Sada je: pet maj 02, 2025 4:08 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Roditelji u iluziji?
PostPostano: pon nov 10, 2008 11:18 am 
Član foruma

Evo ovako imam nekoliko pitanja pa neka mi netko objasni.
Šta sa ljudima koji su ubijali i činili razne zločine u svom životu kada umru jel odlaze u 1 denzitet i stalno se vrte u krug dok ne dođu do spoznaje odnosno prosvjetljenja?
I jedno teže pitanje,moja mama kršćanka (fanatik moglo bi se reći) tvrdi da zna istinu i da joj sve dolazi iz srca,govori mi da je bog(kršćanski) sama ljubav,imaju svoju molitvenu zajednicu i skupe se u nekoj kući i mole se,prije sam joj vjerovao kad sam bio manji išao sam i na misu,ali čim sam počeo čitati sve je to prestalo jer sam skužio da to nije to,nikako joj nemogu objasniti da je to laž zato što svaki put ona kaže da svatko ima slobodnu volju i izabire sam svoj put,najbolje je to što ona misli da je u pravu i sigurna je u to,a sve ostalo što se protivi kršćanstvu objašnjava da su to samo kušnje za nju i to učvrščuje njoj vjeru,prije otprilike 10 godina čak su dobili poruku da će biti smak svijeta,kupovala je namirnice,svijeće i ostalo,ali ništa od toga i dan danas kaže da je to bila samo kušnja????Imaju neku u skupini koja ulazi u trans i ima viđenja,prima poruke od duha svetoga,ma iskreno užas u šta se to pretvorilo tokom godina,mogao bi pisati još toga ali skratiti ću,o jogi govori da dolazi od vraga,za astrologiju ima slično mišljenje,sigurno ima ovdje ljudi na forumu kojima su roditelji kršćani i imaju ovakvo slično gledište kao moja stara.
Moje pitanje je sad,,ona tvrdi da zna istinu,sve one kršćanske fore Isusa morate primiti da se spasite,u sveto trojstvo moraš vjerovati itd.,jel ikako moguće da se takva osoba izvuće iz toga i gdje takve osobe idu nakon smrti jel se vrte u krug kao i svi ljudi ili nešta drugo?
David Icke je u svojoj knjizi rekao da ljudi koji imaju različita uvjerenja-vjerovanja tokom života,da ta uvjerenja nose sa sobom i u idući život i tako se vrte u krug,to je pokazao ilustracijom ono sa ljestvama gdje se ljudi penju i padaju i tako cijelo vrijeme.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 10, 2008 12:13 pm 
Član foruma

Po tvom tekstu,tvoja mama bi mogla biti pripadnik jehovinih svjedoka,posto oni imaju takav "program" rada.A kad bi se malo bolje raspitali,vidjeli bi da je jedan od najvecih masona,osnivac Jehovinih svjedoka.Kad to budu spoznali,shvatice sve ostalo....

A sad,strasno je konfuzno diskutovati o Bogu,o denzitetima,o reinkarnaciji i o mnogo cemu drugo,jer jos uvijek NEMAMO nijedan podatak ko nas je stvorio ili kako smo nastali.Svako ima svoje ubjedjenje i vjerovanje ,te je mnogo tesko staro drvo saviti....ako razumijete....

Mamu pusti da vjeruje u sta hoce,samo,ti moras malo da pazis da bas puno ne zaglavi ili da si nepokusa nanijeti kakvu povredu i slicno.Ostalo neka tece kako tece.Svaki tvoj pokusaj odvracanja nje od date skupine,moze samo da prouzrokuje kontra mjeru..da se ona vise veze sa njima.Znaci....polako...budi malo podal i prefrigan i uz malo vremena,vratices je u normalu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 10, 2008 1:43 pm 
Član foruma

Neznam.

"... I feel I owe you an apology. We have a rule. We never free a mind once it's reached a certain age. It's dangerous, the mind has trouble letting go. I've seen it before and I'm sorry. ..." . Matrix (Morpheus)

Kad ideš tako nekome pokazat istinu. Nemožeš samo reci ovo je istina. Jer je onda to tes njihove vjere (ega) i samo uvcrscuje ono u što se vjeruje. Već bolji pristup je navesti na razmišljanje. Na to da se pocne pitati.

Jer ako je Biblija istina, onda je istina i Gospodar Prstenova. Ako nešto piše u nekoj knjizi to ne znaci da je istina. Osim nekih tehnickih i matematickih stvari. One su kakve jesu. Ma da i one s vremenom budu zamjenjene novim spoznajama.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 10, 2008 7:59 pm 
Član foruma

Tvoj uspjeh da ona shvati da je to sve jedna velika hm iluzija je gotovo nikakva.
Ali zato netrebaš prestati s nastojanjem da i ona to shvati.
Kao en1di0n i terranet predlažem neagresivno pokazati da ona sama shvati u čemu je.
Pokušaj iskreno.Vjerojatno i tebe zanima što je zapravo istina,pa pošto ona i njezina skupina sve znaju i pričaju s bogom pukušavaj s pitanjima koje te muče.Ne zaboravi ostati zdravog razuma ali otvoren za sve.
Neznam,pročitaj bibliju 50 puta ako treba da znaš postaviti pitanja.
Nemoj se postaviti prema njoj kao da ona nema pojma nego kao da tebe stvarno zanimaju te stvari.
Moje iskustvo s baptistom(za kojeg kažu njegova braća da je jedan od najvećih vjernika u njihovoj skupini)je da sam mu praktički dokazao da biblija nije 100 posto božja riječ.Zapravo on je to sam sebi dokazao u raspravi samnom. 8)
Ali on i dalje čita bibliju 3 puta na dan. :?
Ne dokazujem mu više ništa,ali on i ja se super slažemo.
Samo što više ne rzgovaramo o tim stvarima. =;

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 10, 2008 8:11 pm 
Član foruma

gledajte iskreno nju nemože nitko vratiti u normalu ona će do smrti biti kršćanka i držati se te vjere i pravila,osim ako se nekim čudom ne prosvijetli,a za sve ostalo će reći da su kušnje i slobodnja volja @ terranet-nije pripadnica jehovinih svjedoka zna ona da su tu umiješani masoni i nije pripadnica nikakve sekte već imaju zajednicu i mole se,najbolje je to što govori da će se desiti promjene i biti će katastrofa,da će se potpuno nova zemlja roditi,a to je meni zanimljivo jer ima veze sa svijesti i 2012 godinom štoviše zna za manipulaciju i za čipove,čak mi je rekla da je Mesić mason (za to nemam komentara),gledajte dosta je tu čudnih stvari,kada budem imao vremena ispitati ću je detaljno sve stvari.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 10, 2008 10:46 pm 
Administrator

Možda je najispravnije ( u najširoj percepciji ) da ju pustiš da uči svoje lekcije. Možda je i tu da ih iskusi i nauči... a ne samo da bude tvoja biološka majka.

Ako je netko nekome majka - to ne znači ujedno da je i duhovni učitelj. Može biti - ali i ne mora, ovisi od slučaja do slučaja.

Znam da su tu umješane mnoge emocije, ali prije inkarnacije ste i ti i tvoja majka tako isplanirali...

Za potpuno razumijevanje dobro bi bilo pročitati knjigu:

Newton Michael - Putovanje duša

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 11, 2008 7:14 am 
Član foruma

Pokazi mami ovo:

slika

:)))))))

bog ljubavi? postenja? srece?

GIMME A BREAK!!!!!
xD

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 11, 2008 11:03 am 
Član foruma

Kada bi moj sin pogledao ove stranice,mogao bi reci:-moja mama se dopisuje sa nekim ljudima sto pricaju o vanzemaljcima,kazu da gusteri vladaju svetom,da su i vodeci ljudi gusteri,tajna vlada manipulise ljudima odvajkada a da je"beskrajna ljubav jedina istina",da prvo treba da otvorimo svoja srca,da nam cointelpro namece misljenja,osecanja i dovodi nas u iskusenje a da je sve jedno(ja i moja nastavnica istorije!?),cekaju 2012 i neko talasanje a neki,bogami i lete,te se susrecu sa ufonima i ostalim cudovistima!!!
Eto,moglo bi se i tako gledati.Svako ima svoje,da ti je licno istina prisla da se upoznate i rukujete,opet ne bi imao pravo da je "izvodis na pravi put i objavljujes joj Istinu".
Roditelje i decu instiktivno volimo,pa mozemo tako vezbati i svesnu ljubav-prihvatiti ih takve kakvi su,ne pokusavati ih menjati,samo ih razumeti i voleti.Ma,kao da smo mi bolji ili pametniji! :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 11, 2008 12:12 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
...i nije pripadnica nikakve sekte već imaju zajednicu i mole se

ma cim oni ne prihvacaju nikakve druge informacije nego ih posmatraju kao djavola djela, odnosno iskusenja njihove vjere i cim smatraju da su jedino oni u pravu - sta je to nego sekta. turni joj knjigu od de mella (isusovac, psihoterapeut i kasnije duhovni ucitelj) - put ljubavi pod nos. lik tu i tamo citira isusa i budu, ali govori da nikakva religija ni sekta ni vodja (isus) nikome nije potrebna da se dostigne istinska sreca i duhovni mir...

eto, to je dovoljno za pocetak, a onda popricaj sa njom o toj knjizi. ako to ne pomogne, onda neznam. mozda joj je takva karma. mozda neke ljude jednostavno trebas pustiti da sami skuze neke stvati. ako ne u ovom, onda ce mozda u sljedecem zivotu biti spremni za sljedecu stepenicu 8)

moras isto razmisljat da nisu ni svi ljudi pripremljeni/spremni za neke informacije. evo ja recimo imam rodjaka koji je zestoki katolik, ali vidim da ponekad razmislja o gnosticizmu. kaze da ga je strah razmisljati/citati o tim stvarima da mu ne porusi vjeru. ja ga razumin, ali onda to nije prava vjera, zar ne? i recimo prije par miseci smo isli gledat zeitgeist i cim je poceo uvod (onaj di je karikatura boga i di 10 zapovijedi padaju s neba) rekao je da nece to gledat jer je to djavolje dijelo!!! ja mu kazem pa bas zato sta je djavolje djelo, ajde vidi sta sotona ima za reci. :wink: ajde ispitaj ovim putem svoju vjeru u boga/isusa. no nije ga odgledao. digao se sa stola i otisao setati...

eto toliko o jakoj vjeri i istini. blesavo, no pari mi se da duboko u sebi i on kuzi da neke stvari nisu kako trebaju (mislim na krscanstvo), ali ga je jednostavno strah da se sve u ono sta (slijepo) vjeruje ne porusi kao kula od karata. mozda i tvoja majka spada u ovaj tip vjernika. jer i on govori da je pronasao isusa, a vidis kako se ponasa. djetinjasto i nezrelo... :wink:

LP :mrgreen: :blob:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 11, 2008 12:35 pm 
Član foruma

@ bad.ass-nespada u taj tip vjernika,gledala je ona zeitgeist(prvi dio),ali ništa je to nije navelo na razmišljanje,viditi ću sa knjigom od De Mella ili nekom od Osho-a,gledajući iskreno to je njezin život i neka radi šta hoće,ali neka ne soli pamet (u prvom redu meni) u vezi kršćanstva kao prave i jedine istine kada to ona nije. Dobro si rekao da nisu svi ljudi pripremljeni/spremni za neke informacije,imam osjećaj kao da ne žele prihvatiti ništa drugo,a to jednostavno ne razumijem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 11, 2008 12:45 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
...gledala je ona zeitgeist(prvi dio),ali ništa je to nije navelo na razmišljanje

ako joj knjiga od de mella ili neka druga ne "pomogne", onda se posveti sebi i poruci materi da te ne pila/gnjavi sa njezinim religijskim glupostima...

lp :mrgreen: :blob:

p.s. ako je zeitgeist nije naveo na razmisljanje, onda neznam. ka sta san reka, posveti se sebi i svojoj potrazi za istinom, ma kakva ona bila :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 11, 2008 4:08 pm 
Član foruma

Opet moram da na pomenem, iako nema veze sa temom.

Citat:
kazu da gusteri vladaju svetom,da su i vodeci ljudi gusteri,tajna vlada manipulise ljudima odvajkada a da je"beskrajna ljubav jedina istina"

Ovaj forum to ne kaze. Ovaj forum nema nikakve veze sa idejama koje u svojim delima propagira stanoviti David Icke.

Ono cime se ovaj forum najvise bavi moze se videti u sekciji "metafizika" pod temama obelezenim kao osetljivo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 11, 2008 4:17 pm 
Član foruma

Sta bi?!I zasto tako agresivno crveno na jedan POKUSAJ sale-kako bi dete moglo protumaciti ove teme!To nisu moji stavovi!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 11, 2008 8:01 pm 
Član foruma

Ma daco,ona tebe voli više nego išta na ovom ili nekom drugom načinu postojanja.Ti si njeno djete.
Prije ćeš ti promjeniti mišljenje nego ona.Nemoj da se mučiš oko toga,kužiš.
Jednostavno nema načina da je prisiliš ili uvjeriš da ona promjeni svoja "načela".(ali to nije niti tvoj zadatak)
Tvoje,a kao i moje je da živimo na način na koji mislimo da znamo da je ispravan način i ne prisiljavam NIKOG da prihvati naš način razmišljanja,viđenje istine.
MOŽDA će netko iz toga nešto naučiti ili početi postavljati pitanja.
Pročitaj si što je OPD a što OPS i ako želiš biti OPD djeluj na takav način.
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=501
:thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 11, 2008 9:32 pm 
Član foruma

sumatra je napisao/la:
Sta bi?!I zasto tako agresivno crveno na jedan POKUSAJ sale-kako bi dete moglo protumaciti ove teme!To nisu moji stavovi!

Razumem, ali bolje spreciti nego leciti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 12, 2008 1:33 pm 
Član foruma

ZIVI I PUSTI DA ZIVE!

samo da povucem paralelU - ti i mama ste 2 lica istog novcica - imas fanatike vjernike koje uvjeravaju sve da su oni u pravu i znaju ISTINU, imas ove druge koji ZNAJU ISTINU da je sve laz pa uvjeravaju vjernike da su oni zadrte ovce... GET MY POINT!?

S A M E B U L L S H I T!!!

Live and let live, believe and let believe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 28, 2008 10:45 pm 
Član foruma

Rekao je jedan mudar čovjek da su to sve različite slike koje mi slikamo tj da je svako umjetnik koji slika svoje slike pa zašto onda nekome govoriti da su njegove slike loše, dobro kaže sjemenka živi i pusti da živi

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 28, 2008 11:10 pm 
Član foruma

LOL :lol:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.