daco je napisao/la:
...i nije pripadnica nikakve sekte već imaju zajednicu i mole se
ma cim oni ne prihvacaju nikakve druge informacije nego ih posmatraju kao djavola djela, odnosno iskusenja njihove vjere i cim smatraju da su jedino oni u pravu - sta je to nego sekta. turni joj knjigu od
de mella (isusovac, psihoterapeut i kasnije duhovni ucitelj) -
put ljubavi pod nos. lik tu i tamo citira isusa i budu, ali govori da nikakva religija ni sekta ni vodja (isus) nikome nije potrebna da se dostigne istinska sreca i duhovni mir...
eto, to je dovoljno za pocetak, a onda popricaj sa njom o toj knjizi. ako to ne pomogne, onda neznam. mozda joj je takva karma. mozda neke ljude jednostavno trebas pustiti da sami skuze neke stvati. ako ne u ovom, onda ce mozda u sljedecem zivotu biti spremni za sljedecu stepenicu
moras isto razmisljat da
nisu ni svi ljudi pripremljeni/spremni za neke informacije. evo ja recimo imam rodjaka koji je zestoki katolik, ali vidim da ponekad razmislja o gnosticizmu. kaze da ga je strah razmisljati/citati o tim stvarima da mu ne porusi vjeru. ja ga razumin, ali onda to nije prava vjera, zar ne? i recimo prije par miseci smo isli gledat zeitgeist i cim je poceo uvod (onaj di je karikatura boga i di 10 zapovijedi padaju s neba) rekao je da nece to gledat jer je to djavolje dijelo!!! ja mu kazem pa bas zato sta je djavolje djelo, ajde vidi sta sotona ima za reci.

ajde ispitaj ovim putem svoju vjeru u boga/isusa. no nije ga odgledao. digao se sa stola i otisao setati...
eto toliko o jakoj vjeri i istini. blesavo, no pari mi se da duboko u sebi i on kuzi da neke stvari nisu kako trebaju (mislim na krscanstvo), ali ga je jednostavno strah da se sve u ono sta (slijepo) vjeruje ne porusi kao kula od karata. mozda i tvoja majka spada u ovaj tip vjernika. jer i on govori da je pronasao isusa, a vidis kako se ponasa. djetinjasto i nezrelo...
LP