majku upozoravaju da se skloni..takoder (u Egipat!!!)

"Matura"...............ritual sa 12 godina......ritual sa 12 godina (bar mitzvah)

Nema podatka........izmedu 12 do 30 godina.....izmedu 12 do 30 godine

ritual krstenja.........rijeka Eriddanus.......................rijeka Jordan

Krsten od...................Anup krstitelj.....................Ivan krstitelj

Godine tada...................30.......................................30

Sudbina njegovog krstitelja....odsjecena glava......odsjecena glava

Iskusenje.................od strane Seta........................u pustinji od Sotone
........................... (njegov protivnik (Sotona))
................................u pustinji Amenta

Rezultat...............prosao iskusenje...........................prosao iskusenje

Bliski pratioci............komada 12..............................komada 12

Aktivnosti.........hoda na vodi,tjera demone......hoda na vodi,tjera demone
...................iscjeljuje,vraca vid slijepima.....iscjeljuje,vraca vid slijepima
..............zamrznuo je more po komandi....zamrznuo je more po komandi

Uskrsavanje mrtvih.....Ozirisa-svog oca uskrsnuo........Lazara (Azar je
.............................................................................alternativno ime
..............................................................................za Ozirisa

Mjesto gdje se
uskrsavnje desilo............Anu.........Behtany,Beth-Anu, Kuca Anua-.......................................................... u i y su zamijenjivi

"Promjena"..................na planini...................na planini

Glavni motiv ucenja
iznesen....................Propovijed na gori...........Propovijed na gori

Smrt......................na krizu.........................na krizu

"Drustvo"..............dva lopova.............................dva lopova

Nakon smrti..............silazak do pakla............................3 dana pa uskrs
................................nakon 3 dana uskrsava.......................................

Uskrs objavljen od...............zene...................................zene

Buducnost....................1000 godisnja vladavina...........1000 godisnja
.................................................................................vladavina

Njihov motiv.....spasenje covjecanstva......spasenje covjecanstva...

Stauts..................Bog-covjek.....................Bog-covjek

Simboli...............riba,vino, jagnje itd..................riba,vino, jagnje itd.

Imena...................Bozji pastir, Bozje jagnje....Bozji pastir, Bozje jagnje
..............................Kruh zivota, sin covjeci....Kruh zivota, sin covjeci
.............................Rijec...Ribar, Pobjednik.....Rijec...Ribar, Pobjednik

Takoder vazno ime....KRST (izabrani)........................Krist

Cesto prikazan.....Isis drzi malog Horusa......Marija drzi malog Isusa

Jedan primjer retorike

Horus:

"Dao sam kruh gladnome, vode zednome, odjecu golome i dao sam brod nasukanom moreplovcu"

Isus:
"Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; 38 Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te?"

Matej. 25,36-38

Dakle sta sam ovim htio rec.

Da bez obzira netko bio katolik, krscanin ili ne treba biti upoznat sa sirim spektrom dogadaja u to vrijeme na Bliskom istoku jer taj mit ili ta realnost kako god zelite nije bio izoliran i stoga je cijelu stvar nemoguce gledat samu za sebe ako covjek ne zeli zivjeti u ignoranciji smatrajuci da je hrpa paganskih obreda u krscanstvu danas slucajna. Nisu samo obredi vec i hrpa raznih likova npr. starofenicko bozanstvo St. Mihael kojeg danas ljudi stuju.

Uzmimo samo danas usmjerenje prema Svetoj Mariji kao koje datira tek od od pape Pia XII dok se medu Vatikanskim klerom do tada smatrala tek usputnim likom u Bibliji! Opcenito znacaj koji danas Crkva daje MAriji nije ni izbliza takav kakvog nalazimo u spisima. Razlog postoji a to je jaki kult Isis koji u Rimu postoji jos od prije 2000 godina. U paganskim kulturama vecina statua majke sa djetetom koje su predstavljale do tad ko zna koga nakon "preobracenja" su samo preimenovane u Marija sa Isusom. Porijeklo crne madone ili crne bogorodice potjece iz paganskih kultura upravo zbog toga. Crna bogorodica je egipatsko bozanstvo Isis glavom.

Ako treba priloziti cu sliku dionizija, razapetog na kriz (zbog nasih grijeha, naravno uskrsnuo je nakon tri dana) i fascinantni broj bozanstava u formi Majka Djevica i Sin Spasitelj koji vuce korijene od Indije do paganskih kultura, ma gdje hoces, ima ih svugdje.

Svi su oni imali isti ili slican zivot, Horus je samo primjer.
Evidentno je da se radi o plagijatu kozmickih razmjera.
To nekim ljudima nede u glavu nego ih sokantni razmjeri vlastite zablude vode ktome da jedan osjecaj povezanosti sa svemirom povezuju sa tocno odredenom personom sta je samo po sebi duhovni autogol i elementarno nepoznavanje vlastite prirode.

Dakle povijesni lik Isusa nema veze sa porukom koju nosi kakva god ona to bila ali kad si manipuliran drustvom tada je svako "pljuvanje" po Isusu automatski pljuvanje po setu vrijednosti sta oni malo manje inteligentni medu nama nisu u stanju uvidjet!

Steta sta ovo bas nije 666-i post nego 667-i mada budalama je isto pricat jedanput ili 100 put, rezultat je uvijek svodljiv na nesto uzaludno.

Zadnja izmjena: Organski portal; pet mar 17, 2006 3:06 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 1:16 pm 
Član foruma

Zoky, ne uzrujavaj se, uopce nisam imao namjeru sa tobom ozbiljno razgovarati, ono je bila samo sala. Sve sta ces rec znam do u detalje tako da me jednostavno preskoci. U krajnjoj liniji cuo sam vec 100 puta, znam, i ne zanima me da slusam pjesmicu opet.

Doduse slicna je stvar i sa mae ali zena ce ipak dobiti odgovor.

Dakle mae, evidento je da si malo proguglala i nasla prvo sta pise.
Takoder nisi pratila raspravu do sad....

Dakle nisi navela niti jedan relevantan izvor koji ja nisam naveo. Kuran nije relevantan kao ni Talmud jer sve bliskoistocne religije imaju isti izvor.
Taj isti talmud je pisan nakon Isusove smrti.

http://www.galaksija.com/forum/viewtopi ... =9468#9468

Cak stavise, navesti i neke druge stvari kao izvore je poprilicno hrabro.

1.Josepush je roden nakon Isusove smrti.

2.Tacit je pisao u 2 st. i primaran mu je izvor evropski krscani koji su bili u okviru onog sta bi sad nazvao pavlinskom herezom. Sv. Pavao, covjek upitne proslosti kojeg su po Bibliji od razjarenih krscana spasili rimski vojnici.

3. Primjeti da suvrmenici Isusa koji u to vrijeme opisuju, ili tik nakon njegove smrti opisuju dogadaje na tom podrucju ne spominju ga, vec mahom rimske reference dok je pavlinska hereza vec dobrano zazivjela u Rimu kao sekta za sebe, u tom trenu posve razdvojena od originalnih potencijalnih krscana u Judeji. Cak stavise broj povijesnih osvrtaja na Isusa sa obzirom na utjecaj koji je navodno imao je ajde da u najmanju ruku kazemo, zanemariv.

4.Nijedno evandelje nije napisano cak i blizu Isusove smrti. A i ta koja su napisana napisana su i prepravljana u Rimu sa bog zna kojim namjerama.

5. Vede za koje sumnjam da si procitala, a ima ih 4, u nijednoj od njih nije spomenut Isus. Ajurveda je veda zdravlja i govori pretezno o zdravlju i nacinima njegovog poboljsanja.
Rig veda. vjerojatno najstarija uglavnom sadrzi vedske himne, Atharva veda sadrzi takoder vedske himne i mantre i tu je jos Sama veda u kojoj su takoder neki njihovi rituali i slicno. U niti jednoj ni I od Isusa.
Medutim pretpostaviti cu da mislis na Purane pa si se zabunila ili si mislila na siri vedski kanon. Dakle u jednoj od njih se u vrlo nepreciznom kontekstu spominje Isus u smislu predikcije da ce se on tek pojaviti. Naime kao sta je Jack rekao ta Purana daleko prethodi Isusovom rodenju.

Takoder osoba koja se spominje da je rodena od Boga i sin Djevice (kojih je bila hrpa) maltene otvoreno predlaze stovanje Sunca i mantru. I tu dolazimo do srzi. Da li je postojao tip imenom Isus koji je bio ovo ili ono, ucitelj nekome nije bitno jer kao takav ocigledno nije u pitanju imaginarna osoba koju krscani forsiraju. I ne samo to, nego da si ikad procitala to na sta se pozivas (a nisi dosla ni blizu). vidjela bi da svi koji jesu jasno vide da predvidanje da ce takav tip se tek pojaviti su u najmanju ruku preforsirana kad se prikazuju u tom svijetlu. To je kao da na silu usporedujem avion i auto samo zato jer kad su na zemlji i jedan i drugi su na kotacima. Dakle ovo sve je slika i prilika tvoje informiranosti.

Citat:
I na kraju, da, slavim rođenje Isusa, jer mu se iskreno radujem, stalno, ponovo i ponovo!

Osobna preferenca. Nema veze sa temom.

Citat:
To me iznova podsjeti kolike silne potencijale imamo u sebi i koliko je divno ljubiti bližnjega svoga kao i samoga sebe i biti ljubljen na isti naćin, to me oslobađa svih viškova kojima smo zatrovani!

Posve nepovezano sa temom. To osjecaju i Indijanci kad se sjete Velikog Manitua. Hvala Isusu da ti nisi rodena kao Indijanka prije 300 godina jer onda ne bi mogla osjetiti ljubav i radost!

Citat:
Ako ti kažem da ja osjećam u sebi da On itekako postoji i sada i tu, i tada i tamo, i da mi ne treba niti jedan jedini dokaz - ti nečeš imati ni p od pojma o čemu ja to pričam, jer ti si ipak samo organski portal Laughing !

Iz nacina na koji ljudi pokusavaju biti duhoviti se vidi stupanj njihove inteligencije. Ti si treca koja je pribjegla u manjku inspiracije spominjanju nadimka kao materijala i time se totalno srozala. Ova dva prije su isto dno.
A sta se tice tvojih vjerovanja mogu ih s obzirom na procitano sa tvoje strane mapirati sa okorjelim kladionicarom koji vjeruje da ce ovaj put za razliku od proslog ipak ostvariti taj Veliki Dobitak. Uglavnom nebitno i dosta naivno.

Pozdrav mae tebi i tvojim potomcima sa kojima se ako su i oni predskolskog doba vjerojatno odlicno slazes. Kako i ne bi kad ste jedno drugom najveca podrska tih gorkih prosinackih dana kada po ko zna koji put Djeda Mraz ponovo ne dode.

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 2:51 pm 
Član foruma

Polako OP, Mae! Nemojte uzimati na kraj srca ovo o cemu pricate. Nije tacno da se vi uopste ne razumete, pa s toga nemojte preterivati sa grubim mislima.

OP, koliko sam ja shvatio ti Mae zameras iskljucivo na njenom postovanju obicaja koje vecina nas primenjuje a vezani su za Isusa, pa, negde se slazem sa tobom ali isto tako moras imati na umu da je jedino poruka vazna a ona je nama "stigla" poslednji put(za hriscane) od Isusa pa zato svi mi koji osecamo znacenje te poruke, je vezujmo za Isusa Hrista. Zato kada Mae kaze da se raduje bozicu, ona se ustvari raduje poruci i osecanju empatije koji vecina nas prepoznaje u sebi, ali Isus je nase olicenje toga. Crkvu uopste vise ne teba mesati u to, sada vec svi ovde znamo da je to samo jos jedna od kontrolnih organizacija materijalnog sveta koja mora iza sebe imati neku jako malu manjinu zeljne kontrole a uostalom znamo kako je i nastala i kako je doslo do raskola crkve. Sve je radi kontrole.

Ne treba nas ni cuditi zasto mi iste ideje pronalazimo i mnogo pre hrista,i ne cini mi se da je to plagijat u pitanju. Mozda je takve ideje bilo potrebno uvek nanovo iznositi, jer je tu pored uvek bio neko zeljan kontrole ko je prepoznao da su takve misli negde bliske ljudima i da je to odlican mehanizam kako steci autoritet i vlast nad njima, a u isto vreme uciniti da je drugi izgube.

Zato OP, nije vazno ko je rekao, gde i kada, vazan je smisao i praznovanje bozica ima veze sa tim smislom ma koliko bi nase crkve htele da praznujemo njihovu formu a ne sustinu.

Dajte ljudi nemojte jedni drugima dizati pritisak!

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 3:06 pm 
Član foruma

Pa Aragorn, ja se slazem u osnovi sa tobom i to je sve ok sta ti kazes.
Mada jos mislim da je ipak stvar plagijat. Poruka ne mora biti plagijat ali tu ne govorimo o tome. Poruku kakva god da je naglasavam nitko nije doveo u pitanje. Niti Horusovu niti bilo ciji drugu jer su u osnovi identicne.
Ona se moze povezat sa Kristom ali ne proistjece u originalu od njega.
Ok, meni je Bozic ipak zimski solsticij i kao takav vazniji mi je nego krajnje upitan i danas iskomercijaliziran dan kad se navodno rodio tip koji je navodno postojao. Kaze ovaj gore da je to dan kad se ljudi mire. ali cekaj malo, sta to znaci da je ok svadat se cijelu godinu i onda mirit? Pa to je sve samo forma. Nije to argument. Ako se netko misli pomiti moze to obaviti i slijedeci utorak a ne cekat bozic. Gdje je tu sustina toliko trazena u takvim razmisljanjima?

Ovdje se vise radi o tome ako zelis shvatiti sta netko misli ne smijes upadati na sred topica a da prije nisi nista procitao na tom topicu i davat olako ocjene sta bi taj covjek napravio ili ne kad mu netko padne na glavu. Vrlo preteciozno kad ne poznas nekoga i obicno unaprijed osudeno na promasaj.

Ja sam ostar uvijek to priznajem. ali i prema sebi i drugima. A sve kad odredim da je potrebno da se shvati moj stav bez ostatka i apsolutno.
A smiren sam uvijek, nista se ja ne uznemiravam niti zamjeram ikome. To je prevelik utrosak energije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 3:46 pm 
Član foruma

Citat:
Kako ga tamo spominju, kad su ti spisi bili napisani do 500. g. p.n.e??? To je skoro 500 godina "prije Krista"!!!

Rečenica je počinjala hipotetski, ali nije važno, naravno da nisam pročitala Vede, ovaj podatak sam izvukla sa interneta, radi se kao što je organ primjetio o Bhavishya purani, tj indijskim spisima koje se koliko ja znam smatraju dopunskom književnošću Vedama.Njihova pisana forma je stara otprilike 5000 g., i proriću pojavu Isusa a neki smatraju da je njihov izvor vanzemaljski!

Citat:
Sustinu nitko ne dovodi u pitanje. To sta mae i Zoky nemaju toliki mentalni kapacitet shvatiti o cemu se tu radi je problem za podforum Kanta za smece.

Organu, hvala ti što si sa nama podijelio ovo svoje mišljenje o našim mentalnim kapacitetima! Jer time sam dobila bogat uvid u tvoj !

Citat:
Pozdrav mae tebi i tvojim potomcima sa kojima se ako su i oni predskolskog doba vjerojatno odlicno slazes. Kako i ne bi kad ste jedno drugom najveca podrska tih gorkih prosinackih dana kada po ko zna koji put Djeda Mraz ponovo ne dode.

Dakle, zato si me pitao da li slavim Božić, da bi dobio priliku za ovu tako -produhovljenu- izjavu!

A sada ti evo povoda za još...

U što ti vjeruješ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 4:55 pm 
Član foruma

Od vaznijeg prema manje vaznom.

mae je napisao/la:
U što ti vjeruješ?

Vjerujem da je cijeli svemir jedno zivo bice. Vjerujem da smo mi njegovi dijelovi, vjerujem i da je taj svemir istovremeno u nama samima. Svaki dio ovog svemira odrazava u sebi svaki drugi dio naseg svemira.

Vjerujem da sustina koja lezi iza svega ne moze biti izrecena pa cak ni pomisljena na mentalnom nivou jer na tom duhovnom nivou postoji samo spoznaja da jesmo a mentalno trazi pojmove na razini dvojnosti i forme.
Takoder smatram da zbog toga povezivanje Boga, Bitka, Sustine sa imenima tipa Isusa Krista & co., raznim religijama i obicajima je posve uzaludno i promaseno. Takoder "spasitelj" ne dolazi izvana. Na razini te sustine, forme i sve ostalo nestaju sta je uzrok tome da smo ti, ja, Adolf Hitler i George Bush dio jedne nedjeljive cjeline i da dogadaj bilo kome od nas se moze i mora odraziti na stanje bilo koga od ostatka svemira. Zato kad ti kazem da mislim da toliko koliko si hrabra u izjavama je kud i kamo u povecem nesrazmjeru sa tvojim znanjem i shvacanjem to kazem i jednom dijelu sebe i svakog od nas. Jer znam da sam ja bolji i cijeli svemir bi bio. Ali situacija u ovom trenu ne stoji tako i ti svoja duboka vjerovanja pokusavas dokazati tvrdnjama koja si prije 5 minuta povrsno vidjela na internetu. Katastrofa! Mogla si ko Zoky rec "ne znam ali vjerujem" i izostaviti bahatost pa nista ne bih rekao.

Dalje....

mae je napisao/la:
A sada ti evo povoda za još...

Uvijek spreman!

Ti je napisao/la:
Ja je napisao/la:

Organu, hvala ti što si sa nama podijelio ovo svoje mišljenje o našim mentalnim kapacitetima! Jer time sam dobila bogat uvid u tvoj !

Nisi ti dobila nikakav uvid u nista. Bar ne neki spomena vrijedan.
Ti si ziva sablona. Mislis da si moralna vertikala i solis pamet ljudima koji se ne uklapaju u tu semu. To samo po sebi nije lose ali ti nemas nikakav sadrzaj koji bi ti na to davao pravo. Od prvih postova koje sam procitao od tebe sabloniziras sve sta sablonizirat mozes. Od ponasanja muskaraca na topic Sex do toga kako bi se ja ponasao u onoj ili ovoj poziciji. Pazi, da se razumijemo mene to ne smeta zapravo. Ali kao sta sam naglasio, za to nemas dovoljni kapacitet. Jer da imas, shvatila bi vrijednost koju ima individualnost svakog nas i ne bi nepoznate ljude trpala u isti kos. Mi -vi sema koju ovdje imaju jos neki ljudi je u najmanju ruku smijesna. To rade ljudi neuki i jalni. Meni puca kiton sta si i tko si ti i kako zivis a kamoli da te sudim. Samo kazem ono sta citam iz tvojih postova.

Ti je napisao/la:
Ja je napisao/la:

Dakle, zato si me pitao da li slavim Božić, da bi dobio priliku za ovu tako -produhovljenu- izjavu!

Klasican primjer lose procjena koje te je dovela i do ovakvog odgovora.
Ja nikog ne tetosim niti imam tu namjeru. Od sebe pa na dalje.
Bio sam pristojan i nikog nisam napao. Ti si isla po googlu, zanemarujuci cinjenicu mozda da za razliku od tebe imam koju informaciju u glavi i rekla ovo.

mae je napisao/la:
Pozdrav tebi i tvom Mickey Mouseu, mislim da se prekrasno nadopunjavate! :lol:

Dakle dobila si sta si dala, istim intezitetom u suprotnom smjeru i sad cvilis kako to nije duhovno.
Jadno!
Nadi jednu recenicu gdje sam ja igdje izrekao da sam duhovan. Nigdje?
E pa onda suti i bar jednom zaobidi svoje ocekivanje i sablonu.

Za bozic sam te pitao jer sam tada bio u fazi da konstruktivno razgovaram sa tobom prije nego sam vidio da zbilja nicim ne podupires bahatost sta kao osobina sama po sebi meni ne smeta. Naravno da sve ovo opet nas vraca na pocetak. Opet je sve to do mene na koncu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 8:25 pm 
Član foruma

Organu!
Za nekoga kome ništa ne smeta, prilično si se unervozio i raspisao!
Ukoliko si završio sa kritičkim osvrtom na moju osobu, mogli bi se vratiti na temu!

Dakle, zanima me zašto su tako olako odbačeni neki dokumenti u kojima se Isus spominje, samo zato što kasnije datiraju? Točnije, zašto bi netko uopće spominjao nekog Isusa u nekom pismu, pa bilo to i šezdesetak godina nakon njega, ukoliko dotični nije postojao?

I mene uopće ne čudi toliko što su ga njegovi suvremenici ignorirali, obzirom da su ga oni i osudili! A obzirom na klimu u tadašnjim ljudima, sumnjam da je bilo uputno da oni koji su vjerovali u njega to daju na sva zvona!

Ali to je samo moje mišljenje, organu, jedva čekam da sve ovo rastaviš na proste faktore!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 8:53 pm 
Član foruma

Citat:
A obzirom na klimu u tadašnjim ljudima, sumnjam da je bilo uputno da oni koji su vjerovali u njega to daju na sva zvona!

Kada sam napisala -vjerovali u njega-, mislila sam u njega kao Sina Božjega! Hoću reći, on je onima koji nisu vjerovali u to bio samo još jedan jadnik na križu, zašto bi pisali o tome?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 10:17 pm 
Član foruma

Čekaj kako sad, Isus, Mickey Mouse pa šta sad na kraju???!

Ja sam zbunjen.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 17, 2006 10:18 pm 
Član foruma

!
Citat:
Zoky, ne uzrujavaj se, uopce nisam imao namjeru sa tobom ozbiljno razgovarati, ono je bila samo sala. Sve sta ces rec znam do u detalje tako da me jednostavno preskoci. U krajnjoj liniji cuo sam vec 100 puta, znam, i ne zanima me da slusam pjesmicu opet.

Doduse slicna je stvar i sa mae ali zena ce ipak dobiti odgovor

Dobro necu ni ja tebi reci odgovor !

Op ne razumijem sto imas s moji mozgom i otkud ti podaci o mom mozgu. :-) Al to stvarno govori sve smjesno. :) :)
Mali al pali hehehehheeh

E da sto se tice ovih tvoji supljih prica molio bi da mi das pokoji DOKAZ nesto materijalno si siguran da su ti spisi 1. koji su 1. hmmm e a zast si odusato svoga misica joojj a bas je zanimljivo hehehehe

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 347 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.