sjemenka je napisao/la:
To ti je radi toga jer si previse otvorena i iskrena - a ljudi vani nisu takvi
ljudi vani nose maske. Meni je vani ludilo - neznas tko je kakav jer svi LAZU! tako da ne uzimaj nikoga osobno - ni ne vjeruj nikome pa ce bit lakse - jako je bitno naucit voljeti sebe - tada ti nece biti potrebno da te itko voli...
nije bitno da li ce ona virovat ili ne. mislim da je bitno kako se to njoj uklapa u njezinu pricu/znanje - dakle treba razmisljati!
neka, budi otvorena i iskrena. ali istovremeno se gradi iznutra. trazi sebe i onda ti NITKO nece uznemiriti tvoj mir... ako treba budi i brutalno iskrena, ali budi iskrena... ka sta kaze (opet citiram!) de mello:" ti samo plesi svoj ples, igraj svoju igru..."
vani je stanje takvo kakvo jeste. mi smo ti koji to stanje kroz razne osobne interese, osjecaje, tegobe filtriramo i onda nas vecina stvari pogodi/uznemiri/naljuti/usreci i sta vec ne, zato se i desavaju pizdarije (e sad bi triba ubacit i psihopate, ali necemo sada)
ja u zadnje vrime ako mi netko laze jednostavno prihvatim to kao normalnu stvar. i kazem sebi: "hej, on nije nastetio meni sa laganjem. nastetio je sebi." dakle njegov problem. istina neke stvari me teze pogode, ali ako se usporedim sada i prije par miseci - idem na bolje. sporo to ide, ali ide. sada bar razmisljam (ili bar pokusavam razmisljati) na drugaciji/pozitivniji nacin
ljudi su takvi kakvi jesu - oni su prije svega ljudi. i takve ih i tribas promatrat/osjecat. oni grijese, osjecaju, vole, mrze, lazu..., no kad pronadjes MIR unutar sebe, NISTA i NITKO te nece moci povrijediti jer znati ces - ljudi su takvi kakvi jesu. e onda, onda ces plesati svoj ples...
i skakati
pusa sjemenki