Sada je: pet maj 02, 2025 9:15 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Putovanje
PostPostano: sub maj 22, 2010 3:27 am 
Član foruma

Putovanje

Probuđen u Ljubavi putnik zastaje na tren da sagleda prostor u svim pravcima. Prostirući se u beskonačje, kao čestica koja pulsira sfernim talasima Ljubavi, kroz prostor.

Svest putnika, čestica, sferni talasi Ljubavi i prostor objedinjeni, kretaše se i ujedno mirovaše.

Tada, putnik otvori oči, po prvi put, i vide Svjetlo.

Svjetlo je bilo svuda oko njega, i on je bio svjetlo. Radosno Svjetlo Ljubavi, nježno i toplo.

Vrh

Naslov: Re: Putovanje
PostPostano: sub maj 22, 2010 7:53 am 
Član foruma

:-k mislim da je ovo putovanje trebalo biti postano na podforumu poezija. :toothy2:

metafizika se bavi ozbiljnim stvarima, a ne poetskim snovima :angel4:

Vrh

PostPostano: sub maj 22, 2010 11:48 am 
Član foruma

cocco bill

Postavio sam iskustvo u metafiziku jer mislim da je metafizičko. Doživljeno je u budnom stanju. Nije proizvod uticaja opijata, i došlo je spontano, nije rezultat nekog rituala ili neke tehnike.

Nastavilo se povratkom u "realnost", samo što se osjećaj Ljubavi zadržao. Fizički osjećaj te Ljubavi prostire se kroz cjelo tjelo, a najintenzivniji je u ramenima, potiljku, duž kičme i u širem predjelu čela.

Nisam znao bolje da opišem, u prvom postu, nemam dar za to, pa je shvaćeno kao neozbiljno sanjarenje, razumijem to.

Vrh

PostPostano: sub maj 22, 2010 1:18 pm 
Član foruma

ne znam da li je do tvog nemustog objasnjenja ili je do mog nerazumjevanja, ali to sto si ti opisao, taj fizicki osjecaj ljubavi, smo, manje vise, svi ovdje dozivili prvi put kad smo se zatreskali.
jos gori je osjecaj ljubavnog bola, kada tu osobu u koju smo zatreskani, izgubimo.
tada smo u stanju da uradimo mnoge gluposti, a zbog nekih se nerijetko i kajemo.
to sve dolazi usljed potrebe posjedovanja koji nam namece nas ego.
ako pak govoris o ljubavi koja je dosla iz tvog viseg emotivnog centra, onda bi nam trebao objasniti sta si uradio da bi aktivirao visi emotivni centar, jer se on u ovoj nasoj 3D realnosti ne moze aktivirati sam od sebe. blokiran je spoljnim uticajima kojima komanduje nas ego.
dakle, sta si konkretno uradio da se oslobodis tih blokada?

Vrh

PostPostano: sub maj 22, 2010 1:57 pm 
Član foruma

Ne radi se o zaljubljenosti u nekog. Drukčije je. Nije ni rezultat neke prakse, jer već duže vrjeme ne radim ni jogu, ni obrednu magiku. Nije ni ono što sam osjećao tokom tantričkih praksi. Potpuno je novo i ne mogu da ga opišem jer nema termina u jeziku za opisati to stanje na pravi način. Pokušao sam u predhodnim postovima, ali to je samo blijedi opis.

Jedino što radim u poslednje vrjeme, ako se to može nazvati radom, je da često razmjenjujem sa jednim prijateljem (u gradu u kome sam) i jednom prijateljicom (preko neta, ona je u US) iskustva promjena koje primjećujemo u i oko nas, i da li su posledica fotonskog pojasa, talasa ili nečeg drugog. Postao sam, u poslednje vrjeme, svjesniji tih promjena i češće i intenzivnije ih registrujem. Sa mojim prijateljima je ista stvar, i oni primjećuju i osjećaju slične pojave.

Do skora mi se nisu preklapali vizuelni i emotivni doživljaji. Ili sam primjećivao promjene u prostoru ili u sebi. Juče se to dvoje preklopilo i intenziviralo, i još uvjek traje u jednom vidu, ne tako intenzivno kao juče ali je tu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.