Iskreno, meni je to bavljenje drugim forumima, sajtovima, tuđom potragom, prilično bedast način pristupa. Šetam internetom i procenjujem u kojoj meri je na ovom ili onom sajtu stepen tolerancije ili otvorenosti ili „istine“ više ili manje zastupljen

. Malo mi to liči na poselo (jel’ ste videli šta je tetka Slavka/šta oni na ’galaksiji’/bilo gde drugde … dopuniti po nahođenju

).
Mnogo mi je bliža ideja da se bavimo sopstvenom potragom i podelimo njene plodove sa drugima, umesto da ubeđujemo druge da su na krivom putu. To je ono što podrazumevam pod ’pozitivnim pristupom’.
Na taj će način internet postati ono što treba i može da bude: mesto za različitosti.
Galaksija je takva kakva jeste, ima svoju osnovnu tematiku i svoj pristup. Mislim da je potpuno jasno da niko ne pretenduje da ima gotova rešenja, niti da nudi gotovu „istinu“ o svetu. Ja je posmatram kao pogodno mesto za samostalno istraživanje i razmenu sa drugima. Niko nema nameru da izigrava nekog „učitelja“, niti nastupa sa tih pozicija.
Upravo zbog tog osnovnog pristupa, mislim da je dobro da „učitelji“ za prosvećivanje neprosvećenih širokih masa prosto pronađu tom pristupu i tim interesovanjima primerenije mesto. To nije ni bolje ni lošije, samo je drugačije.
I onda stvari postaju ok, onda na internetu imamo istinsku, pozitivno/kreativno definisanu raznolikost i punu mogućnost izbora.
Citat:
Pojedinci misle da su pokupili svo znanje kosmosa i tako su totalno zatvoreni u okovima svog ega a da uopce nisu svjesni.
Posle straha i moći, sledeći neprijatelj je jasnoća, ako se ne varam. Po mojoj proceni, neki sa ovog foruma se upravo suočavaju sa njom.
Što se tona komunikacije tiče, tačno je da ona ponekad uđe u domen neke vrste ličnog obračuna, suptilnog vređanja i cinizma. Neko moje lično mišljenje je da je zdravo pustiti ljude da to sami raščiste i sami izađu sa time na kraj, ukoliko ne postoji pretnja da se taj konflikt prenese na područja, za koja smatram da mogu zaista biti štetna za atmosferu na ovom forumu.
A, naravno, i administratori i moderatori su ljudi, sa svojim programima, sopstvenim iluzijama, projekcijama, odbojnicima, prioritetima i odbojnostima.
Naopako da nije tako

.