Sada je: pet maj 02, 2025 3:11 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 12:01 pm 
Član foruma

tamna_shuma je napisao/la:
Ljubav na kraju ne postoji kao riječ, već su to djela..

Slažem se s ovom izjavom u potpunosti!
Fala shumo!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 12:28 pm 
Član foruma

bipolarna je napisao/la:
Ljubav na kraju ne postoji kao riječ, već su to djela..

Slažem se s ovom izjavom u potpunosti!
Fala shumo!

i ja :D
evo ovde,pa ko voli nek' izvoli :wink: :
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?p=24471&highlight=#24471
:love3: :love5: :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 12:40 pm 
Član foruma

lijepo objašnjeno!
:love5: 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 12:43 pm 
Član foruma

Ja ti mogu možda dat savjet, a to je da nek ne dopustiš da tobom na neki način vladaju emocije, jer emocije su velika manipulacija. Nek ti razum i promišljanje prevladaju. Imam osjećaj da ti želiš da ti ljudi govore da te vole (tko ne želi), ali razmisli o tome kad ti netko tak nešto kaže. Ljubav na kraju ne postoji kao riječ, već su to djela.

Napisala sam glupost, ali nema veze.

nije glupost. ako se ona osjeca otako ka sta si ti rekla, onda ona ovisi o ljudima i njihovim osjecajima, a to je jako lose... lipo je biti voljen, no sta ako postanes nevoljen od istih osoba koje su te volili? sta onda? ocemo se ubiti? no way! jos jedan razlog da se pokusamo duhovno uzdignuti i ne patimo za tim stvarima/ljudima vengo ih prihvatimo onakvim kakvi oni jesu.

osjecaju su takodjer takvi kakvi su. na nama je kako cemo se odnostiti prema njima, hocemo li dopustiti da prevladaju i/ili cemo ih posmatrati i smijati im se kako su blesavi i na sto to mi (ustvari nas ego) gubimo energiju. dakle nas ego je u pitanju. biti voljen...

normalno nista se ne dogadja preko noci...

evo pametujem malo :mrgreen: :blob:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 1:02 pm 
Član foruma

Ljubav na kraju ne postoji kao riječ, već su to djela.

nemoj opet tako. a pusti pjesnici/poeticari? zar to nisu rici? ili djela, ovisi s koje bande gledas! :mrgreen: :blob:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 1:15 pm 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
ako se ona osjeca otako ka sta si ti rekla, onda ona ovisi o ljudima i njihovim osjecajima, a to je jako lose... lipo je biti voljen, no sta ako postanes nevoljen od istih osoba koje su te volili? sta onda? ocemo se ubiti? no way! jos jedan razlog da se pokusamo duhovno uzdignuti i ne patimo za tim stvarima/ljudima vengo ih prihvatimo onakvim kakvi oni jesu.

ma neeee! ne ovisim ja o ničijim osjećajima...ne želim zvučati arogantno i bahato ali našla sam u sebi dovoljno osjećaja za sebe i super mi je ! (kao što sam već rekla, samoj.. što nije u redu..)

nego me muči kaj nasjedam na lijepe priče o osjećajima a znam da su laži... :cry: ne poklapaju se s djelima..

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 1:44 pm 
Član foruma

bipolarna je napisao/la:
ma neeee! ne ovisim ja o ničijim osjećajima...ne želim zvučati arogantno i bahato ali našla sam u sebi dovoljno osjećaja za sebe i super mi je ! (kao što sam već rekla, samoj.. što nije u redu..)

nego me muči kaj nasjedam na lijepe priče o osjećajima a znam da su laži... :cry: ne poklapaju se s djelima..

zasto nasjedas ako znas da su lazi? sama sebe ubijas u pojam i u ko zna sta jos. cuvaj mir, to je najvaznije, a to ne ide gradjenjem svog svemira i borbom da ti ga netko ne uznemiri...

evo citirat cu te:

bipolarna je napisao/la:
No, kad se pojavljuju ljudi oko mene lagano se gubim.. u smislu da znam da mi pokušavaju isprat mozak raznim glupostima i njihovim istinama..a teško mi se borit protiv čitavog svijeta a opet nedam da mi više nitko naruši ovo kaj imam..

nemoj se ljutit na ovo sta cu sada rec', no, meni se pari da ti imas svijet u kojem bjezis od svega i zato ti je tesko i zato se tako grcevito boris da ti ga netko ne "srusi". kuzis? ne zelim ti pametovat, ali izgleda kao da se skrivas od necega, kao da bjezis nakon svega u taj svoj vrli svijet, jer te tamo nitko nemoze uznemiriti. izgleda da se pokusavas izolirati od ovog svijeta/ljudi, gradis svoj svemir i opnu koja te dijeli izmedju njih, a pari mi se da je to pogresan nacin jer je ta opna konstantno na udaru da bude probijena...

da si na pravom putu mislim da ti nitko ne bi mogao srusiti/uznemiriti to sto vec imas/imamo. mir kojem svi tezimo i koji je od pocetka u nama, samo zbog raznoraznih bullshitova smo "izgubljeni u prijevodu" i u nemogucnosti da se oslobodimo. dakle da citiram de mella: "nitko nam nemoze oduzeti ono sto nikad nismo prisvojili" i jos jedan: "ljubav nije odnos, ona je stanje bica"

uglavnom, cuvaj mir, pamet u glavu i knjigu(e) u ruke... :mrgreen: :blob:

p.s. no hard fellings 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 1:57 pm 
Član foruma

ma ne.. kakavi hard filingsi :wink:

dapače, hvala kaj si mi rastumačil dosta toga.. i da, u pravu si.. izolirala sam se.. i znam da ne valja tak..
evo, idem već danas među ljude :wink:

fala još jednom!
jako lijepo i logično objašnjeno..
juhu... uljepšal si mi dan.. :wink:

:love5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 2:32 pm 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
Ljubav na kraju ne postoji kao riječ, već su to djela.

nemoj opet tako. a pusti pjesnici/poeticari? zar to nisu rici? ili djela, ovisi s koje bande gledas! :mrgreen: :blob:

Ljubav je stanje. Bitno je biti u tome stanju duha! Kad je netko u takvome stanju, to će se vidjet i na riječima i na djelima i čemu sve ne...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 3:12 pm 
Član foruma

bipolarna je napisao/la:
ma ne.. kakavi hard filingsi :wink:

dapače, hvala kaj si mi rastumačil dosta toga.. i da, u pravu si.. izolirala sam se.. i znam da ne valja tak..
evo, idem već danas među ljude :wink:

fala još jednom!
jako lijepo i logično objašnjeno..
juhu... uljepšal si mi dan.. :wink:

e bas mi je drago sta san ti ulipsa dan 8)

btw, preporucujem ti knjigu od anthony de mello-a - put ljubavi. imas je na www.superknjizara.hr mislim da dodje nekih 80-ak kuna. kupi je, odi u prirodu i citaj. i razmisljaj... i ja sam sam u potrazi za samim sobom kao i vecina nas na ovom forumu. uostalom, zato i jesmo tu, zar ne? :wink: :blob:

p.s. de mello ima par knjiga. od svih ti za pocetak preporucujem "put ljubavi". vjeruj mi, odlicna knjiga...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 3:15 pm 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
e bas mi je drago sta san ti ulipsa dan 8)
btw, preporucujem ti knjigu od anthony de mello-a - put ljubavi. imas je na www.superknjizara.hr mislim da dodje nekih 80-ak kuna. kupi je, odi u prirodu i citaj. i razmisljaj... i ja sam sam u potrazi za samim sobom kao i vecina nas na ovom forumu. uostalom, zato i jesmo tu, zar ne? :wink: :blob:

i meni je drago da ima ljudi koji me (barem djelomično) razumiju bez da mi lijepe kojekakve etikete ... :wink:
čim se zaposlim kupujem knjigu 8)

hvala još jednom na iskazanoj volji da pomogneš jednoj malo izgubljenoj duši.. odoh na rakiju sad.. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 3:24 pm 
Član foruma

I buđenje svijesti, također de mello, fenomenalisch...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 3:40 pm 
Član foruma

bipolarna nemoj pisati o meni javno :mrgreen:

salim se

- imamo isti problem.

To ti je radi toga jer si previse otvorena i iskrena - a ljudi vani nisu takvi
ljudi vani nose maske. Meni je vani ludilo - neznas tko je kakav jer svi LAZU! tako da ne uzimaj nikoga osobno - ni ne vjeruj nikome pa ce bit lakse - jako je bitno naucit voljeti sebe - tada ti nece biti potrebno da te itko voli...

daj molim te procitaj ovu knjigu za svoje dobro (nije velika 80tak stranica ...sve ce ti biti jasnije!....

http://www.4shared.com/file/66826841/5a ... i.html?s=1

p.s. - i nemas ti problema vec tebe NITKO NE RAZUMIJE sto dovodi do frustracija. Problem je ovaj svijet! VJERUJ MI!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 3:48 pm 
Moderator

Vjerovatno spadam u red čudnijih ljudi, ali zaista u životu nisam bio usamljen, a tako mnogo sam bio i jesam sam. (zapravo i nisam sam jer osjećam da je sve oko mene živo, kako da budem sam??)

Ono sam što jesam, ne znam što sam i baš me briga što sam, jer je ionako sve gotova i plaćena prijevara/lekcija. Kupio sam mačka u vreći pa neka živi dok može.

Često su me pokušavali "socijalizirati" i polazili od toga da sam usamljen i trebam društvo, no to jednostavno nije išlo.

Volim samo "rezonirati" sa grupama znanih i neznanih i pojačavati val.
Jednog dana ćemo ga raspaliti valjda. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 3:51 pm 
Član foruma

fala i tebi dobra curo! :wink:
pročitat' ću svakako!

krasan post.. baš mi je uljepšao popodne!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 4:22 pm 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
... odi u prirodu i citaj. i razmisljaj... i ja sam sam u potrazi za samim sobom kao i vecina nas na ovom forumu. uostalom, zato i jesmo tu, zar ne? :wink: :blob:

p.s. de mello ima par knjiga. od svih ti za pocetak preporucujem "put ljubavi". vjeruj mi, odlicna knjiga...

drago mi je da jesi tu :D
lep post,onaj prethodni =D>
POzdrav
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 7:53 pm 
Član foruma

theodores je napisao/la:

vi's, nisan cita tu knjigu...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 8:24 pm 
Član foruma

sjemenka je napisao/la:
To ti je radi toga jer si previse otvorena i iskrena - a ljudi vani nisu takvi
ljudi vani nose maske. Meni je vani ludilo - neznas tko je kakav jer svi LAZU! tako da ne uzimaj nikoga osobno - ni ne vjeruj nikome pa ce bit lakse - jako je bitno naucit voljeti sebe - tada ti nece biti potrebno da te itko voli...

nije bitno da li ce ona virovat ili ne. mislim da je bitno kako se to njoj uklapa u njezinu pricu/znanje - dakle treba razmisljati!

neka, budi otvorena i iskrena. ali istovremeno se gradi iznutra. trazi sebe i onda ti NITKO nece uznemiriti tvoj mir... ako treba budi i brutalno iskrena, ali budi iskrena... ka sta kaze (opet citiram!) de mello:" ti samo plesi svoj ples, igraj svoju igru..." :wink:

vani je stanje takvo kakvo jeste. mi smo ti koji to stanje kroz razne osobne interese, osjecaje, tegobe filtriramo i onda nas vecina stvari pogodi/uznemiri/naljuti/usreci i sta vec ne, zato se i desavaju pizdarije (e sad bi triba ubacit i psihopate, ali necemo sada) :wink:

ja u zadnje vrime ako mi netko laze jednostavno prihvatim to kao normalnu stvar. i kazem sebi: "hej, on nije nastetio meni sa laganjem. nastetio je sebi." dakle njegov problem. istina neke stvari me teze pogode, ali ako se usporedim sada i prije par miseci - idem na bolje. sporo to ide, ali ide. sada bar razmisljam (ili bar pokusavam razmisljati) na drugaciji/pozitivniji nacin :love3:

ljudi su takvi kakvi jesu - oni su prije svega ljudi. i takve ih i tribas promatrat/osjecat. oni grijese, osjecaju, vole, mrze, lazu..., no kad pronadjes MIR unutar sebe, NISTA i NITKO te nece moci povrijediti jer znati ces - ljudi su takvi kakvi jesu. e onda, onda ces plesati svoj ples... \:D/

i skakati :blob:

pusa sjemenki :love5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 8:46 pm 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
theodores je napisao/la:

vi's, nisan cita tu knjigu...

Mnogo dobra, preporučam je...

(Da ne bude zabune, na linkovima i literaturi je prijevod- Svjesnost.)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri nov 05, 2008 9:27 pm 
Član foruma

sjemenka je napisao/la:
p.s. - i nemas ti problema vec tebe NITKO NE RAZUMIJE sto dovodi do frustracija. Problem je ovaj svijet! VJERUJ MI!

e da. nije problem u svijetu. zna se, sve je takvo kakvo jest i treba mjenjati sebe prvo. dakle problem je u njenoj glavi (kao i svima nama!), a ne svijetu...

eto, dosta san pametova. necu vise, obecajem... :blob:

gren gledat "malo misto"...

p.s. mi te razumijemo :thumbup:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.