Aragorn je napisao/la:
Mislim da neko ko radi na sebi, tj svojoj svesnosti, u stvari nikada ne može biti srećan i zadovoljan životom, može umereno ali ne i da "uživa" u "sreći", jer je zapravo svestan njene suštine, i "oseća" da u stvari nema razloga za "euforiju radosti", nego suprotno. O toj suštini govori ova kass rečenica:
"Ćešće, znak valjanja je netko tko se ne osjeća strano očitim zamkama i ograničenjima 3. denziteta".
mislim i osjecam da cowjek kada se otkaci od swih weziwanja owog swijeta, od swog ega , kao sta kaze de mello (ewo, i nat-u cu wise dopizdit koliko citiram tog de mella

), ziwi sada. ziwi sada da bi ziwio zauwijek. onda cowjek postaje ljubaw jer je ono stanje bica, a ne odnos. i kako onda moze da netko naudi cowjeku koji je u stanju ljubawi? nikako jer je to probudjen cowjek.
ok, put ka probudjenosti ne moze biti sretan i lijep, jer se cowjek rastaje od ega i swega sto ga je weziwalo (namjerno) od rodjenja do danas. ta (de)programiranost mora da prodje bolni put ka probudjenosti. e, ali onda - onda osjecam da dolazi raj. osjecam to brate, sta mogu...
ali kao sta sam rekao u prijasnjem postu, tesko je otkaciti se tih predrasuda i sranja koja su nam nametnuta od rodjenja.
ewo da kazem jednu (de mellinu pricu):
jedan stari hodocasnik isao je usred zime preko mosta u podnozju himalaja kada je pocela kisa. cuvar prelaza mu je rekao: "kako ces dobri covjece, stici gore po owakwom newremenu?". starac mu weselo odgowori: "moje je srce wec stiglo tamo, ostatku mene lako ga je pratiti."
oslobadjanjem od iluzija kojim nas hrane (i mi njih zbog toga) pocinjemo da ziwimo...
poz